chatbots marketing

Hoe de nieuwe Google Analytics Attributie modellerings tool (attribute modelling) te gebruiken.

3 min


152
De manier waarop Google Analytics momenteel krediet toekent aan een conversie (een aankoop, een formuliervulling, een gift, enz.) Kan heel misleidend zijn. Google Analytics schrijft momenteel krediet toe voor een conversie met behulp van het laatste interactiemodel . Hier is een voorbeeld van het toeschrijvingsmodel van de laatste interactie aan het werk …
Vanaf dit moment is de attributie modelleringsfunctie van Google Analytics niet voor iedereen beschikbaar. U kunt toegang krijgen door uw naam op  deze lijst te plaatsen . Ze zullen u niet e-mailen wanneer ze het aan uw rapporten toevoegen.  Het duurde een paar weken voordat ze het aan mijn rapporten hadden toegevoegd.
  1. Jane onderzoekt  blauwe emmers en vindt uw website via Google Zoeken. Ze bladert rond en houdt van de emmers die jij verkoopt. Maar ze is niet klaar om te kopen. Ze klikt om jouw bedrijf op Facebook te “liken”. Ze verlaat vervolgens uw website.
  2. Uw bedrijf schrijft een artikel op uw bedrijfsblog over hoe een van uw klanten uw blauwe emmers met succes gebruikt. U plaatst een link naar het artikel op uw Facebook-pagina. Jane klikt op deze link en leest het artikel. Ze vindt het artikel erg interessant. Ze verlaat uw website.
  3. Jane is terug op Google en onderzoekt blauwe emmers en ziet een PPC-advertentie op uw website. Ze klikt erop. Ze koopt een blauwe emmer.
Attributie voor dit scenario zou er als volgt uitzien in het Last Interaction-model, Laatste interactiemodel Dit veroorzaakt duidelijke problemen bij het bepalen van waar, wanneer en hoeveel te besteden aan een marketingkanaal of -tactiek. In het bovenstaande voorbeeld kunnen we de beslissing nemen om de budgetten voor SEO en sociale media te verlagen en het PPC-budget te verhogen.

Nieuwe Attribution Modelling Tool biedt meer duidelijkheid

Het Last Interaction Model is nog steeds beschikbaar in de Attribution Modeling Tool van Google Analytics, maar nu zijn er nog een aantal andere modellen om uit te kiezen. Hier volgt een overzicht van de nieuwe attributiesmodellen die beschikbaar zijn in Google Analytics,
Naamsvermelding-modellen Als u in ons  bovenstaande blauwe emmersvoorbeeld ervoor kiest om uw rapporten te bekijken met behulp van het eerste interactiemodel , ziet het er als volgt uit, Eerste interactietoeschrijvingmodel Met andere woorden, de Eerste Interactie zou alle eer krijgen. U kunt dit gebruiken om erachter te komen welke kanalen activiteit voor u (top of trechter) stimuleren. Ik zal daar in slechts een minuut een voorbeeld van laten zien.

Attributiemodelleringstool van Google in actie

Zoals bij elke blog, is onze levenslijn onze doelgroep. Groeiende abonnees hebben een hoge prioriteit voor ons, maar wat zijn de belangrijkste drijfveren voor het genereren van abonnees? De nieuwe attributie smodelleringstool in Google Analytics biedt ons verschillende manieren om na te denken over de manier waarop onze marketing abonnees stimuleert, interactie-modellen De Last and First Interaction-modellen zijn redelijk eenvoudig. Tijdverval is een toeschrijvingsmodel dat meer toewijzing geeft aan interacties die recentelijk plaatsvonden en minder aan de interacties die in het verleden plaatsvonden. Zoals u kunt zien in het bovenstaande rapport, is Verwijzingsverkeer een populaire manier voor mensen die zich uiteindelijk abonneren op de blog om zich bewust te worden van de blog.

Het is niet perfect (verre van dat)

Analyses zijn niet perfect en dat zullen ze nooit zijn. Dit rapport kan net als elk ander GA-rapport worden vertekend door mensen die cookies verwijderen, apparaten verplaatsen, javascript blokkeren, enzovoort. Maar een ding dat ervoor zorgt dat deze tool niet helemaal perfect is, is het Lookback-venster . lookback-window De tool houdt alleen rekening met interacties die plaatsvonden in de laatste 30 dagen. Als u bijvoorbeeld conversies bekijkt met een First Interaction-model, ziet het er als volgt uit, look-back-window-probleem Aangezien de tool niet meer dan 30 dagen terugkijkt, krijgt uw SEO geen krediet voor deze conversie, zelfs niet in een eerste interactiemodel. In dit geval zou de eerste interactie worden geteld als het sociale netwerk. Ik heb geruchten gehoord dat Google Analytics het venster op een bepaald moment zal opkrikken tot 90 dagen, maar nu werken we met 30 dagen aan gegevens. Maar zoals met alle dingen in Analytics, kijken we naar het grote geheel. En deze nieuwe methoden voor het bekijken van doeltoewijzingen zijn, alles bij elkaar, een geweldige en welkome toevoeging aan de gratis versie van Google Analytics.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format