Hoe je alles te weten kunt komen wat Facebook over jouw weet.

6 min


118

Als je diep in het onkruid van Facebook-marketing zit, denk je waarschijnlijk veel over advertentietargeting op een gedetailleerd niveau.

U probeert te jongleren met alles wat u weet over uw product, uw advertentiedoelen en uw doelgroepdemografie om de vraag te beantwoorden: hoe weet ik zeker dat ik deze advertentie aan de juiste mensen toon?

Een geweldige manier om die vraag te ontkrachten is om je eigen Facebook-feed te onderzoeken !

Als u erachter komt wat Facebook van u weet (en hoe zij het weten), kunt u uw doelgerichtheidsinspanningen opnieuw richten en begrijpen waarom sommige methoden voor het maken en richten van een doelgroep effectiever zijn dan andere.

Wat Facebook weet en hoe

Terwijl je door je Facebook-feed kamt, zie je een advertentie of twee en vraag je je af hoe kan Facebook denken dat ik hierin geïnteresseerd zou zijn ?!

Welnu, Facebook kan een ongelooflijk gedetailleerd beeld samenstellen van jou als consument. Maar zelfs met al die gegevens is het nog steeds moeilijk om elke keer een bullseye met gerichte marketing te raken.

Facebook gebruikt ongeveer 100 gegevenspunten om advertenties te richten op haar gebruikers. Wanneer u meer details opgeeft, kunnen sommige van deze gegevenspunten ongelooflijk specifiek zijn. Facebook slaat belangrijke demografische gegevens op zoals leeftijd, locatie en geslacht, vanaf het moment waarop je je profiel voor het eerst hebt ingesteld. Het bevat ook gegevens over:

  • Uw inkomensniveau en eigendom van onroerend goed
  • Verjaardagen, uw verjaardag, uw relatie status en of u al dan niet in de buurt woont van uitgebreide familie
  • Of je nu wel of niet op kantoor werkt
  • Het merk en model van uw auto, en hoeveel zou u aan een nieuwe auto uitgeven
  • Uw kredietinformatie
  • Uw besturingssysteem en e-mailprovider
  • Uw interesses-alles van sport- en winkelgewoonten tot restaurants, reizen en vakanties

Het is duidelijk dat Facebook in staat is om informatie te verzamelen die verder gaat dan wat je aanbiedt in je eigen profiel. Hoe? Facebook kan cookies lezen op andere sites die u bezoekt. Dit alles komt neer op een vrij gedetailleerd beeld van u als individuele consument.

Maar als adverteerder is het gebruik van deze gegevens in slimme, gerichte marketing een ander verhaal.

Onderzoeken van advertenties in uw nieuwsfeed

Om het probleem van Facebook-doelgerichtheid echt te begrijpen, kunt u beginnen met in uw eigen feed duiken . Je zult misschien verrast zijn door wat je vindt.

Een gemakkelijke start is om erachter te komen waarom u een bepaalde advertentie ziet. Klik op de vervolgkeuzepijl aan de rechterkant en selecteer ‘Waarom zie ik dit?’. Facebook geeft een blik op de doelen.

In de meeste gevallen zult u merken dat u een advertentie te zien krijgt omdat u in een bepaalde categorie gebruikers valt.

In dit voorbeeld wil Clara Labs alleen de 18- tot 50-jarige Amerikaanse mannen bereiken op Mac OS X en de Windows-gebruikers verwijderen. Facebook kan dat doen. En als u een lokaal bedrijf bent dat alleen 18- tot 35-jarigen in Chicago, Illinois wil bereiken? Facebook kan dat ook.

Op andere momenten zie je echter helemaal geen demografische categorie. In plaats daarvan krijgt u ‘mensen die vergelijkbaar zijn met hun klanten’.

“Mensen die op hun klanten lijken” is Facebook’s manier om naar een Lookalike publiek teverwijzen .

Lookalike Audiences kunnen een krachtige marketingtool zijn, maar om hun potentieel te benutten, moet u eerst een aangepaste doelgroep instellen . Dit is in wezen een klantenlijst die u rechtstreeks op Facebook kunt importeren. U kunt dit doen door e-mails, telefoonnummers of Facebook-gebruikers-ID’s te uploaden naar een Excel-, CSV- of platte-tekstbestand.

Facebook vindt vervolgens alle accounts van uw klanten en maakt vervolgens een uiterlijk publiek van mensen die vergelijkbare kenmerken of gewoonten hebben als uw klanten. De mensen die houden van wat uw klanten leuk vinden, die in vergelijkbare demografische categorieën vallen als uw klanten en die vergelijkbare aankoopgewoonten hebben voor uw klanten.

Facebook weet veel over je koopgedrag. In feite heeft Facebook via zijn vele partnerschappen toegang tot een gemiddelde van 1500 gegevenspunten per persoon. Dit zorgt voor een aantal behoorlijk goed geïnformeerde voorspellingen over je toekomstige aankoopkeuzes.

Lookalike Audiences worden samengesteld met behulp van veel verschillende soorten gegevens. Ze vormen een manier om de inspanningen op het gebied van demografische targeting te versterken met nog meer gegevens over koopgedrag en -patronen.

Een vogelvlucht van wat Facebook weet

Als u een kleinere, minder gevestigde onderneming bent en u kunt niet gemakkelijk e-mails en telefoonnummers produceren om een ​​aangepaste doelgroep te maken, dan zijn demografische categorieën – leeftijd, locatie, geslacht, interesses – erg belangrijk.

Met betrekking tot je eigen profiel kun je kijken naar wat Facebook beschouwt als je interessecategorieën, een combinatie van pagina’s en profielen die je leuk vond en projecties van wat je nog meer leuk vindt, op basis van die activiteit.

Wanneer u de muisaanwijzer over een interessecategorie beweegt, biedt deze een algemeen inzicht in de reden waarom deze aan uw profiel is gekoppeld:

Met Facebook kun je voorbeeldadvertenties weergeven voor elke interessecategorie, en je kunt een antwoord geven: ja, ik ben nog steeds geïnteresseerd, of nee, dat ben ik niet.

Zodra je de rondleiding hebt voltooid via je eigen advertentievoorkeuren, kun je beginnen om te zien hoe je Facebook-activiteit zich vertaalt in gegevenspunten. Al uw likes, reacties, shares en aanmeldingen vertalen zich in patronen die waardevol zijn voor bedrijven en adverteerders.

Met dit in gedachten kunt u enkele van de advertenties van uw concurrenten bekijken en zien hoe breed of nauw zij hun advertenties casten. Zie je ze gebruikmaken van Lookalike Audiences of targeting op basis van gedrag?

Je bent zo duur!

Hier is iets anders dat Facebook van je weet – hoeveel je het kost .

Het publiek dat u kiest om direct te targeten, heeft invloed op hoeveel u uiteindelijk betaalt voor Facebook-advertenties . Facebook-advertenties zijn een biedsysteem, dus je staat in directe concurrentie met elke andere marketeer die een bepaald soort klant wil bereiken.

Een persoon met veel interesses, veel sterke koopgeschiedenis rond die interesses en veel koopkracht zal duur zijn om te bereiken.

Je kunt onze gegevens uit 2016 gebruiken om erachter te komen hoe waardevol je bent voor Facebook. Kijkend naar geslacht, was de kosten-per-like verdeling in 2016 altijd duurder voor vrouwen dan voor mannen.

Over het algemeen kost het consequent minder om jonge gebruikers te targeten . Kijkend naar alleen de kosten per soort, kunt u zien dat de duurste gebruiker stevig van middelbare leeftijd is, 45-54 jaar oud . De jongste groep gebruikers in de leeftijd van 13-17 jaar is de goedkoopste.

Jongere gebruikers zijn misschien enthousiast en bereid om deel te nemen aan uw advertentie of met uw product en comfortabel met Facebook-advertenties. Maar een belangrijke vraag die u in gedachten moet houden, vooral wanneer u zich richt op jongere consumenten: hoeveel zullen ze uitgeven? Hoeveel kunnen ze uitgeven?

Targeting die waarschijnlijk geld uitgeeft aan uw product is het waard om gelijk te krijgen, zelfs als dit een hogere cost-per-like zou betekenen. Het targeten van tieners is misschien goedkoop, maar een campagne gericht op 13-jarigen is uiteindelijk zonde van het geld als ze je product aan het eind van de dag niet kunnen betalen .

De tabellen draaien op Facebook

Het uitvoeren van een onderzoek naar uw eigen nieuwsfeed en advertentievoorkeuren is eenvoudig genoeg om te doen, en het vertelt u veel over hoe Facebook zijn gebruikers vanuit een marketingperspectief bekijkt.

U mag niet denken aan uw dagelijkse Facebook-activiteit met uw waarde als potentiële klant voor ogen. Maar uw dagelijkse activiteiten zijn precies wat u waardevol maakt. Als u uw perspectief omdraait, bent u op weg naar succes voor uw volgende gerichte marketingcampagne.

fb-advertenties-kosten-17

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format