Hoe maak je een Facebook Like Campagne - De complete gids - DeLaatbusiness

Hoe maak je een Facebook Like Campagne – De complete gids

6 min


114
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Veel Facebook-pagina’s leuk vinden is de zuiverste vorm van sociaal bewijs. Met duizenden Facebook-likes bouwt u meer vertrouwen op en zullen mensen meer geïnteresseerd zijn in uw merk.

Meer Facebook-likes = Meer vertrouwen = Meer aankopen

Maar Facebook-likes moeten verdiend worden – geen nep Facebook Like-campagne zal je helpen. In feite zijn er veel redenen waarom het leuk is om Facebook te kopen .

De beste manier om het aantal van uw Facebook-pagina’s te verhogen, is door het organisch te laten groeien door geweldige inhoud te delen en door een Facebook Like-campagne te voeren . Klik op lees meer en laten we beginnen met dingen goed doen! 🙂

Allereerst, laten we het super duidelijk maken; Je moet NOOIT Facebook likes kopen omdat:

 • Als duizenden niet-actieve, niet-betrokken gebruikers je Facebook-pagina leuk vinden, zie je er slecht uit voor de algoritmen van Facebook en bereiken je berichten minder mensen op een organische manier.
 • Mensen zijn slim genoeg om te zien of je pagina duizenden likes heeft, maar je posts hebben bijna geen likes.

Wat is een Facebook Like-campagne?

Facebook Like-campagne is een betaalde advertentiecampagne die rechtstreeks is gericht op het verhogen van het aantal likes voor een Facebook-pagina.

Het doel van een Facebook Like-campagne is om mensen te targeten die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw merk en de berichten die u op Facebook deelt. Als deze mensen je advertentie leuk vinden, klikken ze op de call-to-action-knop om je Facebook-pagina leuk te vinden.

Facebook zoals campagne op mobiel

Als u wilt, kunt u later de mensen die uw Facebook-pagina leuk vinden, targeten op aanvullende advertenties en aanbiedingen.

Hoe een Facebook Like-campagne op te zetten

Het creëren van een Facebook Like-campagne is een eenvoudig en duidelijk proces. U hoeft alleen maar een campagne voor Facebook-advertenties te maken met als doel meer likes voor Facebook-pagina’s te krijgen.

U kunt Facebook-advertentiecampagnes instellen met behulp van Facebook Ads Manager of AdEspresso.

Wanneer u Facebook Ads Manager gebruikt, klikt u op “Een nieuwe campagne maken” en selecteert u de doelstelling “Betrokkenheid”.

maak een facebookachtige campagne

Terwijl u een beetje naar beneden scrolt, ziet u een selectie ‘Pagina-achtige’. Tik op ‘Doorgaan’ om uw campagne in te stellen.

maak een facebookachtige campagne

Wanneer u AdEspresso gebruikt om uw Facebook-advertenties campagnes te beheren, kunt u de Facebook Like-campagne meteen vinden in de nieuwe fase van het instellen van de campagne.

maak een Facebook Like-campagne in AdEspresso

Vervolgens moet u de pagina selecteren waarvoor u wilt adverteren en de juiste doelgroep selecteren.

Facebook Zoals doelgroepgericht adverteren

Er zijn meerdere doelgroeptypen voor Facebook-advertenties die u kunt targeten. De twee meest gebruikte doelgroeptypen zijn Aangepaste doelgroepen en op interesses gebaseerde doelgroepen.

hoe Facebook zoals een campagne te maken

Persoonlijk zou ik aanbevelen dat u een aangepast publiek target, aangezien dit de mensen zijn die zich al met uw merk hebben beziggehouden. Ze kunnen uw website hebben bezocht of een Facebook-bericht hebben bezocht door uw bedrijf.

Lees meer:  De ultieme gids voor aangepaste doelgroepen op Facebook

Aanbevolen: gratis WordPress Facebook Pixel Plug-In

Als u de Facebook Pixel nog niet hebt geïnstalleerd of als u op dit moment geen Custom Audience wilt maken, kunt u ook mensen targeten op basis van:

 • Plaats
 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Interesses
 • Relatie status
 • Aankoopgedrag
 • Opleidingsniveau

Lees meer:  bereik uw 100% perfecte doelgroep met Facebook-gedragssturing

Richt u niet op mensen die geen interesse hebben in uw product of service. Beperk uw Facebook-campagne zoals uw doelgroep om alleen de mensen te bereiken die mogelijk uw Facebook-pagina leuk zouden vinden.

Facebook Net als campagneontwerp en advertentietekst

Het ontwerp en de tekst van uw advertentie zijn de belangrijkste succesfactoren.

Als u er niet in slaagt de aandacht van mensen te trekken, zullen ze uw Facebook-pagina niet bekijken en niet leuk vinden.

Bij het maken van de advertentietekst is het belangrijk om een ​​beschrijving van uw bedrijf, product en / of dienst en een call-to-action (CTA) op te nemen. Uiteraard zou de CTA moeten zijn om je pagina leuk te vinden.

Begin met een sterk waardevoorstel en vertel de gebruiker waarom hij je pagina leuk zou vinden. Mensen vertellen dat hij er baat bij zal hebben als u uw pagina leuk vindt, krijgt u meestal meer reacties op uw campagne. Mensen willen graag weten wat ze uit de transactie zullen halen.

AdEspresso Facebook-achtige campagne

Facebook-advertenties kopiëren best practices om te volgen:

 • Toon het voordeel voor de gebruiker
 • Wees duidelijk en duidelijk
 • Gebruik actiewerkwoorden zoals “Get”, “Do”, “Vind ik leuk”
 • Gebruik uitroeptekens
 • Stel vragen om meer aandacht te trekken

Lees meer:  5 tips om Facebook-advertenties te verbeteren

Ad bieden

Voordat u de campagne-instellingen voltooit, is er nog een belangrijke keuze: uw biedingsmethode voor Facebook-advertenties .

We raden aan dat u begint met een klein budget, bijvoorbeeld $ 10 per dag. Nadat de eerste campagneanalyses goede resultaten hebben opgeleverd, kunt u het budget later verhogen.

Voor de beste resultaten gebruikt u de methode Automatisch bieden en laat Facebook de advertentieweergave voor u optimaliseren.

Lees meer: De complete bron voor inzicht in de kosten van Facebook-advertenties – 2016 Q3-resultaten!

hoe Facebook zoals een campagne te maken

Rapportage en optimalisatie

Als u op de knop “Publiceren” drukt, betekent dit dat u ongeveer 50% van het werk hebt voltooid. Het andere deel van de weg staat nog voor u – u moet uw Facebook Like-campagne opnieuw bekijken en optimaliseren voor betere resultaten.

Wanneer u uw Facebook-community gaat laten groeien met Facebook Like-campagnes, is het erg belangrijk om bepaalde advertentiestatistieken in de gaten te houden , met name:

 • Kosten per soort
 • Kosten per 1K-vertoningen
 • Aantal vind-ik-leuks

Als u weet waar de gegevens over deze drie prestatie-indicatoren staan, kunt u uw Like-campagnes optimaliseren.

Wanneer u AdEspresso gebruikt, kunt u het campagnedashboard gebruiken om snel een visuele momentopname te maken van alle statistieken van Facebook-advertenties op elk gewenst moment.

Adespresso-rapportage

Lees meer:  8 statistieken voor Facebook-advertenties om de prestaties van uw advertenties te verbeteren

Kosten per soort

Cost per Like is de belangrijkste statistiek waarnaar u op zoek bent. Uw kosten-per-achtige statistiek lijkt veel op uw kosten per leadstatistiek in andere direct marketingcampagnes. U moet weten op welk punt u meer betaalt voor een Like dan u kunt hopen te herstellen in de verdere marketing- en verkoopcyclus.

Kosten per 1K-vertoningen

Facebook Net als het bieden van campagnes is meestal gebaseerd op de kosten per duizend vertoningen. U kunt ook kiezen voor een methode op basis van kosten per pagina, maar als u niet zeker weet welke u wilt kiezen, selecteert u de kostenoptie per 1K-vertoning.

Kijk bij het bekijken van de campagnestatistieken hoe de kosten per 1K-vertoningen in de loop van de tijd zijn veranderd. Als het snel begint te stijgen, kan dit erop wijzen dat mensen uw advertenties te vaak hebben gezien of niet geïnteresseerd zijn in uw aanbieding.

Aantal vind-ik-leuks

Een andere voor de hand liggende statistiek om in de gaten te houden, is het aantal likes dat de campagne genereert voor uw Facebook-pagina.

Het monitoren van het aantal vind-ik-leuks is vooral belangrijk als u A / B-tests uitvoert voor uw campagnes op Facebook . U wilt weten welke versie van de advertentie meer vind-ik-leuks toevoegt aan uw pagina.

In veel gevallen heeft de advertentieversie die de meeste vind-ik-leuks genereert ook de laagste kosten per vind-eenheid. Wanneer u de rapportagetool van AdEspresso gebruikt, kunt u zien welke advertentie-elementen bijdragen aan de grootste verschillen in uw advertentieresultaten.

Adespresso a / b-testresultaten

Door de drie meetwaarden van Facebook Ads in de gaten te houden , kunt u onderpresterende advertentiecampagnes onderbreken en de budgetten verhogen van degenen die veel likes genereren voor uw Facebook-pagina.

Als het je niet lukt om je Facebook Like-campagne op volle snelheid te laten draaien, maak je je mogelijk schuldig aan een van de advertentiefouten op Facebook. In dit geval is hier een handige post om alle mogelijke problemen te ontdekken:  22 Silly No-Brainer Redenen Waarom Uw Facebook advertentiecampagnes mislukken

Zie je! Het opzetten van een Facebook-like-campagne is eenvoudiger dan je had gedacht. Maak nu je eerste campagne en zie al die nieuwe Facebook-likes binnenkomen!

Heb je nog vragen over het runnen van een Facebook Like-campagne? Zo ja, laat hieronder een reactie achter of tweet ons @AdEspresso en wij zullen ze voor je beantwoorden!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *