Hoe meer Facebook-likes te krijgen in 2019

20 min


99

Facebook-likes zijn nog steeds een uiterst waardevol bezit voor uw pagina of bedrijf.

Met recente algoritmeveranderingen die het organische bereik verminderen, zodat uw publiek zich met uw inhoud bezighoudt, er commentaar op geeft, het deelt en het leuk vindt, is het zelfs kritischer dan ooit.

Je financiële afdeling vragen om in zijn eigen zakken te duiken en een budget te vinden om Facebook te kopen zoals NIET de oplossing is.

Laten we het groot en gewaagd schrijven:  Facebook kopen is niet goed en kan uw bedrijf schaden! Dus we zullen het hier niet eens noemen ( alle details zijn in ons experiment, hier ).

Toch kun je vandaag de dag meer Facebook Likes krijgen, zelfs met krappe budgetten! En we zullen je laten zien hoe.

Vorig jaar doken we in op campagnegegevens om je de beste manieren te tonen om meer Facebook-likes te krijgen -omdat, laten we eerlijk zijn, het is nogal gęnant wanneer je berichten geen reacties hebben.

Het richten van de specifieke interesses van gebruikers, het ontwikkelen van aangepaste doelgroepen en het plaatsen van Facebook-advertenties behoorden tot de beste tips die we hebben gegeven. Nu, in 2018, hebben we besloten om nog eens naar deze strategieën te kijken.

Spoiler alert: al die tips zijn nog steeds perfect geldig vandaag! Maar we verbeterden en verfijnden de strategieën nog meer. En dat is niet alles.

Met nog een jaar aan data toonden onze resultaten drie nieuwe, zeer effectieve benaderingen, variërend van het maken van echt effectieve videoposts tot het schrijven van de best mogelijke kop.

Deze ideeën zijn de sleutel om dieper met uw klanten te verbinden. Meer interesse leidt tot meer Facebook-likes! Het is ook leuk om organisch organisch te interesseren.

Hoewel je misschien geneigd bent om Facebook Likes te kopen, DOE HET NIET!

Met het nieuwe algoritme van Facebook kunnen ze snel echte v. Inactieve volgers bepalen. Bovendien is er ook geen manier om uw nepfans uit te filteren, dus als u uw advertentie uitvoert, kunt u veel geld verspillen aan mensen die niet bestaan.

Lees in plaats daarvan de onderstaande ideeën door en begin met het implementeren van deze krachtige tips om je fanbase te bouwen of bij te werken, creëer een loyale en betrokken volgeling en vergroot je Facebook-likes in 2018.

3 Bewezen manieren om meer Facebook-likes te krijgen

1. Target een combinatie van gebruikersinteresses

In plaats van iedereen te targeten die een van de interesses heeft die u in uw campagne hebt opgemerkt, kunt u nu specifiek die gebruikers targeten die alle interesses hebben vermeld (dwz een AND-logica toepassen in plaats van een OF-logica).

Gebruik een Facebook-advertentiesmanager zoals AdEspresso , selecteer “al deze” in plaats van “een van deze” na het toevoegen van een korte lijst met gebruikersinteresses (hier hebben we Adidas en Nike getest).

Terwijl het selecteren van de “OF” -logica (“een van deze”) een publiek van 17,8 miljoen produceerde, reduceerde de logica “AND” (“al deze”) het publiek tot slechts 5,2 miljoen. Toch zijn deze 5,2 miljoen een veel meer gefocuste groep. Het toevoegen van een andere interesse, zoals “hardlopen” of “zwemmen” – of de naam van een bepaalde Facebook-pagina, zoals “TCS New York City Marathon” kan het veld nog verder verkleinen.

Door een dwarsprofiel te targeten, kunt u anders ongelijksoortige doelgroepen met een gemeenschappelijk belang vastleggen en de mogelijkheden uitbreiden voor wie uw pagina mogelijk leuk zou kunnen vinden.

Hier, hoewel Nike en Adidas beide wereldwijde bedrijven zijn die atletische kleding aanbieden, is Adidas in Duitsland gevestigd en heeft het historisch gezien minder succes gehad op Amerikaanse markten, terwijl Nike al geruime tijd Noord-Amerika domineerde. Als u zich richt op de kruising van deze twee interesses, kunt u reacties van zowel het Amerikaanse als Europese publiek in uw campagne vastleggen, waardoor uw Likes in het algemeen toenemen.

2. Maak een lookalike publiek van klanten

Terwijl Aangepaste doelgroepen (het uploaden van e-mails of telefoonnummers van klanten, bezoekers van een website of mobiele app-gebruikers naar Facebook, en het specifiek targeten hiervan met advertenties) een effectieve campagnetool is, heeft de strategie een laag bereik. Het is moeilijk om nieuwe gebruikers te vinden via Aangepaste doelgroepen, omdat je begint met mensen die al betrokken zijn.

Een stap verder dan aangepaste doelgroepen, u kunt uiterlijk doelgroepen maken voor het vinden van honderdduizenden mensen die u niet in uw systeem heeft, maar die snel uw klanten kunnen worden:

Begin met een bronlijst, zoals ‘Leads’ hierboven. Dit is een aangepaste doelgroep die je al hebt gebouwd. Facebook analyseert deze bronlijst vervolgens voor algemene patronen en geeft een lijst met nieuwe gebruikers terug die sterk op hen lijken.

U kunt de grootte van de Lookalike-lijst aanpassen die Facebook naar u terugstuurt; 2,4 miljoen is momenteel de kleinste maat. Door dit te verhogen (tot 24 miljoen) heeft u toegang tot een uitgebreid netwerk van potentiële gebruikers; hoe groter je het echter maakt, des te minder lijkt het nieuwe publiek op je oorspronkelijke lijst. Het vinden van een balans tussen bereik en overeenkomst is uw oproep.

Een Lookalike publiek heeft een enorm potentieel om Likes te genereren van een populatie van gebruikers die je nog moet aanboren.

3. Verhoog uw relevantie-score door uw volgers krachtiger te maken

Facebook wil dat nieuwsfeedcontent niet alleen van goede kwaliteit is, maar ook zeer relevant voor kijkers. Je hebt een goede kans om je relevantie te vergroten en een hele reeks Likes te genereren als je inhoud suggestief en waardevol is voor je doelgroep.

Relevantie score is een van de statistieken voor advertentie rapportage van Facebook , gebaseerd op feedback die verwacht wordt dat de advertentie uit zijn doelgroep zal opduiken. De score is 1-10, waarbij 1 (laagste) betekent dat Facebook verwacht dat mensen de advertentie verbergen of rapporteren en 10 (hoogste) weergaven die kijkers positief moeten communiceren via klikken, conversies, etc.

Donate Life America’s onderstaande bericht is een goed voorbeeld van hoe je je positie in de feed van je volgers kunt versterken door ze te machtigen:

Bron )

Dit bericht illustreert het duidelijke vermogen van slechts één volgeling om verschillende levens te redden door je aan te melden bij yournamesaves.org. Wie zou zich niet sterker en beter in staat voelen om deze post te bekijken in zijn nieuwsfeed? Niet alleen is de boodschap eenvoudig en duidelijk, maar het doet je ook mogelijkheden realiseren waarvan je niet eens wist dat je die had. Een bericht als dit is zeer relevant, verhoogt de algehele kwaliteit van de nieuwsfeed van je publiek en creëert Likes, shares en reacties.

Het is niet langer genoeg om een ​​groot volume waardeloze inhoud weg te pompen. Ook zullen advertenties voor rechtstreekse verkoop de doorsnee niet maken. Je krijgt echter een concurrentievoordeel (en nog veel meer vind ik leuk !) Als je je onderscheidt van de rest met content die mensen inspireert en aanmoedigt.

Hoe meer Facebook-pagina-achtige favorieten te krijgen in 2018

1. Neem effectieve video’s op

Het is bewezen dat het toevoegen van videoadvertenties aan uw campagnes de prestaties verbetert . De combinatie van een video + statische afbeelding heeft bijvoorbeeld het vermogen om conversies met 1,3 x te verhogen . (Denk eraan: het gaat niet alleen om het aantal Likes, maar ook hoe ze zich vertalen in echte groei voor uw bedrijf!)

Bron )

Publiceer niet alleen de meest gangbare videoclips. Zorg ervoor dat uw inhoud zeer effectief is door de volgende punten in gedachten te houden:

 1. Om te beginnen, houd je video’s zo kort mogelijk om de aandacht van gebruikers te vestigen op de volledige clip. Lever je belangrijkste info in de eerste 5-10 seconden sinds de meeste kijkers na deze cutoff gewoon zullen stoppen met kijken .
 2. Ondanks dit kleine venster in de tijd, kunt u er nog steeds voor zorgen dat u uw campagnedoelstelling behaalt door zeer specifieke opnamen te maken en precieze tekstte gebruiken om uw punt duidelijk over te brengen.
 3. Probeer uw videoadvertentie te koppelen aan een groot evenement, zoals een nieuwe productlancering door kijkers beelden achter de schermen te geven en het gevoel dat ze VIP-toegang hebben tot de volgende grote uitrol.

Het kledingmerk Everlane doet deze drie dingen allemaal in hun onderstaande video die anticipatie bouwt voor hun nieuwe winkelopening:

Elk frame in deze clip is een bijzonder beeld van het stadsleven in New York City en zet de toon voor de nieuwe locatie op Wooster St. in het SoHo-district van Manhattan. Hoewel de hele video bijna 30 seconden duurt, levert Everlane meteen zijn CTA in de tekst, inclusief datum, tijd en locatie: “De fase is ingesteld. 5 / 13-5 / 22; Dagelijks van 11:00 tot 19:00 uur; 83 Wooster St., NYC. “171 likes, 11 reacties, 6 shares en 7.9K totaal aantal weergaven weerspiegelen het sterke engagement van kijkers.

Hoe meer kenners je volgers voelen met dit exclusieve beeldmateriaal, hoe groter de kans dat ze zich met jouw post bezighouden en leuk vinden!

2. Stel een vraag in uw advertentie

Onderzoek toont aan dat interactieve inhoud 81% meer kans heeft om de aandacht van een kijker te trekken dan een passieve post. Dat is de reden waarom 53% van de marketeers streeft naar quizzen, polls, wedstrijden en meer – en dit cijfer zal naar verwachting stijgen.

Het plaatsen van een vraag in uw advertentie is een geweldige manier om de nieuwsgierigheid van uw volgers te prikkelen zoals Zumper hieronder doet:

De bekendheid van Zumper New Yorkers proberen altijd hun kosten van levensonderhoud in een notoir dure stad te optimaliseren. Gekoppeld aan een duidelijke heatmap van stadsdistricten en gemiddelde appartementsprijzen, opent de advertentie de eerste vragen over ‘Hoe is huur veranderd in uw buurt?’, Opent u de deur naar meer persoonlijke betrokkenheid bij de advertentie, het artikel achter de advertentie en Zumper in het algemeen. 1,7K leuk, 1K-reacties en 731-aandelen zijn indrukwekkend!

Vragen en andere interactieve advertentie-inhoud hebben voordelen naast het genereren van Likes , inclusief het herhalen van herhaalbezoeken aan een enkele post en het verbeteren van de geloofwaardigheid van uw bedrijf door een dieper, intelligenter element in uw werk te brengen.

3. Schrijf pakkende krantenkoppen

Effectieve advertentietekst is een uitdaging om te schrijven. Maar als u erachter kunt komen hoe u het goed doet, kunt u een voorsprong nemen op uw concurrenten en uw aantal Likes verhogen.

Begin met uw kop.

Gemiddeld lezen 5x zoveel mensen de kop van een bericht als de volledige tekst . Als u koppen kunt publiceren die de aandacht van uw volgers trekken in hun rommelige feeds, bent u goed op weg om nog meer likes te ontvangen!

Food52 gebruikt een geweldige tactiek, de shortcut listicle, om een ​​buzz te genereren:

“De 10 keukenhacks waar we steeds weer op vertrouwen” produceerde 56 likes en 20 shares binnen zeventien uur na plaatsing door kijkers een efficiënte oplossing te bieden. Voor volgers die uitstelgedrag of nutteloze scrollen door hun feeds, deze post is concreet en laat duidelijk zien hoe Food52 waarde kan toevoegen aan hun dagelijkse routines.

Er zijn verschillende andere tactieken om je te helpen je publiek te betrekken bij uitstekende nieuwsberichten:

 • Neem een ​​subkop op om de conversies met 85% te verhogen .
 • Als je een writer’s block hebt, test dan de headline analyzer van CoSchedule , die je zal helpen originele en emotionele iteraties te ontwikkelen die resoneren met je publiek.
 • Als u besluit een nummer in uw kop te gebruiken, probeert u een oneven getal voor een 20% hogere klikfrequentie .
 • Werk in een gevoel van urgentie met FOMO-titels die kijkers aanzetten om snel actie te ondernemen.

Als een volgeling onmiddellijk de waarde van je bericht via de kop herkent, zullen ze er meer tijd aan besteden – commentaar geven en hun positieve reacties toevoegen.

Laatste gedachten

Uiteindelijk gaat het niet om de Facebook Likes. Het gaat erom echte gebruikers te laten communiceren met uw merk en klanten te worden! Blijf dus uit de buurt van het kopen van uw voorkeuren en plaats in plaats daarvan een shot espresso (of twee!) En ga aan de slag met het bijwerken van uw advertentiecampagnes met de bovenstaande strategieën.

 


8 gegevensgestuurde manieren om 
meer Facebook-likes te krijgen (in 2017)

Je Facebook-pagina laten lijken op een spookstad, is het niet? Dus als het gaat om het genereren van een buzz op je Facebook-pagina, is er voelbare druk en stress om meer Facebook-likes te krijgen.

In 2016 hebben we een grondige duik genomen in campagnegegevens om u de beste manieren te tonen om meer Facebook-likes te krijgen. We hebben 5 van de meest effectieve manieren getest om meer Facebook-likes te krijgen met adverteren in een real-world scenario en hieronder analyseren we hoe je elk van hen kunt gebruiken om je Facebook-pagina te laten groeien .

Vorig jaar hebben we die gegevens opnieuw bekeken. En we hebben nog een bericht geschreven om te beschrijven wat er is veranderd, wat het betekent voor je Like-campagnes en waarom je (nog) geen Facebook-likes wilt kopen. U kunt hier klikken en direct naar de inhoud van 2017 gaan, maar we raden u aan om verder te lezen!

Is het logisch om Facebook-likes te kopen? En wat is een Like?

Allereerst wil ik het duidelijk zeggen: sympathieën zijn niet alleen cijfers . Als je algehele doel alleen maar is om op te scheppen over het aantal fans dat je op je pagina hebt staan, zou je waarschijnlijk niet eens je tijd moeten verspillen aan het hebben van een Facebook-pagina.

Leuk zijn echte gebruikers die geïnteresseerd zijn in uw merk, die met een klik interesse hebben getoond in uw bedrijf en die klanten of merkadvocaten kunnen worden. Uw doel als sociale marketeer is om hen te betrekken bij hoogwaardige inhoud die echte waarde biedt en hun loyaliteit aan uw merk vergroot.

Leuk zijn slechts een ijdele statistiek . Wat echt van belang is, zijn de gebruikers achter die Likes. Wat u wilt, is 1.000 likes van zeer betrokken gebruikers die uw producten kopen en uw merk delen in plaats van 1.000.000 likes van gebruikers die uw naam nauwelijks kennen.

Een van de meest voorkomende bezwaren tegen het investeren van geld om meer Likes te krijgen, is dat het organisch bereik van Facebook voortdurend afneemt , zodat die nieuwe fans nooit de inhoud te zien krijgen die op de pagina wordt gedeeld, waardoor ze minder waardevol worden.

Vanuit mijn oogpunt is het nog steeds uiterst belangrijk om een ​​zeer gerichte, betrokken schare fans te hebben en geld uit te geven om meer Facebook-likes te krijgen. Dit is waarom:

 1.  Terwijl het organische bereik voor sommige merken daalde, deed het dit niet voor anderen. Zolang u geweldige inhoud deelt, bereikt u waardevolle doelgroepen.
 2. 62% van de millennials onderzoekt producten op Facebook voordat ze kopen. Een geweldige Facebook-pagina met betrokken klanten zorgt ervoor dat je er betrouwbaar uitziet.
 3. Een Facebook-pagina is niet alleen om nieuwe klanten te werven, het kan ook een effectieve manier zijn om geweldige klantenondersteuning te bieden (waardoor meer nieuwe gebruikers in klanten worden omgezet).
 4. Het promoten van inhoud via Facebook-advertenties voor betrokken pagina-fans is goedkoper en effectiever dan reclame maken voor totale vreemden
 5. Zelfs als elke Facebookpagina maar een klein percentage van je fans bereikt, kun je met een goed uitgevoerde redactiekalender de meeste in de loop van de tijd bereiken

Als u er nu van overtuigd bent dat het voor uw bedrijf zinvol is om nieuwe, gerichte Likes te verwerven, zult u blij zijn te weten dat we met ons eigen geld hebben getest 5 van de meest effectieve manier om gebruikers te targeten met adverteren voor meer Facebook-likes . En na een week testen, zijn de resultaten binnen!

1) Targeting van belangen

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikelijke manier om te adverteren op Facebook, het ontwerp van uw advertenties te maken en het te targeten op mensen die interesses hebben die gerelateerd zijn aan uw product of branche.

Het moeilijke deel hier is om te begrijpen welke interesses uw klanten hebben. Soms is dit uiterst eenvoudig, soms kan het lastig zijn. De eenvoudigste manier om relevante interesses te ontdekken, is door Facebook Graph Search te gebruiken . Het uitvoeren van een eenvoudige zoekopdracht zoals “Pagina’s zoals gevonden door mensen die” MYPAGE “leuk vinden, zal veel nuttige suggesties bieden.

basic zoals zoeken

Een andere krachtige manier om gerelateerde interesses te vinden, is om de onlangs uitgebrachte Audience Insights- tool te gebruiken. Hiermee kunt u algemene patronen bij een publiek analyseren. U kunt bijvoorbeeld functietitels, onderwijs, algemene likes van uw Facebook-fans of een ander publiek analyseren, zoals mensen met een specifieke interesse of een deel van een aangepaste doelgroep. Dit is wat u krijgt door gebruikers te analyseren die van Jon Loomer houden :

Facebook Audience Insights

Met behulp van de standaard gerichte targeting op interesses bereikt u elke gebruiker die op zijn minst één van de pagina’s / interesses die u hebt geselecteerd, leuk vindt.

Deze strategie stelt u in staat een zeer breed publiek te bereiken en kan zeer effectief zijn, zoals onze gegevens bewezen hebben. Het enige nadeel is dat je een aantal Facebook-pagina’s kunt targeten die valse Likes hebben gekocht en dus duizenden nep-gebruikers targeten . In het beste geval verspilt u alleen geld dat advertenties weergeeft aan bots. In het ergste geval kunnen die bots op uw advertenties klikken op ‘Vind ik leuk’ en uw fans worden.

2) Targeting Interesses kruispunt

Facebook heeft onlangs een nieuwe, uiterst interessante manier vrijgegeven om nauwkeurige interesses na te streven. In plaats van iedereen te targeten die een van de door u gekozen interesses heeft, kunt u nu alleen die gebruikers targeten waarop alle interesses zijn vermeld , in principe een AND-logica in plaats van een OF-logica.

Hier is een voorbeeld:

belangengerichtheid EN kruispunt

In het eerste voorbeeld richten we ons op mensen die van Nike of Adidas houden en mogelijk bereiken we 17.800.000 gebruikers. In het tweede voorbeeld richten we ons alleen op gebruikers die zowel Nike als Adidas leuk vinden met een veel lager (maar meer gericht) bereik van 5.200.000 gebruikers.

Deze methode om de intersectie van meerdere interesses te targeten, kan zeer nuttig zijn om alleen gebruikers te targeten die echt geïnteresseerd zijn in uw product / markt. Helaas, om het goed te laten werken, moeten de interesses die je gebruikt een groot aantal Likes hebben; anders zal de kruising te klein zijn.

In onze test moesten we slechts twee interesses gebruiken (Jon Loomer & Hootsuite) omdat het toevoegen van een derde ons potentiële bereik op nul zou hebben gesteld. Toch was het bereik, ook met twee belangen, vrij klein en waarschijnlijk verhoogden de kosten per Like.

Houd er ook rekening mee dat intersectie op dit moment niet beschikbaar is, noch in de Ads Manager of Power Editor.

3) Aangepast publiek van klanten

Deze tactiek heeft een beperkter bereik, maar is uiterst effectief om uw pagina te vullen met zeer betrokken gebruikers. Het enige dat u hoeft te doen, is een aangepast publiek maken door de e-mails van al uw klanten, leads of nieuwsbriefabonnees naar Facebook te uploaden en deze met advertenties te targeten om ze op uw pagina te laten lijken.

Het voordeel is dat deze gebruikers uw merk al kennen, dus ze zullen uw pagina waarschijnlijk leuk vinden en zich bezighouden met de inhoud die in de toekomst wordt gedeeld. Het nadeel is dat u geen nieuwe klanten verwerft, maar alleen bestaande.

Over het algemeen wordt sterk geadviseerd om uw klanten via aangepaste doelgroepen te bereiken om meer Facebook-likes te krijgen, vooral als u een bedrijf hebt met veel herhaalde aankopen.

4) Lookalike doelgroep van klanten

We zagen alleen dat het richten van bestaande klanten via Custom Audiences zeer effectief is, maar een laag bereik heeft en niet leidt tot nieuwe klanten. Gelukkig kun je nog meer doen met Custom Audiences: je kunt Lookalike Audiences maken!

Door een Lookalike-doelgroep te creëren bij uw klanten, kunt u uw Facebook-advertenties targeten op mensen die zeer veel op uw klanten lijken. Het is niet nodig om interesses, leeftijdscategorieën of andere patronen te vinden. Facebook behandelt alles voor je, analyseert je klanten voor algemene patronen en retourneert een lijst met nieuwe gebruikers die sterk op hen lijken .

lookalike publiek likes

Houd bij het gebruik van deze tactiek rekening met het volgende: Facebook heeft een goede hoeveelheid gegevens nodig om zijn algoritmen uit te voeren en relevante algemene patronen te vinden . Ik raad u aan deze targeting alleen te gebruiken als u ten minste 5.000 / 10.000 klanten of nieuwsbriefabonnees heeft in uw aangepaste doelgroep en uw lookalike publiek altijd optimaliseert voor gelijkenis in plaats van bereik .

5) Facebook-pagina Lookalike

Ten slotte betrekt de laatste tactiek die we vandaag hebben onderzocht nog altijd Lookalike-doelgroepen, maar dan met een andere wending – met een recent geïntroduceerde functie.

In het verleden kon je alleen een lookalike van een aangepast publiek maken, maar vandaag kun je Lookalike-doelgroepen ook van een Facebook Conversion Pixel of van de fan van je Facebook-pagina maken . Dit kan erg handig zijn als je niet veel klanten hebt, maar al tijd hebt geïnvesteerd in het creëren van een levendige community op Facebook.

Dezelfde regels zijn eerder van toepassing hier. Gebruik deze strategie niet als uw pagina niet minstens 5.000 / 10.000 vind-ik-leuks heeft, anders is de Lookalike niet betrouwbaar. Onthoud dat hoe meer likes je hebt, hoe beter Facebook vergelijkbare mensen zal vinden, dus als deze tactiek momenteel niet voor jou werkt, wil je hem waarschijnlijk over een jaar opnieuw proberen wanneer je een hoger aantal Likes hebt.

Alle 5 manieren testen om meer likes in de echte wereld te krijgen

Natuurlijk geven we niet graag advies zonder eerst onszelf te testen. Daarom hebben we 5 campagnes gemaakt om meer Facebook-likes voor de Facebook-pagina van AdEspresso te krijgen en om te kijken welke er beter heeft gepresteerd.

De regels van het experiment waren vrij eenvoudig. We hebben hetzelfde ontwerp gebruikt voor alle vijf campagnes , in elke campagne hebben we een gesplitste test gemaakt op de plaatsing  (met uiteraard AdEspresso) die drie AdSets heeft gemaakt, een voor elke plaatsing. We hebben geprobeerd voor elke campagne ongeveer $ 100 uit te geven, maar vanwege het kleinere bereik van de campagnes met aangepaste doelgroepen en interesses kwamen die twee uiteindelijk wat minder uit.

In alle campagnes hebben we uitgesloten dat iemand wordt getarget die al fan was van AdEspresso . Dit is erg belangrijk, we willen geen geld verspillen met het weergeven van advertenties aan mensen die onze Facebook-pagina al leuk vonden.

Ok, hier zijn de gegevens:

CampagnebesteedBereikensympathieënKosten per soort
Interesses$ 107.79 7712192$ 0,561
Pagina Lookalike$ 109.97 7160127$ 0,866
Klanten lijken op elkaar$ 108.50 7690116$ 0,935
Klanten aangepast publiek$ 81,28 226783$ 0,979
Interesses kruispunt$ 101.03 294898$ 1.031

En als u de voorkeur geeft aan iets meer visueel, zijn hier de 5 campagnes in de gevisualiseerde AdEspresso-campagnevergelijkingspagina :

facebook houdt van vergelijking

Wauw, ik moet zeggen dat hier enkele onverwachte resultaten zijn. Maar voordat we ze analyseren, onthoud dat dit een kleinschalig $ 500-experiment is in onze zeer specifieke nichemarkt. De resultaten kunnen voor u totaal anders zijn … Neem niets aan, test alles!

Laten we de gegevens analyseren en proberen wat nuttig te leren van dit kleine experiment:

 1. Hoewel ik denk dat intersectie belangen (gericht op mensen met alle interesses) een enorm potentieel hebben, moeten de belangen die je target GROOT zijn. Onze waren vrij klein (20 / 60k mensen elk) en resulteerde in een laag bereik en hoge prijzen.
 2. Hetzelfde geldt voor aangepast publiek, de meeste van onze klanten hadden onze pagina al leuk gevonden en het bereik van de campagne was te klein. Kortom om meer Facebook Likes voor een redelijke prijs te krijgen, heb je een behoorlijk groot bereik nodig .
 3. Het is nog steeds uiterst effectief om oude, nauwkeurige targeting op interesses + oCPMte gebruiken om likes naar uw pagina te genereren
 4. Lookalike Audiences, zowel van Page fan als Custom Audience van klanten, werken goed. Waarschijnlijk is hoe groter het zaadpubliek hoe effectiever ze zijn. Onze Page Lookalike presteerde beter dan de Lookalike van de klant, waarschijnlijk omdat Facebook meer gebruikers had om Lookalike-patronen te vinden.
 5. Wat we niet hadden verwacht : onze campagne met aangepast publiek had de beste klikfrequentie van de vijf en de laagste kosten per klik, we verwachtten dat … maar die klikken werden erg slecht omgezet in leuk vinden. Ik heb daar eerlijk gezegd geen verklaring voor en we hebben waarschijnlijk meer gegevens nodig om conclusies te trekken.

Een laatste overweging bij bieden op Facebook-advertenties . Als het je doel is om meer vind-ik-leuks te krijgen, is oCPM dat is geoptimaliseerd voor vind-ik-leuks de beste manier om te gaan . Na een enkele dag training, begonnen we onmiddellijk de voordelen van Facebook-oCPM-optimalisatie te zien. Dit is de kostentrend die we in al onze campagnes hebben gezien:

facebook advertenties ocpm likes

Bonustip: plaatsing op Facebook-advertenties: waar moet u adverteren?

Terwijl we onderzoek deden naar deze 5 tactieken om meer Facebook-likes voor uw pagina te krijgen, hebben we ook een kans genomen om een ​​gesplitste test uit te voeren voor de plaatsingen van de advertenties om te achterhalen welke voor Likes beter presteert.

De resultaten van het experiment waren niet echt consistent in alle 5 campagnes, maar ze zijn interessant om te analyseren. Hier leest u hoe elke plaatsing heeft plaatsgevonden in onze testcampagne:

PlaatsingbesteedImpressionssympathieënKosten per soortLike Rate
Mobiele nieuwsfeed$ 187,3410.848296$ 0.632,72%
Desktop Right Column$ 132,4433.730170$ 0.770,50%
Desktop-nieuwsfeed$ 187,148081150$ 1.241,85%

De plaatsing van de rechterkolom verbaasde ons echt in termen van prestaties, maar we moeten zeggen dat het niet constant tussen alle campagnes heeft opgeleverd. De plaatsing van advertenties met rechtse kolommen in de rechtermuisknop was echt effectief voor campagnes met een groot bereik . Voor campagnes met een kleiner bereik, zoals de campagnes met aangepaste doelgroepen en interesses, presteerde het slecht en kon het toegewezen budget niet worden uitgegeven.

De duidelijke winnaar om meer Facebook Likes te krijgen, is de Mobile Newsfeed . We hebben dit al eerder gezegd, sociale advertenties op mobiele apparaten presteren erg goed en leveren constant Likes en engagement voor een zeer lage prijs.

Om onze resultaten te controleren, analyseerden we een grotere dataset van veel recente acquisitiecampagnes op AdEspresso voor een totaal van meer dan $ 200.000 aan advertenties. De gegevens bevestigden wel dat mobiel de baas is als het op Likes aankomt:

PlaatsingKosten per soortLike Rate
Mobiele nieuwsfeed$ 0.182,08%
Desktop Right Column$ 0.330,04%
Desktop-nieuwsfeed$ 0.221,12%

In deze gegevensreeks, terwijl de rechterkolom een ​​2x aantal vertoningen genereerde voor een kosten die 1/10 van de mobiele advertenties was, kon deze al die belichting niet in Likes worden geconverteerd en duurder uitvallen dan de andere posities in termen van kosten per Like

Om meer likes te krijgen, raad ik aan om zeker deel te nemen aan de plaatsing van mobiele apparaten en misschien een gesplitste test uit te voeren op Newsfeed Desktop Vs. Rechter kolom om te zien wat voor u beter werkt.

Nog 3 andere manieren om meer Facebook-likes te krijgen (update 2017)

1. Optimaliseer uw targeting

Twee identieke advertentiecampagnes die op verschillende tijdstippen van de dag worden uitgevoerd of die zijn gericht op verschillende groepen mensen, zullen altijd variëren in termen van effectiviteit en kosten.

Om u te helpen de inspanningen van uw campagnes te maximaliseren, stellen we enkele cijferssamen om u te laten zien hoe de kosten van een op Like-gerichte campagne veranderen, afhankelijk van verschillende targetingcriteria .

Leeftijd: de prijs van het runnen van een campagne gericht op Likes is in de loop van 2016 gedaald voor elke leeftijdsgroep die er is. De meest dramatische prijsdalingen zijn in de richting van het oudere einde van de leeftijdsgroep gegaan, waarbij de 65+ -beurs $ 0,13 per Like bedroeg in vergelijking met $ 0,20. 55-64 tegen $ 0,15 vergeleken met $ 0,23 en 45-54 tegen $ 0,15 vergeleken met $ 0,23.

Facebook-advertenties-cost-cost-per-like-dag-van-week-2016-q2-004

Plaatsing: er waren enkele interessante resultaten bij het berekenen van de kosten per werkzame stof door de plaatsing van de advertentie. Hoewel we vonden dat advertenties met de juiste kolom nuttig kunnen zijn (voornamelijk voor campagnes met een extreem groot bereik), hebben we er zeker voor gekozen dat Newsfeed-advertenties de krachtigste optie voor plaatsing op Facebook zijn. De prijzen voor zowel mobiele als desktop-newsfeed-kosten per like-campagnes zijn dramatisch gedaald, respectievelijk $ 0,05 per Like en $ 0,07.

Als u een campagne op basis van kosten per actie uitvoert met rechterkolomadvertenties, zullen uw kosten waarschijnlijk hoger zijn dan het begin van 2016 was – prijzen voor rechterkolom Net als campagnes ging het van $ 0,08 per Like naar $ 0,10.

gespecificeerd-1

Maand: maand na maand piekt de prijs van een Like-gerichte campagne aan het einde van de zomer en daalt vervolgens snel naar een gemiddelde van ongeveer $ 0,18 per Like tot aan het einde van het vakantieseizoen.

Facebook-advertenties-cost-cost-per-like-plaatsing-2016-q2-004-1

Dag van de week: de onderstaande grafiek toont een aantal verschillende dingen. De rode lijn is het gemiddelde bedrag dat op elke dag van de week wordt uitgegeven, terwijl de lichtblauwe en donkerblauwe lijnen respectievelijk oudere en nieuwere resultaten voor kosten per werkzame stof bijhouden.

Wat we zien is 1) een aanzienlijke daling van de prijs van CPC-campagnes voor elke dag van de week, en 2) een geleidelijke nivellering van het prijsverschil tussen dagen.

In 2015 had je misschien $ 0,19 per Like op een zondag en $ 0,22 per like op een woensdag betaald. Vandaag is het verschil tussen een zondag en een woensdag tot $ 0,01.

Facebook-advertenties-cost-cost-per-like-maandelijkse-2016-q2-004-1

2. Waarom zo serieus? Laat mensen lachen, glimlachen en laat je inspireren

Misschien ben je dit artikel aan het lezen en vraag je je af of leuk vindt, het doet er niet meer toe. Immers, iedereen is op de hoogte van de veranderingen in het algoritme en de daarmee gepaard gaande afname in organisch bereik dat Facebook-bedrijven zien. Je gemiddelde Facebook-pagina bereikt niet zo veel van hun fans als een, twee, drie jaar geleden.

Maar het is te gemakkelijk om Facebook de schuld te geven, en te kortzichtig. Meer dan 3 miljoen links worden elk uur op Facebook gedeeld. Dat is een enorme hoeveelheid inhoud, en het is logisch dat Facebook enkele limieten oplegt over hoeveel bedrijven kunnen verschijnen in de nieuwsfeeds van gebruikers. Bovendien hebben mensen op het Facebook-platform steeds minder persoonlijke updates gedeeld . Ze willen mensen aanmoedigen om weer berichten te plaatsen, en dat betekent dat ze de inhoud van hun nieuwsfeeds op een hoog niveau moeten houden.

screenshot-2016/09/27-at-9-30-09-am
Een zeer goed getimede post, die een dag na het eerste presidentiële debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump volgt.

Deze vermindering van organisch bereik betekent eigenlijk dat het belangrijker dan ooit is om voor Likes te gaan. Nee, je kunt 10% van je fans niet meer bereiken met een directe verkoopadvertentie. Nee, je zult niet kunnen meevaren met waardeloze inhoud. Maar u hebt nu een directe stimulans voor en kunt een concurrentievoordeel behalen als u opvalt met inhoud die mensen inspireert, aan het lachen maakt of anderszins waarde toevoegt.

Het machine learning algoritme van Facebook, gebaseerd op een afgeleide van Edgerank, gaat bedrijven belonen die geweldige content plaatsen die mensen ertoe aanzet om te reageren, Like en becommentariëren.

De meeste mensen vinden dit te moeilijk om te doen, daarom is het nog steeds zo’n enorme kans voor jou. En als je aantoont dat je begrijpt wat mensen op Facebook willen zien, zul je de voordelen plukken van een hogere relevantiescore. U toont aan de hand van sociaal bewijs dat uw bedrijf betrouwbaar is. Uiteindelijk zal het focussen op goede content vruchten afwerpen met conversies, omzet en groei.

3. Koop je Facebook-likes niet

Je hebt ze gezien. Over de zoekresultaten van Google beloven websites u dat Facebook-likes die biologisch zijn (geproduceerd door echte mensen) en lokaal (van uw eigen land)

buylikesFacebook Zoals verkopers zeker beter zijn geworden in marketing, maar de resultaten zijn nog steeds hetzelfde.

Koop Facebook houdt van en uw pagina zal lijden.

Dit is waarom:

 • Ranking : Hoewel we geen EdgeRank meer hebben, zijn de drie originele aspecten van EdgeRank – affiniteit, gewicht en verval van de tijd – nog steeds van belang. Facebook’s nieuwe algoritme houdt gewoon rekening met een groot aantal andere variabelen die betrekking hebben op hoe mensen Facebook gebruiken. In het centrum van deze op machine-learning gebaseerde poging om iedereen Newsfeed speciaal voor hen te cureren, is engagement. Zelfs een miljoen valse Facebook-fans zullen je geen succes brengen, omdat Facebook gemakkelijk kan uitzoeken wie een echte volgeling is en wie nep, niet-actief en inactief is.
 • Bewustzijn : sinds Instagram populair werd en het concept van “Likes kopen” bij de massa bracht, zijn mensen erg handig geworden in het identificeren van accounts die hun aanwezigheid op sociale media hebben gemanipuleerd. Zelfs rappers onthullen publiekelijk andere rappers die Likes kopen. Mensen zullen het opmerken wanneer je een Facebook-account hebt met een miljoen fans en slechts 2 of 3 reacties op je laatste bericht. En die blik is voor niemand goed.
 • Verspilde advertenties : wanneer u in de toekomst wilt profiteren van uw toegenomen aanwezigheid op de pagina en advertenties wilt weergeven die uw fans targeten, komen uw nep-likes er op grote schaal weer bij. Er is geen manier om je valse fans weg te filteren van je echte fans. Wanneer u uw advertentie uitvoert, gaat u onnoemelijke hoeveelheden geld verspillen aan mensen die niet bestaan.

We hebben zelfs geëxperimenteerd met het zelf kopen van advertenties en het bewijs was duidelijk – het kopen van je likes is gewoon een verspilling van tijd.

Met Facebook, een groot en beursgenoteerd bedrijf, worden ze steeds kritischer bekeken om hun adverteerders winst te bieden. Het kopen van nepfans is net als een cadeaubon zwendel bij Target – het gaat niet werken, dus maak je geen zorgen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format