Hoe u gebruikerservaring en conversiepaden in Google Analytics kunt optimaliseren - DeLaatbusiness

Hoe u gebruikerservaring en conversiepaden in Google Analytics kunt optimaliseren

6 min


138
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als je de afgelopen paar maanden alle denkleiders hebt gevolgd, weet je dat we het allemaal hebben over gebruikerservaring. Hoe meer u uw individuele gebruikerservaringen kunt aanpassen, personaliseren, optimaliseren, targeten, aanpassen en segmenteren, hoe meer succes u zult zien in 2017.

Dat is een leuke gedachte, maar niet een heel gemakkelijk geïmplementeerde praktijk. De waarheid is dat het volgen van gebruikerservaringen geen sinecure is.

Vooral in Google Analytics.

Hoofd in handen

Vage toeschrijvingsmodellen en scheve conversiepaden maken het rapporteren op uw gebruikservaring frustrerend, om het zachtjes uit te drukken. Dus, om dingen gemakkelijker te maken, begin met het kammen via uw Google Analytics-gegevens met een specifiek doel voor ogen .

Begin met het identificeren van de ideale conversiepaden waardoor gebruikers het meest converseren. Richt uw tijd / energie niet op delen van uw site / campagne die uw omzet of groei niet genereren.

Optimaliseren naar de conversiepaden die u al geld opleveren .

Attribution – A Tricky Place to Start

Attributie is een lastig onderwerp. Voor een duidelijker beeld van verschillende toeschrijvingsmodellen kun je de onderstaande video bekijken.

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat u bijhoudt met duidelijke doelen en parameters in gedachten en dat u het juiste toeschrijvingsmodel gebruikt voor de doelen waarop uw campagne is gebaseerd. Als u het juiste toeschrijvingsmodel gebruikt, krijgt u een zo nauwkeurig mogelijk beeld van uw conversiepad.

Dat is de Golden Nugget die we willen optimaliseren.

Het eerste klik versus laatste klikdebat

Als u Google Analytics gebruikt, moet u weten dat de standaardvoorkeur is ingesteld op het ‘laatste klik’-toeschrijvingsmodel.

Dit betekent dat als u meerdere kanalen heeft waarmee u verkeer genereert en conversies genereert, alleen de laatste gebruikersinteractie wordt toegekend voor de succesvolle conversie.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken of u een Facebook-advertentiecampagne voor een nieuw product uitvoert. Laten we zeggen dat een gebruiker uw advertentie in zijn nieuwsfeed ziet, maar er niet op heeft geklikt. Later heeft dezelfde gebruiker uw site Googled en uw servicepagina rechtstreeks bezocht en geconverteerd. Zelfs als de eerste indruk van de Facebook-advertentie echt is wat de gebruiker aan het converteren heeft gezet, krijgt Google hier alle eer.

Dit is het “laatste klik wint” -model.

Sommigen beweren dat, in tegenstelling tot de laatste klik, de eerste klik echt het belangrijkste is in termen van toeschrijving. Dit komt omdat de eerste klik de eerste interactie van uw gebruiker met uw merk vertegenwoordigt.

En dit zijn slechts twee van de vele verschillende toeschrijvingsmodellen – de lijst gaat maar door .

Ondersteunde conversies

Dus, met al deze verschillende toewijzingsmogelijkheden, hoe moeten we het meest nauwkeurige beeld van onze conversiepaden trekken?

U kunt beginnen door te kijken naar uw ondersteunde conversies in Google Analytics. Ondersteunde conversie houdt rekening met de verschillende toeschrijvingsmodellen en verschillende vertoningsniveaus die u kunt genereren.

In plaats van alleen naar de laatste klik en CTR te kijken, zullen ondersteunde conversies kijken naar view-throughconversies en naar de verschillende kanalen waar uw gebruiker doorheen reist voordat hij zijn eindbestemming bereikt.

ondersteunde conversies stroomdiagram

Ongeacht welk toeschrijvingsmodel u gebruikt, het doel moet altijd hetzelfde zijn. En dat is om het meest nauwkeurige beeld van uw conversiepad te identificeren en te beginnen met optimaliseren voor die ideale gebruikerservaring . Bijvoorbeeld:

  • Misschien vindt u dat u veel vertrouwen bij klanten verdient, des te meer u uw klanten vragen op Facebook beantwoordt. Misschien duwen meer gedetailleerde reacties mensen door de trechter.
  • Misschien verhoogt retargeting uw conversies en verbetert uw advertentie-uitgaven.
  • Het is mogelijk dat veel mensen je vinden op Google EN vervolgens op een PPC-advertentie klikken.

Waar het op neerkomt, is weten welke marketing uw bezoekers raken en hoe ze vervolgens kunnen worden gemodelleerd – helpt u deze paden te optimaliseren.

Nu we hebben gesproken over de conversiepaden die buiten uw website worden gebruikt, laten we eens kijken wat er in uw website gebeurt …

Uw ideale conversiepad vinden

Er zijn veel verschillende hulpmiddelen binnen Google Analytics waarmee u conversiepaden kunt bijhouden. Om te beginnen kunt u Gedragsstromen bekijken om de verschillende aanraakpunten van uw gebruikersconversiepad (of de Reis van de koper voor e-commerce) te identificeren.

gedrag stroomt Google Analytics

Het bekijken van uw gedragsstromen in Google Analytics is een geweldige manier om te weten hoe de meeste bezoekers door uw website navigeren. Ken deze paden!

De tijd nemen om deze verschillende treemaps te analyseren, kan u een paar serieuze inzichten geven in welke delen van uw site werken en welke delen gebruikers stuiteren.

Het is jouw taak om de punten van de Reis van de Koper met elkaar te verbinden om de overgang van zoekactie naar verkoop zo soepel en wrijvingsloos mogelijk te maken.

Omgekeerde conversiepaden

Als u echt het beste uit uw Google Analytics-gegevens wilt halen, kunt u een stap verder gaan.

In plaats van alle verschillende gedragsstromen te overwegen, kunt u beginnen met de meest succesvolle conversie-eindpunten. Dit is waar het omgekeerde conversiepakket binnenkomt.

Omgekeerde conversiepaden laten u zien, vanaf de succesvolle conversie, op welke pagina’s uw lead op uw site heeft gereisd en via welk kanaal ze zijn gekomen. Wat is er zo geweldig aan reverse-conversiepaden in Google Analytics, is dat ze geordend zijn op volume .

reversepaths1

Ga als volgt te werk om het rapport Reverse Goal Path in Google Analytics te vinden

reversepaths2

En hier is hoe dit rapport te bekijken. Merk op dat de rechterkolom is waar bezoekers hun reis beginnen.

Dit is waar de echte inzichten binnenkomen.

Zodra u het omgekeerde conversiepad met het hoogste volume hebt geïdentificeerd, kunt u beginnen met het optimaliseren van uw gehele site in de richting van deze gebruikerservaring. Of begin tenminste met het optimaliseren van uw “geldpagina’s” naar deze UX.

Optimaliseren naar uw ideale conversiepad

2017 wordt het jaar waarin iedereen leert dat efficiënte optimalisatie het toewijzen van uw tijd, energie en uitgaven aan uw meest winstgevende bedrijfsmiddelen en campagnes betekent.

Dit is de reden waarom de beste linkbouwers niet alleen grote lijsten met backlinks verzamelen. Ze geven prioriteit aan hun meest waardevolle ‘geld’-servicepagina’s en sturen hun backlinks in die richting in tegenstelling tot alleen de startpagina.

Dit komt omdat dit de pagina’s zijn die daadwerkelijk conversies en inkomsten genereren. Wat betekent dat dit is waar ze het verkeer willen laten stromen. Stapelen is niet zo erg als we het hebben over verkeer en conversies.

Hetzelfde geldt voor het optimaliseren van uw conversiepaden en gebruikerservaring. Hoewel het misschien leuk is om de gebruikerservaring voor elke gebruiker te verbeteren en elke lead die door uw domein gaat, zal dat u geen geld opleveren.

Richt in plaats daarvan uw inspanningen en middelen op het repliceren van de meest succesvolle gebruikerservaring die tot de meeste conversies heeft geleid.

Hier zijn drie eenvoudig te implementeren trackingstatistieken van Google Analytics die u zullen helpen optimaliseren naar uw ideale conversiepad.

Bestemmings-URL-tracking

Als u de zwakke schakels in een keten wilt identificeren, moet u elke koppeling afzonderlijk testen.

Dit betekent dat als u de reis van uw ideale koper optimaliseert, u tracking van bestemmings-URL’s voor elke specifieke pagina van dat pad nodig heeft. Op deze manier kunt u uw interne koppelingsstrategie vernieuwen om relevantere links naar die pagina’s te verwijzen.

pagina's

U kunt ook zien of een pagina in de reeks een hoger bouncepercentage heeft dan de andere. Als dat het geval is, kunt u overwegen de pagina te verwijderenof de specifieke gebruikerservaring optimaliseren om dat bouncepercentage te verlagen.

Button Tracking

Hoe gedetailleerder u wordt met uw tracking, hoe nauwkeuriger de rapportage gewoonlijk zal zijn. Dus u moet niet stoppen bij het volgen van de bestemming. Ga nog een stap verder en volg de knopknoppen op die specifieke bestemmings-URL’s (subpagina’s).

Het is heel goed mogelijk dat als je een enkele pagina binnen je conversiepad hebt die verantwoordelijk is voor de meerderheid van de bounces, het volgen van knoppen je laat zien waarom. Meer dan de meeste mensen realiseren we ons niet dat de CTA’s op onze echte knoppen te vaag of te sterk zijn.

knop die google analytics bijhoudt

Hoe dan ook, de wrijving neemt toe en het bouncepercentage stijgt. Dat is wat we willen elimineren.

Vorm- en winkelwagentracking

Ten slotte kunt u ook het bouncepercentage bijhouden binnen de specifieke formulieren op specifieke pagina’s in Google Analytics. Dit kan behoorlijk technisch worden, maar het is echt een snelle manier om vast te stellen of uw formulieren te veel gebruikers vragen.

Nadat u een gebruiker heeft gevraagd om een ​​formulier in te vullen, kunt u uw conversiepad optimaliseren voor het verkeerde gedeelte van uw trechter, als u ze in één veldinzending zoals ‘algemeen marketingbudget’ wegjaagt.

Zodra u uw formulier invult, is het tijd om over de finish te gaan.

vorm bijhouden van Google Analytics

Dit is waar granulaire tracking in Google Analytics echt zijn waarde laat zien. Stelt u zich eens voor dat u de meerderheid van uw leads neemt die voor 95% klaarliggen om te converteren, en ze die 5% oplevert met slechts een soepelere / slankere gebruikerservaring.

Vervolgens wordt de hele site geoptimaliseerd voor deze exacte gebruikerservaring. Dat is een aantal optimalisaties van hardcore conversies.

En binnenkort zou je de hardcore resultaten moeten zien die volgen.

Takeaways

2017 gaat niet over harder werken. Het gaat om slimmer werken.

Zoals Garrett Mehrguth, de CEO van Directive Consulting , heeft gezegd:

“Focus moet onze focus zijn. Laat goede ideeën ons niet vertragen. ‘

In plaats van onze site en onze inhoud te optimaliseren om indruk te maken op elke reeks ogen, moeten we selectiever worden met onze optimalisatiecampagnes.

Dit begint met meer gericht te zijn op de gebruikerservaringen die we volgen. Identificeer de conversiepaden waarmee u al geld verdient, en schaal die op. Optimaliseren voor prestaties die al bewezen is.

Optimaliseren op de best presterende delen van uw site – zo maakt u het goede en het grote groter .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *