Hoe krachtig is het woord "gratis" in Facebook-advertenties? - DeLaatbusiness

Hoe krachtig is het woord “gratis” in Facebook-advertenties?

9 min


117
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Mensen houden van gratis dingen. Daarom nemen we al die schattige mini-shampoos van hotels mee, zelfs als we onze favoriete full-size haarproducten thuis hebben.

We houden zoveel van gratis dat we dingen doen die nergens op slaan, gewoon omdat iets gratis is – zoals langer wachten op gratis pannenkoeken dan dat het ons zou kosten om ingrediënten te kopen en thuis te maken.

We dachten dat gratis zou kunnen werken voor Facebook-advertenties zoals voor pannenkoeken.

Om te begrijpen hoe krachtig het woord ‘gratis’ was in Facebook-advertenties , hebben we besloten om een ​​eenvoudige A / B-test uit te voeren op een paar advertenties – één met het woord ‘gratis’ in de kopie en één zonder deze.

Maar wat we vonden was niet wat we verwachtten.

Wat is de deal met “Gratis?”

“Gratis” is overal op Facebook-advertenties. Toen we 37.259 Facebook-advertenties analyseerden , was dit het meestgebruikte woord na ‘jij’.
free-wordcloud

Zodra adverteerders zich realiseerden dat ze psychologie konden gebruiken om onze koopgewoonten te beïnvloeden , gingen de sluizen open. Nu konden ze gebruik maken van onze favoriete kleuren, onze angst om geld te verliezen, zelfs ons gevoel voor humor om onze portemonnee open te wrikken. Het weggeven van gratis dingen – van verzending tot monsters – kwam voort uit deze sluwe trend.

Duke University wetenschapper Dan Ariely experimenteerde met chocolade om de kracht van gratis te testen. De basis van het experiment was als volgt: mensen kregen de keuze tussen twee chocolaatjes, een truffel voor 26 cent en een Hershey’s Kiss voor 1 cent. Een gelijk aantal deelnemers koos de truffel als de Kus.

Maar toen ze “de prijs van beide chocolaatjes met slechts 1 cent hadden laten vallen, [zagen] ze dat plotseling 90 procent van de deelnemers koos voor de gratis Kiss, hoewel de relatieve prijs tussen de twee hetzelfde was .”

Dit experiment is alom geïnterpreteerd om te betekenen dat gratis een krachtige motivator is voor gedrag. Maar dit soort experimenten leggen alleen de basis voor de toepassing van psychologie in advertenties, ze zijn niet specifiek ontworpen om de interactie van klanten met een verkoop of korting te meten.

Het duurde bijvoorbeeld tot 2011 voordat er een specifieke psychologische studie zou zijn over het al dan niet meten van voedselmonsters in supermarkten die een meetbaar verschil in koopgedrag hebben gemaakt – en gratis monsters bestaan ​​al heel lang.

Als het zo lang duurt om supermarkten te studeren, is het geen genie om erachter te komen dat adverteerders nog steeds proberen te begrijpen wat de beste manieren zijn om klanten te verleiden op sociale media. Daarom hebben we besloten om voorop te blijven lopen en zelf onderzoek te doen naar Facebook-advertenties.

Het experiment opzetten

Een bedrijf oprichten

Om een ​​Facebook-campagne te runnen, hadden we een geloofwaardig bedrijf nodig. We hebben om enkele redenen besloten advertenties voor schoonheidsproducten van ‘La Lune’ uit te voeren:

  • We moesten ons kunnen voorstellen aan onze potentiële klanten om een ​​advertentiecampagne te maken die klanten zou binnenhalen . We keken naar enkele populaire Facebook-pagina’s om advertenties te maken die zouden kopiëren waarvan we wisten dat ze succesvol waren, zoals die van Glossier, een bedrijf wiens inventaris constant uitverkocht lijkt te zijn . Hier is een voorbeeld van een bericht op hun pagina: een vriendelijke uitnodiging en een foto die lijkt op Instagram, perfect gericht op hun millenniumklanten.

glanzender-ad-daadwerkelijke

  • Beautybedrijven kunnen vóór de lancering ernstig geheim zijn over hun producten. Dit maakte het gemakkelijk om één product op de markt te brengen zonder de tijd te nemen om een ​​volledige productinventaris te maken.
  • Op cosmetica zijn gemakkelijk advertenties te targeten , iets dat we later in meer detail zullen bespreken. Voorlopig gaf dit ons de zekerheid dat we onze advertenties op een kosteneffectieve manier in de gaten konden houden.
  • Onze weggeefactie zou vallen onder de normale verwachtingen voor cosmetica-klanten. Cosmeticabedrijven gooien regelmatig ‘freebies’ naar hun klanten. Telkens als u online winkelt bij Sephora, kiest u drie gratis voorbeelden om aan uw bestelling toe te voegen.

De volgende stap was het maken van een bestemmingspagina voor het ‘bedrijf’ om onszelf te legitimeren en de advertentie een plaats te geven zodra u erop klikte. Het ziet er ongeveer zo uit:

screen-shot-2016/12/06-at-2-38-23-pmPssst: Als u geïnteresseerd bent in het opzetten van uw eigen website, Facebook-pagina en product, bekijk dan ons experiment over het opbouwen van een bedrijf met $ 50 en één uur .

De advertenties maken

We moesten een paar versies van onze advertentie indienen om het Facebook goedgekeurd te krijgen – ze kunnen kieskeurig zijn over alles, van de lengte van je koppen tot hoeveel tekst je hebt in je foto’s. Facebook laat je je advertenties opnieuw verzenden zodra je wijzigingen hebt aangebracht.

We hebben de ad creator van AdEspresso gebruikt, waardoor het super snel is om elk deel van uw advertenties aan te passen. Helaas moesten we een aantal goede dingen schrappen, zoals deze Instagram-geoptimaliseerde versie van onze foto (gemaakt met Canva via het AdEspresso-platform).
merel

Om onze advertenties goedgekeurd te krijgen door Facebook, hebben we besloten om dingen eenvoudig te houden. Oorspronkelijk hadden we onze gratis sample krachtiger benadrukt, maar onze definitieve versie van de advertenties (hieronder) is veel subtieler.
zowel-advertenties

Ons publiek creëren

Om ons budget te maximaliseren en ervoor te zorgen dat onze indrukken voor relevante klanten zijn, hebben we ons publiek getarget. Dit is een geweldige manier om het maximale uit uw advertentiebudget te halen en u in staat te stellen een aantal factoren, waaronder gedrag en locatie, te targeten .

Omdat we luxe schoonheidsproducten “verkochten”, beperkten we onze advertenties tot vrouwen van 18-35 jaar die in grote steden woonden. Millenniumvrouwen zijn de meest waarschijnlijke gebruikers van cosmetische producten en kopen en onderzoeken hun producten vaak online.

We voelden dat klanten met een beetje universitaire opleiding waarschijnlijk meer geld zouden hebben om schoonheidsproducten te verkopen, dus hebben we ons publiek verder beperkt om het luxe merktype aan te voelen. Onze advertenties kregen een relevantie-score van 7/10 – niet slecht.

zowel targeting

Nogmaals, alles behalve het woord ‘gratis’ werd consistent gehouden over de twee advertenties.

Dus nu de hele installatie uit de weg was, was het tijd om te zien hoe het met ons ging. Maak je geen zorgen – we hebben de wiskunde voor je gedaan.

De resultaten

Spoiler alert: onze “niet-vrije” advertentie deed het beter dan onze “gratis” advertentie in elke categorie. Laten we beginnen met ons bereik.

bereiken

We hebben onze advertenties voor ongeveer 4.000 mensen binnen ongeveer drie dagen. Niet-gratis werd iets meer bekeken dan gratis advertenties, maar dit was via het algoritme en het veilingsysteem van Facebook, wat buiten onze controle ligt. Niet-gratis deed het heel goed op de eerste dag, wat het algoritme van Facebook duidelijk maakte dat het een betere optie was om uit te voeren, dus het werd voor meer mensen geplaatst.

Het is belangrijk om te weten dat vertoningen anders zijn dan kijkers. Vertoningen kunnen optreden wanneer iemand uw advertentie ziet. Facebook zegt :

Als iemand bijvoorbeeld een Pagina-update ziet in Nieuwsfeed en vervolgens diezelfde update ziet wanneer een vriend deze deelt, die zou tellen als 2 vertoningen.

[… Maar] als een persoon een Pagina-update ziet in Nieuwsfeed en vervolgens diezelfde update ziet wanneer een vriend deze deelt, wat een bereik [kijker] telling van één zou vertegenwoordigen.

We hebben je onze kijkers laten zien en niet onze indrukken, omdat je precies weet hoeveel mensen we hebben bereikt.

ctr

Wanneer we de CTR voor deze campagnes bekijken, is het duidelijk dat niet-gratis nog steeds beter presteert dan gratis, hoewel er een kleinere kloof is. De manier waarop het algoritme van Facebook dat niet-gratis werd gepromoot na zijn sterke start, zorgt voor het grotere verschil tussen kijkers, hoewel de klikfrequentie dichtbij was. Als de campagne nog steeds op deze klikfrequenties had gefunctioneerd, zou Facebook hun plaatsing waarschijnlijk hebben geëffend.

cpc

Het belangrijkste was dat de kosten per klik (CPC) voor niet-gratis advertenties veel lager waren dan de gratis advertenties. Nogmaals, dit wordt een groot probleem als we onze campagne opschalen. Als we onze advertenties weergeven met het doel om 5.000 klikken te ontvangen, zou dit ~ 1.300 kosten voor de niet-gratis advertenties om ons doel te bereiken, maar ~ $ 2.000 voor de gratis advertenties.

cost projectie Vrij lijkt niet zo heet nu we het hebben over een verlies van $ 700 van uw bedrijfsresultaten, nietwaar?

En dat zijn slechts de kosten van de advertenties, die geen rekening houden met een gratis product of dienst die u weggeeft. Als u bijna twee keer zo veel betaalt voor een “gratis” promotie-advertentie en u iets moet weggeven, is dat een dubbele klap.

Wat is er mis met gratis?

Een belangrijke reden waarom het gebruik van “gratis” in uw exemplaar misschien niet goed overkomt, is dat mensen sceptisch kunnen zijn over de waarde of kwaliteit van uw product als u het weggeeft. Een Franse studie in 2012 toonde aan dat consumenten vaak op hun hoede zijn voor prijsverlagingen , hoewel hun gevoelens ook afhangen van welk item wordt verminderd.

Een gratis voorbeeld van een parfum is bijvoorbeeld anders dan een prijsverlaging op een printer. Maar zelfs voor parfums kan een gratis parfum met een minimumaankoop van $ 100 met minder scepticisme tegemoet worden gekomen dan wanneer je datzelfde gratis monster gewoon weggeeft.

Hoe het niet te doen

Advertenties die een gratis item ‘zonder een val’ beloven, of enorme kortingen, kunnen consumenten zelfs uitschakelen.

badfree

DressLily biedt tot 80% korting, wat te mooi lijkt om waar te zijn. Mensen die nog nooit eerder DressLily hebben besteld en daarom niet kunnen spreken met de kwaliteit van de kleding of waarachtigheid van de claim van 80%, konden deze advertentie negeren in plaats van gebruik te maken van de aanbieding.

In het geval van ons experiment hebben sommige slimme klanten onze advertenties of website misschien niet vertrouwd. Uw Facebook-advertenties moeten een sterk gevoel van legitimiteit hebben, vooral als u probeert uw merk te ontwikkelen. Facebook-gebruikers zien veel advertenties en ze slaan iets over dat niet professioneel of de moeite waard is.

Wat werkt eigenlijk

We willen wedden dat deze Under Armor-advertentie met gratis verzending het veel beter deed dan de gratis voorbeeldadvertentie van La Lune Beauty of de 80% korting van DressLily.

ua-ad

Ze hebben een promotie voor gratis verzending als onderdeel van hun advertentie, maar dat is niet het doel. Ze hebben een gevoel van urgentie en vermelden ‘Haal het uit voordat het is doorgegaan’. In plaats van een specifiek percentage te gebruiken, zeggen ze ‘outlet’ en ‘geprijsd om te presteren’, waardoor een klant weet dat items niet de volledige prijs zijn, maar schakelt niet meteen alarmbellen uit. Het doet ook geen pijn dat ze ook geweldige merkherkenning hebben.

Waar het op neer komt, is dat u de waarde van uw product duidelijk wilt maken en dat het weggeven van het product de verkeerde boodschap kan sturen. Als uw product echt waardevol is, wordt de klant dan misleid door uw gratis weggeefactie? Als iedereen het kan hebben, is het dan echt waardevol? Is er een vangst die opduikt wanneer u uw gratis monster probeert te krijgen?

Dit is een essentiële onderbouwing van het bedrijf die verder gaat dan het weggeven van gratis monsters. Inzicht in de waarde die uw bedrijf biedt en de prijsbepaling van uw services of producten om correct weer te geven dat van cruciaal belang kan zijn voor het laten groeien van uw bedrijf en het aantrekken van klanten.

Bijvoorbeeld, Price Intelligent , een bedrijf dat gespecialiseerd is in prijsstrategie, realiseerde zich dat verdiscontering hun software klanten veroorzaakte daling van 30% in waarde op lange termijn van hun klanten. Discontering leverde gewoon niet hetzelfde dividend op voor softwareverkoop als voor winkels.

Wat doe ik nu met mijn advertenties?

De vraag van een miljoen dollar: hoe kunt u toepassen wat we hebben geleerd op uw advertentiestrategie?

  • Begin met het testen van uw advertenties door A / B. Of het nu gaat om het uitwisselen van de afbeelding of de CTA, door twee versies van een advertentie tegenover elkaar te plaatsen, kunt u uw advertenties optimaliseren . Bovendien is het met AdEspresso eenvoudig om meerdere campagnes bij te houden en te vergelijken, zodat u de A / B-test naar hartenlust kunt uitvoeren.
  • Volg je instincten. We wisten dat ‘gratis’ krachtig zou zijn in een advertentiecampagne, dus we gingen kijken wat het resultaat zou zijn. Misschien wilt u zien of een bepaalde tagregel aantrekkelijker is, of dat een andere leeftijdsgroep beter zou reageren op uw advertenties. Schroom niet voor vragen – gebruik ze om uw Facebook-advertenties sterker te maken!
  • Richt uw advertenties op het maximaliseren van uw budget en uw marketingexperimenten. Wanneer u probeert de beste advertentie voor uw bedrijf te vinden, wilt u weten hoe uw klanten daadwerkelijk op de advertentie reageren. Als we bijvoorbeeld La Lune zouden hebben verkocht aan iedereen in de VS, zouden we niet weten hoe onze klanten zouden reageren – en de resultaten zouden niet zo nauwkeurig zijn geweest.
  • Houd rekening met je product wanneer je marketingtrucs uitprobeert. Gratis monsters zijn waarschijnlijk een geweldig, kosteneffectief idee als je kaas verkoopt, maar misschien niet als je op Facebook adverteert met kunstbenodigdheden. Speel rond met uw advertenties om te vinden wat werkt.

Alles samenvoegen

We hebben het gehad over het gebruik van het woord ‘gratis’ om klanten aan te spreken , en hoe gratis monsters en kortingen van invloed kunnen zijn op de manier waarop mensen uw bedrijf bekijken , en maar één ding is uiteindelijk duidelijk: ‘gratis’ is een ingewikkeld concept. Dat is een deel van wat reclame zo leuk maakt.

De sleutel tot gratis is inzicht krijgen in hoe dit uw bedrijf ten goede kan komen. Gratis gebruiken om klanten te lokken of te belonen kan een geweldige strategie zijn, zolang je het maar gebruikt om je bedrijf te verbeteren en je product niet te ondermijnen.

Op deze manier pluk je de psychologische voordelen van gratis terwijl je tegelijkertijd de waarde van je bedrijfsklimaat hoog houdt. Dit soort slimme marketing zal u helpen klanten te trekken en zal uw concurrentie een stap voor blijven.

science-fb-advertenties

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *