Hoe Google Analytics spamverkeer te blokkeren met deze hulpmiddelen - DeLaatbusiness

Hoe Google Analytics spamverkeer te blokkeren met deze hulpmiddelen

6 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Analytics-spam was een van de hete analytische onderwerpen in 2015 (piek in de zomer van 2015). Het lijkt erop dat het onderwerp in november enige populariteit heeft herwonnen en het lijkt erop dat het spam-probleem met verkeer nog niet is voltooid.

google grafiek

Google Trend voor Analytics-spam

Google heeft een ondersteuningspagina voor verkeerssamenwerking gemaakt , dus dit betekent dat ze het probleem zien en mogelijk met een oplossing komen. Adam Singer van Google Analytics heeft bevestigd dat Google het probleem probeert op te lossen , maar de releasedatum is nog niet bekend.

We analyseerden 292 Google Analytics-accounts zonder instellingen voor spamfilters en hadden ten minste 25 referrer-bezoeken per dag. Het algehele referrer-spamverkeer was ongeveer 11% en ongeveer 57% van alle websites had spamverkeer van ten minste één van de 500 spambasedomeinen.

ip spam

Afbeeldingsbron

Ik zal niet in detail ingaan op soorten spam , zoals vele malen is besproken. U moet echter de presentatie van PubCon van Scott Hendison bekijken over Google Spamalytics .

Nieuw verkeer schoon houden met geautomatiseerde hulpmiddelen

De meeste oplossingen die u helpen uw Analytics-statistieken schoon te houden van spam vereisen een soort van (handmatige) filtering van spamdomeinen, evenals wat meer algemene filtering in Google Analytics.

Momenteel zijn er ongeveer 550 domeinen die het spamprobleem veroorzaken (de meest recente lijst van spamdomeinen is te vinden op GitHub, wat open source is).

Vanwege een groot aantal spamdomeinen, is het erg tijdrovend om filters met de hand toe te passen en omdat nieuwe spamdomeinen elke maand uit de lucht vallen, is het moeilijk om deze bij te houden.

Om gelijke tred te houden met de groei van spam, zijn tools gemaakt. Er zijn verschillende tools op de markt van vandaag, waarvan de meeste gratis zijn.

Hieronder zal ik een aantal hulpmiddelen schetsen. * Opmerking: de meeste tools zijn beperkt door quotalimieten van Google, dus als een tool een quotafout geeft, probeer dan een andere of wacht 24 uur.

Analytics Verwijzer / Ghost Spam Blocker

adwords robot

Deze spamblocker is altijd up-to-date. Op het moment van schrijven bevat het 550 + blacklisted domains in hun lijst.

Voors:

 • Eenvoudige interface met zoekoptie (geweldig als je veel views hebt)
 • Kan eenvoudig meerdere accounts, eigenschappen en weergaven bijwerken
 • Maak indien nodig toegevoegde filters ongedaan
 • Altijd up-to-date dankzij de hulp van hun community (550+ blacklisted-domeinen, 39 filters)
 • Ze hebben hun quotumlimiet verhoogd tot 10.000 aanvragen per dag

nadelen:

 • U moet de filters bijwerken telkens nieuwe domeinen worden gepubliceerd

Analytics Toolkit

toolkit voor analyse

Analytics Toolkit is geen gratis tool ($ 15 per maand), maar de lage prijs is de moeite waard die het verlicht. Deze spam-tool maakt deel uit van een breder scala aan Analytics-tools die worden aangeboden door Analytics Toolkit.

info:

Voors:

 • Filters worden automatisch bijgewerkt wanneer nieuwe domeinen worden vrijgegeven
 • Filters toepassen op alle accounts, eigenschappen en weergaven
 • Interface met één klik
 • Quota-limieten zijn geen probleem, omdat filters op de achtergrond worden toegepast

nadelen:

 • Registratie vereist
 • Het aantal gefilterde domeinen is niet gepubliceerd (er zijn 5 filters toegevoegd)

Spam Filter Installer

filterprogramma voor spam

Spam Filter Installer (gratis & open source) door Simoa Hava is een van de eerste geautomatiseerde spamfiltertools. De hele tool is open source en kan door iedereen worden gedownload en geïmplementeerd. Op deze manier heeft u een betere controle over quotalimieten.

info:

Voors:

 • Open source code, u kunt de tool zelf implementeren
 • Meerdere eigenschappen en weergaven kunnen worden geselecteerd

nadelen:

 • Kan slechts op één account tegelijk worden toegepast
 • Quota-limiet van 2000 schrijft per dag
 • Het aantal gefilterde domeinen is semi-up-to-date (400+ domeinen, 26 filters)

Verwijzer Spam Blocker

verwijzer spam blocker

Verwijzer Spam Blocker is een gratis hulpmiddel van Stijlbreuk. Het heeft absoluut een van de beter uitziende gebruikersinterfaces van de tools die er zijn.

info:

Voors:

 • Meerdere eigenschappen en weergaven kunnen worden geselecteerd
 • Verhoogde quotumbeperkingen tot 5000 verzoeken per dag

nadelen:

 • Het aantal gefilterde domeinen is semi-up-to-date (203+ domeinen, 17 filters).

Hoe de tools werken en welke filters worden gebruikt

De meeste bovenstaande tools voegen een of meer van de volgende filters toe. Laten we doornemen hoe ze werken.

Sluit lege hostnaam uit

hostnaam is niet ingesteld

De meeste spookspambots verzenden het hostnaamveld niet wanneer valse gegevens naar analyses worden verzonden.

Dit filter verwijdert alle aanvragen die een lege hostnaam hebben.

Sluit een lege schermresolutie uit

De meeste spookspambots verzenden de schermresolutie niet wanneer valse gegevens worden verzonden naar analyses.

Dit filter verwijdert alle aanvragen met een lege schermresolutie.

geen schermresolutie

Inclusief alleen eigen hostnamen

De meeste spookspambots bepalen niet de hostnaam, maar sommige doen dat wel. In de meeste gevallen wordt de hostnaam ingesteld op een spamdomein in plaats van het echte domein van de website.

niet onze hostnaam

Dit filter filtert alle verzoeken uit waarvoor de hostnaam is ingesteld op iets anders dan de lijst met hostnamen die we leveren (bijvoorbeeld uw eigen domeinnaam).

LET OP: omdat dit een filter voor witte lijsten is, dat wil zeggen dat alles wordt uitgefilterd, behalve de lijst met namen die we leveren. Het heeft een keerzijde: als u in de toekomst uw domein wijzigt of als u meerdere domeinen gebruikt met hetzelfde Analytics-account (zoals voor elke taal-TLD of met meerdere subdomeinen), filtert u mogelijk het goede verkeer. Wees dus heel voorzichtig met dit filter of u vindt mogelijk niet veel echt verkeer in uw Analytics-account.

Hoewel dit geweldig klinkt, is dit filter niet de heilige graal, maar sommige spam-bots bezoeken je website, dus de hostnaam zal worden ingesteld op de juiste hostnaam en zal niet worden uitgefilterd.

juiste hostnaam

Sluit Blacklisted Domains (Campaign Source Filter) uit

Wanneer geen van de bovenstaande filters werkt, moet u elk bekend spam-domein met de hand uitsluiten. Momenteel zijn er meer dan 550 bekende spammy-domeinen in de open source-spamlijst .

De meeste tools gebruiken een lijst met domeinen die automatisch worden toegevoegd.

Spam verwijderen van al vervuild verkeer

Met behulp van de hierboven beschreven methoden is het niet mogelijk om al vervuilde gegevens op te ruimen (in Google Analytics). Google Analytics ondersteunt segmenten waarmee u oude gegevens filtert, maar niet om deze bij te werken.

Door het onderstaande segment te gebruiken, kunt u alle spammy-domeinen verbergen voor oudere gegevens. Het is handig als je in het verleden veel spam hebt gehad en niet hebt gefilterd.

Importeer eenvoudig Analytics Spam Blocker (januari 2016, 550 domeinen) en u kunt het segment in elke weergave selecteren. Controleer hoe u desegmentgids van Kissmetrics gebruikt als u nieuw bent bij segmenten.

Andere (niet aanbevolen) oplossingen

Er zijn een aantal andere oplossingen die gedeeltelijk kunnen werken. De meesten van hen zou ik niet aanbevelen, omdat ze de neiging hebben om dingen te verbreken, meer dan ze te repareren. In feite zullen de meeste van hen niet beter werken dan de bovenstaande geautomatiseerde oplossingen.

Aangepaste dimensies toevoegen aan elk bezoek (niet beter dan filters hierboven)

Door een aangepaste dimensie aan elk bezoek toe te voegen , kunt u een onderscheid maken tussen spookspam en echte bezoeken. Voor deze oplossing is toegang tot de analysecode op de website vereist.

Domeinen uitsluiten met .htaccess (niet aanbevolen)

Het uitsluiten van verkeer op het niveau van de webserver zorgt niet voor ghost-spam. U moet ook de Apache-webserver (of een andere webserver die compatibel is) gebruiken en toegang hebben tot de instellingen. Het bijwerken van deze regels kan de hele website naar beneden halen – dus wees voorzichtig. Ook het controleren van 500+ regexes bij elk bezoek heeft extra bronnen nodig.

Extra parameters toevoegen De trigger voor paginabezoeken (niet aanbevolen)

Als u een extra parameter aan de paginaweergaveverzoek wilt toevoegen,heeft u toegang tot uw analysecode op uw website nodig. Daar mee spelen is ook niet aan te raden.

Maak een nieuwe tracker-ID (niet aanbevolen)

Het maken van een nieuwe tracking-ID voor Google Analytics is geen goed idee, omdat u al uw oudere gegevens kwijtraakt. Bovendien zullen spambots je nieuwe account vinden en beginnen met het toevoegen van spam.

IP-adressen filteren (niet aanbevolen)

IP-adressen filteren zal niet erg nuttig zijn omdat bots verschillende IP’s gebruiken.

Conclusie

Analyse-verkeer-spam is nog steeds een probleem, maar geautomatiseerde oplossingen zijn hier om u te helpen. Deze werken meestal goed en zijn gemakkelijk te gebruiken. Er zijn ook veel keuzes.

Google werkt ook aan een oplossing die hopelijk het probleem voor eens en altijd zal oplossen. Maar op dit moment is er geen release in zicht.

Nieuwe spam-domeinen gevonden? Dien ze in op de zwarte lijst van de community op GitHub. Andere tips & tricks zijn welkom in de reacties.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format