Hoe de beste merken hun Instagramverhalen (stories) maken - DeLaatbusiness

Hoe de beste merken hun Instagramverhalen (stories) maken

8 min


114
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Instagramverhalen wordt al een zeer competitief kanaal voor marketing.

Merken genereren tonnen content om dagelijks zichtbaar te blijven boven aan de schermen van kijkers.

Als je merk aanwezig is op Instagram, moet je boeiende Instagramverhalen maken om het publiek te betrekken en te voorkomen dat concurrenten te veel luchtruimte in beslag nemen.

Om geweldige Instagramverhalen te maken, heb je geen grote budget- of agency-pools nodig. Je moet gewoon oprecht met je volgers omgaan.

Met Verhalen focus je eerder op verbinding dan op conversie. Betrokkenheid is het belangrijkste doel.

Vandaag gaan we diep nadenken over hoe de beste merken hun Instagram-verhalen maken om de betrokkenheid te maximaliseren. Dus je kunt geïnspireerd raken en … beter doen!

Heb je je ooit afgevraagd wie de meest gezochte (AKA gevolgde) merken op Instagram zijn?

Uit de gegevens van Statista blijkt dat National Geographic vanaf december 2017 meer dan 83 miljoen volgers op Instagram had. Nike kreeg de zilveren medaille met 75,4 miljoen volgers. 
Als we ons alleen op modemerken concentreren (tussen haakjes: wist je dat 99% van de modemerken op Instagram is?), Wordt Nike een gouden medaillewinnaar, gevolgd door Victoria’s Secret (58 miljoen volgers). Raad eens? De bronzen medaille gaat opnieuw naar Nike met hun voetballijn (30,8M).

Snelle modewereld zoals H & M, Zara, Forever 21 en Kylie cosmetics, gerangschikt beter dan luxemerken (en grote spender) zoals Louis Vuitton (gerangschikt achtste met 20,3 miljoen volgers), Gucci (in positie # 9 met 19,4M volgers), Dior (17,9M) Dolce & Gabbana (15,2M fans) en Prada (14,1M volgers).

Het is interessant om te zien dat de populairste Instagram-modemerken een mix zijn van luxemerken en winkels in de winkel, met een voorkeur voor het nieuwste, misschien omdat ze beter kunnen aansluiten bij het bredere publiek van gemiddelde spenders.

Voor dit artikel hebben we verschillende voorbeelden  van Instagramverhalen verzameld van topmerken zoals Nike en Glossier om te laten zien wat mogelijk is met Stories als marketingkanaal en om je volgende Instagram-campagne te inspireren.

Nieuwe manieren bedenken om kijkers op Instagram te betrekken

Wanneer je Instagramverhalen publiceert, maak je contact met kijkers in een intieme ruimte, waarin ze veel vrije tijd doorbrengen met ontspannen; verbinden met vrienden; delen van hun leven delen; nieuwe hobby’s, bestemmingen en identiteiten verkennen; en, ja, nieuwe producten ontdekken om te kopen.

Eén studie vond zelfs dat 72% van de respondenten items had gekocht op basis van de inhoud die ze op Instagram zagen.

In de voorbeelden die we hier delen, kun je zien hoe elk merk de rules of engagement opnieuw heeft uitgevonden op Instagram.

Dit is wat we denken dat je kunt leren:

Terwijl grote budgetten en grote talenten deze merken hebben geholpen, kun je deze tactiek eenvoudig repliceren en ook zelf tactieken bedenken.

Laten we eens kijken hoe.

Nike: maak productieparticipatie

Wedstrijden met Instagramverhalen zijn buitengewoon boeiend omdat ze gebruikers ertoe verleiden tijd door te brengen op uw site, informatie in te sturen en uw profiel later opnieuw te bezoeken om de resultaten te bekijken.

Toen Nike onlangs een internationale wedstrijd lanceerde om de nieuwe Air Max-schoenen te ontwerpen op Instagram Stories , creëerden ze niet alleen een competitieve sfeer tussen stadsbewoners, maar nodigden ze trouwe volgers ook uit in het productieproces. De beloning voor deelname aan de wedstrijd is een product dat kijkers bij de hand hadden.

Door volgers via een wedstrijd het productieproces uit te nodigen , kunt u aan gebruikers bewijzen dat uw advertenties en organische inhoud niet allemaal over uw merk gaan . Het laat zien dat je ook om de creativiteit van je gebruikers, hun verlangens en hun zelfexpressie geeft.

Hoe u dit voor u kunt laten werken

Wedstrijden zijn eenvoudig in te stellen en uit te voeren.

 • Als u meer dan 10.000 volgers op uw merkaccount hebt, kunt u naar een aanmeldingsformulier linken met de handige functie ‘Omhoog vegen’ . Zo niet, plaats dan gewoon de link naar de wedstrijd in je bio en laat kijkers weten dat het er is.
 • Een andere manier om ervoor te zorgen dat je wedstrijd een succes wordt, is door hem herhaaldelijk aan te kondigen. Plaats elke dag een bericht over de wedstrijd in uw verhalen en vul deze aan met een tijdlijnbericht (dat u later kunt verwijderen).
 • Vergeet niet om de mogelijke beloningen en de vervaldatum te markeren .
 • Wedstrijden zijn spellen en daarom wint iemand altijd. De geringe kansen en de mogelijkheid om een ​​beloning mis te lopen, maken wedstrijden leuker om te spelen. Hype je wedstrijd,laat mensen enthousiast zijn en houd de klok aflopend om het momentum vast te houden .

National Geographic: help mensen te verzorgen met eye candy

National Geographic staat bekend om het opkomen voor milieu- en humanitaire doelen en briljante fotografie.

Het @NatGeo Instagram-account slaagt erin om deze reputatie te versterken met verhalen die de kijker opvoeden en tegelijkertijd adembenemende beelden van unieke locaties en dieren in het wild te bieden.

Verhalen koppelen factoïden over bepaalde soorten of plaatsen met foto’s die geen tekort aan “Wow” en “Aww” -factoren bevatten.

Een groot onderdeel van de strategie van Nat Geo is om niet alleen de fotografen en videografen de eer te geven, maar er zelfs op te focussen.

Het labelen van makers en hen een platform bieden om een ​​beetje over hun vak te praten, is een manier om volgers een insider-perspectief te geven, ze in te lijven en hen deel te laten uitmaken van een community.

Deze tactiek helpt mensen die geïnteresseerd zijn in natuurfotografie, ook leren van experts. Ze kunnen een idee krijgen van hoe het leven eruit ziet als je altijd onderweg bent en de iconische foto’s achterna gaan waar Nat Geo bekend om staat.

Hoe u dit voor u kunt laten werken

Nat Geo’s Stories bevatten bijna altijd een emotionele dimensie om de urgentie van instandhoudingsgerelateerde kwesties over te brengen. Door relatable narratives te bouwen rond de onderwerpen van je foto’s en video’s , kun je je publiek laten zorgen over de dingen die het belangrijkst voor je zijn.

Dit is waar u op moet letten als u hun formule wilt repliceren:

 • Om meer emotioneel boeiend te zijn, denk als een verteller.
 • Stel jezelf de vraag of de inhoud die je plaatst sterke gevoelens opwekt zoals vreugde, nostalgie, verdriet, sympathie of woede , en denk na over manieren waarop je die reacties kunt versterken (zie het volgende punt).
 • Gebruik The Wheel of Copy, de visuele thesaurus van AdEspresso, voor het schrijven van krachtige woorden en emoties die actie stimuleren.

 

The New York Times: deel het goede nieuws

Van al het nieuws dat het produceert, organiseert The New York Times positieve content voor zijn Instagramverhalenpubliek.

Door het delen van goed nieuws te midden van al het slechte in de wereld, gebruikt de NYT Instagram zoals veel van zijn volgers doen: als een plek om te ontsnappen en op zoek te gaan naar vermakelijke manieren om te ontspannen.

Het tabblad “Goed nieuws” op hun profielpagina is een reeks opgeslagen verhalen die allemaal één ding gemeen hebben: gelukkige eindes. Het ontwerp varieert een beetje, maar elk verhaal wordt gepresenteerd in een diashow-indeling met gemakkelijk te lezen bijschriften .

Het is als een kortere weg met een kogelpunt naar een goed gevoel.

Door te focussen op het positieve, laat de New York Times zien dat ze hebben afgestemd op wat kijkers willen zien op Instagram.

De New York Times is in staat om het leuke format van Verhalen te nemen en er zijn eigen van te maken, zonder in te boeten aan het vermogen om goed onderbouwde, inzichtelijke en informatieve nieuwsartikelen aan hun lezers te bezorgen.

Door deze diavoorstellingen te maken, bewijzen ze ook dat ze bereid zijn om met vorm te experimenteren en blokken tekst opsplitsen met verschillende soorten foto’s, afbeeldingen en achtergronden.

Hoe u dit voor u kunt laten werken

Verhalen kunnen vol woorden zijn – zolang je ze maar implementeert op een manier die gemakkelijk te lezen is op een smartphone en ze de visuele inhoud verbeteren. Net als de New York Times houdt u bijschriften bij tot een of twee zinnen en voegt u nog een dia toe als u meer wilt schrijven. Dit maakt verhalen leuk om door te bladeren en inhoud gemakkelijk te verteren.

Glossier: wees de beste vriend van uw klant

De cosmetica-inhoud van Glossier is de perfecte combinatie van gezaghebbend en relateerbaar voor de Tumblr-generatie. In de Instagram-verhalen van Glossier staat de klant altijd voorop,ook als ze niet in het frame worden getoond.

Glossier gebruikt Verhalen als een plaats om producten te demonstreren, tips te geven voor het dragen van elk item en het tonen van echte gebruikers die hun producten dragen.

De fotografie van Glossier is niet erg professioneel en ze maken geen gebruik van mooie grafische afbeeldingen of lettertypen, waardoor hun marketingtonus informeler en intiemer wordt.

Hun Instagram-pagina ziet eruit en klinkt meer als een BFF dan als een bedrijf. Door de opgeslagen verhalen van Glossier bladeren, is net als kijken naar een plakboek dat is samengesteld door een vriend die haar eigen persoonlijke ervaringen deelt.

Glossier deelt ook door gebruikers gegenereerde inhoud in hun verhalen.

Deze kleine shoutouts zorgen ervoor dat klanten zich zichtbaar, gehoord en gevierd voelen. Ze moedigen klanten oprecht aan als ze producten hebben gevonden die voor hen werken.

Hoe u dit voor u kunt laten werken

Glossier hanteert een uiterst budgetvriendelijke benadering van betrokkenheid.

 • Om je inhoud het gevoel te geven dat het rechtstreeks van een vriend komt , maak je foto’s en video’s met je telefoon, gebruik je een consistent filter (of nog beter, ga filterloos), en zoom je in op de details die iemand daadwerkelijk iets praktisch zullen laten doen .
 • Gebruik steno’s en samenvattingsdia’s om snel terzake te komen en wees eerlijk over de voor- en nadelen van elk product. Hierdoor voelt uw klant zich alsof u in hetzelfde team zit .

MeUndies: begin een gesprek met een hashtag

Net als Glossier gebruikt e-commerce ondergoedmerk MeUndies UGC in hun Instagramverhalenom barrières tussen merk en klanten te slechten.

Om hun publiek nog meer te betrekken, hebben ze hashtags met een merk gemaakt die bedoeld zijn om gesprekken rond bepaalde onderwerpen op te voeren, te inspireren en aan te zetten tot conversatie.

MeUndies Instagramverhalen bestrijken een verscheidenheid aan onderwerpen. Ze promoten hun verwijzingsprogramma voor klanten met een opgeslagen diavoorstelling genaamd ‘Free Undies’, delen hun favoriete UGC in ‘Fam Faves’ en promoten hun hashtag-campagne over empowerment in ‘#MePlusWe’.

Om alles samen te brengen, gebruikt het bedrijf uniforme merkpictogrammen, zoals de afbeeldingen voor het verhaal laten zien .

Vooral de verhalen van #MePlusWe laten een ommezwaai zien om hun publiek mondiger te maken en een positieve boodschap naar een bredere gemeenschap te verspreiden .

De campagne vroeg volgers om een ‘Badass-vrouw’ te taggen en een beetje over haar te vertellen. Dit hielp MeUndies om niet alleen hun volgers maar ook de vrienden van hun volgers te engageren .

Hoe u dit voor u kunt laten werken

 • Onderzoek of maak een hashtag die relevant is voor uw merkwaarden . Hoewel #MePlusWe niet rechtstreeks betrekking heeft op ondergoed, past de hashtag bij de waarden van zowel het bedrijf als het publiek, en creëert zo een gemeenschappelijke basis om een ​​gesprek te voeren.
 • Begin de discussie door enkele berichten en verhalen te maken met behulp van de hashtag en vraag vervolgens gebruikers die met de hashtag posten om u te taggen .
 • Controleer regelmatig de hashtag , reposteer uw favoriete inhoud en reageer op iedereen die meedoet.
 • Like MeUndies, compileer de content in een Story-highlight en tag iedereen die de liefde deelt.

Bovenal, toegankelijk zijn

Verhalen is een zeer meeslepend, onmiddellijk formaat dat leuk is om door te bladeren en te verkennen.

Wat topmerken onderscheidt van Verhalen, is de bereidheid om toegankelijk te zijn voor hun publiek.

Als u een klein bedrijf bent met een paar duizend volgers, kunt u uw betrokkenheid verhogen door eenvoudigweg meer te posten en mensen te laten leren kennen. Kleine bedrijven kunnen zelfs een voordeel hebben boven grote merken door de indruk te wekken dat ze elke volgeling kennen, elke tag te zien en naar elke feedback te luisteren.

Profiteer van de toevallige, verdwijnende aard van verhalen om te experimenteren met verschillende manieren om met mensen om te gaan.

Last, but not least, neem de tijd om te taggen, opnieuw te posten en te reageren op mensen die berichten over u plaatsen.

Dit zal een lange weg gaan naar niet alleen het winnen van individuele klanten, maar ook hun vrienden en volgers.

Heb je een paar ideeën gevonden die je wilt toepassen voor je volgende Instagram Stories-advertentie? Gebruik je al een paar van deze technieken? Laat ons weten hoe ze voor u werken! Schiet ons hieronder een reactie!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format