Hoe de meeste resultaten te krijgen met Instagramverhalen - DeLaatbusiness

Hoe de meeste resultaten te krijgen met Instagramverhalen

5 min


114

Instagram-verhalen zijn hier en dan zijn ze weg.

Ze duren slechts 24 uur, dus als je resultaten wilt behalen, kunnen ze maar beter goed zijn.

Instagram-verhalen waren een van de eerste Snapchat-achtige functies van het platform, die sindsdien in populariteit zijn toegenomen.

Ze verzamelen een groot aantal weergaven en kunnen ongelooflijk invloedrijk zijn.

Om die resultaten te krijgen, moet u echter weten hoe u ze moet gebruiken. We zullen je laten zien hoe.

Waarom Instagram-verhalen gebruiken?

Je kunt Instagram-verhalen boven aan je feed vinden en ze zullen naadloos van de inhoud van de ene gebruiker naar de volgende streamen.

Instagram verhalen

Volgens HootSuite heeft de functie binnen zes maanden 150 miljoen dagelijkse kijkers bereikt; het kostte Snapchat zes jaar om dat aantal te halen.

Naast het feit dat je een hoop gebruikers naar je inhoud kunt laten kijken, zijn er nog een paar andere voordelen die je moet overwegen. Een van de grootste voordelen is dat uw verhaal het volledige scherm van een gebruiker beslaat. Als u het volledige scherm hebt, heeft u in het werk van vandaag hun volledige aandacht.

Telkens wanneer er een extra medium of een nieuwe manier is om uw doelgroep te bereiken, gebruik het dan. Of test het tenminste. Je weet nooit waar je publiek het meeste op zal reageren, en hoe meer ze je inhoud zien, hoe beter.

# 1. Maak een verzameling verhalen

Het zou geen verrassing moeten zijn dat Instagramverhalen het beste werken als je een verhaal vertelt . Je kunt meerdere verschillende afzonderlijke verhalen achter elkaar uploaden om een ​​groter, meestal naadloos verhaal te maken.

Dit is om twee redenen nuttig. De eerste is dat het gebruik van storytelling in marketing altijd een geweldige strategie is . Het is krachtig en het is gedenkwaardig, en als je meerdere afbeeldingen of video’s hebt gecombineerd om een ​​goed verhaal te vertellen, kun je grote resultaten behalen . In het onderstaande voorbeeld vertelde Stitch Fix hun verhaal ‘Powered by Women’ door werknemers te markeren en het verhaal van hun merk vorm te geven.

De andere is dat gebruikers soms de neiging hebben om snel door verhalen van merken te bladeren, maar als je meerdere afzonderlijke verhalen hebt die een grotere vormen, heb je een betere kans hun aandacht te houden dan als je 4 verhalen had die elk niets hadden met de anderen te maken.

# 2. Gebruik alle functies naar volledig potentieel

Je hoeft absoluut niet elke functie in elk verhaal te gebruiken (en dat zou je ook niet moeten doen), maar je zou een andere verhaal-functie moeten gebruiken om je inhoud te verbeteren . Meng het met tekst-overlay om snel je punt over te brengen en emoji’s om te resoneren met je publiek. Gebruik filters en teken op uw inhoud met de tekenfuncties .

hoe Instagram-verhalen te gebruiken

Maak uw inhoud leuk en boeiend. Als u deze functies gebruikt, lijkt uw merk benaderbaar, maar het kan u ook helpen uw punt naar huis te brengen.

# 3. Vergeet de CTA niet

Terwijl u het verhaal van uw merk wilt vertellen, moet u altijd een punt hebben voor het verhaal en een doel erachter. Wat wilt u dat gebruikers doen nadat het verhaal is afgelopen? Word hier creatief mee.

Je kunt bijvoorbeeld een nieuw product promoten, zoals Ben en Jerry’s deden, en gebruikers er aan het einde aan herinneren om er een te kopen in hun plaatselijke winkel.

Een andere optie is om meerdere verhalen van door gebruikers gegenereerde inhoud te posten en het verhaal af te sluiten met een notitie waarin gebruikers worden aangemoedigd om UGC te maken. Geef ze een onderwerp (zoals “toon ons je paasmandje” of “Hoe draag je het?”) En geef ze de hashtag met het merk om eraan te koppelen, zodat je het later kunt vinden. (Ik heb nog niemand dit zien doen, maar alsjeblieft , doe dit alsjeblieft !).

Wat er ook gebeurt, het is niet genoeg om een ​​product of informatie over uw merk te tonen en te hopen dat gebruikers uw gedachten lezen. Vertel gebruikers precies wat u hen moet doen en het zal u misschien verbazen hoeveel van hen dat doen.

# 4. Gebruik Instagram’s Story Analytics

We hadden ze al een tijdje niet, maar we hebben ze nu. Insights van Instagram (alleen beschikbaar voor zakelijke accounts) geven ons nu ook analytische informatie over onze verhaalprestaties .

Om toegang te krijgen tot uw inzichten, klikt u op het balkenpictogram boven uw newsfeed en naast uw gebruikersnaam. Hiermee ga je naar je Insights.

Instagram verhalen

Blader in het volgende scherm totdat je je Verhalen-gedeelte ziet. Klik op ‘Meer weergeven’.

Instagram verhalen

U kunt het aantal vertoningen zien dat elk van uw verhalen heeft ontvangen, zodat u weet wat uw bereik is.

Instagram verhalen

Je kunt ook het aantal antwoorden bekijken dat je verhalen hebben gekregen (die je krijgt wanneer een gebruiker op ‘bericht’ klikt terwijl je een verhaal bekijkt) en het aantal uitgangen voordat je verhaal voorbij was.

U kunt de informatie over het verhaal van het afgelopen uur, zeven dagen en veertien dagen bekijken . Dat lijkt echter zo ver terug te gaan, dus leg alle informatie en gegevens vast die u wilt hebben voor analyse op de lange termijn buiten het platform.

Bonus: voeg “Swipe Up” -koppelingen toe

Geverifieerde bedrijfsprofielen (en momenteel alleen deze profielen) kunnen “Swipe Up” -links toevoegen aan hun verhalen. Wanneer een gebruiker een veegbeweging uitvoert, worden deze naar een bestemmingspagina of een specifieke sitepagina geleid. In veel gevallen wordt de CTA voor ‘Omhoog vegen’ vergezeld door tekst zoals ‘meer informatie’ of ‘winkelen’.

Instagram verhalen

Wanneer u een verhaal maakt, kunt u klikken om het symbool bovenaan het bericht te koppelen om veegkoppelingen toe te voegen. U wordt gevraagd om de URL in te voeren waarnaar u gebruikers wilt sturen.

Instagram verhalen

Hoe zit het met Live-verhalen op Instagram?

Instagram-live past in de verhalen-functie, en het komt met een hoop extra voordelen. Wanneer je live gaat, kunnen sommige van je volgers worden gewaarschuwd met een pushmelding, waardoor ze worden aangespoord om te klikken en deze te bekijken. Je kunt je video ook laten verschijnen in het gedeelte “Top Live” van Instagram’s Explore, waardoor je in contact kunt komen met nieuwe leden van je doelgroep.

Instagram live verhalen

En nu heeft Instagram mijn grootste probleem opgelost met de functie: sinds de laatste maand kun je je uitzending nu opslaan op je filmrol en deze later op Instagram of Facebook opnieuw delen . Er is geen nadeel meer aan het gebruik van deze functie (zolang u volledig voorbereid bent om van tevoren live te gaan).

Laatste gedachten

Instagram-verhalen zijn een integraal onderdeel van het platform geworden, ondanks het feit dat, ja, ik mijn ogen een beetje rolde toen ze uitkwamen. (Kun je mij de schuld geven? Wie zou willen dat hun zuurverdiende inhoud na een dag zou verdwijnen ?!) Omdat ze een groot deel van het platform uitmaken, zullen bedrijven ervan profiteren door ze te gebruiken.

Het is belangrijk om op te merken dat al deze strategieën (minus, op dit moment, de Swipe Up-tip) net zo effectief zullen zijn voor de net geïntroduceerde Instagram Story Ads , die een lange weg kunnen helpen in het uitbreiden van je bereik, zelfs verder.

Wat denk je? Gebruikt u de verhalen van Instagram voor uw bedrijf? Welke gebruiksgevallen vindt u het meest effectief? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format