Hoe een website te gebruiken met een klikstracking tool om de gebruikerservaring te verbeteren

9 min


151

Als het gaat om het begrijpen van uw doelgroep , kunt u niet gedetailleerder worden dan een hulpprogramma voor het bijhouden van kliks op uw website.

In plaats van te kijken naar de meetgegevens van grote afbeeldingen, kunt u de basisprincipes bekijken en ontdekken wat werkt met uw doelgroep – en wat niet.

Hoewel er veel hulpprogramma’s voor het bijhouden van sites bestaan, bieden de hulpprogramma’s voor het bijhouden van kliks op de website de meeste diepte wanneer u het gebruikersgedrag beter wilt begrijpen.

Om te zien wat ik bedoel, bezoek een website waar je nog nooit bent geweest. Alleen Google heeft een breed onderwerp zoals ‘marathontraining’ of ‘beste thrillerromans’. Het maakt niet uit.

Klik op een van de zoekresultaten en verken de site als een consument. Let op waar je klikt en waar je op valt.

Dat is waar clicktracking voor de website voor is. Je kunt niet over de schouders van al je websitebezoekers heen kijken terwijl ze je website bezoeken.

U kunt echter het beste volgen met kliktrackers.

Ik zal u helpen met alles wat u moet weten over het gebruik van website-kliktraceringstools en wat u moet doen met de resultaten die u krijgt in de vorm van rapporten over gebruikersgedrag .

Bovendien laat ik u zien hoe u verschillende software-opties voor website-gebruikers volgen kunt combineren om uw resultaten te verbeteren.

Wat is website-kliktracking?

Website click tracking maakt gebruik van een softwareprogramma om rapporten te genereren over waar bezoekers van een website op een specifieke pagina op uw website klikken. U installeert een code op de backend van uw site, meestal in het gedeelte <head>, zodat het hulpprogramma verbinding kan maken met uw site.

Wanneer iemand op uw website klikt, of het nu om een ​​link, een formulierveld of iets anders gaat, wordt een signaal verzonden. Een website click-tracking tool kan dat signaal ontvangen en gebruikersgedragsrapporten genereren op basis van die informatie.

Het lijkt op GPS-navigatie. Als u GPS op uw telefoon hebt geïnstalleerd en u een softwareprogramma hebt gebruikt om de auto van uw tiener bij te houden, kunt u de app openen om te zien welke adressen de auto heeft bezocht en welke routes naar verschillende plaatsen zijn afgelegd.

Gebruikersgedragsrapporten, die afkomstig zijn van het bijhouden van kliks op de website, bieden u een kaart van soorten die u vertelt over de activiteit van websitebezoekers. Op basis van die gegevens neemt u beslissingen over het opnieuw ontwerpen van uw site, de aandacht van bezoekers trekken en afleidingen verwijderen.

Wanneer u klikken over een lange periode bijhoudt, beginnen patronen te verschijnen. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat een bepaalde link in uw navigatiebalk het grootste deel van de klikken op uw startpagina ontvangt.

Als je erachter kunt komen waarom die link – en de bijbehorende pagina – zoveel aandacht trekt, kun je er op inspelen.

U wilt bijvoorbeeld een aanmeldingsformulier voor e-mail toevoegen aan de doelpagina zodat u meer leads kunt vastleggen.

U kunt ook meer inhoud aan die pagina toevoegen, zodat uw bezoekers meer tijd op uw site doorbrengen.

Waarom is het belangrijk om gebruikersklikken bij te houden en te leren hoe mensen op uw site navigeren?

Elke website heeft zijn eigen unieke doelgroep. Mensen die NeilPatel.combezoeken , navigeren er anders naartoe dan mensen die CrazyEgg.combezoeken . Er is onmiskenbaar enige overlap tussen die twee doelgroepen, maar de sites hebben verschillende functies.

Veel mensen die NeilPatel.com bezoeken, zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in het nieuwste artikel, podcast of video. Ze willen informatie consumeren.

website-click-tracking functie-neil-patel-com

Ze bezoeken de blog vaak onmiddellijk of klikken op de link naar de blog om daar meteen naartoe te gaan.

Degenen die Crazy Egg bezoeken, kunnen ook informatie nodig hebben, omdat we een productieve blog met interessante inhoud met betrekking tot website-optimalisatie publiceren.

Ze zijn echter mogelijk ook geïnteresseerd in hulpprogramma’s voor het bijhouden van kliks op de website, heatmaps en andere rapporten over gebruikersgedrag. Misschien heeft een vriend hen doorverwezen en onze service aanbevolen.

Als ik weet waar mensen op mijn sites klikken, kan ik elke site optimaliseren voor conversies . Bovendien weet ik welke pagina’s het grootste deel van mijn inspanningen verdienen.

Ik heb onlangs een post geschreven over mijn websiteverkeer en het aantal berichten dat ik heb gepubliceerd . Bijna 50 procent van mijn verkeer komt van mijn 50 beste pagina’s, en een ton van mijn verkeer komt uit de top 10.

website-click-tracking functie-neil-website-verkeer

Door deze informatie te combineren met een tool voor het bijhouden van websites, zou ik de meest bezochte pagina’s kunnen optimaliseren voor optimale prestaties.

De beste kliktracking-tools

Als u website-klikken wilt volgen, hebt u de beste kliktraceertool voor de taak nodig. Ik raad aan om meer dan één tool te gebruiken voor de beste resultaten.

U weet dat u een goede website-kliktrackingtool hebt gevonden wanneer u een hulpmiddel ontdekt waarmee u meerdere typen rapporten en gegevens kunt genereren. Met Google Search Console, die ik hieronder in detail zal bespreken, kun je heel veel verschillende rapporten genereren op basis van de informatie die je nodig hebt.

Gebruik één tool om informatie over al het verkeer te verzamelen. Welke van de pagina’s op uw site krijgt het meeste verkeer? Welke hebben de laagste bouncepercentages en de meeste tijd op de pagina?

Dat zijn de pagina’s waarop u uw energie moet richten. Er is geen reden om uren te spenderen aan het optimaliseren van een pagina die 1 procent van uw totale verkeer ontvangt.

Nadat u die pagina’s hebt geïdentificeerd, genereert u gebruikersgedragsrapporten, inclusief heatmaps en opnames. Ik zal hieronder in detail ingaan.

In deze fase houdt u specifieke klikactiviteit bij op uw pagina’s. Een tool voor het bijhouden van kliks op de website kan heel wat gegevens genereren om niet alleen te optimaliseren voor verkeer, maar ook voor verwijzingsbronnen en andere factoren.

Google Search Console

We beginnen met Google Search Console , die volledig gratis te gebruiken is en vol met tonnen aan informatie. Als ik bijvoorbeeld wil weten hoeveel verkeer ik krijg, kan ik een rapport genereren.

website-click-tracking functie-google-search-console

De bovenstaande schermafbeelding toont mijn verkeer gedurende de afgelopen 30 dagen.

Als ik mijn verkeer filter op basis van pagina’s, zie ik meer informatie. Ik kan bijvoorbeeld alle paginaweergaven vergelijken met unieke paginaweergaves. Afhankelijk van mijn doelen, zou ik me kunnen concentreren op uniques omdat ze meerdere sessies korting door dezelfde persoon binnen een 24-uurs venster.

website-click-tracking functie-google-search-console-verkeer

U kunt veel andere gegevens uit Google Search Console ophalen met behulp van de filters aan de linkerkant van uw dashboard. Hoe verder u de gegevens die uw website genereert, onderzoekt, hoe beter u uw doelgroep leert kennen.

Gebruikersgedragsrapporten: heatmaps

De volgende website voor het bijhouden van klikken die u wilt gebruiken, is een rapport over gebruikersgedrag, zoals een heatmap.

Een heatmap toont je activiteit op een bepaalde pagina met behulp van de kleurtemperatuur.

website-click-tracking gereedschap heatmaps

De warme gebieden – rood, oranje en geel – duiden meer betrokkenheid bij die delen van de pagina aan. De koelere gebieden, weergegeven in blauw en paars, duiden op lagere betrokkenheid.

In het bovenstaande voorbeeld ziet u dat de CTA ‘Nu plannen’ niet veel klikken ontvangt. Het is erg koud op de kaart. Het scherm licht echter op boven het logo, de bovenste navigatiebalk en een deel van de afbeelding van de held.

Met behulp van deze heatmap kan de site-eigenaar de CTA naar een ander deel van de pagina verplaatsen, een hoger contrast gebruiken om hem beter te laten opvallen of meer overtuigende CTA-kopie testen.

Crazy Egg biedt vijf rapporten over het gedrag van gebruikers , inclusief een heatmap en een Scrollmap-rapport waarmee u kunt zien welke inhoud mensen voorbijlopen en welke inhoud ervoor zorgt dat ze stoppen en kennis nemen. Elk van deze vijf rapporten stelt u in staat om visueel te begrijpen hoe uw publiek met uw site omgaat. .

Stel dat u bijvoorbeeld veel longform-artikelen publiceert op uw blog. Met een scrolmap kunt u bepalen welk percentage van uw doelgroep daadwerkelijk naar de uiteinden van deze berichten leest.

Bovendien kunt u een CTA van hoge kwaliteit invoegen wanneer u een gebied aanwijst waar het merendeel van de mensen stopt met scrollen.

Als u een gebied ontdekt waar mensen voortdurend langs de inhoud scrollen zonder te stoppen of zelfs dat punt te kiezen om de pagina te verlaten, probeer dan verschillende inhoud in deze overgangsgebieden te plaatsen om bezoekers te stimuleren om verder in uw site te duiken.

Klikken op een website controleren met rapporten over gebruikersgedrag

Het genereren van rapporten over gebruikersgedrag, zoals een heatmap, is eenvoudiger dan u zou denken als u over de juiste tool voor het bijhouden van kliks op de website beschikt.

Bij Crazy Egg noemen we ze Snapshots omdat ze je een fotografisch beeld geven van wat mensen doen op je site.

Wanneer u een momentopname genereert, beginnen we klikgegevens te verzamelen zodra bezoekers arriveren. Nadat de klik van een bezoeker is vastgelegd, hebt u toegang tot uw vijf gedragsrapporten voor gebruikers: Heatmap, Scrollmap, Confetti-rapport, Overlay-rapport en het lijstrapport.

Zorg ervoor dat u regelmatig op uw vijf Snapshot-rapporten incheckt, omdat u meer informatie kunt krijgen wanneer extra gebruikersgedrag wordt vastgelegd.

Elk van de rapporten geeft u verschillende inzichten in uw bezoekersgedrag. Het Confetti-rapport produceert bijvoorbeeld stippen die individuele klikken vertegenwoordigen en laat u uw doelgroep segmenteren op basis van filters zoals browser, zoekterm en kliktijd.

In het rapport Overlay ziet u het exacte aantal klikken op elk afzonderlijk element op uw pagina en het percentage van uw totale aantal klikken.

Gebruikersopnames

Bezoekersrecords zijn een andere bron van gegevens die u kunt krijgen van een tool voor het bijhouden van klikken op de website zoals Crazy Egg. Hiermee kunt u in realtime zien hoe bezoekers van een website zich gedragen wanneer ze op uw pagina’s reageren.

Je kunt mensen bekijken waarop ze klikken of zich bezighouden met elementen op de site, evenals de bewegingen van hun muis terwijl ze een pagina verkennen.

Met opnames kunt u zien hoe de klikken van uw rapporten met gebruikersgedrag tot leven komen en kunt u bepalen waar u CTA’s, afbeeldingen, tekstkopieën en andere elementen op uw website kunt plaatsen.

Ze zijn ook ideaal om u te laten weten waar bezoekers in de war raken. Als je bijvoorbeeld mensen ziet die herhaaldelijk op een element klikken en geen antwoord krijgen, nemen ze hoogstwaarschijnlijk aan dat het element een hyperlink moet bevatten. Door deze frustratie aan te pakken, verbetert u niet alleen de gebruikerservaring, maar legt u ook meer klikken vast.

Met Crazy Egg kun je ervoor kiezen om Bezoekersopnames in te schakelen wanneer je rapporten over het gedrag van gebruikers genereert of je kunt handmatig kiezen om later met opnemen te beginnen.

Stapsgewijze instructies voor Crazy Egg

Om uw rapporten over gebruikersgedrag te genereren en uw bezoekersrecords in te stellen, logt u in op uw Crazy Egg-account of meldt u zich aan voor een gratis proefversie van 30 dagen . Zodra u de code op uw website heeft geïnstalleerd – volledige instructies hier beschikbaar – bent u klaar!

website-click-tracking gereedschap heatmaps-stap-voor-stap

Klik in het Crazy Egg-dashboard op “Momentopnamen” in het menu aan de linkerkant en klik vervolgens op “Momentopname maken” om aan de slag te gaan.

crazy-ei-2

U kunt ervoor kiezen om één momentopname of meerdere momentopnamen tegelijk te maken. Klik op het pictogram van uw keuze en voer vervolgens de URL (‘s) in van de pagina (‘ s) waarover u rapporten wilt genereren.

crazy-ei-3

U kunt ook op het display van de website beslissen of u verkeer van verschillende apparaten afzonderlijk of allemaal samen wilt bijhouden, hoe lang u de momentopname wilt laten uitvoeren en of u de startdatum wilt uitstellen, naast andere aanpassingen.

crazy-ei-04

Dat is het! Nadat u de door u verstrekte informatie hebt bekeken, maakt u de momentopname en wacht u tot de gegevens binnenkomen.

Als je zeker wilt weten dat je gebruikersopnamen zijn ingeschakeld, ga dan naar de opname-instellingen en kijk of de schakelaar naast je website groen is. Vergeet niet om de hulpmiddelen samen te gebruiken om de meest uitgebreide weergave van uw gebruikersgedrag te krijgen!

crazy-ei-5

Begin Crazy Egg te gebruiken om te zien wat werkt en wat niet

Nu u begrijpt hoe een tool voor het bijhouden van websites uw relatie met uw publiek kan verbeteren – en anticiperen op hun behoeften – kunt u Crazy Egg gebruiken om erachter te komen wat op uw website werkt en wat verbetering zou kunnen gebruiken.

Hoe meer gegevens u verzamelt, hoe meer u de gebruikerservaring kunt verbeteren .

Conclusie

website-click-tracking gereedschap sluiting

Wilt u weten hoe uw websitebezoekers zich gedragen? Als dat zo is, kan een website-tool voor het bijhouden van klikken waardevolle inzichten opleveren.

Door het gedrag van gebruikers te onderzoeken, kunt u zien of bezoekers begrijpen hoe u door uw site kunt navigeren, of ze zich aangetrokken voelen tot uw CTA’s en of ze naar beneden scrollen om meer van uw inhoud te bekijken.

U kunt ook dieper inzicht krijgen in de statistieken die u misschien bijhoudt, zoals het bouncepercentage en de tijd op de pagina.

Overweeg gebruikersgedragsrapporten uit te voeren met een website-kliktrackingstool op meerdere pagina’s. Kies uit degenen die het meeste verkeer genereren of die het meeste bijdragen aan conversies.

Voordat je het weet, heb je van je website een machine voor leadgeneratiegemaakt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format