Hoe u advertentiecampagnes met hoge ROI maakt die op meerdere segmenten zijn gericht - DeLaatbusiness

Hoe u advertentiecampagnes met hoge ROI maakt die op meerdere segmenten zijn gericht

9 min


141
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

De meest effectieve targeting komt overeen met de wensen, angsten, behoeften en verlangens van een specifieke persoon.

MAAR.

Dingen worden lastig snel wanneer u meerdere segmenten probeert te targeten. Wat je waarschijnlijk doet als je een groter dan klein bedrijf bent.

U hebt meerdere producten of servicelijnen. U hebt dus ook meerdere verschillende soorten mensen die genoemde producten en services kopen.

Het is een koord. Een die je resultaten dreigt te verwateren als je niet oppast.

Dit is waarom, samen met drie ideeën om meerdere segmenten beter te targeten (op hetzelfde moment) .

Iedereen wil zich speciaal voelen.

We zijn allemaal speciale sneeuwvlokken. Sierlijke, kostbare, dunne sneeuwvlokken.

Zoals die e-mail, direct mail stuk, eh, zelfs pop-up was speciaal voor hen uitgekozen.

De beste advertentiecampagnes richten deze sneeuwvlokken op laserstralen.

Waarom de beste Facebook-advertentiecampagnes zich richten op een enkel doelgroepsegment

Hoewel we moeten lezen of oefenen (of, weet je wel, het zijn met echte, fysieke, driedimensionale menselijke wezens), besteden we veel van onze vrije tijd aan onze telefoons .

De tijd gaat omhoog terwijl de demo ook jonger wordt.

Tieners besteden negen uur per dag een verbijsterende kijk op sociale media . Omdat … nou, wat anders in de wereld moeten ze doen?

Alleen al op Facebook brengen we gemiddeld 35 minuten per dag door. Het is daarom geen wonder dat de advertentie-uitgaven voor sociale media naar verwachting in 2017 $ 36 miljard zullen bedragen .

Er is dus geen tekort aan nieuwe potentiële klanten om te targeten. Maar dat is ook een beetje het probleem. Er zijn te veel mensen. Te veel mogelijkheden en mogelijkheden. Te veel segmenten en persona’s om te targeten.

Niet aan het begin. Dingen beginnen gemakkelijk genoeg. Vooral als je klein bent.

Je vestigt een ‘bruggenhoofd’ met een bepaalde groep. Maak gebruik van een personage of segment met weinig personeel. Maar naarmate je groeit, moet je uitbreiden. (Je hebt je Crossing the Chasm gelezen , toch ?!)

En dat is waar dingen lastig worden.

U uploadt bijvoorbeeld een e-maillijst die overeenkomt met ongeveer 30-70% met Facebook-gebruikers. Behalve dat je waarschijnlijk meerdere segmenten op die ene lijst hebt staan.

Verschillende soorten klanten met verschillende interesses, omgaan met verschillende problemen en mogelijk zelfs verschillende producten of diensten kopen.

Zo zeker. U gebruikt technisch ‘aangepast doelgroepen’. Maar in werkelijkheid ben je nauwelijks aan het krabben omdat je nog steeds gedwongen bent om campagnes af te zwakken.

Oh, bijna vergeten. Alle meerdere segmenten op deze ene lijst bevinden zich ook allemaal in verschillende stadia van uw trechter. Dus veel succes ermee.

afbeeldingsbron )

Nu kunt u zien waar de toegevoegde stress vandaan komt.

Zelfs het toevoegen van een enkel, tweede doelsegment creëert een enorme complexiteit. Je bent een Multiplicity- probleem tegengekomen . En elke groep wordt steeds moeilijker om deel te nemen .

Dat is een probleem. Omdat aangepaste doelgroepen het beste werken bij het targeten van een strakke, smalle groep mensen. En het dwingen van meerdere segmenten in dezelfde leidt alleen tot verdunning.

Iemand vindt verdunning niet leuk. Of we het nu hebben over campagneresultaten, aandelenaandelen of dat verdomde ijs in mijn whisky.

Het eindresultaat? “Lazy ass messaging”, zoals Joanna Wiebe het noemt. Zoek niet verder dan de gevreesde: “Bespaar tijd en geld” als een perfect voorbeeld.

Sommige mensen willen tijd besparen. Sommige mensen willen geld besparen. Als u ze samenvoegt, neemt de ene of de andere kant af en neemt de kracht weg van de boodschap.

“Tijdgerelateerde berichten wekken warm-n-fuzzies op. Geldgerelateerde berichten spreken onze meer praktische kanten aan, “zei ze.

Je kunt de twee niet samenvoegen en verwachten iedereen aan te spreken. Dus hier is wat je zou moeten doen.

Los uw targetingproblemen met meerdere personen op met 3 eenvoudige stappen

Zoveel segmenten, zo weinig tijd.

Dus hoe blijf je je op meerdere groepen richten, geef je elke aandacht die ze verdienen en houd je je algemene boodschap duidelijk?

Hier zijn drie eenvoudige tips om mee te beginnen.

1. Help zelf-selecteren met meerdere personen

Laten we zeggen dat u hetzelfde product of dezelfde service (meer of minder) heeft, dat meerdere segmenten kan aanspreken.

De eenvoudigste methode zou kunnen zijn om die mensen simpelweg zelf te selecteren. Geef ze de mogelijkheid om zichzelf te ‘identificeren’, zodat alles correct kan worden vastgelegd en gesegmenteerd in uw database.

Met Work the System kunnen bedrijven bijvoorbeeld systemen implementeren. Dus de service (en pagina) verandert niet, maar ze presenteren verschillende opties voor verschillende segmenten (fysiek versus online) rechtstreeks op de dienstenpagina :

Voordat je je kunt aanmelden of aanmelden, moet je op een van die grote groene knoppen klikken. En als u dat doet, wordt uw achtergrond opgeslagen en toegepast vanaf nu.

Softwarebedrijven, zoals Wix , doen dit uitstekend op hun prijspagina’s. Hier geven ze vijf verschillende soorten kopers weer, van VIP tot de meest toevallige gebruikers.

afbeeldingsbron )

Deze op persona gebaseerde prijsbepaling staat in schril contrast met de naamloze, gezichtsloze (en betekenisloze) “Goud, Zilver, Brons” -splitsing die u doorgaans ziet. Hetzelfde vage prijsplan-probleem dat in het verleden werd gebruikt om Bidsketch te pesten .

“Premium en Basic betekent niets voor een potentiële klant, behalve dat het ene plan goedkoop is en het andere duur. Eigenlijk, kijkend naar beide prijspunten, is het meer als goedkoop en goedkoop “, merkte Ruben op .

Nadat hij echter dieper ingegaan was op het inventariseren van zijn klantenbestand, kon hij prijsplannen bijwerken met functiesets en namen die beter aansluiten op hun werkelijke behoeften (Freelancer versus Studio.

En het resulteerde in de grootste omzetstijging die zijn app zag (zelfs groter dan door FreshBooks te worden getoond voor een miljoen mensen).

SEO-consultant John Doherty deed iets soortgelijks met zijn service, Credo , waarbij hij plannen opsplitste naar klantgrootte, zodat ze direct begrijpen in welk plan ze passen.

Dus nu is je werk gemakkelijk. Je leunt achterover, ontspan je en wacht tot bezoekers je vertellen in welke ’emmer’ ze vallen.

(Tenzij je ‘die vent’ wilt zijn die een bureau heeft maar alleen betaalt voor het freelancersplan. Wees die gast niet.)

Makkelijk genoeg, toch?

Dat zou je denken. Maar het is het niet.

Bijvoorbeeld, Due bleek dat er vijf unieke segmenten net binnen “ freelance programmeur ”:

 1. Onafhankelijke contractanten (40% van de programmeurs)
 2. Moonlighters (27%)
 3. Gediversifieerde werknemers (18%)
 4. Uitzendkrachten (10%)
 5. Bedrijfseigenaren programmeren (5%)

 

Dus nu is zelfs ‘Freelancer’ niet goed genoeg. Want als je persona’s zoveel mogelijk wilt verkleinen, moet je een onderscheid maken tussen maanlichters die laat opblijven en werken na hun 9-5, van het programmeren van bedrijfseigenaren die van 9-9 hustlin zijn.

U kunt deze strategie zelfs uitbreiden tot buiten de prijspagina’s voor casestudy’s. U kunt bijvoorbeeld een groot aantal verschillende e-commerceshops benadrukken en vervolgens zien welke de meeste registraties tot gevolg hebben.

Vervolgens zoekt u het omgekeerde doelpad op van uw conversiegebeurtenis om de vorige bezochte pagina’s te bekijken. Op die manier kunt u nog steeds zien dat Home & Beauty beter presteert dan Sports & Outdoors door 2: 1 – zelfs als er geen expliciete optie is om te selecteren wanneer u zich aanmeldt.

In AdEspresso is het nog eenvoudiger om een ​​aangepaste doelgroep te maken op basis van waar de gebruiker op uw website is geweest. U kunt ervoor kiezen om een ​​aangepaste doelgroep van websitebezoekers te maken op basis van een aangepaste combinatie op basis van een specifiek domein, pad, gebeurtenis of URL. Nadat uw doelgroepen zijn gemaakt, kunt u deze opnemen en uitsluiten van uw campagnes om ervoor te zorgen dat uw berichten zo precies zijn als het zou moeten zijn om ervoor te zorgen dat gebruikers weten waarom ze wat u aanbiedt nodig hebben.

 

2. Personaliseer nu (zoveel mogelijk)

Zodra mensen zichzelf (tot op zekere hoogte) zelf selecteren, kun je beginnen met het personaliseren van wat ze zien (tegen alle anderen).

Personalisatie is alleen afhankelijk van die ‘trigger’. Die zelfselectie.

Er is geen beter voorbeeld dan Amazon.

U geeft blijk van interesse in specifieke boeken (via productweergaven en aankopen) en site-inhoud wordt afgestemd op de specifieke categorie (zoals bedrijf of memoires).

afbeeldingsbron )

Andere veel voorkomende opties zijn online gedrag en sitegeschiedenis , bezoekerslocatie en zelfs welk apparaat ze gebruiken.

afbeeldingsbron )

U kunt zelfs linkklikken gebruiken in een e-mail, die automatisch ‘taggen’ of mensen naar de juiste lijst slepen na het downloaden van een onderwerpgerelateerde leadmagneet .

Uw database-informatie (dat wil zeggen lijsten voor verschillende segmenten) kan vervolgens worden gekoppeld aan Facebook-advertenties om unieke aangepaste doelgroepen te maken (en bij te werken).

Hiermee kunt u uiteindelijk een klein deel van uw doelgroep aan advertenties koppelen. Zoals Bing gericht op zakelijke adverteerders.

afbeeldingsbron )

DIT is personalisatie. Niet de oubollige, smerige, “Hey $ FNAME” dingen die in een e-mail worden gestopt voordat deze de deur uitloopt.

Maar het is complex, zoals je net hebt gezien. Dus hier is wat u kunt standaard instellen voor het geval dat.

3. Omvat alle trechter-segmentatie wanneer al het andere faalt

Echte personalisatie zoals je net hebt gezien, kost veel. Het vereist veel onderling verbonden stappen.

We hebben zojuist gezien hoe een centrale database de site- of app-activiteit oppikt en zelfs kanaalbetrokkenheid (bijv. Klikken op e-mailkoppeling), helemaal terugbindt in retargetingberichten op basis van het trechterstadium (bijvoorbeeld bewustzijn, overweging of beslissing).

Er gebeurt veel. Tal van bewegende stukken.

Een manier om dit alles te vereenvoudigen (hoewel, nog steeds ongelooflijk tijdrovend) is de inkomende trechter-segmentatie van Oli bij Unbounce .

afbeeldingsbron )

Specifieke pagina’s worden gemaakt voor een specifiek kanaal of medium. Zodat al uw variabelen (zoals tekst, ontwerp, enz.) Op de juiste manier kunnen worden uitgelijnd.

Jon Loomer doet hier een variatie op. Van origine maakte hij zijn botten in Facebook Advertising, Jon’s begon onlangs ook uit te breiden naar op ondernemerschap gerichte trainingsproducten.

Deze twee onderwerpen, terwijl ze aan elkaar grenzend en vergelijkbaar zijn, trekken heel verschillende mensen aan.

Dat betekent dat hij zijn advertentiecampagnes in elk gebied moest uitbreiden: advertenties op Facebook en die van ondernemers. Zoals water en olie, mengen die twee zich niet.

Vervolgens worden die advertentiecampagnes vervolgens weer gekoppeld aan specifieke blogpostweergaven (per categorie, of meer specifiek, het woord in de URL).

afbeeldingsbron )

Natuurlijk, de dingen een beetje lastig op basis van de trechter het podium . Het is net als een andere laag van context die je van ~ twee mogelijke scenario’s naar zes in een oogwenk brengt. (Twee segmenten maal drie minimale trechterstadia.)

afbeeldingsbron )

MarketingExperiments.com heeft aangetoond dat het koppelen van kopieën aan het koopstadium (voor een medisch centrum voor chronische pijn) in staat was om de leads van hun website te verhogen conversies met 331% te verhogen .

afbeeldingsbron )

De site luisterde naar de behoeften van de gebruiker, trok diegenen aan die op zoek waren naar antwoorden, converseerde met diegenen die meer informatie wilden en nieuwe relaties koesterden . (Met andere woorden, het aanpassen van de juiste berichten en CTA’s langs de weg).

De eenvoudige nieuwe lay-out van de pagina was in staat om tegemoet te komen aan de behoeften van vier verschillende groepen.

Een website van een belastingadviseur was in staat om een ​​vergelijkbare methode te gebruiken, waarbij dezelfde pagina werd gebruikt om zowel diegenen te targeten die op zoek waren naar een belastingprofessional, als diegenen die hun belasting zelf wilden doen. Ze konden vinden waar elke groep overlappende , waarbij elke groep verschilde en hun conversies met 63% verrijkt.

afbeeldingsbron )

Dit bedrijf is geoptimaliseerd door een subkop toe te voegen om hun boodschap nog meer naar voren te brengen en hun conversiepaden van 5 naar 2 te verlagen. Alleen deze kleine wijzigingen veroorzaakten een toename van 32,4% in conversies.

afbeeldingsbron )

Datzelfde medische bedrijf herschreef de belangrijkste stukken van hun site om tegemoet te komen aan een specifiek publiek en verhoogde hun klikfrequentie met 49,5%.

afbeeldingsbron )

De kopie moet mensen door een denkproces in vier fasen van uw product of dienst leiden :

 • Je begrijpt wat ze nodig hebben
 • U weet hoe u het probleem kunt oplossen / een oplossing kunt vinden
 • U bent beter dan anderen bij het oplossen van dit probleem / het vinden van een oplossing, en
 • Ze zouden NU met deze oplossing moeten doorgaan.

 

Trechter uw verschillende segmenten door ze van boven naar beneden te sorteren. Aan de top heb je diegenen die net je inhoud lezen en leren kennen. Dan, in het midden, heb je de gebruikers die informatie zullen verstrekken, zoals hun e-mailadres. Aan de onderkant moeten gebruikers worden klaargestoomd om te converteren of zich te abonneren.

Dat is één stroom of pad. En het moet worden herhaald voor elk individueel klantensegment dat u heeft.

Conclusie

Kleine bedrijven hebben mogelijk maar één doelsegment.

Maar je hebt meer dan waarschijnlijk op zijn minst een paar. Er kunnen zelfs al drie tot vijf klantpersonages zijn.

Dat is lastig. Omdat je net je leven exponentieel moeilijker hebt gemaakt als het gaat om betaalde, prestatiegerichte campagnes.

U wilt dat deze doelgroepen zo klein en mogelijk gedefinieerd zijn. Maar meerdere segmenten maakt dat bijna onmogelijk.

Dus in plaats daarvan moet je een beetje creatief zijn:

 • U kunt mensen eenvoudig zelf selecteren en u precies vertellen wie of wat ze zijn.
 • U kunt ook gebruikmaken van personalisatie op steroïden om eerdere browsergegevens en andere ‘impliciete’ informatie in te halen om erachter te komen wie wie is. 
 • En dan kunt u trechter-segmentatie gebruiken om uw berichten uit te lijnen op basis van kanalen / mediums en / of trechterstadium.

Dit is allemaal niet eenvoudig. Of eenvoudig. Of leuk.

Maar uiteindelijk heeft uw vermogen om een ​​passend aanbod aan te passen aan de intentie van elke bezoeker een veel grotere impact op de resultaten.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *