Hoe mobiele en desktop-advertenties te combineren om een ​​ongelofelijke Facebook-campagne uit te voeren - DeLaatbusiness

Hoe mobiele en desktop-advertenties te combineren om een ​​ongelofelijke Facebook-campagne uit te voeren

6 min


165
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Toen Mike Tyson op zijn hoogtepunt was, was hij beroemd om zijn bijna onvergelijkbare 6-4 rechtse hoek, juiste uppercut-combo.

Hij kwam naar zijn tegenstander en gooide een rechter haak in zijn lichaam, waardoor zijn tegenstander gedwongen werd zijn arm naar beneden te brengen om te verdedigen en zijn hoofd bloot te leggen. Dan zou hij hem knock-out slaan met de uppercut.

Het was een dodelijk effectieve strategie die in de loop van de jaren korte metten maakte met tientallen tegenstanders.

De hybride Facebook-advertentiestrategie is je versie van de juiste combinatie van juiste uppercut.

Hiermee kunt u zowel mobiele als desktopadvertenties gebruiken en het beste van beide werelden behalen om campagnes met dodelijke effectiviteit uit te voeren.

Lees verder om erachter te komen hoe het werkt.

Het probleem: verkeerde advertentie, verkeerde tijd

Tegenwoordig hebben we veel schermen en veel verschillende manieren om toegang tot informatie te krijgen. We hebben de neiging om heen en weer te stuiteren tussen deze verschillende platforms als context of onze behoeften dicteren.

‘S Morgens kunnen we e-mails checken op een laptop of een tablet. Op onze reis kunnen we Candy Crush op onze telefoon spelen. Op het werk krijgen we misschien wat werk op een desktopcomputer – en misschien sluipen we met onze telefoons naar de badkamer om meer Candy Crush te krijgen. En dit gebeurt allemaal opnieuw, omgekeerd, als we het werk verlaten en terugkomen naar huis.

De Facebook-gebruikersreis is een oneindige lus – er is geen “taak” en deze is nooit voltooid. Gebruikers verplaatsen zich eenvoudigweg op verschillende platforms . De hybride Facebook-advertentiestrategie gaat over het profiteren van het omnichannel-karakter van de gebruikerservaring en het gebruiken ervan om conversies te maximaliseren .

Van nul tot conversie

Al in 1966 heeft Eugene Schwartz de 5 fasen uiteengezet die een consument doorloopt voordat hij een product koopt:

  • Helemaal niet op de hoogte : de consument weet niet eens dat ze een probleem hebben, hoewel ze hun eigen ideeën en voorkeuren hebben
  • Probleemloos : de consument is zich ervan bewust dat ze een probleem hebben, maar ze weten niet dat er oplossingen zijn
  • Oplossingsgericht : de consument is zich ervan bewust dat er oplossingen voor zijn probleem zijn, maar zij weten niets van u
  • Productbewust : de consument weet dat u een product verkoopt dat bij hun probleem past, maar zij zijn er niet van overtuigd dat het dit probleem volledig zal oplossen of goed voor hen zal zijn
  • Meest bewust : de consument weet dat ze een probleem hebben, ze weten dat er oplossingen bestaan ​​en ze weten dat je product een oplossing is – nu moeten ze gewoon ‘gesloten’ zijn.

Eugene Schwartz diagram van de vijf niveaus van bewustzijn

De sleutel tot het hacken van Schwartz’s spectrum met Facebook advertenties is te erkennen dat je kunt mensen te bewegen in de richting van het meest bewust sneller op mobiele in sommige fasen en sneller op het bureaublad in anderen.

facebook-desktopadvertenties versus mobiele Facebook-advertenties

Een bepaalde gebruiker kan gaan van volledig onbewust worden tot Solution Aware op mobiel tot Most Aware worden en uiteindelijk op desktop converteren. Het is een tactiek die zeer effectief, onderbenut en een krachtige manier is om snel goedkope conversies te krijgen.

Ten eerste, Target On Mobile For Awareness

Mobiele advertenties vormen de juiste hoek van de hybride Facebook-reclamestrategie. Het gaat erom hoe u mensen opzet, hen engageert en een publiek verkrijgt om later opnieuw te tracerenin het doelgerichte gedeelte van de strategie.

Het doel van deze fase is om het bewustzijn te vergroten . Bewustzijn is hoe u mensen ertoe brengt uiteindelijk bij u te kopen . En het is gemakkelijker, op mobiele apparaten, om uw potentiële klanten meer bewust te maken dan om ze daadwerkelijk te laten converteren.

Facebook advertentie voorbeeldenVideoadvertenties die een verhaal over uw merk vertellen, zijn een van de meest effectieve manieren om meer bekendheid te geven aan uw product.

Een onderdeel hiervan is simpelweg hoe we onze telefoons gebruiken. Daniel Kruger van het University of Michigan Institute for Social Research deed een onderzoek en ontdekte dat 62% van de mensen die aan het wachten waren (voor zaken als bussen of koffie) hun smartphones gebruikten om de tijd te doden.

Mensen die “wachten”, of ze wachten op hun ochtendtaak om te eindigen of dat hun ochtendkoffie arriveert, proberen een lege ruimte in hun dag te vullen. Er zijn allerlei soorten onderbrekingen en afleidingen die een sessie kunnen verstoren, waarbij wordt getuigd dat de bouncepercentages op mobiele apparaten 40% hoger zijn op internet dan op desktopcomputers.

En toch is betrokkenheid, wanneer het er is, hoog. Video kijken op mobiele apparaten is vooral populair. Facebook schat dat ongeveer 75% van al het mobiele verkeer tegen 2020 video zal zijn .

Op mobiel zijn videoadvertenties, van het soort dat mensen binnenhaalt terwijl ze iets vertellen over wie je bent, met name effectief voor het vergroten van het bewustzijn van je product.

Verkopen en converteren kan behoorlijk lastig zijn. Je kunt niet zoveel van je producten laten zien of een geweldige deal maken, deels omdat je simpelweg beperkt wordt door het beschikbare schermruimte en deels omdat mensen gemakkelijk afgeleid worden op mobiele apparaten.

Daarom moet u zich richten op de bovenkant van trechter op mobiel. U wilt niet fotograferen voor conversies en vervolgens mensen kwijtraken in de trechter vanwege dat hoge bouncepercentage. Je zult dat deel later afhandelen.

Gebruik vervolgens Retargeting op desktop voor verkoop

Gebruik retargeting op Facebook om de deal te sluiten. Dit is de uppercut van de hybride Facebook-marketingstrategie.

Er komt een moment dat uw prospect daadwerkelijk klaar is om te kopen. De koestering stopt. En het sluiten begint. – Joanna Wiebe

De sleutel tot het richten van mobiele doelen is dat u goedkope klikken ontvangt. U zou niet moeten optimaliseren voor acties die hier op uw site worden ondernomen – u zou op zoek moeten zijn naar uw advertentie voor zoveel mogelijk mensen in uw doelmarkt. De mensen die klikken, hebben vervolgens twee dingen gedaan:

  • Ze hebben een indicatie gegeven dat ze geïnteresseerd zijn in jouw merk
  • Ze hebben zichzelf in een aangepast publiek geplaatst dat je nu opnieuw kunt targeten

Omdat de mensen die op uw mobiele advertentie hebben geklikt naar het werk of thuis zijn gereisd en hun laptops of desktops hebben geopend, moeten ze een iets ander soort advertentie van u bekijken, een die is ontworpen om het bewustzijn dat ze hebben gecreëerd, te gebruiken voor verkoop.

Je zou niet moeten proberen mensen je verhaal te vertellen of hen ervan te overtuigen dat ze een probleem hebben of zelfs uit te leggen dat jij de oplossing voor het probleem bent. U moet de mensen nemen die op uw mobiele advertenties hebben geklikt en hen precies datgene geven wat ze nodig hebben om de last mile te halen en daadwerkelijk te kopen : als een kortingscode:

Facebook advertentie voorbeelden carousel ad GIF

Op dit punt in de trechter weet UrbanStems zeker dat u weet wie ze zijn en wat ze doen. Daarom is het doel van deze carrouseladvertentie met meerdere producten om zoveel mogelijk potentiële koopkansen aan de klant te tonen.

Dat staat in contrast met een advertentie zoals deze van Pistol Lake:

facebook campagne voorbeeld

Het Nu kopen CTA is prima, maar heeft niet noodzakelijk het gewenste effect als de persoon die het bereikt nog niet weet wat hij aan de andere kant gaat zien. En waarom geen productspecifieke CTA’s of afbeeldingen ? Op het bureaublad, met de grote hoeveelheid onroerend goed die u krijgt in vergelijking met mobiele apparaten, is het zinvol om mensen uit te breiden en te laten zien welke verschillende producten u heeft.

Toch zijn er zoveel marketeers die hier terughoudend zijn. Zelfs op het virtuele verkooppunt (wat tegenwoordig Facebook kan zijn) met mensen die klaar zijn om te kopen, proberen te veel advertenties nog steeds te trainen, een verhaal te vertellen, te betoveren. Zoals Joanna Wiebe schrijft:

Er komt een moment dat uw prospect daadwerkelijk klaar is om te kopen. De koestering stopt. En het sluiten begint.

Voer niet één Facebook-advertentie uit

Wat je vooral in je Facebook-advertenties wilt vermijden, is bovenal halverwege.

Gebruik geen campagne met een bewustmakingsstijl die voornamelijk is gericht op het promoten van uzelf en het vertellen van uw verhaal alleen op een desktop en een op conversie gerichte CTA.

Voer evenmin een conversiecampagne uit die erop gericht is mensen ertoe te brengen daadwerkelijk naar uw winkel te gaan en iets alleen op mobiele apparaten te kopen .

Gebruik in plaats daarvan de sterke punten van elk platform in uw voordeel. Maak van je mobiele campagne alles over bewustzijn . Ontvang klikken. Breng vervolgens al die potentiële klantenop desktop opnieuw in contact met kortingscodes en andere aanbiedingen die zijn ontworpen om ze over de bult te krijgen en om te zetten.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format