Hoe je een Facebook-campagne succesvol kunt overdragen aan Instagram - DeLaatbusiness

Hoe je een Facebook-campagne succesvol kunt overdragen aan Instagram

5 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je doet je best om je Facebook-advertenties te veroveren.

Je hebt een A / B-test gedaan, hebt je doelgroepen bepaald, hebt leadgeneratie onder de knie en je kunt eindelijk succesvolle campagnes zonder problemen uitvoeren.

Dus wanneer het tijd is om het merk van uw bedrijf op sociale media uit te breiden , kan het lijken alsof u weer teruggaat naar het begin .

Zet een Facebook-campagne over op Instagram

Met Instagram is het goede nieuws dat je niet vanuit het eerste hoeft te beginnen.

Sinds Facebook in 2012 Instagram heeft gekocht, zijn veel van de back-end-functies zoals targeting compatibel met wat u al weet van het uitvoeren van campagnes op Facebook.

En de rest? Welnu, we zijn hier om u binnen de kortste tijd aan de slag te krijgen.

Houd uw afbeeldingen van hoge kwaliteit en focus op het product

Over het algemeen is het bij Facebook altijd het beste om gezichten te tonen. Gezichten trekken mensen naar advertenties omdat gezichtsherkenning en ons vermogen om stemmingen en emoties te lezen essentiële aspecten van communicatie zijn. Het is ingebed in ons – er is een specifiek deel van de hersenen dat alleen op gezichten reageert, en niets anders. In veel gevallen is op Facebook een lachend gezicht alles wat je nodig hebt om de aandacht te trekken.

Maar op Instagram is het tonen van gezichten niet gegarandeerd de meest in het oog springende strategie. Geweldige Instagram-advertenties positioneren het product en gebruiken dat om je in te trekken.

Ook advertenties die doen mensen te laten zien zijn foregrounding het product.

Instagram is een zeer visueel platform, in tegenstelling tot op Facebook, waar links, video’s, tekstberichten en andere vormen van inhoud concurreren om je aandacht naast afbeeldingen. Als u een product verkoopt, kunt u de voorraadafbeeldingen van lachende gezichten overslaan. U hebt een afbeelding van hoge kwaliteit nodig die uw product laat zien en die opvalt in een zee van samengestelde afbeeldingen.

Verminder de tekst

Vanzelfsprekend vertrouwen Facebook-advertenties op beeldmateriaal als de hoeksteen van elke campagne, toch?

Fout.

Op Facebook zijn afbeeldingen en video niet echt de belangrijkste attractie. Ze zijn er slechts een deel van, zoals blijkt uit deze NyQuil & DayQuil-advertentie, die gebruik maakt van foto, illustratie en ontwerp, maar vertrouwt op tekst om een ​​verhaal te vertellen. Het heeft zelfs kleine afdrukinstructies in de hoek: “Lees elk label. Gebruik zoals aangegeven. Buiten het bereik van kinderen houden. “De deeltekst biedt een kortingscoupon ter waarde van $ 1.

Vergelijk dat eens met de Instagram-advertentie van DayQuil. Hier ziet u exact dezelfde afbeelding van de DayQuil-box, die ongeveer evenveel onroerend goed inneemt in elke advertentie.

Het belangrijkste verschil is dat deze advertentie een verhaal vertelt zonder woorden .

In plaats van je te vertellen dat verkoudheid en griep spinnen in San Francisco, presenteert DayQuil een samengesteld beeld dat geschikt is voor een specifieke koperspersoon. Als je een creatieve buitenmens bent die het koud moet hebben om uit te gaan en de kou onder ogen te zien, kan DayQuil je daarbij helpen.

Als je aan een Instagram-campagne werkt, bedenk dan hoe je informatie kunt overbrengen zonder overladen met tekst . Op wie probeer je een beroep te doen? Waarin zouden ze kunnen komen? Nogmaals, Instagram-gebruikers zijn er voor de afbeeldingen, dus gebruik ze om een ​​verhaal te vertellen.

Hoe kunnen hashtags helpen?

Hashtags zijn veel minder populair op Facebook dan op sociale mediaplatforms zoals Twitter, waarmee ze content kunnen categoriseren. Volgens experts kan het vaak gebruiken van hashtags op Facebook leiden tot een daling van de betrokkenheid. Je zult geen contact meer hebben met je publiek. De “less is more” benadering is de juiste manier om hier naartoe te gaan.

Aan de andere kant is Instagram groot op hashtags. Het platform is opgezet om ze te faciliteren op een manier die Facebook eenvoudigweg niet is. Met het grootste deel van Instagram-gebruikers op mobiel, zijn hashtags een belangrijk onderdeel van de gebruikerservaring. Je klikt op een hashtag en je bent direct verbonden met een breed publiek dat geïnteresseerd is in hetzelfde als jou.

Mensen kunnen Instagram-hashtags gebruiken om community’s te vormen, terwijl marketeers ze kunnen gebruiken om doelgroepen te vinden en er verbinding mee te maken, conversaties te genereren en hun merken op te bouwen.

Op Instagram gebruikt Smirnoff drie hashtags op twee verschillende manieren. Ze maken verbinding met algemene doelgroepen die er al zijn (#Playoffs en #Recipe). Ze proberen ook hun eigen publiek op te bouwen dat #GameDayReady is met Smirnoff crushed ice-cocktails.

Wanneer je nadenkt over het opnemen van hashtags in je eigen campagnes, kijk dan rond op Instagram en zie hoe andere merken hashtags gebruiken. Kijk naar wat populair of populair is om uw advertentie voor een ontvankelijk publiek te krijgen.

Prioriteit geven aan calls-to-action als leadgeneratie

Beproefde en echte loodmagneten op Facebook zoals PDF’s en eBooks zijn erg moeilijk over te brengen naar Instagram. Doelgroepen die op zoek zijn naar lifestyle-engagement zullen niet zo geïnteresseerd zijn in uw eBoek dat is gevuld met de nieuwste en beste werkwijzen van uw branche.

Leadgeneratie op Instagram gaat meer over het stoten van gebruikers samen met calls-to-action zoals ‘Offerte vragen’, ‘Nu installeren’ of ‘Aanmelden’.

Deze CTA’s worden veel gebruikt op Facebook en zijn met name geschikt voor mobielvriendelijke Instagram.

CTA’s op Instagram zullen effectief zijn bij het aanmoedigen van aanmeldingen en aankopen. Ze zijn de directe link van uw bericht naar uw product of website die u niet kunt vinden in een Instagram-beschrijving, waardoor ze een krachtige tool voor het platform zijn.

Targetingtactieken

Net als op Facebook, stelt Instagram je in staat om gebruikers te targeten op locatie, demografie, interesses en acties, of gebruik aangepaste of Lookalike doelgroepen. Als je op veel Facebook-campagnes hebt gewerkt, dan is goed nieuws! Targeting op Instagram zal u heel bekend voorkomen.

Hoewel de principes van targeting op beide platforms min of meer hetzelfde zijn, is Instagram vooral goed voor het rondsnuffelen in andere accounts en het repliceren of overlappen van doelgroepen met vergelijkbare merken.

Zie het als de handmatige manier om een ​​doelgroep te targeten. Zoek naar accounts met een vergelijkbare esthetiek, product of focus als de uwe. Je kijkt naar hun volgers, volgt er een paar en houdt van hun berichten. Al die betrokkenheid bij mensen in uw doelgroep demografisch (die geïnteresseerd is in producten die vergelijkbaar zijn met die van u) zal hopelijk meer volgers en zaken genereren op uw einde.

De sprong naar Instagram maken

Het gemak van het koppelen van Facebook-campagnes en doelgroepen met Instagram zou je niet moeten verleiden om hetzelfde twee keer opnieuw te publiceren.

Er zijn echte verschillen tussen de twee platforms die u moet kennen om een ​​succesvolle campagne te lanceren.

Maar je hoeft ook niet bang te zijn om de sprong te maken.

Door je call-to-actions en targetingcapaciteiten van Facebook te combineren en opvallende beelden toe te voegen, ben je goed op weg om successen op Instagram te repliceren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format