Hoe kan ik: Facebook-advertenties bijhouden in Google Analytics - DeLaatbusiness

Hoe kan ik: Facebook-advertenties bijhouden in Google Analytics

9 min


120
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Veel bedrijven zijn bekend met Google Analytics als een hulpmiddel voor het bijhouden van verkeer voor hun websites. Hoewel dat een van hun beste functies is, heeft Google Analytics een heleboel geweldige toepassingen, zoals het controleren van de verkeersstroom en het  leren waar mensen naar op zoek zijn  op uw site.

Nog een van deze functies is het meten van conversies van uw campagnes voor sociale media-advertenties, inclusief Facebook-advertenties.

Terwijl Facebook’s Advertentiemanager (en natuurlijk AdEspresso ) een heleboel geweldige informatie over advertentiecampagnes heeft, kan Google Analytics u nog steeds meer informatie geven over hoe mensen converteren, wanneer en waarom-en Google-analyses geven u vaak het grotere geheel .

Hoewel we Facebook-advertenties specifiek in dit bericht bekijken, zijn de kennis en het principe van toepassing op alle online advertenties, inclusief advertenties via Twitter, Instagram, Pinterest en meer.

Waarom u Facebook-advertenties moet volgen in Google Analytics

Google Analytics is een van de beste tools die u op uw site kunt hebben, ongeacht de bedrijfsgrootte, branche of de hoeveelheid technische ervaring die u hebt. Ik denk dat dit ook geldt voor het bijhouden van het succes van uw Facebook-advertenties (of alle sociale media-advertenties) campagnes.

volg advertenties met google analytics

U ziet het effect van specifieke campagnes op het verkeer van uw site en de conversies ervan; Google Analytics heeft er een hele sectie aan gewijd.

Het is een grote reden om conversies op betrouwbare wijze bij te kunnen houden. Het is ook belangrijk om te weten welke contactpunten u het meeste gewicht wilt toewijzen. In staat zijn om niet alleen te zien dat een Facebook-advertentie is geconverteerd, maar ook het hele pad dat gebruikers naar die conversies leidt, kan helpen uw ROI en algehele conversies van alle typen te verhogen. In staat zijn om het pad van de conversie te volgen, kan in de toekomst veel meer opleveren en geeft u een goed inzicht in waar uw klanten naar op zoek zijn. Dat is groot.

U kunt ook zien wat bepaalde doelgroepen relevant vinden op uw site, zelfs buiten de conversies. Als u een bepaalde campagne uitvoert en gebruikers bijhoudt op uw site, kan deze u helpen niches of subniches in uw groep te identificeren die u nauwkeuriger kunt targeten met remarketing of nieuwe campagnes in de toekomst met specifieke, zeer gerichte berichten.

volg advertenties met google analytics; Facebook-advertenties google analytics

Als u kunt zien waar uw publiek nog meer in geïnteresseerd is – vóór en na conversies – kunt u relevante artikelen promoten, ervoor zorgen dat het conversiepad is geoptimaliseerd en zien wat uw grootste hits van inhoud zijn.

volg advertenties google analytics; Facebook-advertenties google analytics

Een voorbeeld van de verkeersstroom door een site op Google Analytics.

Eindelijk kunt u nieuw inzicht krijgen in uw publiek; terwijl je Audience Insights kunt krijgen over het publiek dat je op Facebook hebt, zal Google Analytics je misschien verrassen als je ziet wie er daadwerkelijk buiten je Facebook-fansbestand converteert – het kan anders zijn dan je verwachtte.

Schermopname 2015-10-20 op 12.49.05 AM

U kunt de demografische gegevens bekijken van gebruikers die uw site bezoeken.

Terwijl alle soorten advertentiemanagers en alle platformen zeer effectief zijn, kunt u met Google Analytics het conversiepad nauwkeuriger volgen en kunt u beter kijken naar wat er goed gaat op uw site en wie er op bezoek is het van de advertenties die u gebruikt. Dit alles maakt veel uit.

Waarom de advertentiesmanager en Google Analytics-metingen anders zijn

volg advertenties met google analytics Marketeers en bedrijven merken al een tijdje dat bij het berekenen van conversies van Facebook-advertenties (of andere advertentieplatforms) de metingen die worden gegeven door de respectieve advertentiemanager en analysesites op elk platform niet helemaal overeenkomen met de cijfers die Google Analytics zal gebruiken. laten zien. In plaats van te zeggen dat “de manager van Facebook-advertenties het beste weet” (wat ik veel mensen heb horen zeggen), kun je je het beste afvragen  waarom ze anders zijn  en, het belangrijkst, wat is het meest accuraat?

Het simpele antwoord is dat ze conversies anders bijhouden en op een andere manier ‘krediet’ geven voor conversies.

De standaardconversierapportage van Facebook, zowel voor doorklikkende conversies als voor weergave via conversies, is anders dan de standaardopties van Google Analytics en de meeste aanpasbare opties (ja, we komen daar zo aan).

Er zijn twee soorten conversies om naar te kijken door conversies, waarbij een gebruiker op uw advertentie klikt en converteert; en bekijk via conversies, waar een gebruiker uw advertentie te zien krijgt, ze klikken niet, maar bezoeken uw site later nog steeds en converteren.

De analyse van Facebook houdt rekening met klikconversies die plaatsvinden op een advertentie binnen een tijdframe van 28 dagen en bekijken via conversies die binnen 1 dag plaatsvinden (hoewel in werkelijkheid veel view-through-conversies ten vroegste dagen later plaatsvinden).

Facebook geeft ook waardering voor de conversie naar het eerste contactpunt dat gebruikers tegenkomen – in dit geval de advertentie – ook al kunnen ze mogelijk een interactie aangaan met verschillende pagina’s in het koopproces voordat ze worden geconverteerd. Ze kunnen bijvoorbeeld een paar verschillende producten bekijken of uw Over ons voordat ze daadwerkelijk kopen.

De standaardinstelling van Google Analytics is anders, gebruikmakend van een “laatste klik” -basis voor het toekennen van tegoed, waarbij het laatste contactpunt waar de gebruiker mee heeft gecommuniceerd het tegoed krijgt. Hierdoor gaan de nummers automatisch anders worden.

Ze bieden ook een  aanpasbaar systeem  waarmee u zelf kunt beslissen hoe u het krediet voor de conversie wilt verdelen, zodat u verschillende contactpunten kunt wegen die de gebruiker voor de conversie heeft gebruikt en verschillende gewichten heeft toegewezen (niet de laatste pagina gebruiker interageert met wat credits krijgen, tenslotte?).

Een 2-staps gids voor het volgen van Facebook-advertenties in Google Analytics

Als u Facebook-advertenties start die naar uw website verwijzen, wordt het verkeer standaard bijgehouden in Google Analytics onder de verwijzende URL Facebook.com of m.facebook.com (Facebook-mobiel):

Google Analytics Facebook Referrer

Facebook-verwijzingen in Google Analytics

Dit verkeer is echter niet strikt van de Facebook-advertenties die u gebruikt. Dit omvat ook bezoeken van mensen die doorklikken op niet-betaalde berichten op uw Facebook-pagina.

Omdat u moet weten hoe uw advertenties op zichzelf presteren, moet u het verkeer tussen Facebook-advertenties en uw normale (niet-betaalde) Facebook-berichten handmatig scheiden.

Dit zijn de twee eenvoudige stappen die u moet nemen om het verkeer handmatig te scheiden:

Stap 1: handmatig een traceerbare link maken

De eerste stap naar het kunnen bijhouden van Facebook-advertentieverkeer in Google Analytics is het maken van een traceerbare koppeling.

Als u AdEspresso gebruikt, is dit een supersnel en eenvoudig proces.

Wanneer u door de stappen loopt om een ​​nieuwe Facebook-campagne op te zetten, vraagt ​​AdEspresso u om een ​​bron, medium en naam in te stellen voor uw campagne. Nadat dit is gedaan, kunt u selecteren welke inhoud u wilt doorgeven aan Google Analytics in het vervolgkeuzemenu ‘Plaatsaanduidingen’.

Met AdEspresso hebt u slechts 2 klikken nodig om uw traceerbare koppelingen te maken om het Facebook-advertentieverkeer bij te houden in Google Analytics! Makkelijk peasy 🙂

U kunt kiezen uit ‘Advertentie-ID’, ‘Advertentie naam’, ‘AdSet-naam’ of een andere parameters van de doelgroep, zoals interesse, geslacht, land en leeftijd. Zodra deze opties zijn geselecteerd in het vervolgkeuzemenu, worden deze automatisch toegevoegd aan uw advertenties als een traceerbare koppeling en vindt u de gegevens in uw Google Analytics-account, onder ‘Acquisitie’ en vervolgens ‘Campagnes’.

Het plaatsen van deze placeholders op uw campagnes in AdEspresso gaat veel sneller dan het handmatig moeten maken van traceerbare links met behulp van de URL builder-tool van Google, en de voordelen laten u zien welke acties uw A / B-tests genereren en optimaliseren uw campagnes voor de acties die ertoe doen het meest voor jou.

Als u splitstests maakt binnen uw campagne op leeftijdsgebieden en locaties, kunt u eenvoudig vinden welke leeftijdsgroep meer tijd op uw website doorbrengt, of welke locatie de meeste conversies biedt in Google Analytics.

Als u AdEspresso niet gebruikt om uw advertenties te maken (waarom niet ?!), kunt u een volgkoppeling maken met de gratis URL- maker van  Google .

In de bouwer van Google moet u dezelfde informatie invullen: website-URL (het adres van de pagina waarnaar u advertentieverkeer verzendt), bron (facebook), medium (advertenties) en campagnenaam (iets unieks).

Google URL Builder

Voeg in de URL-maker van Google uw siteadres, bron en medium toe.

Zodra je de info invult en op submit drukt, zal Google je dit lange adres retourneren:

Facebook URL Builder

Uw nieuwe URL gemaakt met de URL-maker van Google

Zodra u uw lange URL heeft, moet u deze naar uw Facebook-advertentiesbeheerder kopiëren en plakken. (Als u AdEspresso gebruikt, gebeurt dit echter allemaal automatisch!).

Stap 2: Controleer Google Analytics

Zodra uw Facebook-advertentie is ingesteld met behulp van de Google Analytics-parameters van bron, medium en campagnenaam, bent u bijna klaar!

Nu hoeft u alleen maar achterover te leunen en te wachten tot de gegevens in Google Analytics worden ingevuld.

U kunt de gegevens bekijken op bron / medium (“Facebook / advertenties”) of op campagnenaam.

Ik heb bijvoorbeeld onlangs een Facebook-advertentie met de campagnenaam ‘StrawberryIceCream’ uitgevoerd en zie hier hoe Google Analytics wordt weergegeven:

Een specifieke Facebook-advertentiecampagne volgen in Google Analytics

Een specifieke Facebook-advertentiecampagne volgen in Google Analytics

Als ik de prestaties van een Facebook-advertentie in Google Analytics op campagnenaam opzoek, kan ik zien hoe die exacte advertentie presteert op mijn website.

En daar heb je het – de twee eenvoudige stappen die je moet nemen om Facebook-advertenties in Google Analytics bij te houden!

Extra functies voor het bijhouden van conversies

Google Analytics heeft zijn eigen hulpprogramma’s voor het bijhouden van conversies, die zeer eenvoudig kunnen worden ingesteld. U kunt alles volgen, van doelen tot e-commerceverkopen om te evalueren wat er op uw site gebeurt, en u kunt het gebruiken om uw directe en indirecte ROI van Facebook-advertenties te evalueren.

Doeltracking

De tool die ik het vaakst gebruik voor mijn eigen bedrijf is doeltracking; mijn doel is om gebruikers door mijn site te laten reizen, naar mijn contactpagina te gaan en contact met mij op te nemen om te informeren naar het huren van mij.

We zullen dit een voorbeeld gebruiken om een ​​doel in te stellen. Ik heb de contactpagina van mijn site ingevoerd als bestemmingsdoel. Ik heb een geschatte geldwaarde van een conversie toegevoegd; dit is geen vereiste. Ik heb ook een trechter gemaakt, die het geschatte pad van een gebruiker bijhoudt voor het converteren. Ik heb tracking ingesteld, zodat geen van deze stappen daadwerkelijk nodig is om de conversie te tellen.

facebook advertenties google analytics

Wanneer u uw doel instelt, kunt u het “Verifiëren”. Hiermee wordt aangegeven wat uw conversieratio zou zijn van de afgelopen zeven dagen, zoals te zien in het bovenstaande voorbeeld.

Attribution

Met Google Analytics kunt u uw toeschrijvingsmodellen aanpassen. Om toegang te krijgen tot toeschrijving moet u Doelen of E-commerce bijhouden instellen.

Wanneer u een aangepast toeschrijvingsmodel maakt, kiest u eerst welk type basislijnmodel u wilt gebruiken. Uw opties omvatten:

  • Lineair, waarmee alle contactpunten gelijk worden toegewezen
  • Eerste interactie, die de meeste attributie geeft voor de conversie naar het eerste touchpoint, maar houdt de toeschrijving voor alle andere sites gelijk
  • Laatste interactie, die de meeste attributie geeft voor de conversie naar het laatste contactpunt, maar houdt de toeschrijving voor alle andere sites gelijk
  • Tijdverval, dat de hoogste toeschrijving aan de laatste touchpoints biedt, en biedt rottende toeschrijving aan elk contactpunt
  • Positie-gebaseerd, dat de meeste attributie geeft aan de eerste en laatste touchpoints

facebook advertenties google analytics

Je kunt ook aanpassen:

  • Terugkijkvensters, waarmee u kunt kiezen hoe ver terug u attributie wilt geven. Als een gebruiker uw site een week na het zien van een Facebook-advertentie en conversies opnieuw bezoekt, zou dat bijvoorbeeld worden meegeteld als u een maandoverzicht zou hebben. Als ze een jaar later uw site hebben bezocht, zou dat niet gebeuren
  • Of u de attributie wilt aanpassen op basis van gebruikersbetrokkenheid
  • Of u de attributie wilt aanpassen op basis van de regels van uw keuze

U kunt ook gegevens in verschillende toeschrijvingsmodellen vergelijken om een ​​volledig beeld te krijgen van hoe uw contactpunten de verkoop van Facebook-advertenties stimuleren en het pad dat gebruikers gebruiken om te converteren.

facebook advertenties google analytics

Hoe AdEspresso het eenvoudiger maakt dan ooit

Wist u dat AdEspresso het makkelijker dan ooit maakt om de impact van uw Facebook-advertenties in Google Analytics te volgen? Campagnes met uitgaande links geven u deze optie in stap 2 van het maken van de campagne.

Wanneer u uw advertenties op AdEspresso maakt, ziet u de optie die u kunt selecteren waarmee u de campagne binnen Google Analytics kunt volgen. U kunt zelfs specifieke advertentie-informatie en parameters toevoegen, zodat het gemakkelijker is om bij te houden wat er met uw campagnes in Google Analytics aan de hand is, zodat u precies kunt zien wat de impact van uw advertenties is.

facebook advertenties google analytics

Aan het begin van deze maand heeft AdEspresso enkele geweldige updates gemaakt, met meer parameters voor de UTM-tracking. U kunt inhoud invoegen zoals advertentieplaatsing, geslachtsgerichtheid, account-ID en nog veel meer. U hebt meer opties dan ooit tevoren om het gemakkelijk te maken om uw campagnes volledig te volgen en te begrijpen via Google Analytics.

facebook advertenties google analytics

Laatste gedachten

Ongeacht hoe goed de analyses van Facebook Ad zijn, niets is beter dan Google Analytics als het gaat om het volledig bijhouden en begrijpen van conversies, helemaal vanaf de eerste belichting en het pad dat de gebruiker heeft gevolgd voordat hij converteerde. Hoe beter u begrijpt waarom conversies plaatsvinden, hoe beter u ze kunt optimaliseren en hoe elke campagne in het grotere geheel past.

Gebruikt u Google Analytics om uw advertenties-Facebook of anderszins bij te houden? Heeft u een verschil opgemerkt in conversiestatistieken of klikconversies? Laat een bericht achter en laat het ons weten!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *