Hoe de perfecte Instagram Bio voor uw bedrijf te schrijven - DeLaatbusiness

Hoe de perfecte Instagram Bio voor uw bedrijf te schrijven

11 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Instagram is het beste sociale mediaplatform waarmee je op een visueel niveau met je publiek kunt communiceren.

Met meer dan 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en 80% van Instagram-accounts die ten minste één bedrijf volgen , heb je de mogelijkheid om te communiceren met een enorm potentieel publiek.

Met al dat bereik heeft elke marketeer op het platform een ​​geweldige Instagram Bio nodig .

Het is jouw plek om potentiële klanten meer over je merk te laten weten , een persoonlijke verbinding te maken en op zijn minst wat verkeer naar je website te halen .

Maar proberen om de perfecte beschrijving van uw bedrijf in zo’n kleine ruimte te passen, kan moeilijk zijn.

Daarom dachten we dat je wat hulp kon gebruiken.

Voor je perfecte Instagram-bio heb je maar 150 tekens om mee te spelen, dus elke speler moet tellen.

Alles wat marketeers kunnen doen om hun Instagram Bios te optimaliseren en te verfijnen, zal hun merk helpen zich te onderscheiden van de steeds groter wordende concurrentie.

Dat is veel impact voor zo’n kleine ruimte – dus als je niet alles doet om het meeste uit je Instagram Bio te halen, verlies je het.

Of u nu een geliefd internationaal merk, een kleiner bureau of een startende onderneming bent, uw Instagram Bio is een hoogwaardige, goedkope manier om te verbeteren.

Beste van alles? Het duurt slechts een paar minuten om wijzigingen aan te brengen.

Gemakkelijke bewerkingen voor uw Instagram Bio

Het is gemakkelijk om uw Instagram Bio te wijzigen.

Klik eerst op Profiel bewerken.

Vervolgens kunt u onder Edit Profile uw Bio toevoegen .

instagram bio

Instagram Profielinstellingen bewerken.

Zodra je je bio hebt gemaakt, wordt deze weergegeven voor iedereen die je profielpagina bezoekt.

Laten we nu kijken hoe sommige van de beste Instagram-merken hun bios opzetten.

8 strategieën voor het maken van de perfecte Instagram-bio voor uw bedrijf

De volgende strategieën helpen je bij het maken van je perfecte Instagram Bio .

Gebruik deze voorbeelden om u te helpen brainstormen over de beste technieken voor het schrijven van de juiste boodschap, maar zorg ervoor dat uw bio uniek is voor uw merk wanneer u gaat zitten om er zelf een te schrijven!

1. De Clear Value-propositie

Eerst en vooral moet je Instagram Bio mensen precies vertellen wie je bent.

Het is belangrijk om een ​​duidelijke en beknopte beschrijving van uw bedrijf op te nemen en welk product of welke services u aanbiedt.

Inbound marketing software provider HubSpot doet geweldig werk in hun profiel.

HubSpot gebruikt hun bio om het publiek precies te laten weten wat voor soort waarde zij kunnen bieden. Ze beantwoorden de vragen die een potentiële klant proactief over hun service zou kunnen hebben, en dat is wat u ook moet doen. Dus controleer je Instagram bio nu en zorg ervoor dat je deze vragen beantwoordt:

 • Wat doet uw bedrijf ? HubSpot biedt een aantal producten voor marketing, verkoop en klantenrelatiebeheer.
 • Moet ik al uw zakelijke producten gebruiken om succesvol te zijn? Nee, u krijgt waarde van de producten van HubSpot als u ze afzonderlijk gebruikt, maar ze zijn gebouwd om naadloos samen te werken met andere producten die zij aanbieden.
 • Waar kan ik meer informatie over uw bedrijf vinden ? Klik op de link in deze Instagram Bio en je wordt naar hun startpagina geleid met aanvullende informatie over het productaanbod van HubSpot.

Iedereen die door de link op deze Instagram Bio klikt, krijgt een idee van wat HubSpot precies doet, wat leidt tot relevanter verkeer dat op hun startpagina terechtkomt. En je kunt aan hun profielfoto zien dat HubSpot gebruik maakt van Instagram Stories om tijdig updates en extra waarde te bieden .

2. Plezier hebben met je publiek

U hebt niet veel ruimte om over uw bedrijf te praten in 150 tekens. U kunt proberen uw waardevoorstel in één enkele zin te distilleren, of u kunt een beetje plezier hebben.

Het tonen van persoonlijkheid in je Instagram Bio is een geweldige manier om contact te maken met je publiek.

Bevroren pizzaproducent Totinos gebruikt hun Instagram om een ​​fictief personage uit te roepen dat Pete Zaroll heet.

Pete Zaroll, een slim spel op ‘pizzabroodje’, geeft Totinos een manier om contact te maken met hun volgers op een meer persoonlijk niveau. Ze kunnen memes delen en plezier hebben met hun inhoud, onder het mom van hun personage met pizza-ogen personnes.

Door dit typische Instagram-profiel af te spelen, kan Totinos een merkpersoon adopteren die niet 100% toegewijd is aan de verkoop van zijn product. Ze kunnen elke post gebruiken als een manier om over hun merk te praten vanuit het perspectief van Pete. Het is een geweldige manier om wat levitatie toe te voegen aan hun marketinginspanningen en het publiek aan het lachen te maken.

Het succes van Pete Zaroll is afhankelijk van hoe mensen als merk contact hebben met Totinos.

Dit werkt misschien niet voor de meeste bedrijven, maar je kunt nog steeds plezier hebben in je Instagram Bio zonder een geheel nieuwe persoonlijkheid te creëren. U kunt experimenteren met uw profielfoto, de bio met een andere stem schrijven of deelnemen aan andere marketingcampagnes die uw bedrijf momenteel uitvoert.

Bekijk bijvoorbeeld het Old Spice Instagram-account.

Old Spice kiest voor een merkprofielafbeelding, maar gebruikt hun Instagram Bio om te praten over alles wat hun volgers ALL IN CAPS kunnen verwachten.

Iedereen die op de hoogte is van de advertentiecampagnes die Old Spice in het verleden heeft uitgevoerd, ziet een voortzetting van specifieke thema’s en kan eenvoudig zijn andere marketinginspanningen koppelen aan dit profiel. Hun reclamecampagnes van Old Spice Man waren enorm succesvol in het contact maken met hun klanten.

In hun Instagram Bio konden ze in vijf woorden praten over de verschillende soorten inhoud die ze van plan zijn te publiceren.

Hun volgers kunnen verwachten dat ze flitsende berichten (GIFS) van de Old Spice Man (MUSCLES, LAZERS) zien die allemaal gecentreerd zijn rond hun verschillende geuren (SMELLS).

Old Spice gebruikt ook hun Instagram Bio om hun publiek op de hoogte te stellen van eventuele aankomende promoties van kortingsbonnen (COUPONS). Dit is een geweldige manier om het merk Old Spice te versterken en nog steeds te praten over het product dat ze leveren.

PRO TIP: Probeer uw volgende verkoop met meer attitude te promoten, of gebruik de bio als een plek om de opstelling voor een grapje te geven . Uw potentiële klanten zullen dan op uw link moeten klikken om de perforeerlijn te achterhalen. Dat geeft hen een reden om naar uw site te gaan waar u hen meer speelse, maar waardevolle informatie kunt bieden.

3. Persoonlijkheid tonen met Emoji’s

Door emoji’s aan uw Instagram Bio toe te voegen, kunt u een visueel element toevoegen aan wat anders een blok van platte tekst zou zijn. Je kunt emoji’s gebruiken als een manier om de nadruk te leggen op je beschrijving en een deel van de persoonlijkheid van je merk te laten zien.

Een goed geplaatste emoji kan ook helpen bij het versterken van specifieke informatie die u probeert te laten zien aan uw publiek, maar het is belangrijk om te weten dat dit mogelijk niet voor elk merk werkt. Zorg ervoor dat je het nemen van uw doelgroep en bedrijf het merk in aanmerking , geen gebruik maken van emojis als ze niet de waarde toevoegt aan je bio.

Sieradenmakers Divinity LA Bracelets maakt gebruik van een paar goed geplaatste emoji’s om het sentiment in hun Instagram-bio te versterken.

Met millennial-vrouwen als belangrijkste doelgroep, maakt Divinity LA handgemaakte sieraden die helpen bij het ondersteunen van de naaste en dierbare dingen op die markt. Hun klanten maken een keuze om verschillende wereldwijde goede doelen te ondersteunen bij de aankoop van elke armband.

Divinity LA gebruikt vier emoji’s in hun bio om te helpen versterken wat ze hun volgers proberen te vertellen.

Elke emoji in deze Instagram-bio vertegenwoordigt een ander kernaspect van hun merkwaarden en idealen.

 • De aarde-emoji spreekt tot hun wereldwijde bereik 🌎
 • De emoji in het hart symboliseert het gevoel dat Divinity LA wil dat zijn klanten hebben wanneer ze een aankoop doen 💕 
  Deze eerste twee emoji’s worden gebruikt om Divinity LA’s merkidentiteit te koppelen aan hun Instagram Bio.
 • De handemoji kan op twee manieren worden gezien: het hangt samen met het idee van geven en naastenliefde en werkt als een visuele weergave van de handgemaakte sieraden van Divinity LA 🖐️
 • Het pakket emoji vierde en laatste emoji in hun bio, benadrukt hun verklaring over wereldwijde verzending 📦 
  Ze kunnen een waardevolle dienst benadrukken die Divinity LA biedt en deze verbinden met de rest van de bio.

PRO TIP: Wanneer u het gebruik van emoji ‘s overweegt , is het belangrijk om de perceptie van uw merk te overwegen. Als je publiek emoji’s niet gebruikt in hun dagelijkse gesprekken – zoals Divinity LA’s doen – dan heeft het geen zin om ze in je Instagram Bio te gebruiken.

4. Presentatie van nieuwe promotie-aanbiedingen

Je kunt je Instagram Bio gebruiken om nieuwe en tijdige aanbiedingen te promoten. Dit is een geweldige manier om voortdurend meer waarde uit die ruimte te halen.

Music Streaming-provider Spotify doet dit regelmatig, waardoor de inhoud van hun Instagram Bio wordt gewijzigd om een ​​nieuw aanbod te promoten of een populaire muzikant te markeren.

De inhoud van Spotify’s bio is eenvoudig; ze geven aan wat mensen in twee korte zinnen uit hun dienst halen. Ze gebruiken ook de ruimte om hun Snapchat te promoten en een link naar een specifieke afspeellijst.

Door een koppeling te maken met hun webplayer in plaats van met een landingspagina of startpagina, krijgt Spotify hun publiek meteen aan de slag met het gebruik van hun service. Dit soort van lage toegangsdrempel helpt mensen die niet bekend zijn met de interface van Spotify te tonen hoe gemakkelijk het kan zijn.

U kunt ook een koppeling maken naar een aankomend webinar, een ondersteuningspagina of een ander soort marketingmateriaal dat u heeft om uw potentiële klanten te helpen aan de slag te gaan.

De shortlink die ze bevatten, is ook gekoppeld aan een grotere advertentiecampagne die ze uitvoeren om David Bowie te eren. Spotify heeft een NYC-metrostation overgenomen met kunstwerken die zijn geïnspireerd door David Bowie en presenteert leuke feiten over zijn muziek met een reeks berichten.

Met behulp van hun Instagram Bio in combinatie met hun eigenlijke berichten en een grotere multi-channel marketingcampagne, krijgt Spotify meer waarde uit wat anders een statisch profiel zou zijn.

Het regelmatig bijwerken van de link of inhoud van hun bio helpt terugkerende volgers steeds weer opnieuw. Dit geeft hun publiek ook manieren om alle Spotify-marketing samen te brengen en zo een grotere merkidentiteit op te bouwen.

Pro TIP : probeer je Instagram Bio bij te werken met een aanstaande aankondiging van de verkoop of een live evenement. Tijdige aanbiedingen kunnen helpen uw bio vers te houden. Dit is ook een geweldige plek voor seizoensaanbiedingen; als je een voorjaarsuitverkoop of vakantiepromotie hebt, kun je je publiek dat laten weten in je bio.

5. De juiste hashtags opnemen

Het gebruik van hashtags kan een community opbouwen en gebruik maken van door gebruikers gegenereerde content. UGC helpt uw ​​merk contact te maken met uw publiek en geeft hen een manier om deel te nemen aan het gesprek dat u voert. Het is ook een geweldige manier om de betrokkenheid bij uw berichten bij te houden.

Roep deze aangepaste hashtags in uw bio op om volgers te laten weten hoe ze kunnen worden weergegeven in uw feed.

Pottery Barn gebruikt de hashtag #mypotterybarn.

Telkens wanneer iemand op zijn aangepaste hashtag klikt, kunnen ze alle berichten bekijken die ooit zijn getagd. Met behulp van die hashtag heeft Pottery Barn meer dan 100.000 berichten verzameld op Instagram.

Elk van Pottery Barn posts fungeert als extra marketing voor hun bedrijf en bouwt loyaliteit en enthousiasme op met hun publiek!

Je kunt je hashtag promoten in je Instagram Bio door:

 1. Laat uw volgers weten hoe ze de aangepaste hashtag kunnen gebruiken die in uw feed wordt weergegeven.
 2. Mensen naar een specifieke bestemmingspagina leiden waar ze artikelen kunnen bekijken die ze kunnen kopen op basis van die afbeeldingen.

De link die Pottery Barn gebruikt, gaat naar Curalate , een visueel e-commerceplatform dat speciaal is ontworpen om potentiële klanten te laten winkelen op basis van Instagram- stijlafbeeldingen . Dat houdt de klantervaring gestroomlijnd en gemakkelijk te volgen.

PRO TIP : Om een ​​hashtag toe te voegen aan uw profiel, klikt u om uw profiel te bewerken. Voeg de “#” toe in de bio en zoek vervolgens naar uw specifieke hashtag.

6. Een sterke call-to-action creëren

U kunt uw bio gebruiken om potentiële klanten te stimuleren om op de link te klikken door uit te leggen wat zij daarvoor ontvangen.

Neem dit voorbeeld van HelloFresh .

HelloFresh vertelt hun doelgroep precies wat voor soort service ze bieden en voegt een aangepaste hashtag toe voor volgers. Ze laten potentiële klanten ook weten dat ze via die link $ 30 korting krijgen op hun eerste levering met HelloFresh.

Dit soort couponaanbieding is een geweldige manier om klanten terug te brengen naar uw website . Het biedt een stimulans voor iedereen die op de link naar uw website klikt.

HelloFresh zet dat gesprek voort op hun speciale Instagram-bestemmingspagina, die alleen voor mensen is die op die link hebben geklikt en interesse hebben getoond in de kortingsaanbieding van $ 30.

U kunt ook kortingscodes via deze link verstrekken, zoals Dollar Shave Club doet in hun Instagram Bio.

Om ruimte te besparen, gebruikt Dollar Shave Club een verkorte link. Dit is een geweldige manier om bij te houden waar klantenverkeer vandaan komt en welk aanbod ze hebben aangemeld om te ontvangen. Dollar Shave Club maakt gebruik van hun eigen merklink , maar u kunt ook een link-shortener zoals Bitly gebruiken om dit te bereiken.

Dollar Shave Club laat hun klanten weten dat ze vandaag lid kunnen worden van de club door middel van die specifieke aanbieding. Actiewoorden gebruiken zoals ‘vandaag’ of ‘join now’ zijn goede manieren om uw klanten aanzetten tot actie. Dat soort CTA gaat meer conversies genereren dan alleen ‘aanmelden’.

PRO TIP:  Je Instagram Bio is het enige deel van je profiel waar je een klikbare link kunt plaatsen, dus het hebben van een sterke CTA is erg belangrijk. Iedereen die op die link klikt, moet naar een pagina worden geleid die hen helpt te converteren.

7. Belangrijke bedrijfinformatie verstrekken

Uw Instagram Bio is nog een geweldige plek om belangrijke informatie over uw bedrijf te verstrekken. Omdat u weinig ruimte heeft, moet u ervoor zorgen dat de informatie duidelijk en beknopt is.

Als uw bedrijf zowel fysieke locaties als een online aanwezigheid heeft, is het handig om die ook op te nemen in uw Instagram-bio.

Blue Bottle Coffee doet het uitstekend.

Ze vertellen hun publiek dat fysieke cafés in zeven verschillende steden te vinden zijn. Op die manier weten mensen waar ze moeten beginnen met zoeken als ze hun winkels persoonlijk willen opzoeken.

Verhuizen van een online bedrijf naar een fysieke winkel is een enorme stap; je kunt dit helpen aankondigen in je Instagram Bio. U kunt ook locatiespecifieke hashtags gebruiken om lokale volgers te laten weten dat u naar hun gebied komt en zij kunnen u helpen die update te versterken door deze met hun doelgroepen te delen.

Blue Bottle laat hun publiek ook weten dat ze koffie bezorgen. Hun Instagram Bio omvat alle bases, zodat iedereen die naar zijn profiel komt weet precies hoe ze hun koffie moeten kopen.

PRO TIP: Door de bio te gebruiken om uw publiek te laten weten waar ze uw producten kunnen vinden, kan een breder net worden uitgezet voor potentiële nieuwe klanten. Dit is een geweldig idee voor brick-and-mortar-bedrijven die uitbreiden naar e-commerce of online winkels die recentelijk een fysieke locatie hebben geopend.

8. Inclusief sociaal bewijs

Praten over uw merk of bedrijf in uw Instagram Bio is nuttig, maar als u sociaal bewijs toevoegt , kunt u een back-up maken van uw claims met externe bronnen.

Sociaal bewijs geeft u de mogelijkheid om met meer autoriteit over uw merk te spreken.

Het is geen geheim dat mond-tot-mondreclame en aanbevelingen van vrienden en familieleden meer vertrouwd zijn dan enig ander ; in feite vertrouwen 84% van de mensen deze aanbevelingen volledig, wat geweldig is!

Tim Ferriss , auteur, podcaster en blogger, doet geweldig werk met het gebruik van sociaal bewijs in zijn Instagram Bio.

Tim Ferriss laat zijn publiek weten dat hij een vijfvoudige New York Times en Wall Street Journal # 1 bestseller is en neemt de namen van twee van zijn boeken op.

Hij gaat verder met praten over zijn podcast, die meer dan 200 miljoen downloads bevat. Door deze informatie op te nemen toont Tim Ferriss niet alleen zijn publiek dat hij de autoriteit heeft om over bepaalde onderwerpen te praten, hij promoot ook zijn producten. Dit geeft mensen een reden om op zijn podcastlink te klikken, omdat ze al weten hoeveel waarde hij in het verleden heeft geboden.

Het is belangrijk om na te denken over wat voor soort details u aan uw algehele bericht kunt toevoegen. Als Tim Ferriss sprak over zijn ervaring als coureur, zou het niet zo invloedrijk zijn als de feiten die hij deelde in deze bio.

PRO TIP: wanneer u sociaal bewijs toevoegt, zorg er dan voor dat het bijdraagt ​​aan de waarde van uw Instagram Bio.

Wat maakt een goede Instagram Bio?

Je Instagram Bio moet verschillende zeer belangrijke dingen doen met slechts 150 tekens. Je moet:

 • Vertel uw publiek wat u kunt verwachten van het volgen van uw profiel.
 • Leg contact met mensen op een echt niveau.
 • Volg volgers om terug te klikken naar uw website.

Een geweldige Instagram Bio doet al deze dingen, en helpt het verkeer terug te brengen naar uw website.

De perfecte bio voor jou is misschien grappig, het kan serieus zijn, inclusief sociaal bewijs, of een community helpen opbouwen. Bekijk wat uw publiek wil en ontdek wat het beste werkt voor uw bedrijf. Wanneer u uw Instagram Bio optimaliseert, kan dit ertoe bijdragen relevant en geïnteresseerd verkeer terug te brengen naar uw website.

We hebben een groot aantal voorbeelden bekeken, die elk van elkaar verschillen, en we hopen dat u erachter bent gekomen wat het beste werkt voor uw merk.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format