Hoe Facebook-advertenties te gebruiken om kaartjes voor evenementen te verkopen met een ROI van 1866% - DeLaatbusiness

Hoe Facebook-advertenties te gebruiken om kaartjes voor evenementen te verkopen met een ROI van 1866%

7 min


158
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Toen James Caan in 2002 het door hem gecreëerde wervingsbedrijf verkocht, had het een omzet van ongeveer £ 130 miljoen (ongeveer USD 174 miljoen).

Hij begon zijn bedrijf door bedrijven te bellen en zei: “Hallo, mijn naam is James Caan, ik bel van Alexander Mann. Wij zijn specialisten in financiële werving … “

Hij sprak met honderden mensen en ze vertelden hem allemaal om te verdwalen.

Het werd alleen maar beter toen hij van het generieke veld naar een specifieke invalshoek ging: “Ik had deze gast vorige week, hij is bij Allied Dunbar en ik denk dat hij perfect voor je zou zijn ….” En toen ging hij verder met het beschrijven van de kandidaat.

Strategyzer.com bevond zich in een vergelijkbare situatie.

Ze investeerden meer dan $ 4,5k op een Facebook-advertentie en verkochten slechts één ticket naar hun werkplaats.

Na 5 maanden bereikten ze ongeveer $ 212.000 aan verkopen voor een advertentie-uitgaven van slechts $ 11.357,26 . Dit betekent een teruggave van $ 18,66 voor elke $ 1 besteed aan Facebook-advertenties .

In deze case study deel ik de Facebook-advertentiestrategie die ik heb gebruikt.

Zoveel bedrijven voeren algemene advertenties uit: “ons evenement is volgende week, schiet op …”. Strategyzer was niet anders.

Voor hun eerste Facebook-advertentiecampagne splitsten ze alleen geteste doelgroepen en verschillende afbeeldingen op, en de creativiteit zag er als volgt uit:

Die aanpak kostte Strategyzer  $ 4,433,53 in ongeveer 3 weken en ze kregen slechts één uitverkoop.

Niet klaar om de handdoek in de ring te gooien, vroegen ze om hulp bij  AOK Marketing,  een marketingbureau. En raad eens? Die klant was aan mij toegewezen!

Wat heb ik gedaan en, het belangrijkste, werkte mijn strategie? Ik wil niet klinken alsof ik opschep, dus bekijk de afbeelding hieronder en laat de cijfers spreken!

Hoe hebben we de campagne omgedraaid? We hebben een tactiek gebruikt die supermarkten al jaren met succes gebruiken, voorbeelden. Ja, de goede ‘ole direct sale-techniek die volgens The Atlantic de verkoop bij supermarkten als Mash en Costco met wel 2000 procent heeft verhoogd.

Ik begon met het bestuderen van de inhoud van Strategyzer, inclusief casestudy’s en bedrijfsverhalen, en ik gebruikte storytelling om advertenties te schrijven die de gebruikers een voorproefje gaven van wat ze zouden leren tijdens het evenement.

Hier is een voorbeeld van de eerste advertentie die we voor hen hebben uitgevoerd:

Werkt een lang Facebook-advertentie-exemplaar?

Ik hoor velen van jullie denken:

  1. Dat is een lange advertentietekst, ons is verteld dat we het kort moeten houden. Mensen lezen geen lange advertenties.
  2. Als u het in de kopie beschrijft, welke motivatie hebben mensen dan om op de advertentie te klikken? Houd wat mysterie!

Nou, het bewijs zit in de pudding, die advertenties hebben verkoop gekregen.

Een langer advertentiekopie met slim gebruik van storytelling heeft nog een indirect effect: het is een hoge betrokkenheid.

Door een grote hoeveelheid inhoud voor iedereen neer te zetten, geef je genoeg om discussies te creëren. Er zullen natuurlijk niet alleen likes zijn, sommige mensen zijn het misschien niet eens met de inhoud, maar daarvoor moeten ze een reactie achterlaten en deelnemen aan het gesprek, wat betrokkenheid stimuleert.

In de onderstaande afbeelding is er nog een advertentie die we hebben uitgevoerd. Merk je de 234 aandelen, 980 likes en de 42 reacties op?

De  Relevance-score wordt berekend op basis van de positieve en negatieve feedback die uw advertentie van gebruikers ontvangt. Positieve feedback omvat acties zoals reageren, liken, delen en zelfs klikken koppelen.

Hoewel betrokkenheid niet de enige factor is bij het berekenen van de relevantiescore, raadtFacebook  aan  de advertentietekst te verbeteren.

Waarom doet dit er toe? Voor conversiecampagnes worden advertenties met een hogere relevantiescore door Facebook beloond met zowel meer vertoningen als een lagere CPM.

Het belang van targeting (en retargeting)

Met een enkel ticket voor het evenement dat meer dan $ 2199 kostte, kon ik niet verwachten dat koud verkeer dat rechtstreeks naar de verkooppagina werd gestuurd, goed kon worden omgezet.

Gelukkig voor ons Het werk van Alexander Osterwalder is bekend, USA Today noemde zijn Business Model Generation tot de 12 beste zakelijke boeken aller tijden. Met meer dan een miljoen exemplaren van zijn boek in 37 talen hadden we een groot retargetingpubliek om te targeten.

Wat we ontdekten is dat niet alle retargeting-doelgroepen gelijk zijn.

In ons geval hebben mensen die het Strategyzer-blog bezochten niet geconverteerd tegen dezelfde kosten als mensen die hun trainingspagina hebben bezocht, enzovoort.

Op basis van de pagina’s die mensen hebben bezocht, konden we deze categoriseren. Iemand die de blog leest, is bekend met de inhoud, maar aan de andere kant kan iemand die de pagina’s over training of boeken bezoekt ook geïnteresseerd zijn in het krijgen van een aantal benodigde trainingen.

Het gaat er echt om de advertenties naar verschillende doelgroepen te leiden en de nummers te laten spreken naar welk publiek wordt geconverteerd tegen welke prijs.

Audience verzadiging en ad-moeheid

Met wereldwijd meer dan 500 miljoen verkochte exemplaren is de Harry Potter-romanserie een groot succes. Maar zelfs met zo’n succes werden in totaal 7 boeken geschreven om de verkoop aan te houden. JK Rowling veranderde niet alleen het imago op de cover van het boek en hoopt dat de verkoop zal blijven komen. Ze schreef meer inhoud.

Zie uw advertentie als een roman. In plaats van dezelfde pagina (met misschien maar een paar keer draaien) keer op keer aan hetzelfde publiek te geven, geef ze elke keer iets nieuws. Als u door de advertenties van uw campagne bladert, moet u de pagina’s van een roman omslaan. Je moet het publiek geïnteresseerd houden.

Voor $ 2199 / ticket klikken mensen op de bestemmingspagina en uiteindelijk kopen ze een paar dagen of zelfs weken later.

Een tijdje geleden leidde ik advertenties voor www.clickfunnels.com , een trechterhacking-evenement in Las Vegas. Ik heb de advertenties onderbroken en aan hen gerapporteerd: “we hebben in totaal 11 verkopen”. Ik dacht dat dat het was! Maar zes dagen later, toen ze hun advertentieaccount controleerden (zoals ik andere campagnes voor hen heb uitgevoerd), merkte ik dat het totale aantal verkopen voor het Vegas-evenement toenam tot 21 en enkele dagen later verder groeide.

Facebook schrijft een verkoop toe aan de dag dat iemand op de advertentie klikte, maar aan de andere kant schrijft Google Analytics dit toe aan de dag dat de gebruiker het heeft gekocht. In een paar campagnes waarin ik UTM-tracking gebruikte, merkte ik opnieuw mensen op die op een Facebook-advertentie klikten en uiteindelijk vele dagen later aankochten.

Dus hoe weet u dat het tijd is om het publiek een nieuwe advertentie te laten zien, gezien het feit dat mensen vandaag klikken en later kopen?

Als de CPC is verhoogd en de klikfrequentie aanzienlijk is gedaald, zag ik dit als een teken dat het tijd was om een ​​nieuwe advertentie te lanceren.

In de schermafbeelding hieronder steeg mijn CPC van $ 1,15 naar $ 2,33 en de klikfrequentie daalde van 2,41% naar 0,71%

Dus ik schreef een nieuwe advertentietekst met nieuwe inhoud en de CPC daalde tot $ 0,98, terwijl de CTR steeg naar 2,62%

Nu kan ik iemand van u horen denken: “Sarah, CTR en CPC zijn goed, maar laten ons het geld zien. Hoe zit het met de verkoop? “

Voor het evenement in Londen (we hebben ook advertenties voor het evenement in Boston en Berlijn gehouden) heb ik in totaal 5 advertenties geschreven en hieronder ziet u de uitsplitsing van de verkopen voor elke advertentie.

Advertentie-uitgavenverkoopKosten per verkoop
ad1$ 1084,174$ 271,04
ad2$ 654,943$ 218,31
AD3$ 926,168$ 115.77
ad4$ 830,365$ 166,07
Ad5$ 1,709.6121$ 81,41

Hieronder ziet u de advertentie met de meeste verkopen tegen de laagste kosten.

U weet van tevoren niet welke advertentie het beste zal worden geconverteerd, maar het gaat erom dat u meerdere advertenties weergeeft en de cijfers laat spreken.

Gesplitst testen, uw beste bondgenoot

Voor een evenement in Londen / Europa, als je in het Verenigd Koninkrijk woont, zijn de reiskosten goedkoper dan wanneer je in Nieuw-Zeeland woont (we hebben zelfs verkopen gekregen uit Thailand, Nieuw-Zeeland en Argentinië).

Bij het uitvoeren van advertenties raad ik af om een ​​groot aantal gesplitste tests uit te voeren, omdat het algoritme kan optimaliseren en leren van eerdere conversies . Met dat gezegd, het algoritme heeft 50 conversies / week nodig om te kunnen optimaliseren en te leren aan wie de advertentie moet worden getoond (als je geen 50 verkopen / week krijgt, raadt Facebook je aan om te optimaliseren voor add-to-cart of pagina-views in plaats daarvan van aankoop).

Omdat we weten dat locatie de verkoop beïnvloedt, en ook bij welk warm publiek de gebruiker deel uitmaakt, is het waarschijnlijker dat een klant uit het verleden koopt dan iemand die de blog leest?

We hebben besloten om beide te splitsen op basis van locaties en aangepaste doelgroepen. En dat is waar een tool als AdEspresso een enorme tijdbesparing oplevert .

Qua locatie besloot ik om aparte adsets te hebben voor mensen binnen en buiten Europa.

Zoals u hieronder kunt zien, hebben we 35 verkopen in Europa met een CPA van $ 92.

Hoewel we 9 verkopen hebben buiten Europa tegen een CPA van $ 275,78, in ons geval omdat de wereldwijde CPA goed was, waren we blij om te betalen voor de extra verkopen van buiten Europa.

Natuurlijk is er geen algemene regel die zegt dat een locatie in de buurt altijd beter zal worden omgezet, het gaat over testen .

Voor het clickFunnel-evenement ging ik er daarentegen van uit dat naburige staten naar Nevada of steden met directe vluchten naar LasVegas beter zullen converteren. Eerlijk gezegd, zou een 11-uur durende vlucht het je moeilijker maken om deel te nemen?

Nou, ik had het mis, de kosten per verkoop waren $ 99,29 voor buurlanden of steden met directe vluchten.

En $ 38,93 voor locaties waarvan ik aannam dat ze minder snel de reis willen maken.

Laatste gedachten

In 2008 bezocht Anthony Bourdain een Chinese voedselkraam genaamd Xi’an Famous Foods. Door de publiciteit groeide het bedrijf uit tot een restaurantketen die 11 restaurants bezit en  miljoenen inkomsten genereert . Aan de andere kant vermeldt de beroemde reisvlogger Lost LeBlanc hoe hij in Hanoi werd gevolgd door een opdringerige verkoper, tot het punt dat hij zijn toevlucht moest zoeken in een hostel.

Je wilt voorkomen dat je de opdringerige verkoper bent.

Terug naar het voorbeeld van Anthony Bourdain, na 14 jaar op tv en meer dan 285 tv-afleveringen, bekijken mensen het nog steeds, omdat elke nieuwe aflevering je iets nieuws zal geven.

Om advermoeidheid te bestrijden, moeten uw advertenties het publiek voorzien van nieuwe inhoud.

Een goede advertentie is er een die niet op een advertentie lijkt , maar ook een advertentie die de gebruiker laat denken: ” Zelfs als ik niet op de advertentie klikte, heb ik door het lezen van de advertentietekst iets nieuws geleerd .”

Het verkopen van $ 2199 tickets voor een live evenement via Facebook-advertenties is niet eenvoudig. In eerste instantie was Strategyzer.com geld aan het verliezen op Facebook-advertenties. Door advertenties te schrijven die niet op een advertentie lijken maar meer op nuttige inhoud lijken, hebben ze een ROI van + 1866% behaald.

Zelfs als u geen offline evenementen promoot of hoge ticketitems verkoopt, kunt u door het leren van hun copywriting- en advertentiestrategie uw resultaten drastisch verbeteren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format