Hoe maak je een marketing kalender - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe maak je een marketing kalender

8 min


91
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

 Hoe maak je een marketing kalender:

Het is moeilijk om te weten wanneer u uw Facebook-advertentiecampagnes voor elk groot evenement moet plannen en uitvoeren, of dat nu Kerstmis, Valentijnsdag of zelfs een obscuur evenement is zoals de dag van de nationale secretaris

En toch is plannen, voorbereiden en klaar zijn een essentieel onderdeel van het verslaan van uw concurrenten en voor de verkoop

 Hoe maak je een marketing kalender

Het ontwikkelen van een marketingkalender garandeert dat u geen belangrijke kansen mist. We willen ervoor zorgen dat u nooit meer uw kans misloopt om een ​​vakantie-uitverkoop te verpletteren.

In dit bericht gaan we verder wanneer je begint met het voorbereiden van je marketingcampagne voor sociale media. Leer hoe u uw Facebook-advertentiecampagne voor elke grote vakantie kunt uitvoeren en markeer enkele kleinere vakanties die u kunt gebruiken om uw marketingcampagnes ten goede te komen.

U weet hoe en wanneer u uw campagnes moet uitvoeren en u kunt onze volledige marketingkalender downloaden zodat u er altijd klaar voor bent.

Waarom heb ik een marketingagenda nodig?

Dus waarom moet je zo vroeg op vakantie gaan? Dit is een van de eerste dingen die u opvalt als u onze marketingagenda bekijkt, dus laten we het nu doen.

Campagneplanning begint vroeg. Je moet een bijna volledige sociale-mediakalender hebben die van tevoren is samengesteld voor een grote vakantie. Op deze manier sluipt er niets op je af, je weet dat je elke basis hebt, en je kunt organische campagnes met Facebook Ads coördineren als je dat wilt. Dit kan je meer tijd geven om je publiek te evalueren en te zien op welke soorten inhoud ze reageren, en waarvan je denkt dat dit het meest interessant voor hen is.

U moet uw campagnes ook gepland, voorbereid en klaar voor gebruik hebben. Het is geen geheim dat het plannen van Facebook Ads een tijdje kan duren. U moet uw afbeeldingen kiezen, uw aanbieding maken en alle copywriting doen. En dan komen er extra variaties voor split testen.

Het inpluggen van de campagnes in software en het dubbel controleren van alles kost wat tijd en als uw advertenties weer op u worden teruggestuurd en geweigerd, wilt u tijd om ze op te lossen.

Het laatste wat u wilt, is om uw campagnes een paar dagen voor Black Friday uit te voeren, alleen om ze door Facebook te laten weigeren, en u verliest cruciale verkoopuren over iets dat had kunnen worden vermeden.

Het voorbereiden van een marketingagenda geeft je ook de tijd om ervoor te zorgen dat je genoeg producten op voorraad hebt, dat je de aantallen op de kortingen hebt verwerkt om er zeker van te zijn dat je nog steeds winst maakt en dat je je onderzoek hebt gedaan over wanneer de verzending zal daadwerkelijk de aankomst garanderen.

Je wilt alles op zijn plaats hebben, vooral omdat tijdens een groot evenement, het laatste wat je wilt doen, is om marketingmateriaal te schrapen dat al eeuwen geleden had moeten gebeuren.

Key Shopping-datums en wanneer voorbereiden

Dit is wat we echt willen bereiken, toch? We willen weten wat de grootste winkeldagen van het jaar zijn en wanneer we ons moeten voorbereiden om deze aan onze marketingkalender toe te voegen.

De grootste shoppingevenementen (voor de meeste industrieën) zijn:

 • Oudjaarsavond
 • Valentijnsdag
 • sinterklaas
 • pasen
 • Moederdag
 • Vaderdag
 • herdenkingsdag
 • Terug naar schoolverkoop (juli / augustus)
 • Dag van de Arbeid
 • Halloween
 • Zwarte vrijdag
 • Cybermaandag
 • 12 december – 24 december (opvoeren voor Kerstmis en Hanukkah)

Het is gemakkelijk om naar die lijst te kijken en te denken “wel, dat is hanteerbaar.” Maar als je dan bedenkt dat je die campagnes minstens een maand van tevoren moet plannen – en soms meerdere – dan wordt het een stuk stressvoller.

Dit geldt met name rond het einde van het jaargetijde; 47% van de gebruikers begint vóór november met het nadenken over vakantiegiften en het gebruik van sociale media zal toenemen van begin oktober tot nieuwjaar, wanneer het uiteindelijk zijn hoogtepunt bereikt.

Hoe maak je een marketing kalender:

U bent dus klaar om uw marketingkalender voor het komende vakantieseizoen te plannen. Uitstekend! Of het nu voor nieuwjaarsdag of dag van de arbeid is, er zijn bepaalde stappen die u wilt nemen om ervoor te zorgen dat uw campagnes sterk zijn en klaar voor gebruik.

Deze zijn als volgt:

Identificeer Key Audience-segmenten

Dit is iets dat je het hele jaar door zou moeten doen. Wat zijn uw doelgroepsegmenten? Hoe zijn ze verdeeld – door aankoopgeschiedenis of use case? Inzicht in uw publiek en hoe zij omgaan met uw merk is cruciaal voor goede marketing.

 Hoe maak je een marketing kalender

Voordat u daadwerkelijk begint met het maken van uw Facebook-advertenties vóór een vakantiepromotie, graaft u diep in deze doelgroepsegmenten. Overweeg welke aanbiedingen het meest effectief zijn in elk segment. Er kan wat overlap zijn; misschien niet.

Het is tijd om je buyer persona ‘s te verfijnen , die je kunt maken met de inzichten van het publiek van Facebook. Kopieer en kies afbeeldingen specifiek voor elk nichesegment en beslis welk aangepast doelgroeptype u zult gebruiken om ze op Facebook te bereiken.

Controleer uw pixel dubbel

Zorg ervoor dat uw Facebook-trackingpixel op volle snelheid werkt , want u zult er tijdens vakantiecampagnes veel op vertrouwen. Het zal het gemakkelijker maken om uw advertenties te volgen en hun resultaten veel nauwkeuriger bij te houden, en het zal worden gebruikt om verschillende soorten hoogwaardige aangepaste doelgroepen te creëren (zoals die uw website bezoeken).

U kunt de gratis WordPress-plugin Pixel Caffeine van AdEspresso gebruiken om het instellen van de pixel eenvoudig te maken als u dit nog niet hebt gedaan en om uitzonderlijk nieuwe aangepaste doelgroepen te maken.
 Hoe maak je een marketing kalender

Als u wilt controleren of uw pixel werkt, kunt u de Pixel Helper van Facebook gebruiken . Het is een gratis Google Chrome-extensie die u vertelt welke pixels worden weergegeven op uw site wanneer u deze bezoekt.

Als uw pixel niet goed werkt, kan hij u helpen het probleem op te lossen en deze vóór de piekvakantie in te stellen.

Voeg Facebook SDK toe aan uw mobiele app

De trackingpixel van Facebook werkt alleen wanneer gebruikers uw eigenlijke website bezoeken. Als mobiele gebruikers uw app bezoeken, werkt de pixel niet langer om activiteit bij te houden.

Als u de klantactiviteit op alle contactpunten volledig wilt kunnen bijhouden, wat u zou moeten doen, dan moet u Facebook SDK installeren in uw mobiele app . De SDK houdt de openingen bij, de activiteiten binnen de app, meet de app-installaties, maakt eenvoudige re-engagement-advertenties mogelijk en maakt het voor gebruikers mogelijk om met hun Facebook-login in te loggen in plaats van hun e-mail te gebruiken.

U kunt de volledige gids Facebook voor hoe u de SDK op uw mobiele app te installeren zie hier .

Upload uw productcatalogus

Sommige bedrijven verkopen slechts een klein aantal producten of diensten, maar veel hebben een grote catalogus met producten die ze willen verkopen.

Met productcatalogi kunt u al uw producten en hun informatie (inclusief afbeeldingen) uploaden naar de database van Facebook met behulp van slimme sjablonen. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor het maken en uitvoeren van dynamische advertentie-retargetingcampagnes, waarbij automatisch de exacte producten worden weergegeven die gebruikers eerder in een advertentie naar hen keken.

In piekverkooptijden is dit een grote kans; klanten zullen actief onderzoek doen naar en beslissingen nemen over kopen, dus als je je product blijft zien verschijnen in hun feed, heb je een voordeel.

Meer informatie over het maken en gebruiken van productcatalogi voor dynamische advertenties hier.

Plan uw budget

Dit is iets dat gemakkelijk over het hoofd te zien is. Veel bedrijven zijn volledig voorbereid om de advertentie-uitgaven tijdens piekmomenten te verhogen, wat logisch is. Maar hoeveel kunt u het zich veroorloven om te besteden? Hoe zit het als de gemiddelde CPC- of CPA-koers stijgt vanwege de hoge concurrentie tijdens de feestdagen?

Breng uw budget van tevoren in kaart en laat dit voorgeprogrammeerd in uw advertenties. Als u zich zorgen maakt over de advertentiekosten die stijgen tot het punt waarop dit uw winstgevendheid zou kosten, kunt u handmatig een maximumgemiddeld bod instellen. Dit heeft de voorkeur boven het instellen van een maximum totaal bod, wat mogelijk uw plaatsing kan kosten .

Zorg ervoor dat uw bestemmingspagina’s klaar zijn om te starten

Laat uw bestemmingspagina’s maken en klaar voor gebruik lang voordat u ze nodig hebt. Het maakt niet uit of je een ontwerper hebt ingehuurd of zelf bouwt (hoewel je ze zeker lang van tevoren wilt hebben als je het hebt uitbesteed, voor het geval dat); het laatste wat u wilt is dat uw marketingagenda wordt vertraagd vanwege de bestemmingspagina’s. U wilt ervoor zorgen dat uw bestemmingspagina’s:

 • Overeenkomen met de exacte aanbieding die u op uw advertenties te zien krijgt. Als u dat niet doet, kan Facebook uw advertentieaccount eigenlijk opschorten.
 • Zijn volledig mobiel geoptimaliseerd. (Al onze hulpprogramma’s voor bestemmingspagina’s die we aanbevelen, worden voor de goede orde automatisch mobiel geoptimaliseerd).
 • Zorg dat u over alle toepasselijke voorwaarden en services beschikt.

Stel je doelen

Dit is een grote die schokkend gemakkelijk te vergeten is met alle chaos. Het is veel te gemakkelijk om te zeggen ‘laten we het zoveel mogelijk verkopen’, beginnen met het uitvoeren van uw campagnes en actief zijn. In plaats daarvan moet SMART-doelen instellen , die zowel specifiek als meetbaar zijn.

Bepaal tijdens de planningsfase van uw campagne hoeveel conversies u wilt raken, wat u bereid bent te betalen voor elke campagne en tegen welke datum u deze wilt bereiken.

Laat uw advertenties goedkeuren

U kunt uw advertenties later desgewenst altijd bewerken, maar het gemakkelijkste is om ze met voldoende tijd in AdEspresso of Facebook-advertenties te stoppen.

Kies geplande campagnedata, zodat ze precies op tijd beginnen te lopen en u weet dat ze worden goedgekeurd en klaar zijn om te gebruiken zonder dat u op de dag van vandaag op de hoogte moet blijven.

Je zult hoe dan ook genoeg hebben om die dag te doen.

Evenement- en vakantiemarketing: hoe verschilt het van reguliere campagnes?

Het verplaatsen van klanten via de digitale verkooptrechter is altijd een prioriteit, maar in niet-vakantie-verkooptijden heeft u hier wat meer tijd voor.

Er is niet dezelfde haast in niet-piekmomenten als in de vakantie, waar iedereen deals aanbiedt en je die kerstaankoop vóór 12 december moet krijgen of het zou  weg zijn. 

Er is veel meer onmiddellijke, in-your-face competitie tijdens elk type vakantie-evenement dat je moet overtreffen. Deze competitie kan de kosten van Facebook-advertenties verhogen, omdat deze wordt uitgevoerd op een biedsysteem, maar de beloningen zijn bijna altijd nog steeds de verhoogde kosten waard.

Hoe zit het met alle willekeurige vakantie?

Er zijn veel echt, echt willekeurige vakanties die er zijn. Als je het kunt bedenken, bestaat het waarschijnlijk in een of andere vorm van een “National X Day.” We hebben alles van National Ice Cream Day (het is de derde zondag in juli) tot National Plant a Flower Day (12 maart).

In welke branche u zich ook bevindt, het is een goed idee om een ​​volledige lijst van al deze gekke feestdagen te bekijken om te zien welke van uw marketingcampagnes zouden profiteren. Soms zul je een onverwachte vinden. Nationale recyclingdag is bijvoorbeeld een goed moment om klanten eraan te herinneren dat uw bedrijf groen en milieuvriendelijk is!

Hier is een lijst met enkele van de willekeurige evenementenvakanties (en enkele van de grotere die als herinnering werden ingezonden!) Gesorteerd op maand.

Veel van deze evenementen hebben niet dezelfde voorbereiding nodig als Moederdag of Black Friday, maar het is goed om erover te weten, zodat je ze niet mist. Noteer degenen die voor u relevant zijn in uw marketingkalender, stel een alarm in op uw telefoon of maak een Google-evenement. Wat u ook moet doen om ervoor te zorgen dat u geen belangrijke verkoopdag mist. We moeten toeslaan terwijl het strijkijzer heet is, toch?

Conclusie

Het runnen van succesvolle vakantiecampagnes is sterk afhankelijk van voorbereiding.

Weten wat je wilt laten zien, wat je wilt aanbieden en hoe je gebruikers wilt overtuigen om te kopen is essentieel, en te veel bedrijven beginnen te laat.

Houd dit bericht en onze marketingagenda bij de hand, zodat u altijd weet wanneer u moet beginnen met voorbereiden en er nooit iets op u zal sluipen.

En wie weet? Misschien vindt u een paar kleine bonusvakanties waarvan u niet op de hoogte was, zodat u ook van tijd tot tijd directe verkoop op korte termijn kunt stimuleren.

Wat denk je? Hoe lang van tevoren begin je je voor te bereiden op je vakantiecampagnes? Gebruik je kleinere vakanties om de verkoop te bevorderen en nieuwe klanten te bereiken?

Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt, en vergeet niet om een ​​kopie van de marketingkalender te downloaden om bij je bureau te houden! 

voor 50+ gratis tools voor ondernemers/websites check https://delaatbusiness.com 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *