Hoe u Messenger Marketing kunt gebruiken om een ​​loyaliteitsprogramma met meerdere lagen te creëren dat terugkerende aankopen van uw beste klanten genereert - DeLaatbusiness

Hoe u Messenger Marketing kunt gebruiken om een ​​loyaliteitsprogramma met meerdere lagen te creëren dat terugkerende aankopen van uw beste klanten genereert

10 min


219
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als u een lokaal bedrijf bent en herhalingsaankopen van uw beste klanten wilt maken, is dit een loyaliteitsbeloningsprogramma.

Het is moeilijk om het belang van klantenbehoud te overschatten. In de eerste plaats laten onderzoeken zien dat het een veel betere ROI heeft dan het proberen nieuwe klanten te werven.

Heb je je dat gerealiseerd …

 • Het verwerven van een nieuwe klant is 7x duurder dan het behouden van een bestaande.
 • In vergelijking met nieuwe klanten hebben bestaande klanten 50% meer kans om een ​​nieuw product te proberen en gemiddeld 31% meer te besteden .
 • Retentie heeft 2-4 keer meer invloed op uw groei dan acquisitie.
 • Een toename van 5% in klantenbehoud kan de winstgevendheid met 75% verhogen .

Dit is logisch als je erover nadenkt. Uw klanten kennen u immers al, vertrouwen u graag. Ze hebben aangetoond dat toen ze hun zuurverdiende geld legden om je product of dienst in het verleden te kopen.

En als u uw bedrijfswinsten wilt laten groeien, doet u er goed aan om goed voor deze mensen te zorgen en hen een goede reden te geven om steeds weer bij u terug te komen – opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Blijkt dat Messenger Marketing met ManyChat een fantastische manier is om precies dat te doen.

In deze strategie ga je leren hoe we bij Messenger Marketing Experts een technologiestack van ManyChat, Zapier en Mobile Wallet (Apple & Android) gebruikten om een ​​meerlagig beloningsprogramma te creëren dat klantentrouw en herhaalaankopen stimuleert.

Laten we ervoor gaan!

Een idee aannemen van ‘s werelds grootste merken

Hoe weten we dat loyaliteitsprogramma’s en beloningsprogramma’s werken?

Welnu, kijk eens naar wat veel van de meest succesvolle bedrijven in de wereld aan het doen zijn.

Grote merken zoals Starbucks hebben enorm veel middelen gestoken in het maken van hun beloningsprogramma’s omdat ze zich terdege bewust zijn van de immense waarde van het stimuleren van herhalingsaankopen van hun beste klanten.

loyaliteitsprogramma starbucks | bouw een klantloyaliteitsprogramma op

Starbucks heeft een van ‘s werelds grootste beloningsprogramma’s met 20 miljoen leden (en ook tellen). Sommige analisten schatten dat Starbucks elk jaar $ 5 miljard aan rewards-kaarttransacties verdient, waardoor het een groot deel van het succes van het bedrijf is.

Dus hoe werkt hun programma?

Starbucks maakt gebruik van een primair principe in hun rewards-kaart:

Bied stijgende voordelen voor herhalingszaken.

De enige manier om je te kwalificeren voor ‘Gouden status’ en de kortingen die hiermee gepaard gaan, is om herhalingsaankopen te doen.

Starbucks beloont getrouwheidsprogramma voorbeeld manychat

Starbucks is slim om het programma toegankelijk te maken op mobiele telefoons, waardoor het gemakkelijk is voor de meeste mensen die 24/7 hun telefoon bij zich hebben. En via de mobiele app kunnen ze extra aanbiedingen voor kaarthouders promoten.

starbucks loyaliteit beloningen programma voorbeeld

Kortom, hoe meer geld u uitgeeft aan Starbucks, hoe meer voordelen u krijgt. Wat je aanmoedigt om nog meer geld aan Starbucks uit te geven en nog meer voordelen te krijgen. En zo verder, enzovoort.

Het is een eenvoudig model dat heel goed werkt. En nu – dankzij de ontzagwekkende ontwikkeling van ManyChat en de integratie met Zapier – kun je exact hetzelfde doen als wat Starbucks aan het doen is.

En u kunt alles doen binnen een app waar uw klanten al vertrouwd mee zijn: Facebook Messenger.

GERELATEERD:  7 manieren om Messenger Marketing in uw bedrijf te implementeren vandaag )

Bouw een Messenger Marketing Loyalty Rewards-programma: Walk-Through

Laten we eerst helemaal door het programma lopen, vanaf de eerste aanmelding tot en met het selecteren en inwisselen van een aanbieding voor beloningen. We gaan het allemaal laten zien vanuit het oogpunt van de eindgebruiker, zodat u precies kunt zien wat uw klanten zullen ervaren wanneer zij uw beloningsprogramma gebruiken.

Eerste dingen eerst: aanmelden voor het programma.

U kunt het aanmeldingsproces op een aantal manieren activeren. U kunt bijvoorbeeld mensen opdracht geven om uw bedrijfspagina een Facebook-bericht te sturen met het woord ‘beloningen’.

En wanneer ze dat doen, worden ze in het eerste bericht gesegmenteerd als een iPhone- of Android-gebruiker.

manychat message example voor loyaliteitsprogramma

Dit is een essentiële eerste stap, want we moeten weten of we Zapier gaan gebruiken om te integreren met Apple Wallet of Android Wallet.

Vervolgens moeten we de contactgegevens van de gebruiker bekijken. Facebook maakt dit nu ongelooflijk eenvoudig – vraag gewoon de gebruiker om zijn e-mail en telefoon in te voeren, en Facebook zal die items automatisch verstrekken op basis van de informatie in hun account.

Dus de gebruiker hoeft alleen maar op zijn e-mailadres te tikken:

manychat voorbeeld van e-mailverzameling via facebook messenger

En hetzelfde met hun telefoonnummer:

manychat message voorbeeld voor het verzamelen van telefoonnummers

Je kunt hier zien dat we mensen drie bonuspunten bieden voor het nemen van deze stap. We geven deze extra stimulans omdat we weten dat sommige mensen wat aarzelend zijn om hun telefoonnummer op te geven.

Merk ook op dat als de gebruiker een ander e-mailadres of telefoonnummer wil gebruiken, ze altijd een alternatief kunnen typen.

Zodra dat is gebeurd, hebben we alle informatie die we nodig hebben om hun spaarkaart te maken. Daarom sturen we hen een kort bericht waarin staat dat hun kaart wordt gemaakt en binnenkort wordt bezorgd.

manychat message loyaliteitsprogramma bijvoorbeeld

Zodra Zapier alle noodzakelijke communicatie tussen ManyChat en Mobile Wallet tot stand brengt, krijgt de gebruiker een ander bericht met de mededeling dat hun kaart is gemaakt.

Het enige wat ze moeten doen, is klikken op “Install Loyalty Card”:

installeer een klantenkaart met een mobiele portemonnee met manychat en messenger

Dit is een dynamische knop die linkt naar de nieuwe kaart van de gebruiker in zijn Apple / Android-portemonnee.

Wanneer ze op die link tikken, wordt de kaart geopend in hun mobiele portemonnee. Alle informatie die ze hebben verstrekt, zoals hun e-mailadres, wordt automatisch toegevoegd.

Het enige wat de gebruiker hoeft te doen om de rewards-kaart te installeren, is op ‘Toevoegen’ tikken.

voorbeeld van een mobiele portemonnee met een loyaliteitsprogramma

Ze ontvangen een bericht dat hun kaart (een “pas” genoemd) is toegevoegd. En als ze op “Open Pass” klikken, opent het hun nieuwe rewards-kaart in hun mobiele portemonnee.

Messenger loyaliteitsprogramma in mobiele portemonnee met behulp van manychat

En daar is het! Eén gloednieuwe loyaliteitsbeloningenkaart, rechtstreeks opgeslagen in de mobiele portemonnee van de gebruiker.

Voorbeeld van mobiele portemonnee voor loyaliteitsprogramma voor messenger-marketing

Ze kunnen ook pushmeldingen ontvangen van hun mobiele portemonnee wanneer u nieuwe aanbiedingen publiceert.

loyaliteitsprogramma in een mobiel portemonnee-voorbeeld

We hebben de rewards-kaart zo eenvoudig mogelijk gemaakt om hem gebruiksvriendelijk te houden. Een kenmerk dat echter een vermelding verdient, is de mogelijkheid om de pas te delen met vrienden om nog meer punten te verdienen.

deel het loyaliteitsprogramma met vrienden via een mobiele portemonnee

Zodra ManyChat het bericht krijgt dat de kaart van de gebruiker is aangemaakt, feliciteert het de gebruiker automatisch en vraagt ​​hij hen om enkele van de beschikbare aanbiedingen te bekijken.

manychat bericht feliciteren met de loyaliteitsprogramma gebruiker

Wanneer het gebruik klikt op ‘Aanbiedingen bekijken’, wordt hun mobiele portemonnee geopend in een apart venster in Messenger samen met een lijst met uw huidige aanbiedingen.

Facebook-messenger-aanbieding van loyaliteitsprogramma

Een aanbieding selecteren is eenvoudig – tik gewoon op wat je wilt! Wanneer u dat doet, ontvangt u een bevestigingsbericht.

bevestigingsprogramma voor messenger-loyaliteitsprogramma's

En afhankelijk van uw meldingsinstellingen voor mobiele telefoon kunt u ook een pushmelding krijgen.

bijgewerkte aanbiedingen in messenger van loyaliteitsprogramma

En als u nu teruggaat naar uw mobiele portemonnee, ziet u dat de afbeelding van de kaart is vervangen door de nieuwe aanbieding die u zojuist hebt gekozen.

Messenger-aanbieding voor voorbeeld van een loyaliteitsprogramma

Op dit punt heeft de gebruiker alles wat hij nodig heeft om zijn aanbieding te claimen. Maar we moeten nooit aannemen dat ze weten hoe ze het moeten claimen, vooral als het gaat om tools zoals Apple / Android Wallet, waar ze misschien nog niet zo bekend mee zijn.

Dus we zorgen ervoor dat de gebruiker een bericht krijgt met de vraag of ze hun aanbieding kunnen downloaden. Als ze dat niet waren – of als ze het niet zeker weten – kunnen ze ons dit laten weten en zullen we hen instructies geven over wat ze precies moeten doen.

voorbeeld van een messenger-loyaliteitsprogramma in manychat

Nu zijn we er bijna! Nadat de aanbieding is gedownload, kan de gebruiker meteen weer Messenger openen en op ‘Aanbieding inwisselen’ klikken als deze klaar is.

manychat bericht in facebook messenger voor loyaliteitsprogramma

Op dit moment hebben we een pincode nodig voor verificatie. De server of kassier kan het pincode invoeren om de aanbieding in te wisselen.

voorbeeld van een messenger-loyaliteitsprogramma met beschermde pin

En de aanbieding is ingewisseld! U ontvangt een pushmelding …

aanbieding ingewisseld in voorbeeld van mobiele portemonnee

… en u zult worden beloond met meer loyaliteitspunten.

voorbeeld van een messenger-loyaliteitsprogramma nieuwe punten verdienen

Nu, wanneer u teruggaat naar uw mobiele portemonnee, zult u merken dat de ingewisselde aanbieding is verdwenen en opnieuw is vervangen door de rewards-kaart. Je beloningspunten worden ook verhoogd.

voorbeeld van een messenger-loyaliteitsprogramma in een mobiele portemonnee

Nu heeft de gebruiker zijn aanbieding ingewisseld en meer beloningspunten gekregen, die ze kunnen gebruiken om nog meer aanbiedingen in de toekomst in te wisselen! Het is een deugdzame cyclus die mensen aanmoedigt om keer op keer terug te komen naar uw bedrijf.

De enige stap die overblijft is om de gebruiker eraan te herinneren terug te komen en meer aanbiedingen te bekijken, die we met een vertraging in Messenger doen.

voorbeeld van een Messenger Marketing-loyaliteitsprogramma

Wanneer de gebruiker nu de beschikbare aanbiedingen bekijkt, is het aanbod dat ze zojuist hebben ingewisseld, verdwenen.

aanbiedingen beschikbaar in het loyaliteitsprogramma voor messenger

En dat is het!

Het mooie van dit beloningsprogramma is hoe eenvoudig en handig het is voor de eindgebruiker.

Alles leeft rechtstreeks op hun telefoon, wat betekent dat ze zich nooit zorgen hoeven te maken over het vergeten om een ​​cadeaubon of coupon bij zich te hebben. En ze hebben overal toegang tot alles via Facebook Messenger, dus het is gemakkelijk om aanbiedingen in te wisselen, zelfs als ze niet bekend zijn met het gebruik van hun mobiele portemonnee.

GERELATEERD:  Hoe je je eerste Chatbot-quiz kunt bouwen met behulp van ManyChat-voorwaarden )

Het beste van alles is dat je ManyChat kunt gebruiken om te communiceren, herinneringen te verzenden en vragen te beantwoorden. En elke keer dat u een nieuwe aanbieding publiceert, trilt een melding in de zak van al uw loyaliteitsprogramma-klanten, waardoor ze worden gestimuleerd om terug te keren naar uw bedrijf.

Bouw een Messenger Marketing Loyalty Rewards-programma: Setup

We hebben dit programma gemaakt met behulp van een stapel van drie verschillende tools: ManyChat, Mobile Wallet en Zapier.

Het vereist in totaal zes stromen binnen ManyChat. Het doel van deze zes stromen is om:

 1. Maak hun beloningskaart
 2. Lever hun beloningskaart
 3. Bevestig dat hun spaarkaart is geïnstalleerd en vraag hen om uw aanbiedingen te bekijken
 4. Controleer of u weet hoe u uw aanbieding kunt verzilveren
 5. Wissel de aanbieding in en werk hun spaarpunten bij
 6. Vraag ze om je nieuwe aanbiedingen te zien

manychat-stromen voor het maken van een loyaliteitsprogramma voor messenger-marketing

Met Mobile Wallet beheert u natuurlijk de aanbiedingen die u aan klanten van het loyaliteitsprogramma wilt geven. De aanbiedingen zijn volledig aanpasbaar aan uw bedrijf.

hoe u een loyaliteitsprogramma voor messenger-marketing kunt opzetten in manychat

En tot slot verbindt Zapier deze twee diensten met elkaar. Zoals u kunt zien, hebben we vijf zaps nodig om dit te laten werken. Het doel van die vijf zaps is om …

 1. Maak de loyaliteitspas
 2. Stuur de beschikbare aanbiedingen naar ManyChat
 3. Controleer of u weet hoe u uw aanbieding kunt verzilveren
 4. Verzend verzilveringsinformatie naar ManyChat
 5. Vraag de gebruiker om uw nieuwe aanbiedingen te bekijken

zapier setup voor messenger marketing loyaliteitsprogramma

En dat is alles wat er is. Het kost wat tijd om op te zetten, maar het is zeker de moeite waard op het einde, omdat je een eenvoudig te gebruiken beloningsprogramma hebt waarvoor geen uitgeprinte kaarten, kortingsbonnen of certificaten nodig zijn.

Uw klanten zullen er dol op zijn.

Bouw een Messenger Marketing Loyalty Rewards-programma: Tips

Als onderdeel van uw beloningsprogramma kunt u zoveel aanbiedingen maken als u wilt, voor elk product of elke dienst die u wenst.

Om een ​​beroep te doen op uw volledige klantenbestand en optimaal gebruik te maken van dit nieuwe programma, kunt u overwegen om verschillende soorten aanbiedingen toe te voegen. Hier zijn een paar suggesties:

 • Maak een paar aanbiedingen die onmiddellijk beschikbaar zijn, als een manier om mensen binnen te krijgen. Dit kunnen relatief kleine kortingen zijn. Bijvoorbeeld een gratis bijgerecht of een halve prijs voorgerecht.
 • Verschaf een reeks aanbiedingen om verschillende soorten klanten aan te spreken. Geef bijvoorbeeld kortingen op vegetarische voorgerechten en vleesgerechten.
 • Creëer ten minste één premiumaanbieding waarvoor veel beloningspunten vereist zijn. Dit zal genoeg zijn om sommige mensen te overtuigen om vele keren terug te komen. U kunt bijvoorbeeld een gratis fles dure wijn aanbieden na 50 punten.
 • Houd het leuk tijdens de feestdagen door seizoensaanbiedingen te maken! In de herfst kunt u bijvoorbeeld een gratis stuk pompoentaart aanbieden.

Het leuke aan beloningsprogramma’s is het gamification-aspect. Zodra mensen beginnen met het verzamelen van beloningspunten, begint het te voelen als een spel dat ze willen winnen . Als ze 12 punten hebben, zullen ze zich gedwongen voelen om er nog 8 te krijgen, zodat ze die aanbieding voor 20 punten kunnen claimen. Zodra ze 20 punten hebben bereikt, komen ze misschien in de verleiding om 40 punten te behalen voor een nog grotere beloning.

En niet alleen zorgt dit ervoor dat ze terug blijven komen naar uw bedrijf, het maakt hun ervaring ook leuker.

GERELATEERD:  Hoe een verjaardag te implementeren Bot gegarandeerd om uw abonnees te laten vieren ]

 

Bouw een Messenger Marketing Loyalty Rewards-programma op: Maak contact met uw klanten

De meeste marketingstrategieën die veel aandacht krijgen, zijn allemaal gericht op het bereiken van nieuwe mensen.

Nieuwe leads genereren. Nieuwe verkoop. Nieuwe klanten.

Begrijp me niet verkeerd – dat spul is geweldig, en je moet het doen.

Maar veel bedrijven hebben de neiging om hun bestaande klanten te vergeten. En ze missen een enorme kans om een ​​superieure ROI te genereren en tegelijkertijd een diepere band te vormen met hun grootste fans.

En Messenger Marketing is een geweldige manier om dat te doen. In feite is dit waarschijnlijk de enige beste manier voor een bedrijf om het te doen.

Want onthoud dat messaging de manier is waarop de meeste mensen tegenwoordig communiceren. E-mail is zo overweldigend dat mensen het zelfs maar zelden openen en niemand vindt het leuk om telefoontjes te krijgen van niet-herkende nummers.

Maar Messenger gebruiken is handig. Communicatie is direct, privé en één-op-één. En daarom zien bedrijven die ManyChat gebruiken, open rates in het bereik van 85% en hoger.

Dat soort engagement is simpelweg ongehoord door het gebruik van een ander marketingkanaal.

En wanneer u het combineert met een beloningsprogramma dat klanten stimuleert om terug te keren naar uw bedrijf, en u heeft een fantastisch recept voor een betere klantenbinding en een hogere klantlevensduur.

Het is een Fortune-500-strategie die nu beschikbaar is voor kleine lokale bedrijven. En je zou slim zijn om zo’n programma nu te adopteren, voordat je concurrenten dat doen.

LEES VOLGENDE:  Casestudy: de eenvoudige 4-staps Messenger-trechter voor marketing die $ 250.000 aan inkomsten genereerde – zonder een cent te besteden aan advertenties )

Wilt u meer strategieën zoals deze voor het genereren van leads, abonnees en verkopen van  Messenger Marketing ? Bekijk ManyChat’s nieuwe cursus Messenger Marketing & Chatbot Mastery! Het is 10+ uur gratis video-inhoud plus 15 blauwdrukken voor Messenger Marketing die je vandaag kunt implementeren! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format