Hoe FOMO (Fear of missing out) Marketing te gebruiken op sociale media - DeLaatbusiness

Hoe FOMO (Fear of missing out) Marketing te gebruiken op sociale media

6 min


127
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Social media-advertenties hebben meer redenen om effectief te zijn dan dat ze alleen maar in staat zijn om je inhoud aan een groot aantal kijkers te tonen. Dat is er absoluut deel van, maar het maakt het hele plaatje niet goed.

Psychologie speelt net zo’n grote rol in tal van succesvolle campagnes voor sociale media, en FOMO is een van de grootste psychologische strategieën die je kunt gebruiken om het succes van je marketinginspanningen te vergroten.

Fomo Marketing

In het afgelopen jaar is de Fear Of Missing Out geëscaleerd bij gebruikers.

Bij strategisch gebruik in socialemediamarketing, inclusief het gebruik van mediums van Snapchat-berichten op Facebook-advertenties, kan FOMO-marketing de verkoop, betrokkenheid en merkpromotie stimuleren .

In deze post gaan we kijken hoe we FOMO-marketing kunnen gebruiken om dit alles en meer te doen.

Wat is FOMO?

Terwijl ik nog steeds mijn ogen oprol naar middelbare scholieren die “YOLO!” Roepen, is FOMO, of de Fear Of Missing Out, een echt psychologisch voorval, vooral in millennials (zelfs als ik elke keer dat ik typ een beetje grimas).

Omdat steeds meer van onze levens worden gedeeld via sociale media, zijn mensen meer dan ooit bang iets geweldigs te missen.

FOMO is een krachtige kracht, vooral bij millennials, die momenteel een groot deel van de koopkracht uitmaken ; een studie stelt dat maar liefst 69% van de millennials  een angst voelt om te missen als ze een evenement niet bij kunnen wonen. Dit geldt voor gebruikers van alle leeftijdsgroepen.

Schermopname 2016-06-14 om 7.33.59 PM

Gebruikers ervaren de angst om overal mis te lopen, en marketeers kunnen dat in ons voordeel gebruiken.

Gebruikers die FOMO ervaren, zijn meer geneigd om deel te nemen aan sociale media en kunnen worden aangemoedigd aankopen te doen die zijn beïnvloed door hun angst . Vanwege dit is het een ongelooflijk handig hulpmiddel voor marketeers die niet over het hoofd gezien mogen worden.

Er zijn 4 eenvoudige tactieken die je kunt gebruiken om dit te doen.

1. Schaarste en urgentie creëren

Het gebruik van urgentie is altijd al een slimme tactiek geweest voor marketeers, maar het is nooit effectiever geweest dan wanneer het wordt gebruikt met de angst om te missen. Wat zorgt ervoor dat iemand actiever optreedt dan de angst om later niet meer te kunnen? Ik heb dingen gekocht met een flitsverkoop (die onvermijdelijk nog enkele dagen bleven doorgaan) die ik nodig had voor mijn nieuwe huis, maar had die tweede keer niet nodig, alleen omdat ik bang was de beste te missen prijs mogelijk.

Schermopname 2016-06-14 om 7.36.09 PM

Schaarste en urgentie gaan hand in hand. Schaarste zet aan tot urgentie door zijn aard; als er slechts honderd stoelen in de zaal zijn, of honderd producten op voorraad, is er een beperkt aanbod. Vooral bij gebruikers die “nog maar een paar voordat we uitverkocht zijn” horen, kunnen ze in FOMO kopen, of het nu een product of een ervaring is, en ze zullen zo snel handelen.

Schermopname 2016-06-14 om 7.53.41 PM

Markeer zowel schaarste als urgentie in uw marketingcampagnes zoveel mogelijk om FOMO-aankopen aan te moedigen.

2. Moedig betrokkenheid aan voor sociaal bewijs

Sociaal bewijs is een groot probleem in marketing voor sociale media. Het kan andere gebruikers ertoe bewegen om mee te doen en op uw inhoud te klikken, en ze zullen ook sneller geneigd zijn om te kopen als ook het sociale bewijs hoog is. Dit slaat ergens op; we zijn meer geneigd om de mening van een vriend over een product te vertrouwen dan de persoon die het aan ons probeert te verkopen. Sociaal bewijs is als het krijgen van een product dat wordt gegarandeerd door een paar honderd of duizend van onze beste vrienden, zelfs als we ze nog nooit hebben ontmoet.

Schermopname 2016-06-14 om 7.51.51 PM

Het aanmoedigen van betrokkenheid op uw sociale mediasites is de sleutel tot het bouwen van sociaal bewijs dat kan helpen de angst in te blazen van het missen van andere gebruikers . Als een heleboel gebruikers geïnteresseerd zijn in uw merk, wat missen ze dan als ze dat niet zijn?

Waar mogelijk is het ideaal om niet alleen betrokkenheid te stimuleren, maar om betrokkenheid te stimuleren waar gebruikers uw product voor u promoten. Dit is een van de redenen waarom sommige soorten wedstrijden voor sociale media zo populair zijn, zoals Pin it to Win it en wedstrijden voor het delen van foto’s: gebruikers promoten je product met veel hype.

Schermopname 2016-06-14 om 19.15 uur

Zelfs als je geen wedstrijden organiseert waarin gebruikers worden gevraagd afbeeldingen van hun favoriete producten te delen, kunnen gebruikers hun mening vragen hen te inspireren om dit op hun eigen manier te doen.

Vraag hen om een beoordeling achter te laten op Facebook in ruil voor een coupon code, of post vragen als “Wat punt geen nieuwe klanten hebben te bestellen van het menu?”

Dit kan ertoe leiden dat tevreden klanten enthousiast zijn over hun ervaring met u en uw product en op hun beurt kunnen resulteren in nieuwe leads en klanten die de grootsheid niet willen missen.

3. Promoot een ervaring over een product

Millennials waarderen ervaringen meer dan dat ze producten waarderen. Dit maakt het promoten van evenementen, waaronder evenementen zoals verkoop of de lancering van een nieuw product, eenvoudiger dan ooit. Niemand wil iets missen wat er gebeurt. Dit is onderdeel van de reden waarom mensen elk jaar urenlang op de hoogte zijn van de nieuwe iPhone, zelfs als die werkt. Ze zijn enthousiast over het product, maar willen het niet missen.

Dit maakt het promoten van evenementen, waaronder evenementen zoals verkoop of de lancering van een nieuw product, eenvoudiger dan ooit. Niemand wil iets missen wat er gebeurt. Dit is onderdeel van de reden waarom mensen elk jaar urenlang op de hoogte zijn van de nieuwe iPhone, zelfs als die werkt. Ze zijn enthousiast over het product, maar willen het niet missen.

Schermopname 2016-06-14 om 7.44.22 PM

Dit is gemakkelijk voor bedrijven die ervaringen automatisch verkopen, zoals cruisemaatschappijen of restaurants of pretparken. Ik word vaak gevraagd naar bedrijven die meer standaardproducten verkopen, zoals B2B-oplossingen , voedsel voor huisdieren of kaarsen. In dit geval kunt u nog steeds focussen op de ervaring die bij uw product hoort .

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat ik software verkoop die automatisch contact opneemt met uw klanten, zodat u dat niet hoeft te doen. Ik verkoop een product, maar ik verkoop het als een pijnvrije werkervaring; je zou minder gedoe in je dag kunnen hebben, de productiviteit verhogen terwijl je stress vermindert.

Schermopname 2016-06-14 om 7.48.57 PM

LinkedIn adverteert een positievere zoekervaring, niet alleen een product.

Door gebruikers gegenereerde inhoud kan hier ook een rol spelen , door u klantgerichte ervaringen met uw producten aan te bieden die u op sociale media kunt delen.

4. Gebruik Exclusiviteit

Mensen willen natuurlijk uitgenodigd worden om deel te nemen aan exclusieve groepen. Exclusiviteit kan resulteren in meer loyale klanten, en de angst om te missen ook inspireren. Schaarste en exclusiviteit ook werken goed samen , en de gedachte dat er iets is exclusief zullen de gebruikers meer geïnteresseerd in het aanmelden te maken.

Merken zoals White House Black Market en Sephora hebben loyaliteitsbeloningen opgezet, zodat hoe meer u uitgeeft binnen een kalenderjaar, hoe meer beloningen u krijgt. Als u bijvoorbeeld $ 500 uitgeeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een korting van 5% op alle aankopen van het jaar; als u $ 1000 uitgeeft, krijgt u een cadeaubon en 10% aankopen. Het gebruik van een beloningsprogramma zoals dit op sociale media, waar alleen bepaalde leden voordelen of beloningen krijgen, kan ongelooflijk waardevol zijn voor FOMO-marketing .

Schermopname 2016-06-14 om 7.41.15 PM

Andere geweldige voorbeelden van exclusiviteit zijn het aanbieden van productmonsters aan slechts een paar leden voordat het officieel wordt uitgebracht, of een bèta-test van een nieuw programma dat uw bedrijf aanbiedt.

Schermopname 2016-06-14 om 7.37.01 PM

Een pre-sale mogelijkheid om tickets te krijgen die alleen voor gebruikers van sociale media zijn, maakt gebruik van exclusiviteit zonder iemand daadwerkelijk te verlaten.

Ik heb meegedaan aan de bètatests voor Upwork’s Pro Writers en Linkedin ProFinder en de mogelijkheid om lid te worden van zowel elite / exclusieve groepen maakte me meer geneigd om beide te gebruiken om nieuwe klanten te bereiken, wat resulteerde in meer winst voor hen. Waarom ging ik beide meteen doen voordat ze officieel op grotere schaal waren gelanceerd? Ik wilde de kans niet missen om mezelf te vestigen op een nieuw platform of nieuwe geweldige klanten. FOMO heeft, hoe graag ik het ook toegeef, zeker een rol gespeeld.

Laatste gedachten

Angst kan een krachtige motivator zijn, vooral wanneer er een gemeenschappelijke angst is bij uw doelgroep waar u op kunt letten. Het gebruik van de zeer gangbare Fear Of Missing Out in uw marketinginspanningen kan u nieuwe klanten en grotere winstlijnen opleveren , met name wanneer u strategieën gebruikt zoals het implementeren van urgentie en schaarste en gebruik maakt van sociaal bewijs. Gebruikers willen niets missen, dus zorg ervoor dat ze weten waarom ze niets met jou willen missen.

Wat denk je? Heb je ooit FOMO-marketing gebruikt? Welke strategieën hebben voor u gewerkt? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *