Hoe te achterhalen of uw Instagram-advertenties te veel kosten - DeLaatbusiness

Hoe te achterhalen of uw Instagram-advertenties te veel kosten

8 min


119

Als u een nieuwe auto koopt, kunt u beginnen met het online onderzoeken van modellen, kijken naar de prijsklasse van de auto en kiezen welke u wilt. Dan ga je naar een dealer en onderhandel je je weg naar een lagere marktwaarde, gewapend met de kennis van wat je auto zou moeten kosten.

Maar wanneer u Instagram-advertenties koopt, is er geen verkoper of online marktplaats om naar te kijken. Je kunt niet over de telefoon hurken of de prijzen van concurrenten noemen.

Dus hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt voor advertenties ?

Marketingbudgetten zijn immers niet onbeperkt! U wilt een goed rendement halen op wat u uitgeeft.

Daarom hebben we deze bewezen technieken samengesteld om uit te zoeken of uw Instagram-advertenties teveel kosten.

Lees verder voor onmiddellijke besparingen op Instagram !

Snel vernieuwen Je Instagram-advertentiekosten berekenen

De kosten van Instagram-advertenties, zoals de kosten van veel digitale advertenties, worden bepaald door een aantal factoren. Het zijn allemaal belangrijke factoren om in te graven wanneer je probeert te achterhalen of je te veel betaalt .

Laten we snel een kijkje nemen naar de belangrijkste dingen die u moet weten :

 • Kwaliteit van de advertenties en relevantie. Instagram wil mensen advertenties laten zien die ze aanspreken en gebruiken, dus als je advertenties goed spelen met je beoogde doelgroep, zullen ze meer succes hebben in het algoritme van Instagram.
 • Uw prijslimieten. Wanneer u uw Instagram-advertenties instelt, kunt u maxima kiezen voor uw uitgaven voor biedingen en uw algehele campagne.
 • Competitie voor uw publiek. Als u een zeer gewilde groep kiest, kost het meer om voor hen te adverteren. Dit is waar uw targeting en persona’s een groot verschil maken.
 • Geschatte actietarieven. Net zoals het beoordelen van uw advertentie op relevantie, beoordeelt Instagram uw advertentie op basis van hoe waarschijnlijk het is dat gebruikers zich met uw advertentie zullen bezighouden.
 • Wanneer u uw advertentie uitvoert. Alles, van de dag van de week tot de tijd van het jaar, is van belang wanneer u probeert de kosten van uw Instagram-advertenties te berekenen. Als u bijvoorbeeld rond Kerstmis wilt adverteren, heeft u veel meer concurrentie en moet u daarom meer betalen om uw advertentie te plaatsen.

Voor een meer diepgaande update, bekijk onze diepe duik in Instagram-advertentiekosten . We nemen een volledige uitsplitsing van de kosten op per demografie en een volledig overzicht van de kosten van Instagram-advertenties in 2017.

Maar als u vertrouwen heeft, gaan we aan de slag als u te veel betaalt.

We bekijken zes manieren om de kosten van uw advertenties te evalueren:

 1. Historische kost
 2. Advertentie-optimalisatie
 3. Objectieve instellingen
 4. A / B-testen
 5. Publiek
 6. timing

Beschouw dit als uw ultieme checklist voor het evalueren van de kosten van uw advertenties!

Psst … als u uw allereerste advertentiecampagne opzet, bekijk dan onze beginnershandleiding !

1. Kijk eens naar hoeveel uw Instagram-advertenties in het verleden kosten

Als je een flink deel van Instagram-advertenties hebt weergegeven, is het de moeite waard om te vergelijken en te vergelijken wat je normaal hebt betaald, naar wat je voor een nieuwe campagne betaalt. U moet absoluut uw advertentie-uitgaven volgen per campagne en kijken hoe dat in de loop van het jaar of met verschillende persona’s verandert .

Dit is echter geen onfeilbare manier om te bepalen of u te veel betaalt. Wat als u een geheel nieuwe campagne of een nieuw product met een andere doelgroep gaat lanceren? Wat als je deel uitmaakte van een nichemarkt die begon te bloeien?

Hoewel het belangrijk is om naar je vorige nummers te kijken, neem ze met een korrel zout. Als u plotseling een stijging in uw nummers ziet, let dan op externe factoren die van invloed kunnen zijn op uw advertentieruimte, zoals meer concurrentie.

Als u nog nooit een campagne heeft uitgevoerd of als u niet genoeg campagnes heeft voor een betrouwbare vergelijking, hoeft u zich geen zorgen te maken. U hoeft geen historische kosten te maken om de kosten van uw Instagram-advertenties te onderzoeken.

Er zijn veel andere manieren om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid betaalt.

2. Kijk naar uw instellingen voor advertentieoptimalisatie

Wanneer u uw advertenties in uw advertentiebeheer instelt, wordt u gevraagd om uw advertentie te optimaliseren voor bepaalde acties, zoals klikken of vertoningen.

Maar als uw optimalisatie en uw advertentiecampagne niet goed aansluiten, verhoogt u de kosten van uw advertenties . Eerder dit jaar schreven we:

De optimalisatieoptie van een advertentie kan van invloed zijn op de kosten van de advertentie, omdat deze bepaalt wie de advertentie te zien krijgt. Als deze mensen de door u ingestelde actie voor de advertentie niet voltooien, nemen de geschatte actieratio en relevantie van de advertentie af, waardoor de kosten van de advertentie stijgen.

Als u wilt dat de kosten van uw Instagram-advertenties laag blijven, moet u ervoor zorgen dat u de juiste instellingen kiest wanneer u uw campagne instelt . Hoewel dit een eenvoudige tip lijkt, er zijn zoveel dingen om te beslissen wanneer u uw advertentie opzet, het kan gemakkelijk zijn om een ​​fout te maken.

Als uw advertentiekosten onnatuurlijk hoog lijken, moet u teruggaan naar uw advertentie-instellingen en ervoor zorgen dat niets er uitziet.

Is uw CTA ‘Nu winkelen’, maar wordt uw advertentie in rekening gebracht op basis van vertoningen en niet op klikken? Wel, daar is jouw probleem.

Tip voor Pro: Als u de maker van de advertentiecampagne bent, probeert u een nieuw paar ogen te krijgen voor de instellingen van uw advertentie om potentiële fouten te herkennen.

3. Controleer uw doel

Overtuigen, optimalisatie en doelstellingen gaan hand in hand.

Aangezien de kosten gedeeltelijk gebaseerd zijn op geschatte actietarieven, moet u al uw advertentie-inhoud en de doelstellingen voor uw advertentie afstemmen .

De typen campagnes die u uitvoert om lokaal bewustzijn op te bouwen, verschillen waarschijnlijk behoorlijk van de advertenties die u uitvoert om website-conversies te stimuleren.

Telltale meldt dat u uw kosten verhoogt met slechte doelen:

 • Voorgeprogrammeerde inhoud van een bestaande campagne is nu veel duurder om uit te voeren
 • Uw advertentie krijgt vertoningen maar weinig interacties
 • De richtlijnen voor kopiëren, afbeeldingen en in-app stemmen niet allemaal op elkaar af

Het maken van een Instagram-advertentie is eenvoudig, maar het creëren van een samenhangende campagne met killer-advertenties – van kopiëren tot plaatsing van advertenties – is echt moeilijk. Dus als u uw advertentie-uitgaven bekijkt en deze hoger is dan u zou willen, is een van de eerste plaatsen die u moet bekijken objectief.

Als het doel niet overeenkomt met de advertentie, wordt het lager gerangschikt omdat het vervelend is voor gebruikers en u uiteindelijk meer betaalt.

4. Voer een A / B-test uit

Als u geen A / B-tests voor uw advertenties uitvoert, zou dat moeten zijn! A / B-tests zijn een uitstekende manier om uw advertentieprestaties te optimaliseren, wat leidt tot lagere Instagram-advertentiekosten.

De waarheid is dat als je geen A / B-test doet, je teveel betaalt voor Instagram-advertenties .

A / B-tests helpen u:

 • Vind de meest effectieve kopie en afbeeldingen
 • Tweak uw publiek
 • Kies de beste advertentieplaatsing
 • Verfijn CTA’s, links, emoji-gebruik en meer

Weet je nog hoe Instagram advertenties wil weergeven die waarschijnlijk zullen slagen? Bij A / B-testen kunt u vaststellen welke van uw advertenties het meest waarschijnlijk zullen slagen. Dit verlaagt uw kosten voor uw huidige advertenties en helpt u bij het vinden van de elementen die kloppen met uw doelgroep.

Met AdEspresso kunt u eenvoudig uw A / B-tests op uw advertenties uitvoeren via onze editor . U kunt campagnes bijhouden en vergelijken en zelfs meerdere doelgroepen in dezelfde campagne testen:

En als u een enorme analyse wilt van hoe u uw A / B-test tot een groot succes kunt maken, bekijk dan onze beginnershandleiding voor A / B-testen !

5. Kijk naar je doelpubliek

Hoewel je misschien denkt dat je je perfecte doelgroep hebt ontdekt, is het altijd de moeite waard om eens in de zoveel tijd iets nieuws te proberen.

Kleine aanpassingen aan uw targeting kunnen de kosten verlagen door een meer ontvankelijk publiek bloot te leggen. Dit betekent dat uw advertenties aantrekkelijker zijn, waardoor ze hoger scoren in het algoritme van Instagram.

Het plaatsen van advertenties op hetzelfde of zeer vergelijkbaar publiek keer op keer is om een ​​aantal redenen een probleem.

Het draagt ​​bij aan ad-moeheid , waardoor gebruikers minder snel contact met u kunnen opnemen en uw advertenties waarschijnlijker als spam of irrelevant markeren. Het kan je er ook van weerhouden om een ​​smaller publiek te vinden dat meer in harmonie is met je merk en minder populair is .

Omdat concurrentie een factor is in de advertentiekosten, beperkt u uw advertentiekosten door aan te haken bij een meer getarget publiek .

Dus, kijk eens naar je campagne en vraag:

 • Gebruik ik een publiek dat te veel mensen target?
 • Gebruik ik een lookalike publiek uit eerdere campagnes dat misschien niet geschikt is voor deze campagne?
 • Heb ik A / B geprobeerd om mijn advertentie met verschillende doelgroepen te testen?
 • Heeft het marketingteam onlangs onze persona’s opnieuw bezocht?

Als u ‘ja’ antwoordt op een van de bovenstaande vragen, betaalt u waarschijnlijk te veel voor uw Instagram-advertenties.

Om een ​​geweldige manier te vinden om je op je publiek te concentreren, of om je gebruikerspersonages op te frissen, moet je opnieuw kijken hoe je persona’s voor je advertenties kunt maken – we hebben zelfs een werkmap toegevoegd die je kosten weer op het goede spoor zet.

6. Controleer uw timing

Bepaalde tijden zijn duurder om uw inhoud te promoten dan andere. Dit geldt niet alleen in duidelijke tijden – zoals Black Friday – maar kan ook de industrie voor de industrie variëren. Het kan moeilijk zijn om te bepalen wat de trends rond prijzen en tijden van week of jaar zijn, maar we hebben het werk voor u gedaan.

Bekijk ons overzicht van de duurste tijden om te adverteren op Instagram en stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Wanneer u de kosten van uw advertenties evalueert, houdt u dan rekening met de tijd dat de advertenties worden weergegeven?
 • Bent u op de hoogte van regionale evenementen en vakanties die de advertentiekosten van Instagram zouden kunnen opdrijven?
 • Zou u mensen kunnen targeten op minder dure tijden zonder uw bericht te wijzigen of zijn de meeste van uw campagnes gericht op dure tijden?

Als u de antwoorden op deze vragen niet weet, is het echt moeilijk om te bepalen of u te veel betaald voor uw advertenties.

Een uitsplitsing van de CPC per maand geeft aan dat u in de zomer waarschijnlijk meer aan advertenties besteedt.

U moet weten of er een algemene trend is in stijgende advertentiekosten om uw eigen advertentie-uitgaven te kunnen evalueren en u moet rekening houden met verschillende soorten campagnes en evenementen wanneer u probeert te achterhalen of je betaalt te veel.

Beantwoord deze vragen over uw advertentiecampagnes voordat u besluit of u te veel hebt betaald.

Bonus: blijf niet alleen bij In-Feed-advertenties

Je moet alle soorten geregistreerde Instagram-inhoud gebruiken om ervoor te zorgen dat je enige inspanningen om contact te bereiken, niet alleen via advertenties zijn.

Instagram verhalen en Instagram leven , bijvoorbeeld, kunnen groot zijn tools waarmee bevorderen zonder springen door allemaal dezelfde hoepels van het bouwen van een advertentiecampagne.

Williams Sonoma betrekt zijn publiek door recepten op hun Instagram-live te plaatsen, waardoor hun merkbetrokkenheid op het platform wordt gestimuleerd.

Wanneer u uw merk op authentieke wijze promoot en uw volgzaamheid kweekt door interactie met andere gebruikers, met moordende beheerde inhoud op uw eigen pagina en het genereren van verkeer naar uw Instagram, krijgt u een lagere totale besteding aan Instagram-advertenties.

Waarom? Omdat u zich verdiept in wat uw klanten van uw Instagram willen zien, en een curator samenstellen die op natuurlijke wijze aandacht zal brengen.

Bepaal uw eigen ROI

Nu u weet hoe u de kosten van uw Instagram-advertenties kunt evalueren, is het tijd om voor eens en voor altijd vast te stellen of u al dan niet te veel betaalt voor Instagram-advertenties in een bepaalde campagne.

De sleutel? Bepaal uw eigen ROI.

Voor sommige campagnes, zoals grote campagnes voor de verkoop van feestdagen, bent u wellicht bereid meer uit te geven. Voor nieuwe productlanceringen bent u mogelijk bereid om een ​​gokje te wagen op een nieuwe doelgroep. Maar voor andere campagnes kunt u besluiten dat uw budget lager is en dat u elke cent die u kunt uitknijpen.

Nu is het jouw beurt. Ga controleer je Instagram advertentie-uitgaven, zet onze voorstellen in de praktijk en laat ons weten wat uw verbeteringen in de reacties hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format