Hoe een online evenement te gebruiken om echte leads te krijgen – De complete gids

13 min


139

De Virtual Summit is een van de meest effectieve tools voor het genereren van digitale leads van vandaag .

Een virtuele top is een soort online online evenement waarbij sprekers worden geïnterviewd door een gastheer. Het is als een online conferentie met een verzameling online presentaties van 6 tot 30+ experts over een onderwerp.

Dit type evenement is een krachtige marketingtool voor zowel ervaren ondernemers als nieuwkomers.

Een goede virtuele top kan honderden “deelnemers” aantrekken die van al deze sprekers kunnen leren – in veel gevallen gratis – zonder te hoeven reizen of een hotel te boeken.

Dit betekent dat u de aandacht van potentieel duizenden potentiële klanten kunt trekken zonder de kosten en risico’s die gepaard gaan met het hosten van een traditioneel fysiek evenement .

In deze post gaan we alles opsommen wat een succesvolle virtuele top betreedt.

tom morkes

 

Virtuele toppen zijn een van de meest effectieve strategieën om in korte tijd een golf van verkeer, opt-ins en verkoop te genereren. “-

Tom Morkes

Bedrijven en individuen organiseren virtuele topontmoetingen om een ​​breed scala van redenen. De top zelf kan eenvoudig worden gebruikt als hulpmiddel voor het genereren van leads, of als een product op zich.

De voordelen van een virtuele top

 • Leadgeneratie: virtuele toppen zijn zeer effectief in het genereren van verkeer, opt-ins en verkoop. Het potentieel om gesprekken van tientallen experts over een interessant onderwerp te bekijken, kan meer mensen aantrekken dan een typisch webinar. Bovendien kun je met goede incentives je marketing crowdsourcen, omdat elke spreker die je hebt een promotor voor je evenement kan worden.
 • Productontwikkeling: hoewel toppen meestal gratis zijn voor de paar dagen dat ze live zijn, kunnen ze een product worden nadat ze zijn gesloten. Alle inhoud die je hebt gemaakt, is zeer waardevol en het is onwaarschijnlijk dat je publiek tijdens de livesessies alle informatie en sprekers zou kunnen opnemen die ze wilden hebben. Om deze reden zullen topgastheren vaak een “toegang voor iedereen” verkopen die levenslange toegang tot de gesprekken geeft.

Een virtuele top kan een vroege inkomstenstroom zijn voor bedrijven die net beginnen, omdat ze heel weinig kosten om te produceren en toch het potentieel hebben om een ​​aantal goede inkomsten te genereren als ze goed worden verhandeld. Je deelt gewoon de kennis van andere sprekers, die op hun beurt hun eigen volgers naar het evenement trekken.

De voordelen van een spreker die zijn eigen publiek binnenbrengt, kan niet worden ondergewaardeerd. Dat is gratis adverteren en blootstelling aan een geheel nieuw publiek.

In deze post gaan we de  Bestseller Summit Online bekijken, een evenement georganiseerd door Jesse Kreiger, een Amerikaanse ondernemer en auteur die mensen helpt lifestylebedrijven en bestverkochte boeken te maken. Hij stelde Bestseller Summit Online samen als een middel om een ​​grote piek in leads voor zijn uitgeversbedrijf te krijgen .

Uiteindelijk zorgde Bestseller Summit Online voor meer dan 10.000 leads en meer dan 400 verkopen voor Jesse.

Om deze lancering te vergemakkelijken, werkte Jesse samen met Tom Morkes , een expert op het gebied van productlancering. Naast het ontwikkelen van de strategie achter Bestseller Summit Online, ontwikkelde en leidde Tom de marketingcampagnes achter vele opmerkelijke lanceringen, waaronder de crowdfunding-campagne ‘The Freedom Journal’ van John Lee Dumas, die in 33 dagen $ 453.803,00 verdiende met, New York Times bestseller van Neil Patel ‘Hustle , “De jaarlijkse Course Creation Summit van Teachable , en  Dan Norris in de schijnwerpers met de lancering van onder andere” The 7 Day Startup, “.

Wie zou een virtuele top moeten uitvoeren?

Op dit moment zijn virtuele topbijeenkomsten bijzonder goed voor ondernemers die hun bedrijf helemaal opnieuw beginnen en snel een publiek en een reputatie voor expertise binnen hun branche moeten opbouwen.

Het kan natuurlijk ook een effectief hulpmiddel zijn voor mensen die al zijn gevestigd in hun vakgebied en die worden beschouwd als ‘thought leaders’.

Krieger staat bekend om zijn  Lifestyle Entrepreneurs Press  en wordt beschouwd als een thought leader in zijn vakgebied. De top was een perfecte manier om meer leads voor zijn uitgeverij te genereren. Wat Krieger ontdekte, was dat mensen door het verkopen van de All-Access Pass vaak in staat zijn om break-even te spelen of winst te maken op het evenement terwijl ze veel leads binnenhalen. Hij was ook in staat om krachtige relaties te ontwikkelen  met bezoekers van het evenement.

Een goed uitgevoerde top is een overwinning voor alle partijen: de gastheer, de sprekers en de aanwezigen. “- Tom Morkes

De voordelen van een goed uitgevoerde virtuele top zijn drievoudig. Het is gunstig voor de gastheer, die er de gevolgen van krijgt. Het is een overwinning voor partners en sprekers, die hun expertise kunnen delen en een grotere aanhang kunnen ontwikkelen. En het is een overwinning voor het publiek, dat in staat is om toegang te krijgen tot kwalitatief hoogstaande informatie en onderwijs van betrouwbare bronnen.

Hier is een interview met Jesse Krieger en Tom Morkes over hun belangrijkste afhaalrestaurants van de top. Het is een lange, maar als je een diepere duik wilt dan deze post zou het nuttig kunnen zijn (skip to minute 2:30 om in de goede dingen te komen).

 

Hoe een online eventement te  plannen

Zodra u de beslissing hebt genomen dat u een virtuele top zult houden, kunt u aan de slag met uw planning.

Laten we een algemeen schema bekijken van het plannen en organiseren van uw virtuele top.

Live of opgenomen?

De eerste keuze die u moet maken, is of u uw evenement live wilt uitvoeren of wilt opnemen. Door uw top live te houden, houdt u elk gesprek of elke presentatie live op de top. Als u de opgenomen methode gebruikt, betekent dit dat u uw luidsprekers opneemt voordat het evenement plaatsvindt en dat u gewoon de opnamen vrijgeeft.

Er zijn meer voordelen bij het live houden van een evenement, maar ook meer risico’s. Je hebt goed internet nodig om het live te kunnen gebruiken, dus zorg ervoor dat je bandbreedte geschikt is voor het evenement.

Live-evenementen bieden ook meer mogelijkheden voor betrokkenheid , waarbij gebruikers vragen kunnen stellen en deze in realtime kunnen beantwoorden. Dit is belangrijk, omdat er een sterke correlatie is tussen betrokkenheid en verkoop.

Er zijn wat extra uitdagingen met het runnen van een live evenement, met name als het gaat om het coördineren van alle bewegende delen van het evenement en de partners waarmee je werkt, maar de extra betrokkenheid is het meer dan waard.

Houd de kosten in de gaten

Iedereen die zo’n evenement gaat leiden, moet vooruit kunnen plannen voor de bijbehorende kosten. U hoeft niet per se voor al het volgende te betalen – u kunt veel van deze elementen zelf opstarten – maar deze kosten omvatten:

 • Copywriting: iedereen die een virtuele top wil uitvoeren, heeft een goede verkoop- en bestemmingspagina nodig om potentieel geïnteresseerde deelnemers aan te trekken. Sommige ondernemers stellen ook werkboeken samen die bij de top horen. 
  Als u extra inhoud, zoals uw werkmap, wilt delen, kunnen uw partners en sprekers hun contacten en leads meerdere keren e-mailen zonder exact hetzelfde bericht te herhalen, waardoor de kans groter is dat mensen zich aanmelden voor het evenement. 
  De kosten voor het inhuren van een copywriter variëren sterk, maar veronderstellen $ 5.000 tot $ 10.000.
 • Ontwerp: het ontwerp voor de pagina’s en de leadmagneten is belangrijk, beide zodat het consistent is met uw merk en zodat het een professionele en aantrekkelijke eerste indruk geeft aan gebruikers die op die pagina’s terechtkomen. 
  Professioneel ontwerp
   kost waarschijnlijk $ 5.000 tot $ 10.000.
 • Partnerschappen: de partnerschappen die u vaststelt voor het evenement zijn niet gratis. U zou niet voor sprekers moeten betalen tenzij u een recruiter inhuurt om hen te zoeken. Het is echter gebruikelijk om sprekers te betalen aan het einde van het evenement, die u kunt betalen via partnercommissies – de partners die u inbrengt, maken een percentage van de verkopen die zij genereren. 
  Het werken met een recruiter kan $ 10.000 tot $ 20.000 kosten, maar het vinden van sprekers alleen zou niets voor de aangesloten commissie mogen kosten.

Welke technische en admin-tools heb je nodig?

Wat moet je logisch doen om al deze stukken bij elkaar te voegen? Er zullen een aantal technologische en administratieve kosten zijn die u moet dekken . U hebt software nodig voor landingspagina’s, e-mailmarketing en een afrekenkar. 
Enkele voorbeelden van deze hulpmiddelen zijn:

 1. Clickfunnels – Deze tool is een van de meest uitgebreide in de serie . Het kan omgaan met uw startpagina’s, e-mailmarketing en partnerprogramma’s. Vrijwel alles wat je nodig hebt, behalve dit is een webinar hosting tool.
 2. Leadpages – Leadpages is een eenvoudig te gebruiken bestemmingspagina builder met veel sjablonen voor alles wat u nodig heeft voor uw top.
 3. Convert Kit of Infusionsoft (voor e-mailmarketing): met beide hulpprogramma’s kunt u reeksen maken om automatisch uw doelgroep te laten horen en uw gelieerde ondernemingen te beheren.
 4. Sam-winkelwagen of bloeigar voor uw winkelwagentje – U heeft de software voor het winkelwagentje nodig om uw ‘toegangspas’ te verkopen.
 5. Zoom , Webinar Jam, Vimeo en / of Ga naar Webinar voor videohosting – Zoom is een geweldige tool om webinars te hosten. In mijn ervaring is het een van de meest gebruikersvriendelijke voor zowel de gastheer als de aanwezigen. Gebruik Vimeo om uw video’s na het evenement te uploaden.
 6. Leerbaar – Hoewel dit meestal een hulpmiddel is voor het hosten van online cursussen, doet het ook goed werk voor het hosten van topbijeenkomsten. Het kan worden gebruikt als een lidmaatschapsplatform voor het hosten van cursussen voor groenblijvende doeleinden.
 7. BombBomb – Dit is een van mijn favoriete outreach-tools. Hiermee kunt u gepersonaliseerde video’s insluiten in elke e-mail die u maakt. Dat kan een lange weg gaan naar het maken van een goede eerste indruk en menselijke verbinding bij het uitnodigen van uw luidsprekers of het bijwerken van uw lijst.

Ga voor meer informatie over deze tool naar  de Ultimate Guide To Video Email .)

Een virtuele top opzetten en uitvoeren in 5 fasen

Veel mensen maken de fout om te onderschatten hoeveel tijd een top hen zal kosten. Dit is de 5-stappenstrategie die u het beste resultaat geeft.

Fase 1: Strategie en planning (4-6 maanden uit)

De eerste stap is het bepalen van enkele van de meest elementaire logistieke elementen van het evenement.

Laura Sprinkle waarschuwt degenen met topambities om dubbel zoveel tijd te plannen als ze denken dat het zou duren in haar artikel  10 Lessen die ik heb geleerd van het hosten van een online-bijeenkomst .

Laura Sprinkle

Geef jezelf het dubbele van de tijd die je denkt nodig te hebben om dit op te lossen. Ernstig.

Ik heb in totaal ongeveer drie maanden doorgebracht op de Soul Fire Summit . De eerste maand bracht ik echter dilly-dallying door en dacht ik dat ik meer tijd had. “- Laura Sprinkle

Wat zijn bijvoorbeeld de datums van het evenement? Wordt het een live-top of een vooraf opgenomen top? Op welk onderwerp of niche wordt u gericht, inclusief specifieke marketingbranches en onderwerpen? Welke technologie wilt u gebruiken en wat wordt uw belangrijkste aanbod?

Uw antwoorden op al deze vragen zullen dicteren wie u als spreker naar voren wilt brengen en wie u als promotionele partners en / of gelieerde ondernemingen op de been wilt brengen.

Op dit moment zul je ook de benodigde middelen moeten vinden om het evenement te promoten. Dit kan interessante inhoud , bestemmingspagina’s, e-boeken, promotionele producten, e-mailmarketingcampagnes en eventuele extra kopieën die kunnen worden gebruikt door sprekers en promotionele partners omvatten .

Je moet dit allemaal in kaart gebracht hebben, tenminste 4 maanden voordat je daadwerkelijk de top start.

Fase 2: Onderzoek en Werving (3 maanden)

De volgende stap bij het plannen van uw top is een tijdrovende: onderzoek en werving van uw sprekers voor het evenement, terwijl u al uw benodigde materialen produceert en uw technologie, pagina’s en activa instelt.

Het kritieke punt op dit punt is om uw sprekers en partners aan boord te krijgen, en het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen, zodat uw luidsprekers niet al zijn geboekt. Dit proces kan 2 maanden duren.

Uw luidsprekers aan boord krijgen is over het algemeen een proces in vier stappen:

 1. Lijstopbouw: wie zijn de mensen met wie je mee wilt doen aan dit evenement en waarom? Begin met een lijst met een goede 50 tot 100 namen. Maak deze lijst met basisinformatie over elke persoon in een Excel-spreadsheet.
 2. List scrubbing: Ga terug door je hele lijst en vraag jezelf af of die persoon goed bij je top past. Controleer websites, sociale media en andere verkooppunten waar uw potentiële sprekers publiceren en leer wat ze doen. 
  Dit achtergrondonderzoek helpt je te bepalen met welke mensen je contact wilt opnemen. U wilt iemand met een persoonlijke blog of podcast, die een herkenbaar gezicht heeft dat u naar uw evenement kunt brengen. Deze persoon moet een bekwaam persoon zijn achter een merk, zoals een marketingdirecteur. 
  Werk niet met iemand die geen volledige controle heeft over de informatie die hij of zij wil delen. Naarmate je top groeit en je mensen aanmeldt, heb je een duidelijker beeld van wie goede sprekers zullen zijn. Dit betekent dat u ook luidsprekers kunt elimineren die minder goed zitten.
  Probeer in een andere hoedanigheid contact te maken met de hoge prioriteitsluidsprekers voordat u hen vraagt ​​om deel te nemen aan uw evenement, bijvoorbeeld door contact met hen op sociale media op te nemen of zich aan te melden voor hun nieuwsbrief.
 3. Outreach: voer gepersonaliseerde outreach uit naar alle mensen die op uw lijst staan ​​na het proces voor het opschonen van de lijst. Alle e-mails die u verzendt, moeten worden aangepast, zelfs als de hoofdinhoud sjabloneert. Voer in uw eerste e-mail de basisgegevens van het evenement in en vraag hen om contact op te nemen voor meer informatie als ze geïnteresseerd zijn. 
  Hier is een voorbeeld van een e-mail die Tom gebruikte om sprekers te werven voor The Bestseller Summit. 
  e-mail met virtuele tophoogteMerk op hoe hij opent met een gespreksstarter en interesse toont in hun werk. Dan noemt hij de top, maar simuleert tegelijkertijd ook de lezer. Hij haalt het feit aan dat de top ook waardevol zou zijn voor zijn publiek, dus het maakt het een gemakkelijker “ja”. Ten slotte neemt hij alle nodige informatie over de top op zodat ze meer kunnen leren voordat ze beginnen.
 4. Communicatie en beheer: als je eenmaal een ja hebt, is je werk nog niet gedaan. Blijf regelmatig contact houden met uw sprekers in de aanloop naar het evenement. 
  Een van de grootste fouten die je kunt maken, is mensen aanmelden en ze dan pas een dag of zo voor het evenement te laten weten dat het pad koud is geworden. De meeste ondernemers hebben tientallen projecten die ze tegelijkertijd in evenwicht houden, en het is gemakkelijk voor hen om al hun verplichtingen uit het oog te verliezen zonder goede communicatie. Regelmatig contact zorgt ervoor dat je aan de top staat van al je speakers. 
  Hier is een voorbeeldthread met Tom die met sprekers communiceert die aan de top leiden.
  virtuele topcommunicatieEr is frequente communicatie in de vroege fasen om ervoor te zorgen dat alle luidsprekers op orde zijn en klaar zijn, er is bijna nooit meer dan een week die verstrijkt zonder een update of herinnering. Over-communicatie met sprekers op deze manier zorgt ervoor dat iedereen klaar zal zijn op de grote dag.

Fase 3: Pre-Event Planning en Promotie (2 tot 3 weken)

Dit is het moment waarop de promotie van je evenement echt in een hogere versnelling komt. Je zou een landingspagina voor het evenement klaar moeten hebben met een lijst van al je bevestigde sprekers. Promoot deze pagina via uw sprekers, betaald verkeer, sociale media en uw eigen lijst. Wanneer mensen aankomen op je bestemmingspagina, zorg er dan voor dat je hen een magneet geeft die je speciaal hebt ontworpen om ze te laten registreren voor de top.

Hier is een voorbeeld van een evenementpagina met de luidsprekeropstelling. De pagina is eenvoudig met een duidelijke belofte voor de top en een voorproefje van enkele sprekers.

hoe een virtuele top te plannen

Hier zijn twee voorbeelden van landingspagina’s voor loodmagneten die worden gebruikt om aandacht te trekken voor de top:

virtuele top bestemmingspagina

Merk op hoe de belofte van de leidende magneet zeer nauw aansluit bij het thema van de top. Op deze manier zorg je ervoor dat je de juiste mensen naar de top trekt. Beter nog, je geeft je publiek een kans om wat van je inhoud en ideeën voor de top te consumeren. Dit zorgt ervoor dat ze anticiperen op de top en ze enthousiast krijgen om een ​​boek te schrijven.

Een nuttige strategie is om meerdere toegangspunten te hebben waarmee mensen op uw top kunnen komen. Dit betekent meerdere bestemmingspagina’s, e-mailcampagnes, leadmagneten en andere deliverables .

Doe wat je kunt om verkeer naar elk punt van binnenkomst dat je hebt aangemaakt, zoals registratiepagina’s, e-book / ticketcombinaties, sjabloon / ticketcombinaties, etc.

Het kan de moeite waard zijn om verschillende verschillende loodmagneten te testen. Merk op hoe er twee verschillende loodmagneten zijn (een boekanalysestrategie en een verkooppagina voor boeken) die nog steeds allebei naar het kernthema van de top verwijzen.

bestemmingspagina

Uw verschillende toegangspunten kunnen variëren in de hoeveelheid leads en gegenereerde inkomsten. De loodmagneten boden beide de “All Access Pass”.

Hier zijn enkele van de conversiestatistieken op deze verschillende pagina’s:

Virtuele Summit registratiepagina:

 • 39,07% conversiepercentage voor optin
 • 6,01% verkoopconversieratio

Sjabloonleidingsmagneet:

 • 28,15% optin conversion rate
 • 3,30% verkoopconversieratio

Ebook (“Bestseller Blueprint”) leadmagneet:

 • 34,39% conversiepercentage voor optin
 • 3,68% verkoopconversieratio

opbrengst per lead-brondiagram

Naast de verschillende bestemmingspagina’s hebben Jesse en Tom verschillende tactieken gebruikt om hun conversies op hun verkooppagina’s te verhogen.

Eén tool die ze gebruikten wordt  Fomo genoemd , deze tool zorgt ervoor dat er een klein meldingsvak op de pagina verschijnt dat vermeldt dat iemand anders een product onlangs heeft gekocht. Dit levert sociaal bewijs en laat zien dat anderen aankopen doen. Dit kan bijzonder krachtig zijn bij de verkoop van iets met een beperkt aanbod.

virtuele top

Een tweede tool die ze gebruikten heet  Deadline Funnel . Er wordt een aftelling gemaakt voor uw trechter die de aanbieding automatisch sluit op een door u ingestelde deadline . Dit is krachtig voor het creëren van een gevoel van urgentie dat ervoor zorgt dat mensen actie ondernemen op uw aanbiedingen. U kunt deze aftellingen ook in uw e-mails aanmaken om die urgentie in uw follow-ups te creëren.

Fase 4: Evenementlancering

Het evenement is eindelijk hier!

In de week voorafgaand aan het evenement en tijdens het evenement zelf, e-mail mensen elke dag met voorbeelden en herinneringen en een duidelijk schema van alle sprekers, zodat het uiterst eenvoudig is om de sessies bij te wonen van de sprekers die ze willen beluisteren.

Je moet je ook richten op het blij en goed geïnformeerd houden van je speakers gedurende het hele proces.

Een van de beste manieren om dit te doen is om duidelijk en eenvoudig in uw richtingen te zijn. Ze kunnen gefrustreerd raken als ze zich in de war voelen of niet zeker weten wat ze moeten doen of wanneer ze het moeten doen.

Probeer vóór het evenement zo georganiseerd mogelijk in je communicatie te zijn.

Als je een live-evenement organiseert, heb je niet veel tijd of capaciteit om de speakers tegelijkertijd live te hosten en achter de schermen met anderen te coördineren.

Je moet je evenement openen en sluiten met een keynote-adres voor je publiek .

Als je iets anders dan je “alle toegangspas” hebt, doe dit dan in je openingskeynote, terwijl je publiek betrokken en enthousiast is.

Zelfs als je ervoor hebt gekozen om een ​​opgenomen top te doen, moeten je openings- en sluitingsverklaringen live zijn om de betrokkenheid bij je publiek te vergroten.

Fase 5: na het evenement (1 tot 2 weken na het evenement)

De dag nadat de top is afgelopen, kunt u hem sluiten.

Voer op dit punt een reeks e-mails uit om uw deelnemers te vertellen dat dit hun laatste kans is om de toegangspas voor alle toegang aan te schaffen.

Degenen die de pas kopen, hebben altijd toegang tot de sessies. Anders, als je eenmaal de top hebt afgesloten, zullen ze verdwijnen naar degenen zonder de pas.

Dit creëert een gevoel van urgentie en schaarste, wat op zijn beurt de conversies zal verhogen.

Als mensen de pas niet willen hebben, zorg dan dat er een downsell klaarstaat voor die mensen in het na-evenement.

Hier is een voorbeeld van de Bestseller-top van “welkom” tot uw “eenmalige aanbieding”.

U ziet hoe een prijsverhoging voor de top is ingebouwd om extra urgentie in uw publiek te creëren.

De aanbiedingsreeks wordt afgesloten met een aanbieding voor het Bestseller Summit Live-evenement als laatste verdwijnbonus om iemand anders van het hek te krijgen over kopen.

Conclusie

Of je nu een nieuwe branche binnenstapt of je bent een ervaren veteraan op zoek naar nieuwe leads voor je bedrijf, een online virtuele top is een krachtig hulpmiddel.

Zoals je kunt zien aan het lezen van dit bericht, is een top niet gemakkelijk – het kost veel tijd en middelen om te slagen. Maar de stroom aan leads en inkomsten die een succesvolle top kan genereren, is de investering zeker waard.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format