Hoe een boek te lanceren tot bestseller zonder een grote e-maillijst - DeLaatbusiness

Hoe een boek te lanceren tot bestseller zonder een grote e-maillijst

12 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wanneer u zichzelf uitgeeft, hangt veel van het succes van uw boek af van een goede boekintroductie. Een sterke lancering kan u positioneren als een thought leader en krachtige kansen creëren voor uw bedrijf.

U wilt dat uw boodschap wordt gehoord, dat uw verhaal wordt verteld en dat u de vruchten plukt van uw investering.

Dit kan moeilijk zijn om te doen, vooral als je geen grote lijst of publiek hebt om op te tekenen.

Om je te helpen slagen, deel ik mijn proces en strategie voor hoe ik The Story Engine lanceerde en hoe ik best-seller kon maken in verschillende categorieën in zowel de Kindle-winkel als in de pocketwinkel in minder dan een week.

Voordat ik de details deel, moet ik de eer aangeven waar het krediet verschuldigd is. Ik leerde de basisprincipes van het schrijven, lanceren en op de markt brengen van mijn boek van Self-Publishing School .

Ze hebben een verbazingwekkende hoeveelheid bronnen en informatie over het onderwerp en het is een geweldige bron voor iedereen die een boek wil maken.

Oh, trouwens, ik heb het hier over

De lancering van het verhaalmachineboek

Ik publiceerde mijn eerste boek minder dan een jaar eerder. Hoewel ik daar ook de bestseller van heb kunnen halen, was het meer een passieproject.

Het was een boodschap die ik moest delen, maar ik had geen zaken of aanbiedingen erachter. Dus na de eerste lancering had ik niet veel om mee te werken of veel voordeel om het te promoten.

De boekpresentatie van het College Ondernemer

De verhaalmotor was anders. Het was in wezen een gedetailleerde schets van hoe ik mijn klanten help hun verhaal en strategie te bepalen met hun inhoud en hoe ze een team kunnen samenstellen om hen te helpen het te vertellen (zonder de hele dag te hoeven schrijven).

Omdat het boek zo nauw verbonden was met het werk dat ik doe, zou ik het kunnen gebruiken als een hulpmiddel om mijn bedrijf meer te ontwikkelen.

Een boek kan vele functies hebben:

  • Het is een visitekaartje – visitekaartjes zijn gemakkelijk te vergeten en weg te gooien. Maar een boek is dat niet. Een boek aan iemand geven houdt veel meer sociaal gewicht in en is meer gedenkwaardig.
  • Geeft u autoriteit – Een bestseller op Amazon zou me onderscheidend maken en mij in staat stellen om mezelf en mijn proces van de vele andere experts op het gebied van inhoudmarketing te onderscheiden.
  • Helpt bij consolidatie – Het boek bevat veel verschillende ideeën uit berichten die ik op veel verschillende sites had geschreven. Het bracht ze allemaal samen in één samenhangend pakket. Hierdoor kon ik het volledige beeld geven van wat ik iemand doe zonder hen een dozijn links te sturen.
  • Geeft u duidelijkheid – het proces van schrijven en lanceren van een boek heeft me geholpen meer duidelijkheid te krijgen over mijn eigen verhaal, werk en proces. Als gevolg hiervan kan ik beschrijven wat ik duidelijker en efficiënter doe.
  • Het is een leadgenerator – ik wilde een hulpprogramma voor het genereren van leads maken. Dus ik heb in het boek sjablonen en downloads opgenomen die mensen die klaar waren om actie te ondernemen konden downloaden en gebruiken. Dit zou me in staat stellen om van Amazon een verkeersbron en een leidende bron te maken.

De lancering plannen

# 1. Video

Ik wist dat een goede video die de belofte van het boek vastlegde, essentieel zou zijn voor de lancering. Het zou een groot voordeel zijn voor mijn bestemmingspagina’s en iets dat mensen tijdens de lancering op sociale media konden delen. Ik werkte met een goede vriend met de juiste apparatuur en vaardigheden om een ​​voice-over te combineren met een mix van drone en stock footage om een ​​verhaal te creëren dat resoneerde met de doelgroep.

# 2. Categorieën

Het kiezen van de juiste doelcategorieën is essentieel voor uw succes bij het maken van een bestseller. U moet weten welke boeken bovenaan de categorieën staan, hoe goed ze worden verkocht en bepalen of u ze kunt verslaan. U kunt dit doen door het Amazon-verkooprangschikkingsnummer te vergelijken met de relatieve positie van het boek in de categorieën waarin het is vermeld. Als u een betere verkoopscore kunt krijgen dan het bovenste boek in de categorie, kunt u de bestseller selecteren.

Ik koos mijn categorieën door boeken op te zoeken die vergelijkbaar zijn met de mijne en keek naar de categorieën waarin ze werden vermeld. Nadat ik categorieën had gevonden die relevant leken, controleerde ik om te zien hoe concurrerend ze waren door te kijken naar de verkooprang voor het beste boek. . Ik zocht naar categorieën met topboeken met een lagere (dus een hoog aantal) verkoopcijfers waarvan ik dacht dat ik die kon verslaan voor de eerste plaats met mijn lancering.

# 3. trefwoorden

Net als met SEO in zoekmachines zijn zoekwoorden essentieel voor succes op Amazon. U kunt specifieke zoekwoorden vinden die u kunt domineren in Amazon Search. Sommige zoekwoorden zijn ook belangrijk om te bepalen in welke categorieën uw boek voorkomt. De woorden die u kiest in uw ondertiteling, beschrijving, redactionele beoordelingen en meer, zullen van invloed zijn op hoe uw boek wordt weergegeven in zoekopdrachten op Amazon. Ik volgde Tom Morkes ‘” Complete gids voor Amazon Kindle SEO voor zelf-uitgevers ” om te helpen bij het strategiseren van mijn zoekwoorden.

Voor mijn eerste zoekwoordonderzoek gebruikte ik Keyword Finder om het verkeer en de concurrentiepositie van potentiële zoekwoorden te beoordelen. Nadat ik enkele zoekwoorden had gevonden die veelbelovend leken, zou ik die term op Amazon doorzoeken en zien welke boeken er voor werden weergegeven. Ik was op zoek naar verkoopcijfers die hoog genoeg waren om te laten zien dat ze omzet haalden, maar toch laag genoeg om voor hen te kunnen concurreren.

Nadat ik enkele veelbelovende zoekwoorden had gevonden, voegde ik ze toe via ondertitel en boekbeschrijving. Trefwoorden worden ook geïndexeerd in uw secties met redactionele en klantrecensies. De belangrijkste plaats voor zoekwoorden is uw ondertitel. Het was een uitdaging om de balans te vinden tussen het maken van een ondertitel die een juiste belofte voor het boek maakt en specifieke zoekwoorden gebruikt zonder ze geforceerd te laten lijken. Het kostte tientallen ondertitels en feedback om op een die in de rekening paste te landen.

Een lanceerteam bouwen

Hoewel ik niet met een lijst begon, is het opbouwen van een kleine startlijst cruciaal om het vroege momentum te krijgen dat je nodig hebt om te slagen in je lancering. Ik wist dat sommigen mensen bereid zouden zijn om mij te steunen, maar anderen hebben veel op hun bord en het zou moeilijk zijn om hun aandacht te trekken. Ik had een plan voor hoe ik ze aan boord zou krijgen.

Te vaak sturen mensen deze gigantische e-mailontploffingen in een keer door aan iedereen die ze kennen voor hulp. Maar ik heb ontdekt dat het houden van persoonlijke dingen betere resultaten kan opleveren. Ik wilde gepersonaliseerde uitnodigingen verzenden om lid te worden van mijn lanceringsteam en ervoor te zorgen dat elke persoon wist dat ik contact met ze opdeed.

Ik gebruikte een tool genaamd BombBomb om video-e-mails te sturen naar iedereen met wie ik de afgelopen jaren samenwerkte of waarmee ik samenwerkte. In de video, zou de persoon bij naam aanspreken, vragen over hun leven en herinneren aan iets persoonlijks dat ik over hen kende. Vervolgens vertelde ze over het boek en vroeg of ze geïnteresseerd zouden zijn in het ondersteunen van de lancering.

Je kunt deze video’s opnemen in BombBomb zelf, of het heeft apps en integraties om video te verzenden vanaf je telefoon of vanuit je favoriete e-mailservice. Je maakt de video’s in één take en er is geen behoefte aan chique video-apparatuur om een ​​grote indruk te maken.

De video wordt ingesloten in de e-mail als een GIF-afbeelding met een korte clip van de video en een prompt om te klikken om de video te bekijken. Hoewel dit intrigerend genoeg is voor velen om de video te klikken zonder meer aanmoediging, heb ik ook de e-mail geopend met

Zorg ervoor dat je de video bekijkt voordat je de rest van dit bericht leest. Het is alleen voor jou en er is veel dat ik cover dat ik niet in de onderstaande tekst. “

Dit element van ‘menselijke aanraking’ maakt BombBomb-e-mails zo aantrekkelijk. Het verhoogde open rates, click-throughs en reacties. BombBomb VP of Marketing Ethan Beute maakt optimaal gebruik van de personalisatie en de GIF-afbeelding door een klein whiteboard te gebruiken om een ​​bericht op te schrijven om elke video te openen.

Elke video is gepersonaliseerd, maar de tekst in de e-mail was geschikt om veelgestelde vragen te beantwoorden (wanneer wordt het boek gestart? Hoe meld ik me aan? Wat kan ik hierna verwachten?)

Hoewel het in de weken voorafgaand aan de lancering veel tijd kostte om tientallen video’s te maken, had het een verrassend hoog responspercentage en veel mensen antwoordden met “coole video-e-mail!” Of “Ik heb nog nooit zoiets gezien dat voorheen, geweldig! “

Het is niet nodig om dure videoapparatuur te maken om deze video’s te maken, maar een kleine investering kan de kwaliteit en betrokkenheid van je video’s aanzienlijk verbeteren. Ik kocht een paar hulpmiddelen die de dingen naar een hoger niveau trokken.

Wilt u een meer diepgaande gids voor het gebruik van video-e-mail als een krachtig hulpmiddel voor uw bedrijf? Bekijk de ultieme gids voor video-e-mail .

De scène instellen (dingen voor nerds)

Ik pakte twee Aputure LED Lights en twee Action Pods van Dinkum Systems om mijn gezicht in mijn video’s te verlichten.

Zoals u kunt zien, is het kwaliteitsverschil met de lampen enorm. Het staat zelfs de eenvoudige ingebouwde webcam op mijn laptop toe om een ​​beter beeld te produceren, en het verlicht de details en uitdrukkingen op mijn gezicht veel beter. Ik plaatste het ene licht hoger dan het andere om alle delen van mijn gezicht gelijkmatig te verlichten en vermijd het om op die vent te lijken die enge verhalen vertelt met een zaklantaarn onder zijn kin. Dit kan gebeuren als al uw lichten lager zijn dan ooghoogte.

Ik heb ook de Roost -laptopstandaard gebruikt om mijn computer op een hoger niveau te brengen – wat leuker is dan neerkijken op je laptop. Hoewel ik de standaard kocht om mijn werk comfortabeler te maken, is het erg handig bij het opnemen van video.

De ingebouwde webcam en microfoons op de meeste laptops zijn niet erg goed, dus ik raad de ATR 2100 aan voor een microfoon en de Logitech C920 voor video als je de dingen naar een hoger niveau wilt tillen. Al deze dingen samen zullen je helpen met het creëren van ongelooflijke video-inhoud voor e-mails, webinars, youtube of cursussen voor ongeveer $ 200.

Werken met video-e-mail kan een gladde helling zijn, de praktijk die u krijgt om al die video’s via e-mail te verzenden, kan u enthousiast maken om meer video-inhoud te maken. Als u op zoek bent naar meer tips over hoe u video kunt gebruiken om uw bedrijf te laten groeien, bekijk dan de Ultieme handleiding voor branding met Facebook Video .

Evenwicht tussen personalisatie en automatisering

Zodra iemand lid werd van het lanceringsteam, werden deze toegevoegd aan een automatisering van een paar e-mails die herinneringen over de lancering zouden sturen, informatie zouden geven over hoe een beoordeling achter te laten en mensen uitnodigden ideeën te delen over hoe de lancering nog beter te maken.

Ik heb video’s gemaakt voor elk van de e-mails om het persoonlijke gevoel te behouden en tegelijkertijd een consistent bericht af te leveren aan iedereen die zich heeft aangemeld, en heeft me een hoop tijd bespaard (het zou een voltijdse taak zijn om gepersonaliseerde e-mails voor elke stap van de werkwijze).

Ik stuurde bijvoorbeeld een e-mail direct nadat iemand zich had aangemeld voor het lanceringsteam dat hen bedankte voor hun deelname en hen liet weten wat ze de komende weken konden verwachten voor de lancering. Het gaf hen ook enkele opties om meteen te helpen. Ik vroeg of ze podcasts kenden die misschien geïnteresseerd waren om over het boek te praten of dat er iemand anders was die ze konden uitnodigen voor het lanceringsteam.

Investeren in buzz

Ik zou niet alleen op e-mail vertrouwen om de lancering te dragen.

In de maanden voorafgaand aan het boek kon ik een gast zijn op veel verschillende podcasts zoals de Superfastbusiness- podcast van James Schramko . Waar mogelijk vroeg ik om het interview tijdens de introductieweek te publiceren om de interesse in het boek tijdens die kritieke week te maximaliseren.

Ik stelde de lanceringsdatum in vlak voor een evenement dat ik wilde bijwonen, genaamd Reach Academy Live . Veel van de mensen die op het evenement aanwezig zouden zijn, zouden ideale klanten zijn voor de inhoudstrategiewerk die ik doe.

Het boek was tijdens het evenement op het hoogtepunt van de lancering. Ik schakelde over van mijn gratis promotie naar een betaalde promotie op de dag dat het evenement begon.

Tijdens het evenement ontmoette ik oude vrienden en maakte ik nieuwe vrienden en kreeg ik veel manieren om mijn verhaal te vertellen toen mensen vroegen wat ik deed. Toen ze ervan hoorden, kochten velen het boek en deelden het op hun sociale media. Een paar van deze mensen (zoals Malorie Tadimi, een briljante spreker, coach en ondernemer) hadden een groot publiek dat het momentum vanaf de eerste paar dagen van de lancering versterkte en het boek snel tot nummer 1 in verschillende categorieën maakte.

Winsten delen en verhalen vertellen

Tijdens de lanceringsweek is het belangrijk om je overwinningen en successen te delen om dankbaarheid te tonen aan de mensen die je hebben geholpen, en herinner die (paar, hopelijk) die geen actie hebben ondernomen dat het tijd is om het boek te pakken.

Mensen helpen graag met iets waarvan zij denken dat het succesvol is, het delen van uw winsten moedigt mensen op het hek aan om actie te ondernemen en laat hen zien dat hun bijdrage een verschil maakt.

Er waren een paar mensen die veel verder gingen dan de eenvoudige oproep om het boek te downloaden en een beoordeling achter te laten.

Artikelen zoals Hoe content marketing mijn leven veranderde,  begonnen te verschijnen waar mensen hun eigen verhalen met inhoud zouden delen en het boek zouden noemen. Wanneer zoiets gebeurde, zorgde ik ervoor dat ik het over mijn eigen kanalen verspreidde en het promootte. Evenals mijn dankbaarheid direct delen.

Toen het boek de bestseller bereikte, deelde ik het met mijn e-maillijst en op Facebook en zorgde ik ervoor om mijn dankbaarheid te richten naar iedereen die hier een rol in speelde.

Bedrijf ontwikkelen vanuit het boek

The Story Engine biedt gratis downloads van sjablonen en bronnen om de lezer te helpen actie te ondernemen met betrekking tot de ideeën en strategieën die in elk hoofdstuk worden genoemd. Behalve dat ze het boek waardevoller en gebruiksvriendelijker maken, zijn ze ook een manier om e-mails van lezers vast te leggen. Dit geeft me een manier om een ​​aantal volgende stappen te presenteren voor lezers die hulp willen bij het implementeren van de systemen in het boek in hun eigen bedrijf.

Ik bespreek bijvoorbeeld hoe je een redactiekalender maakt en hoe je deze gebruikt in een van de hoofdstukken in het boek. Ik bespreek verschillende tools maar noem mijn favoriet Trello. Ik vertel vervolgens hoe ik Trello moet gebruiken voor een redactionele kalender. Aan het einde van het hoofdstuk vermeld ik dat ik een sjabloon heb, zodat een lezer een voorsprong kan nemen op zijn eigen kalender. Binnen de kalendersjabloon vindt u veel instructies over het gebruik ervan en links naar andere nuttige artikelen over het onderwerp.

Hiermee wordt het boek een krachtige troef en aanbieding om te gebruiken met Facebook-advertenties, als een geschenk voor webinars en evenementen.

Volgende stappen

Hoewel ik al jaren met bedrijven in contentmarketing werk, is mijn advies geïndividualiseerd en niet schaalbaar. Om het meeste te halen uit het momentum dat dit boek creëert; Ik moet een product hebben dat het groeiende publiek dat ik maak kan dienen.

De eerste stap met de leads die ik uit het boek verzamel, is om een ​​product te ontwikkelen dat lezers helpt die meer hulp nodig hebben met hun inhoud. Ik zal dit doen met een mix van persoonlijk contact met een aantal leads en een gesprek starten over hoe ik het beste kan helpen, evenals het gebruik van de Ask Method van Ryan Levesque om aan te geven wat de meeste waarde oplevert voor de lezers.

Zodra een product is ontwikkeld, creëert het mogelijkheden om te investeren in meer kanalen voor boekpromotie (zoals Facebook Ads) en een verkooptrechter te ontwikkelen om de juiste mensen aan te trekken en te kwalificeren die ik het beste kan dienen.

Conclusie

Sinds de eerste lancering staat het boek bovenaan de lijst van meerdere verschillende categorieën op Amazon.

Om samen te vatten, hier zijn enkele van de kernelementen van een goede boekintroductie:

  • Begrijp uw zoekwoorden en categorieën – zorg ervoor dat u uw huiswerk maakt over welke zoekwoorden u wilt targeten en in welke categorieën u wilt worden opgenomen en waarmee u wilt concurreren.
  • Behandel je lanceringsteam goed – ondersteun ze met alles wat ze nodig hebben, luister naar hun feedback en wees persoonlijk met hen.
  • Vertel een verhaal met uw lancering – Deel uw overwinningen, uw strijd, uw volgende stappen, zodat uw team en publiek het gevoel kunnen hebben deel uit te maken van een opwindend drama dat zich ontvouwt.
  • Ga offline – Plan uw lancering rond een branche-evenement of conferentie waar u buzz voor uw boek persoonlijk kunt bouwen.
  • Ontwikkel zaken vanuit uw boek – u zult geen e-mails kunnen verzamelen van boekverkopen op Amazon, dus bied wat hulpmiddelen of downloads in uw boek om een ​​manier te hebben om contact te maken met uw lezers via e-mail.

Hoewel een lancering van vitaal belang is voor het succes van uw boek, hoeft het niet moeilijk of onzeker te zijn.

Als je de strategieën volgt die ik hierboven heb beschreven, kun je een boek lanceren dat rechtstreeks naar de bestseller gaat, ook al heb je (nog) geen enorme lijst of volg je social media. Voor meer tips over goede boekanalyses, raad ik aan om   Self-Publishing School of Chandler Bolt’s Boeklancering te bekijken .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format