Hoe effectief gebruik te maken van remarketing op Instagram - DeLaatbusiness

Hoe effectief gebruik te maken van remarketing op Instagram

7 min


116

Een van de meest frustrerende ervaringen van een marketeer is dat je weet dat je potentiële klanten verliest in je aankooptrechter om geen andere reden dan de menselijke natuur.

Het internet is een afleidende plek en klanten kunnen uw prijspagina’s bezoeken en artikelen achterlaten in hun e-commercewagens, maar onvermijdelijk vergeten hun transacties te voltooien.

Was er maar een manier om deze engagementmijlpalen te volgen en gebruikers aan te zetten om deze acties te voltooien! Dat is waar remarketing wordt weergegeven.

Remarketing heeft radicaal de manier veranderd waarop adverteerders met potentiële klanten omgaan, waardoor ze advertenties met overgevoeligheid voor de hele server kunnen weergeven door het gedrag van gebruikers in alle secties van de inkooptrechter te volgen.

Met zijn jeugdige en ambitieuze publiek is Instagram een ​​perfect platform om dit uit te proberen.

In dit artikel verkennen we de beste remarketingstrategieën voor Instagram, de praktische tips voor het ontwerpen van Instagram-advertenties en hoe deze kunnen worden geïmplementeerd.

Het remarketingpotentieel blijft echter over het hoofd worden gezien, ondanks de sterke Facebook-integraties. Beter nog, als u een al bestaande remarketingstrategie op Facebook heeft , kunt u deze met een paar aanpassingen op Instagram toepassen.

Met deze handleiding kunt u gebruikmaken van uw remarketingstrategie op een geheel nieuw en levendig platform.

Waarom Remarket?

Remarketing is zeker een controversiële praktijk, omdat het volledig afhankelijk is van het volgen van bezoekers. Dit kan leiden tot echte privacyproblemen, omdat we allemaal het enge gevoel hebben ervaren dat we doorlopend webpaginaadvertenties krijgen voor een product waarnaar we maanden geleden op Amazon hebben gezocht.

Remarketing hoeft niet eng te zijn als het goed wordt gedaan. Als je oprecht en strategisch van toon bent, kun je je publiek feitelijk een dienst bewijzen door hen te herinneren aan je merkaanwezigheid. Uiteindelijk is remarketing gewoon de beste manier om kijkers relevante advertenties te bieden op basis van eerdere interesses en gedrag. U kunt niet alleen mensen helpen transacties te voltooien, maar u kunt ook bezoekers targeten die uw prijspagina’s of zelfstudies bekijken. Hiermee kunt u advertenties weergeven die rechtstreeks aansluiten bij hun interesses en behoeften. Daarnaast heeft de uitbreiding van op interesses gebaseerde sociale medianetwerken zoals Facebook gebruikers vertrouwd gemaakt met het idee van rentetarget-advertenties, waardoor remarketing een veel minder opvallende aanwezigheid is.

Terwijl cookies en diverse volgmechanismen bijna net zo oud zijn als het internet zelf , heeft Facebook’s Pixel dit proces veel toegankelijker gemaakt voor organisaties die anders moeite zouden hebben met het implementeren van de strategie. Door de Facebook Pixel in uw website te integreren, kunt u conversies bijhouden en doelgroepen maken op basis van specifieke webpaginaweergaven.

Het nastreven van remarketing op een onderbenut platform als Instagram biedt veel kansen, namelijk de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen te bereiken en testberichten te testen op een zeer visueel platform. Dit lijkt ontmoedigend, maar de integratie van Instagram met de stapel met Facebook-advertenties maakt het heel gemakkelijk om hoog-converterende remarketingadvertenties te maken.

Hoe remarket op Instagram

Als je eerder een remarketingcampagne op Facebook hebt gevolgd, ben je meteen thuis met de volgende procedure om de strategie op Instagram te starten. Door een combinatie van het Facebook Pixel en AdEspresso’s advertentieplatform te gebruiken, kan remarketing een eenvoudige en effectieve tool zijn.

Stap één: Volg bezoekers met de Facebook Pixel (of Pixel Caffeine)

Als u remarketing wilt aanbieden, moet u een specifieke doelgroep targeten, zoals Facebook Custom Audiences. Om dit te implementeren, moet je definiëren wat deze doelgroep is, en dit is waar Facebook Pixel-bezoekers volgen om de hoek komt kijken. Facebook beschrijft hoe je de Facebook Pixel aan je website kunt toevoegen in deze handige implementatiegids .

Als u wat tijd wilt besparen en wilt genieten van het goede seizoen, sla dan de meting over en gebruik de  nieuwe WordPress-plug-in,  Pixel Caffeine  –  de ‘goocheltruc’ waarmee u eenvoudig conversies kunt bijhouden en aangepaste doelgroepen kunt maken met een paar eenvoudige klikken.

pixel cafeïneplugin

#MakeAdvertisersLifeEasyAgain, dat is precies waarom we Pixel Caffeine hebben gemaakt en het installatieproces 10x eenvoudiger maakt. Met Pixel Caffeine kun je de Facebook-pixelwebsite overal krijgen zonder een regel code te typen.  Dat is geweldig, toch? 

Bovendien  kunt u Pixel Caffeine integreren met Facebook Dynamic Ads en WooCommerce om bezoekers automatisch te volgen op basis van wat zij op uw website hebben bekeken (productnaam, productcategorie en productlabels). Stel je alle dynamische retargetingopties op Facebook en Instagram voor die je net hebt geopend!

Wil je meer weten? Bekijk deze korte video gewoon:

Stap twee: segmentdoelgroepen

Aangezien uw bezoekers waarschijnlijk verschillende interesses hebben, moeten verschillende advertenties worden weergegeven. In plaats van simpelweg alle bezoekers van een website dezelfde advertentie op Instagram te laten zien, zou u moeten overwegen specifieke doelgroepen te maken voor elke advertentie die u maakt.

Enkele voorbeelden van nuttige doelgroepen zijn:

  • Eerdere klanten
  • Mensen die naar jou hebben gezocht
  • Mensen die een transactie niet hebben voltooid
  • Herhaal bezoekers

Als u deze hebt vastgesteld, moet u doorgaan en advertentie-aanbiedingen maken die goed zijn afgestemd op de verwachtingen van elk van deze segmenten. AdEspresso maakt dit eenvoudig via onze Asset Manager , waarmee u aangepaste doelgroepen kunt maken op basis van webverkeer en chronologie.

Stap drie: converteer converters van uw aangepaste doelgroep

Aangezien u zich specifiek richt op mensen die zich niet hebben geconverteerd (bijvoorbeeld een gekochte en verhuisde naar de volgende fase van uw trechter), moet u ervoor zorgen dat ze worden uitgesloten van uw remarketingadvertenties. Als je dit niet doet, riskeer je loyale klanten lastig te vallen die je niet wilt vervreemden.

Als u nog meer opzettelijk wilt zijn, kunt u overwegen mensen uit te sluiten die op uw remarketingadvertenties hebben geklikt, zodat ze niet steeds dezelfde advertenties zien.

Stap vier: Stel campagne in AdEspresso

Zodra u uw aangepaste doelgroep en uitgesloten converters heeft ingesteld, is de volgende stap het opzetten van uw campagne voor in AdEspresso. De eerste stap is om uw advertentieplaatsing als een Instagram-advertentie te markeren. Het is erg belangrijk om te kiezen voor het bijhouden van doelconversies met Facebook-pixels, omdat de Facebook-pixel zo centraal staat in remarketing op Instagram.

Nadat u deze parameters heeft vastgesteld, wordt het tijd om uw advertentie zo te ontwerpen dat deze effectief is voor zowel uw doelgroepsegment als de parameters van het platform.

Instagram-advertenties ontwerpen

Nadat u het raamwerk voor uw remarketingstrategie in AdEspresso heeft opgezet, is de volgende stap het ontwerpen van effectieve advertenties die zijn afgestemd op de trechter-segmenten die u probeert te bereiken. Je moet niet alleen je Facebook-advertenties op Instagram plaatsen en verwachten dat ze werken. Instagram is een apart platform dat zeer visueel is en u moet rekening houden met de inhoud van uw advertenties met minimale tekst en zeer visuele aspirationele esthetiek.

Bovendien moet u strategisch zijn in de manier waarop u uw bronnen toewijst. Personen die uw site eenmaal hebben bezocht, moeten niet dezelfde prioriteit krijgen als degenen die hoogconverterende pagina’s hebben bezocht, zoals uw prijspagina, dus het ontwerp en budget van elk advertentiesegment moeten overeenkomstig worden aangepast.

Net als Facebook-advertenties raden we u echter aan continu A / B-tests uit te voeren voor uw verschillende advertentiesegmenten om te zien welk type berichten het meest aantrekkelijk voor hen is. Voor een beter idee van wat een succesvolle remarketingadvertentie maakt, laten we enkele typische voorbeelden bekijken.

Airbnb

Deze remarketingadvertentie is gebaseerd op eerdere zoekopdrachten over Airbnb-verhuur in Barcelona. Het biedt een informatieve prijs en opvallende visuele. Airbnb maakt gebruik van het weelderige karakter van foto’s op zijn platform en laat ze centraal staan ​​op een platform zoals Instagram. Beter nog, deze advertentie maakt gebruik van de carrousel-advertenties van Instagram om nog meer foto’s te laten zien van deze geweldige verhuur.

Beyoncé-fans

Deze advertentie dient als een waarschuwend verhaal voor remarketers die bezoekers door een conversietrechter willen leiden. Hoewel deze advertentie in theorie nuttig is, omdat hij gericht is op diegenen die interesse hebben getoond in Beyoncé en in april jarig zijn, komt hij over het algemeen als een beetje eng over. Remarketingadvertenties moeten subtiele nudges zijn als reactie op de opzettelijke acties van een gebruiker, in plaats van gebruikers te bespioneren.

Amazon Prime nu

Deze advertentie volgt een Instagram-first benadering van advertentieontwerp, waarbij gebruik wordt gemaakt van de obsessie van het platform met gedurfde, minimalistische lifestyle-afbeeldingen. Het is gewoon in het oog springend genoeg om de aandacht van een kijker te trekken, en de subtiele oproep tot actie voor abonnees van Amazon Prime om de Prime Now add-on te gebruiken is subtiel en niet griezelig.

Een advertentie als deze toont de voordelen van remarketing, zodat u al geïnteresseerde bezoekers kunt bereiken en op hun behoeften kunt inspelen door ingrijpende incentives en ambitieuze beelden.

Als je meer voorbeelden van Instagram-advertenties wilt vinden, bekijk dan ons e-boek met de titel 137 Geweldige Instagram-advertentievoorbeelden om geïnspireerd te raken .

Waarom remarketing de juiste is voor Instagram

Slecht uitgevoerde remarketing kan een verdeeldheidstactiek zijn vanuit het oogpunt van de consument, waar ze voortdurend kunnen worden gebombardeerd met e-commerce remarketingadvertenties op niet-gerelateerde webpagina’s en opdringerige berichten in hun Facebook Newsfeed.

Het formaat van Instagram biedt echter een mogelijkheid voor uw merk om contact te maken met doelgroepen op een zeer visuele manier die minder opdringerig is dan andere platforms. Inderdaad, remarketingcampagnes zoals Airbnb zijn zo goed getarget en gecomposeerd dat kijkers ze misschien niet eens als advertenties beschouwen, maar nuttige herinneringen die hen aanzetten tot het maken van een boeking.

Zoals altijd is de beste strategie voor socialemediamarketing, of het nu op Facebook of Instagram is, om experimenten en iteratie te omarmen. Zelfs als je merk niet van plan is om een ​​full-time Instagram-campagne na te streven, kun je eenvoudig je Facebook Pixel-implementatie gebruiken op een nieuw platform zoals Instagram. Op deze manier kunt u waardevolle informatie vinden over de effectiviteit van uw algehele strategie voor advertentiesegmentering en pusht u om uw berichten verder te targeten.

Of je besluit om Facebook of Instagram als prioriteit te kiezen in je remarketingstrategie is uiteindelijk aan jou, maar met de mogelijkheid van Facebook Pixel om beide platforms te overbruggen, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om naar binnen te springen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format