Hoe hoger een hogere tweet betrokkenheid te krijgen? We analyseerden 23.858 MarTech Tweets

14 min


147

Marketeers zijn dol op Twitter, omdat het een van de laatste platforms is waarmee u organisch 100% van uw doelgroep kunt bereiken . Tweet over een nieuw blogartikel, en het zal verschijnen in de Twitter-feed van elke volgeling (in tegenstelling tot op Facebook, waar het organische bereik van je berichten rond de 2% ligt en daalt ).

Twitter is een geweldige plek om in realtime met uw klanten contact te leggen en aanzienlijk webverkeer naar uw blog of bestemmingspagina’s te genereren.

Wat ons leidt naar de grote vraag die elke sociale media-marketeer achtervolgt: hoe bereik je hogere betrokkenheid voor je tweets en bouw je een geëngageerd Twitter-publiek op?

We wilden deze vraag op een wetenschappelijke manier beantwoorden, dus vroegen we om een ​​back-up van een wetenschapper.

Markus Lippus, medeoprichter en CTO van het AI-oplossingenbedrijf MindTitan , verzamelde en analyseerde  23.858 tweets van MarTech (marketingtechnologie en -software) Twitteraccountsdoor de best presterende vs. low-performers te vergelijken; en onderzoek van elk woord, hashtag, vermelding en nog veel meer.

We hebben ons best gedaan om ons aan koude, harde cijfers te houden en geen conclusies te trekken op basis van wishful thinking, en we ontdekten een aantal fascinerende dingen.

Onder andere schatten ontdekten we dat …

 1. De goede plek voor het verkrijgen van een hoge tweet-betrokkenheid is het plaatsen van 8-10 tweets per dag.
 2. Van de 145 MarTech Twitter-accounts die geanalyseerd zijn, kan 33,1% zich mogelijk bezighouden met volg-niet-volgen-tactieken (en het werkt behoorlijk goed)
 3. Door uw tweets te starten met de woorden ” Bedankt, ” Bovenaan ‘,’ Wij ‘,’ Gefeliciteerd ‘,’ Leer ‘en’ Geweldig ‘aan het begin van uw tweets, kan dit mogelijk leiden tot een hogere betrokkenheid van tweet.
 4. Het gebruik van vier vermeldingen in een tweet geeft een 335,7% hogere gemiddelde betrokkenheid vergeleken met 0 vermeldingen.
 5. De beste tijden om te tweeten zijn ‘s ochtends pendelen, de tijd vóór de lunch, de avond pendelen en tussen 21.00 uur en middernacht.
 6. Het is “ok” om dezelfde tweet zeven keer opnieuw te plaatsen, en de verloving begint pas te vallen na het opnieuw plaatsen voor de achtste keer.

Wil je leren hoe je hogere betrokkenheid op Twitter kunt krijgen? Lees verder!

The What? Hoe? En waarom? van de analyse

Je kunt meerdere tweet-analyses op internet vinden. Sommige richten zich op de beste Twitter-accounts , Twitter-advertenties of 10.000 willekeurig gekozen Twitter-profielen . De eerste uitdaging die we hebben ontmoet, was de vraag: “Welke tweets moeten we analyseren?”

Na enig nadenken, hebben we ons gebaseerd op de profielen van 187 topmarketingtools, omdat het een goed gedefinieerde groep is met consistente tweets en minder uitschieters (bijv. Een tweet met 20.000 likes terwijl het accountgemiddelde 5 likes is). En wie zou niet willen weten (en kopiëren) hoe de geliefde marketingtools zoals Moz, Buffer, Hootsuite en HubSpot zich bezighouden met hun Twitter-doelgroepen.

Om de Twitter-profielen te vinden, schraapten we de lijst met beste marketinghulpmiddelen die we vonden via een snelle Google-zoekopdracht. Als een resultaat hadden we 187 Twitter-profielen van PPC, SEO, CRO en andere marketingtools om te analyseren.

Google zoeken

En dat is waar het plezier begon. Tenminste voor Markus, het moeilijke deel doen (naar mijn mening) – de code schrijven. In zijn eigen woorden: 
we gebruikten de openbare REST API van Twitter om een ​​maand tweets te downloaden van de profielen van 187 topmarketingtools. Accounts werden gefilterd, zodat elke gebruiker in de analyse ten minste 2000 volgers had en tweets werden gefilterd op aanmaakdatum om ervoor te zorgen dat alle tweets die werden onderzocht, afkomstig zijn uit dezelfde periode.

TLDR: We eindigden met 23,858 tweets met 145 Twitter-profielen, die gemiddeld 118,7 tekens en één hashtag bevatten.

1. Hoe goed zijn de marketingtools op Twitter?

Wat zijn de marketingtools met het hoogste aantal volgers, de hoogste betrokkenheid per tweet en de meest betrokken fans? En vooral, hoe konden andere marketeers hun succes op Twitter repliceren?

Van de 145 beste MartTech Twitter-profielen hadden er 17 meer dan 100.000 volgers. Het volgerschap van Hootsuite (7,8 miljoen volgers) overtrof alle andere profielen in de orde van grootte. Zo erg zelfs dat we hun tweets moesten uitsluiten van sommige delen van de analyse om de resultaten objectief te houden (genoteerd als vereist). Sorry, Hootsuite!

Andere accounts met 100k + volgers waren onder meer Klout, HubSpot, Buffer, Moz, Tweepi, Kissmetrics, etc. Al deze tools staan ​​bekend om het delen van hoogwaardige inhoud en inzichten, wat aantoont dat veel inspanningen in geschaalde inbound marketing zijn vruchten zal afwerpen sociale media.

top 20 accounts van volgers

Maar niet alle Twitter-accounts krijgen hun volgers na jarenlang consistent werk. Marketeers zijn veel te ongeduldig om te wedden op organische groei. Dus gebruiken ze volg-niet-navolghulpmiddelen om grote batches Twitter-gebruikers te volgen en hun vervolg terug te krijgen.

2. Werkt de follow-unfollow-tactiek eigenlijk?

Omdat we recent veel merken hebben gezien die zich bezighielden met de follow-unfollow-praktijk om nieuwe volgers te werven, waren we geïnteresseerd in hoeveel no-followback-fans echt geïnteresseerd zijn in de merken op Twitter.

(Laten we de ethiek van follow-unfollow-praktijken uit de discussie laten als ze behoren tot dit grijze gebied, samen met enkele andere marketingtactieken.)

Hier ziet u hoe een volg-niet-volgen-tool eruitziet: u kunt nieuwe gebruikers volgen en degenen die u niet volgden, niet meer volgen.

volg de niet-navolg-tool

 

Welke merken van MarTech gebruiken de methode Volg-niet-volgen en werkt het eigenlijk voor hen?

We analyseerden de correlatie van drie Twitter-relaties om de gevallen te identificeren waarin volg-niet-navolgingspraktijken worden gebruikt:

 • MarTech-tool volgt een Twitter-gebruiker die deze niet volgt (groen)
 • Een Twitter-gebruiker volgt de MarTech-tool die niet volgt (blauw)
 • MarTech-tool volgt een Twitter-gebruiker die ze volgt (paars)

vrienden en volgers van twitter-accounts

We kunnen niet 100% zeker zeggen, maar er is een goede kans dat de merken in de grafiek waarvan de rood / paarse kolommen 30% of meer van de blauwe kolommen vormen, hun volgerschap actief proberen te vergroten door nieuwe mensen te volgen en degenen die volgen niet terug.

Denk er eens over na: Waarom zou een MarTech-tool honderdduizenden Twitter-accounts volgen? Tenzij ze proberen meer volgers te krijgen …

Als je kijkt naar de merken met de meeste volgers – Klout, HubSpot, Buffer, Moz – hebben ze allemaal een grote reeks trouwe volgers (blauwe kolom) terwijl ze een klein aantal gekozen profielen volgen. 
Merken als Tweepi, VerticalResponse en Pressfarm hebben een hoge concentratie van onderlinge relaties. Bovendien volgen deze accounts duizenden gebruikers die niet volgen.

Het is vrij gebruikelijk om nieuwe volgers te verwerven door de follow-unfollow-tactiek te gebruiken. En het werkt.

Van de 145 MarTech Twitter-accounts die zijn geanalyseerd, zijn er 48 mogelijk bezig met follow-unfollow-tactieken. Dat is 33,1%! Drie van deze accounts hebben 100k + Twitter-volgers en 13 hebben 10k + volgers.

Dit zijn de Top 15 MarTech-Twitter-accounts met een hoge concentratie aan gebruikers die ze volgen, maar die geen volgers zijn. Deze grafiek laat zien dat het gebruikelijk is om de volg-niet-volgen-tactieken te gebruiken, omdat deze je kunnen helpen een behoorlijk aantal volgers op te bouwen.

volg niet-volgpatronen

Belangrijkste afhaalmaaltijden:

Het gebruik van de follow-unfollow-methode om meer Twitter-volgers te krijgen, is zeer efficiënt. Maar er is een goede kans dat de mensen (of bots) die teruggaan niet echt betrokken zijn bij uw gedeelde inhoud.

In  AdEspresso hebben we een experiment uitgevoerd om bots te gebruiken om meer volgers op Instagram te verzamelen. Omdat we de betrokkenheid per functie vergeleken met volgers met de bot-methode vergeleken met andere Instagram-best practices, retourneerde de normale methode twee keer zoveel resultaten. Je kunt niet botsen op je weg naar het bedrijfsleven.

We waren behoorlijk verrast dat de concentratie van gerespecteerde MarTech-tools met behulp van de methode volg-niet volgen zo hoog is. Waren wij als enigen verrast door deze bevindingen?

3. Moet je Twitter-chats uitvoeren?

Uit pure nieuwsgierigheid hebben we ook gecontroleerd hoeveel van de TOP 20 MarTech Twitter-accounts reguliere Twitter-chats organiseren . We ontdekten dat Buffer, Hootsuite, Sprout Social met Twitter-chats contact maken met hun volgers.

We vergeleken de gemiddelde tweet-betrokkenheid van de Twitter-chatposten met de reguliere tweets en kwamen tot een verrassende bevinding:

 • De tweets van de Twitter-chat van Buffer hadden een 56.32% lagere betrokkenheid dan hun gemiddelde tweets.
 • Hootsuite’s Twitter-chat’s vraag tweets had een 44,58% lagere betrokkenheid dan hun gemiddelde tweets.
 • Spreads sociale twitter Twitter’s vraag tweets had een 107,46% hogere betrokkenheid dan hun gemiddelde tweets.

Over het algemeen kan gezegd worden dat het niet altijd zo is dat je veel meer aandacht besteedt aan het organiseren van wekelijkse Twitter-chats. Deze chats kunnen echter helpen om de merkbekendheid te vergroten.

Als een sidenote hebben we ook gemerkt dat MailChimp de Twitter #TweetHour van Twitter for Business bijwoonde en hoge betrokkenheid bij hun antwoorden zag.

MailChimp-deelname aan twitterchat

Belangrijkste afhaalmaaltijden:

Onze bevindingen onthulden dat Twitter-chat tweets geen significant hoge betrokkenheid krijgen.

Terwijl mensen met deze tweets omgaan door een antwoord te plaatsen, zijn er nog steeds aanwijzingen dat het uitvoeren van Twitter-chats je tijd wellicht niet waard is, vooral als je geen groot aantal volgers hebt. Probeer in plaats daarvan een bijdrage te leveren aan andere Twitter-chats.

4. Hoe vaak moet je tweeten?

Wordt uw tweet-engagement minder als u meerdere keren per dag tweetweet?

We zijn begonnen het mysterie op te lossen en het antwoord is: Ja. En nee.

Hier volgt een grafiek waarin het gemiddelde aantal tweets wordt vergeleken met de gemiddelde tweetbetrokkenheid.

gemiddelde tweets per dag versus engagement

Terwijl je naar de grafiek kijkt, tekenen verschillende groepen:

 • 5 tweets / maand, hoge betrokkenheid – merken zoals Pressfarm en Tweepi tweeten tot vijf keer per maand, en elk van hun tweets heeft een hoge betrokkenheid.
 • 5 tweets / dag, lage betrokkenheid – de meeste merken in de grafiek tweet ongeveer 5 keer per dag, maar hebben een lage tweetbetrokkenheid vergeleken met anderen die meer tweeten. MailChimp en Yoast zijn de uitbijters in deze groep en hebben een hoge tweetbetrokkenheid.
 • 20+ tweets / dag, lage betrokkenheid – NewsCred en HubSpot tweeten meer dan twintig keer per dag. Hoewel ze altijd in beeld zijn, hebben ze het moeilijk om hun tweets te onderscheiden van de algehele ruis in de Twitter-feeds van mensen.
 • 8 – 10 tweets / dag, hoge betrokkenheid oftewel de goede plek – Sprout Social, Moz, Marketo en WordStream zijn op iets voorbereid. Ze twitteren tamelijk vaak, maar krijgen een hoge tweetbetrokkenheid.

tweets per dag versus engagement

Belangrijkste afhaalmaaltijden:

Het optimale aantal tweets / dagen is rond de 8-10. En als je de beste wilt kopiëren, controleer dan de Twitter-accounts van MailChimp, Moz, Marketo, Sprout Social en WordStream. Ze doen duidelijk sommige dingen goed.

Woorden, hashtags, cijfers, vermeldingen … – wat maakt een goede tweet?

Het schrijven van een perfecte tweet is iets waar marketeers mee worstelen wanneer ze iets delen op Twitter. Volgens Copyblogger leest 80% van de mensen de kop alleen.

Dus natuurlijk wilden we weten hoe je een tweet schrijft die meer klikken, likes, retweets en antwoorden krijgt.

Bij het analyseren van de impact van verschillende tweet-elementen (hashtags, vermeldingen, getallen, woorden, enz.) Op betrokkenheid, hebben we alle tweets in drie groepen verdeeld:

 • Top 5% best-performers (top tweets met de hoogste betrokkenheid) – gemiddelde betrokkenheid 1,9 per 1K volgers)
 • De 70% tweets met niet specifiek hoge of lage betrokkenheid – gemiddelde betrokkenheid 0.14 per 1K volgers)
 • De 25% low-performers  – tweets zonder (0.00) betrokkenheid

tweet engagement door kwantielenZoals je kunt zien, presteerde de top 5% twee keer zo goed als de top 5% -10%. We gaan uitzoeken of het gebruik van specifieke tweet-elementen de kans op toegang tot de Top 5% groter maakt dan de kans dat er geen significante tweetbetrokkenheid optreedt.

Hoe kunt u meer tweets publiceren die de betrokkenheidsniveaus van de top 5% high-performers halen?

De beste woorden om te gebruiken in uw tweets

Er zijn verschillende analyses geweest die de beste woorden beschrijven die in een tweet moeten worden opgenomen. Maar deze analyses reflecteerden niet echt op het woordvolgorde in tweets.

Bij het scrollen van hun Twitter-feed lezen mensen zelden de hele tweet voordat ze beslissen of het hun tijd en aandacht waard is. Het leek dus gepast om de eerste woorden van tweets te analyseren.

Nadat we alle retweets en @ vermeldingen (populaire manieren om een ​​tweet te beginnen) hebben uitgesloten, waren de populairste eerste woorden van de hoogste 5% -betreffendheidsbevestigingstweets:

top eerste woorden in top tweets

Van alle 5% high-engagement tweets begon bijna 7% met het woord ‘Hoe’. Andere populaire woorden om een ​​tweet mee te beginnen waren ‘De’, ‘Leren’ en ‘Wij’.

Maar wat als alle tweets beginnen met deze woorden, niet alleen met de top 5%? Deze hypothese bleek waar te zijn. Hier is een grafiek van de meest populaire eerste woorden van alle geanalyseerde tweets:

top eerste woorden in alle tweetsZoals u kunt zien, worden veel van de woorden in top 5% tweets ook veel gebruikt in alle tweets. Er waren echter een paar uitbijters!

 • Te gebruiken woorden (woorden die vaak voorkomen in de top 5%, maar niet zo vaak worden gebruikt in andere tweets): Bedankt, Onze, Cheque, In, Niet, 
  Topwoorden die u mogelijk wilt vermijden (woorden die vaak voorkomen in de 25%) laagste engagement-tweets, maar impopulair in de top 5%): 6, Zie, Get, 4, Are, Do

Om erachter te komen welke woorden echt bijdragen aan hogere betrokkenheid, modelleren we de verspreiding van de populaire woorden in top 5% tweets op alle tweets met behulp van de binomiale verdeling. Zet in menselijke taal; we hebben gekeken welke woorden een hogere kans hebben om je tweets in de top 5% te landen.

Hier zijn de woorden die een statistisch significante hogere mogelijkheid hebben om je tweet opgemerkt en betrokken te houden bij:

beste woorden om te gebruiken in tweetsBelangrijkste afhaalmaaltijden:

Test de woorden ‘Bedankt’, ‘Boven’, ‘Wij’, ‘Gefeliciteerd’, ‘Leer’ en ‘Geweldig’ aan het begin van uw tweets om een ​​hogere betrokkenheid te bereiken.

Gebruik van hashtags voor meer betrokkenheid bij tweet

Hashtags zorgen ervoor dat je tweets worden gevonden door potentiële doelgroepen en zullen het aantal likes, retweets en antwoorden omhoog schieten. Tenminste dat is wat we allemaal gewend zijn te denken als marketeers.

Van de 23.858 geanalyseerde tweets bevatte 59,38% ten minste één hashtag.

De meest gebruikte hashtags in alle tweets waren #SEO, #marketing, #contentmarketing en #socialmedia.

top-hashtags in alle tweets
De populairste hashtags in de top 5% high-engagement tweets waren hetzelfde als in alle tweets: #SEO, #marketing, #contentmarketing en #cmworld (iets populairder in de top 5% -groep).

Zoals u kunt zien, houden marketeers van hun marketingjargon en bijbehorende hashtags.

top-hashtags in top tweets
Zou het gebruik van een bepaalde hashtag je een belangrijk voordeel geven om een ​​hogere betrokkenheid bij tweets te krijgen?

We modelleerden deze zoals we met de woorden deden en ontdekten dat de volgende hashtags een hoger potentieel hebben om een ​​tweet te plaatsen in de top 5% high-engagement-groep:

beste hashtags om te gebruiken

Hoeveel hashtags gebruiken?

Volgens een onderzoek van Buddy Media / Salesforce kunnen een of twee hashtags je tot twee keer meer betrokkenheid bezorgen dan tweets zonder hashtags. Deze gids is geschreven in 2013. We zijn nu allemaal 2017 bezig. En de resultaten die we deze keer hebben gevonden zijn dramatisch anders.

Kunnen meer hashtags je tweet naar de top 5% high-engagement club krijgen?

We proberen deze vraag te beantwoorden door het effect van het groeiende aantal hashtags op de betrokkenheid van tweet te analyseren.

Om te controleren of meer hashtags resulteert in een hogere betrokkenheid, hebben we een test uitgevoerd met OLS-lineaire regressie. We hebben vastgesteld dat er geen zinvolle correlatie bestaat tussen het aantal hashtags en de engagement-waarde.

Elke extra hashtag voegt 0.00015 toe aan tweet-engagement. Dat is net een druppel op een gloeiende plaat, bijvoorbeeld het gebruik van meer hashtags draagt ​​niet in belangrijke mate bij tot een hogere betrokkenheid van tweet.

Als we kijken naar de betrokkenheid versus het aantal hashtags van de top 5% high-engagement tweets, is er geen lineaire correlatie tussen de groei van de interactie met de tweet en het aantal hashtags.

Het gebruik van twee hashtags is echter het gouden getal aangezien de gemiddelde betrokkenheidswaarde op dit punt het hoogst is.

hashtags vs engagement in top tweets

Belangrijkste afhaalrestaurants:

Het gebruik van marketinggerelateerde hashtags zoals #SEO, #contentmarketing en #customersuccess kan leiden tot een hogere betrokkenheid van Twitter-gebruikers die geïnteresseerd zijn in marketing.

Het aantal hashtags in uw tweets heeft geen significante invloed op uw betrokkenheid.

(Hoewel als u echt hashtags wilt gebruiken en een hogere betrokkenheid wilt, is het zeer waarschijnlijk dat twee hashtags het beste werken). Zoals met veel dingen in het leven, gaat het om de kwaliteit, niet de hoeveelheid als het gaat om het gebruik van hashtags in tweets.

Nummers – moet je ze gebruiken in je tweets (en welke)?

Lijst posten met koppen met behulp van nummers worden beschouwd als een hogere betrokkenheid hebben dan andere soorten artikelen. Volgens Koechley laten tests zien dat verkeer naar inhoud bij Upworthy eenvoudigweg kan variëren met 500% vanwege de kop.

Dus hoe zit het met het gebruik van nummers in uw tweets?

We ontdekten dat van de top 5% goed presterende tweets 33,4% een nummer bevatte. Van alle geanalyseerde tweets bevatte 29% een cijfer.

De meest gebruikte nummers in alle tweets waren 5 (919 keer voorkomen), 3 (549 keer voorkomen), 10 (500 keer voorkomen), 7 (497 keer) en 6 (479 keer).

topnummers in alle tweets

De populairste nummers die worden gebruikt in de top 5% hoge engagement-tweets waren hetzelfde als in alle tweets: 5, 6, 10, 3 en 7.

Bij het analyseren van de populairste woorden om een ​​tweet mee te beginnen, hebben we gemerkt dat veel tweets met een nummer begonnen. De meesten van hen hebben waarschijnlijk een lijstadvertentie gepromoot.

Dat maakte ons nieuwsgierig: betekent het beginnen van je tweet met een nummer de kans op meer likes en retweets?

We hebben vastgesteld dat de gemiddelde betrokkenheid van tweets die met een nummer begint, 9,4% hoger is in vergelijking met tweets die beginnen met gewone tekst.

Er is echter geen correlatie tussen de grootte van het gebruikte nummer en het betrokkenheidsniveau. Het delen van het bericht “5 Twitter Hacks” versus “55 Twitter Hacks” zal niet leiden tot een hogere betrokkenheid van tweet. (Maar als u een goed artikel publiceert, krijgt het uiteindelijk meer aandelen van lezers).

We vergeleken de nummers in Top 5% tweets met de getallen in alle tweets om te bepalen of sommige nummers een groter potentieel hebben om grip te krijgen.

Belangrijkste afhaalmaaltijden:

We hebben geleerd dat de getallen 1, 2, 8, 20 en 100 meer kans maakten om een ​​tweet te plaatsen bij de 5% high-performers op het gebied van betrokkenheid.

Anders dan dat, heeft het exacte aantal dat je gebruikt geen significant effect op de betrokkenheid van je tweets.

Vermeldingen – wanneer, hoe en wie te vermelden?

Van de 23,858 tweets bevatte 9,828 (41,19%) een of meer @ vermeldingen. 288 tweets begonnen met @ mention, terwijl 9540 tweets later in de tweet werden vermeld.

Bij het analyseren van het effect van vermeldingen in tweets, hebben we besloten om geen rekening te houden met de @vermeldingen waarmee tweets begonnen. Op deze manier konden we @replys uitsluiten en focussen op echte in-tweet-vermeldingen.

De meeste tweets (59,4%) bevatten geen vermeldingen, gevolgd door één vermelding (41,19%). 6,7% van de geanalyseerde tweets bevatte twee vermeldingen.

tweets met vermeldingenAls je kijkt naar de vermeldingen in de Top 5% van high-engagement tweets, bevat slechts 45,6% geen vermelding (vergeleken met 59,4% van alle tweets).

We besloten om dieper te graven en ontdekten dat het gebruik van vermeldingen in je tweet de betrokkenheid van tweet aanzienlijk kan vergroten.

nee van vermeldingen versus engagement

Belangrijkste afhaalmaaltijden:

Gemiddeld levert het gebruik van 2 vermeldingen in een tweet 84,2% hogere betrokkenheid op dan niets. Het gebruik van 4 vermeldingen in een tweet geeft een 335,7% hogere gemiddelde betrokkenheid vergeleken met 0 vermeldingen.

In het geval dat je je afvroeg, waren de meest genoemde Twitter-accounts die van Forbes, B2Community en Search Engine Journal. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, merk je dat het vermelden van influencers in tweets ook populair is in de MarTech-ruimte.

top genoemde twitter-accounts

Wanneer is de beste tijd om te tweeten?

Veel marketeers gebruiken graag een social media scheduler om hun aankomende posts en tweets bij te houden. Als u werkt met een planningstool, komt er een duidelijke vraag op: “Wat is de beste tijd om onze berichten te publiceren?”

We hebben ons best gedaan om het antwoord op de vraag te vinden:

Wanneer moet je tweeten?

Door alle tweets van 145 Twitter-accounts te analyseren, hebben we de tweet-betrokkenheid per uur van de dag in kaart gebracht.

Volgens onze bevindingen zijn ‘s morgens pendelen, de tijd vóór de lunch, de avond pendelen en de tijd tussen 21.00 uur en middernacht de beste tijden om te tweeten.

engagement op tijdstip van de dag

Voor een referentiepunt, hier is wat Buffers optimale planningstool mij heeft voorgesteld:

Buffer beste tijd om te tweeten

Deze twee grafieken lijken geruststellend veel op elkaar. Maar onthoud: onze grafiek was uitsluitend gebaseerd op de tijdzones van de Twitter-accounts. Dit houdt geen rekening met waar het publiek – de mensen die betrokken zijn bij de tweets – leeft.

Belangrijkste afhaalmaaltijden:

De kans is groot dat de meeste van uw volgers in dezelfde tijdzone wonen als u. De beste tijden om te tweeten zijn ‘s ochtends pendelen, de tijd vóór de lunch, de avond pendelen en tussen 21.00 uur en middernacht.

Hoe beïnvloedt re-posting de betrokkenheid van tweet?

Tweemaal tweeten over een nieuwe blogpost lijkt misschien een gemiste kans om een ​​breed publiek te bereiken in meerdere tijdzones. Het is een gebruikelijke gewoonte om meerdere keren over hetzelfde nieuws, artikelen, enzovoort te tweeten.

We waren benieuwd of het opnieuw plaatsen van dezelfde tweet je kansen op tractie en betrokkenheid verlaagt.

We ontdekten dat na het opnieuw plaatsen van dezelfde tweet voor de vierde keer, de gemiddelde betrokkenheid per tweet een scherpe daling maakte.

gemiddelde-betrokkenheid-na-reposting

Disclaimer:  “Het zou logisch zijn om aan te nemen dat er een kans is, want we hebben ook tweets toegevoegd die twee keer zijn gepost. Als de eerste ongemerkt werd achtergelaten en de tweede op een beter moment werd gepost, zou het als een sterk positief getal worden beschouwd.

Voor de tweede analyseronde hebben we alleen de tweets opgenomen die minstens drie keer zijn gepost.

Belangrijkste afhaalmaaltijden:

Het lijkt erop dat 4 en 7 de magische nummers zijn die een tweet zou moeten posten. Wanneer dezelfde tweet zeven keer wordt gepost, begint de gemiddelde tweetbetrokkenheid te verminderen.

Conclusie

Oké, het is tijd om de analyse af te ronden en alle manieren te bekijken om je Twitterbetrokkenheid te vergroten.

Maar voordat je gaat … Dit is wat we aanbevelen voor het uitbreiden van je Twitter-account en het voeren van zinvollere gesprekken met je Twitter-publiek:

 1. De goede plek voor het verkrijgen van een hoge tweet-betrokkenheid is het plaatsen van 8-10 tweets per dag.
 2. Door uw tweets te starten met de woorden ” Bedankt, ” Bovenaan ‘,’ Wij ‘,’ Gefeliciteerd ‘,’ Leer ‘en’ Geweldig ‘aan het begin van uw tweets, kan dit mogelijk leiden tot een hogere betrokkenheid van tweet.
 3. Het gebruik van 4 vermeldingen in een tweet geeft een 335,7% hogere gemiddelde betrokkenheid vergeleken met 0 vermeldingen.
 4. De beste tijden om te tweeten zijn ‘s ochtends pendelen, de tijd vóór de lunch, de avond pendelen en tussen 21.00 uur en middernacht.
 5. Met behulp van volg-niet-navolghulpmiddelen kunt u uw Twitter-publiek laten groeien, maar om gebruikers te betrekken bij uw berichten, moet u kwaliteitsinhoud delen.
 6. Het gebruik van meer hashtags in uw tweets zal de betrokkenheid niet vergroten.
 7. Het gebruik van de nummers 1, 2, 8, 20 en 100 kan mogelijk leiden tot een hogere tweetbetrokkenheid.
 8. Twitter-chats hebben de neiging om een ​​lagere betrokkenheid te krijgen dan andere tweets. Als je een tekort hebt aan marketinghanden, probeer dan deel te nemen aan Twitter-chats in plaats van ze te organiseren.
 9. Het is “OK” om dezelfde tweet maximaal 7 keer opnieuw te plaatsen. De gemiddelde betrokkenheid begint pas echt te vallen nadat dezelfde tweet opnieuw is geplaatst voor de achtste keer.

Heeft u nog andere vragen die zouden kunnen worden ontdekt door het analyseren van tweets?

Stuur ons een bericht in de comments en misschien zullen we deze mysteries soms binnenkort bekijken!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format