Hoe je sterke resultaten kunt behalen met uw contentmarketingstrategie - DeLaatbusiness

Hoe je sterke resultaten kunt behalen met uw contentmarketingstrategie

9 min


127
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het is gemakkelijk om de allure van contentmarketing te zien, om de verhalen te volgen van de vele succesvolle startups die het hebben gebruikt om een ​​leger van volgers te bouwen en een gerenommeerd merk te creëren.

Net als het hoofdkantoor van Groove was dat slechts drie jaar geleden een paar maanden verwijderd van het tekort aan contanten en heeft het nu 5 miljoen jaarlijkse terugkerende inkomsten. Ze veranderden gewoon hun contentmarketingstrategie.

Krachtige resultaten Content Marketing Strategie

Als u dezelfde resultaten voor uw bedrijf wilt zien, heeft u een gedocumenteerde inhoudsstrategie nodig. Een langetermijnvisie die niet alleen uw inhoud begeleidt, maar u ook voor succes maakt in andere aspecten van uw marketing.

In dit bericht laat ik je de belangrijkste elementen van een inhoudsstrategie zien die je zullen leiden naar succes op de lange termijn en waarmee je geweldige resultaten kunt behalen met je betaalde verkeerscampagnes .

Drie jaar geleden had Alex Turnbull, CEO en oprichter van Groove, een klantenserviceafdeling SaaS, een hekel aan vrijdagen. Dit was omdat vrijdag de dag was dat hun metrics provider een wekelijkse samenvatting van hun nummers voor die week zou verzenden. En die cijfers herinnerden hem eraan dat zijn bedrijf op het punt stond in te storten, een paar maanden na het opraken van het geld.

image03

Tot dit moment in 2013 werkten hun marketinginspanningen niet. Niemand was op hun site; niemand kocht hun product. Geconfronteerd met een “gun-to-head” -situatie, besloten ze hun contentmarketingstrategie te herzien.

“We realiseerden ons dat er een hele wereld was onder de oppervlakte van de strategie voor contentmarketing die we de hele tijd hadden gemist.” – Alex Turnbull

Ze dumpen hun blog die gericht was op klantenservice en begonnen met onderzoek en gesprekken met bedrijven over waar ze echt hulp bij nodig hadden. Ze ontdekten dat de meeste bedrijven problemen hadden net als de hunne; uitdagingen zoals cashflow, aanwerving, marketing. Dus herwerkten ze hun strategie om mensen echt met deze problemen te helpen.

“Net zoals we met ons product hebben gedaan, hebben we besloten onze contentmarketingstrategie vanaf de grond af opnieuw op te bouwen met het oog op wat onze markt daadwerkelijk zou kunnen helpen, in plaats van wat we op een blog leuk zouden vinden.” – Alex Turnbull

Drie jaar later krijgen ze een kwart miljoen bezoeken per maand en 5 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten. Ze erkennen dit allemaal voor de veranderingen die ze hebben doorgevoerd in hun contentmarketingstrategie.

Lees hier het hele verhaal: Achter de schermen: hoe we in 3 jaar een $ 5 miljoen / jaar bedrijf hebben opgebouwd met contentmarketing.

Waarom een ​​gedocumenteerde strategie?

“Als je niet weet waar je naartoe gaat, kom je ergens anders terecht.” – Yogi Berra

Veel mensen beginnen met contentmarketing door gewoon te creëren telkens wanneer ze zich geïnspireerd voelen door wat hen toen bezighield of wat hen interesseerde. Hun inhoud wordt uiteindelijk verspreid en krijgt nooit enige grip. Een geschreven strategie houdt je consistent; het kristalliseert je ideeën en je visie, en het stelt je in staat om die visie op een duidelijke manier te delen. Het beschermt u tegen het risico om verstrikt te raken in het “glimmend objectensyndroom” met welke nieuwe marketingtrend dan ook. Het geschreven document geeft je ook een hulpmiddel om beslissingen te nemen over je inhoud.

Bekijk deze statistieken van de B2B Content Marketing Benchmarks, Budgets en Trends-Noord-Amerika en laat zien welk dramatisch verschil een contentmarketingstrategie kan maken voor uw bedrijf.

image01

Vorig jaar had 35% van de B2B-marketeers een gedocumenteerde contentstrategie, 48% had een verbale strategie en 14% had geen strategie. Een gedocumenteerde strategie voor contentmarketing beïnvloedt de effectiviteit:

 • 53% van de meest effectieve marketeers hebben een gedocumenteerde strategie voor contentmarketing
 • 40% van de minst effectieve marketeers heeft helemaal geen strategie. “

De doelgroep voor uw blog kan anders zijn dan de doelklant voor uw bedrijf. Contentmarketing is een ‘breed net’ dat je cast en een spel voor de lange termijn. Iemand die begint met het lezen van je blog, wordt misschien al maanden of jaren geen klant, anders worden ze misschien helemaal geen klant, maar ze zullen een goede vriend naar je verwijzen na het lezen van je blog.

Meryl Johnson, mede-oprichter van Bean Ninjas, heeft bijvoorbeeld een ideale klant van een online bedrijf dat 6 cijfers maakt. Maar haar contentstrategie is gericht op mensen in veel vroeger stadium van hun bedrijf . Ze heeft veel geweldige artikelen over hoe een bootstrapper hun boekhouding bij Xero kan beheren. De bootstrapper waarvoor ze het artikel schrijft, is nu misschien geen ideale klant, maar ze zijn op weg om er een te worden. In 6-12 maanden kunnen ze dat cijfer van 6 cijfers raken en tegen die tijd hebben ze een gevestigde relatie met Bean Ninjas en willen ze van hen kopen.

Identificeer de kernproblemen die u wilt oplossen

Als er één element van je doelpersoon is dat je moet benadrukken en begrijpen voor inhoud, zijn het hun ‘kernproblemen’. Een kernprobleem is een aanhoudende uitdaging waarmee je publiek wordt geconfronteerd. Het moet specifiek genoeg zijn dat mensen het meteen begrijpen, maar breed genoeg om er veel variaties van inhoud voor te kunnen maken. Elk kernprobleem moet een duidelijke relatie hebben met uw product of service, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste mensen naar uw site trekt.

Hier zijn enkele voorbeelden van kernproblemen die WP Curve , een startup die onbeperkte ondersteuning biedt voor WordPress, heeft gekozen om met hun inhoud op te lossen. Ze richten zich op ondernemers en startups voor hun service en zijn bijna uitsluitend uitgegroeid met behulp van contentmarketing .

 • Contentmarketing – Veel ondernemers voelen zich aangetrokken tot contentmarketing als groeistrategie. WP Curve is bijna uitsluitend met behulp van inhoud gegroeid, dus ze zijn een autoriteit en een hulpbron.
 • Uw WordPress-site verbeteren – Algemene WordPress-problemen die ondernemers tegenkomen op hun sites, zoals het optimaliseren van sitesnelheid.
 • Het genereren van verkeer naar uw site – Strategieën en tactieken, zoals SEO, betaald verkeer en e-mailmarketing, die meer verkeer naar uw site kan leiden.
 • Een bedrijf opstarten / starten – Hoe u met succes een bedrijf lanceert en de vele belangrijke beslissingen die moeten worden genomen voordat u start.
 • Bedrijfsgroei – Er zijn talloze strategieën en tactieken om een ​​bedrijf online te laten groeien, maar met beperkte middelen moet een ondernemer het meest effectieve hiervan identificeren en geen tijd verspillen aan de rest.

image00

Uw kernproblemen moeten een kader worden voor hoe u de categorieën op uw blog indient. Elk probleem krijgt zijn eigen categorie. Alle inhoud die u maakt, moet goed in een van deze categorieën passen. Dit geeft je onderweg verschillende voordelen.

 • Je kunt zien welke categorieën of kernproblemen resoneren met je publiek.
 • Je kunt je bericht uitbreiden op basis van het kernprobleem dat de kijker heeft.
 • Je kunt mensen retargetten op basis van het kernprobleem waarmee ze resoneren.

Vind influencers om relaties op te bouwen met voor elk probleem

Elk van je kernproblemen moet een unieke set beïnvloeders en aanverwante gedachtenleiders hebben. Uw gedocumenteerde strategie moet influencers noemen waarmee u een relatie wilt opbouwen .

Voor elk stukje inhoud dat je maakt, moet je 3 of meer andere beïnvloeders in de ruimte citeren. Dit zou de eerste stap kunnen zijn naar toekomstige backlinks, samenwerkingsverbanden en kansen met deze beïnvloeders.

Dit zal ook helpen met uw betaalde verkeerscampagnes, maar ik zal dat later in de post uitleggen.

Identificeer zoekwoorden gerelateerd aan het probleem

Doe wat onderzoek naar zoekwoorden voor elk van de categorieën of kernproblemen die u in uw inhoud bespreekt.

Maak een lijst met 5-10 zoekwoorden die u voor elk kernprobleem wilt targeten. Neem deze sleutelwoorden op in uw gedocumenteerde strategie. Elke keer dat u een bericht schrijft, kunt u een paar van deze zoekwoorden erin strooien om langzaam de zoekranglijst voor deze en verwante zoekwoorden te beklimmen.

Deze zoekwoorden moeten u ook helpen bij het omlijsten van berichten op uw bestemmingspagina’s, e-mailseries en leadmagneten die u ontwikkelt voor dat kernprobleem.

Maak een leidende magneet die helpt bij elk probleem

Zodra je je kernproblemen hebt vastgesteld, maak je voor elk probleem een ​​aantrekkelijke loodmagneet. De leidende magneet moet duidelijk betrekking hebben op het kernprobleem en een actiegericht advies geven over het oplossen van een zeer specifiek en gemeenschappelijk aspect van het probleem.

Een leidende magneet hoeft geen lang e-boek te zijn; maak je loodmagneet kort. Dit vergroot de kans dat de mensen die uw leadmagneten downloaden, deze gebruiken en succesvol zijn. Als het te lang duurt, kan iemand beginnen met lezen, maar nooit voltooien of actie ondernemen, wat uw merk niet helpt.

Plaats de hoofdmagneetaanbieding in uw inhoud. Als u WordPress gebruikt, kunt u een plug-in zoals Widget-context gebruiken om uw blog in te stellen, zodat de juiste magneet automatisch voor elke categorie verschijnt.

Ik geef de voorkeur aan minimaal disruptieve plaatsing zodat de kijker een goede ervaring met de inhoud kan hebben en vervolgens een beslissing kan nemen over de leidende magneet. Mijn favoriete plek is de zijbalk. U kunt Q2W3 Fixed Widget gebruiken om ervoor te zorgen dat uw opt-in-box zichtbaar blijft en met de kijker scrolt wanneer ze uw post verlaten.

image02

Elke leidingsmagneet moet zijn eigen bestemmingspagina, in-post of sidebar opt-in en een bedankpagina hebben

Maak welkomstreeksen voor elke categorie

Als iemand een hoofdmagneet downloadt voor een specifiek kernprobleem, sturen ze je een specifiek signaal over hun wensen, behoeften en de huidige stand van zaken. Dit geeft u de mogelijkheid om hen meer inhoud te sturen met betrekking tot dat kernprobleem.

Voor elk kernprobleem en hoofdmagneet dat je ontwikkelt, moet je een eenvoudige e-mailserie maken om te volgen, jezelf en je team te introduceren en meer inhoud voorstellen die ze nuttig kunnen vinden.

Helpscout’s post Het bouwen van een bulletin-serie vanaf nul biedt een geweldig kader

Deze reeksen moeten uit 3-5 e-mails bestaan, die elk verschillende aspecten van het kernprobleem bespreken. Omdat ze al hebben gewezen op het kernprobleem dat momenteel aan hun hoofd ligt, is het meer dan waarschijnlijk dat ze een ander stukje inhoud in deze categorie nuttig zullen vinden. Zo blijven ze zich bezig houden met je merk, verbaasd over hoe je hun gedachten lijkt te lezen en eerder geneigd bent om voor je te pleiten of klant te worden.

Benzine in vuur en vlam – verbeter uw inhoud met betaald verkeer

Nu we deze contentmarketingstrategie en -campagne hebben opgezet, kunnen we er wat verkeer naartoe leiden. Al het werk dat u tot nu toe hebt gedaan, maakt het gemakkelijker om uw advertenties in te stellen en ze op de lange termijn effectiever te maken.

Koud verkeer

De eerste stap is om koud verkeer naar je beste berichten te sturen. U kunt op enkele manieren “best” definiëren.

 • Posts met het meeste zoekverkeer
 • Posts met de hoogste conversiepercentages voor downloads van magneetmagneten
 • Posten met het hoogste percentage sociale aandelen en betrokkenheid

Het verzenden van koud verkeer naar inhoud is goedkoper dan het genereren van leads; mensen zijn minder sceptisch wanneer ze een advertentie voor inhoud zien in plaats van iets dat hun e-mail probeert vast te leggen. Maak u geen zorgen over de conversie van het verkeer dat u in deze fase bestuurt. U kunt ze in de toekomst opnieuw targeten en verder brengen. Voorlopig wilt u alleen dat uw inhoud een goede eerste indruk maakt bij uw publiek.

Als u hulp nodig heeft bij het richten op koud verkeer, ga dan naar Waarom Retargeting niet het einde is voor advertenties op Facebook (en hoe u Koud verkeer kunt krijgen) .

Gebruik uw trefwoorden – De trefwoorden die u hebt gevonden voor uw kernprobleem zijn ook handig voor uw advertentietekst. Omdat dit de woorden zijn waarnaar mensen op zoek zijn bij het zoeken naar een oplossing voor het kernprobleem dat u oplost, inclusief opnemen in uw advertenties is geen overbodige luxe.

Het gebruik van dezelfde zoekwoorden in uw hele campagne, van advertentie tot inhoud, tot uw leadmagneet, zorgt ook voor consistentie en bekendheid in uw berichten. Consistentie bouwt vertrouwen op en vertrouwen is het fundament van een succesvolle campagne voor contentmarketing.

Target de beïnvloeders die u noemt: target de volgers van dezelfde influencers waarmee u relaties opbouwt en vermeldt in uw inhoud. Als je mensen ziet die ze al kennen en vertrouwen die worden geciteerd en genoemd in je inhoud, krijg je meer vertrouwdheid met je blog, ook al is dit hun eerste bezoek.

Warm verkeer

Als u veel verkeer naar uw site doorstuurt, kunt u enkele warme verkeerscampagnes instellen.

Maak enkele advertenties voor uw leadmagneten die mensen naar de bestemmingspagina voor de leidende magneet sturen. U kunt mensen retarget die berichten in de categorie hebben bezocht die overeenkomen met het kernprobleem dat de leidende magneet oplost. Aangezien de mensen je inhoud hebben gelezen of op zijn minst hebben bezocht, is de kans groot dat ze de pijn voelen van dat kernprobleem dat je bespreekt en op zoek zijn naar manieren om het op te lossen.

U wilt hier de frequentie van uw advertenties zorgvuldig bekijken. Met een kleine publieksgrootte (3-10k) is het eenvoudig om advertenties over te sturen naar uw publiek en ze te frustreren. U wilt iedereen uitsluiten die de ‘bedankt’-pagina heeft bezocht voor uw leadmagneet. Omdat ze al zijn geconverteerd, heeft het geen zin advertenties naar hen te verzenden. Misschien wilt u ook iemand die uw bestemmingspagina in de afgelopen week heeft bezocht, uitsluiten. Dit zorgt ervoor dat mensen uw advertentie niet meer zien, maar het laat ruimte voor “tweede kansen” om te converteren.

Als je begint met een kleine doelgroep, raad ik aan om je hoogst converterende magneet te kiezen en al je bezoekers opnieuw te targeten. Naarmate het verkeer in de loop van de tijd toeneemt, kunt u beginnen met het segmenteren van uw verkeer en het testen van nieuwe leadmagneten.

Conclusie

Door u te richten op de kernproblemen van uw doelgroep, kunt u inhoud maken die uw lezers echt helpt. Je kunt veel specifieker worden over de inhoud die je maakt, de berichten die je verzendt en hoe je jezelf presenteert aan je publiek.

Vergeet niet dat dit een langetermijnstrategie is, ontworpen om in de loop van de tijd een relatie met uw publiek op te bouwen en vertrouwen te kweken. Spring niet in content marketing verwacht onmiddellijke resultaten. Richt u eerst op het toevoegen van waarde aan uw publiek; de resultaten zullen volgen als u dat goed kunt doen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format