Hoe u uw contentmarketing kunt verbeteren met behulp van digitale analyse - DeLaatbusiness

Hoe u uw contentmarketing kunt verbeteren met behulp van digitale analyse

9 min


130
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Hoe weet u dat uw contentmarketing effectief is?

Het is geen retorische vraag, hoewel het misschien lijkt.

Hoewel het moeilijk is om het succes en de return on investment van content louter kwantitatief te meten, kunt u absoluut gebruikmaken van digitale analyses om inzicht te krijgen in de richting en inzichten die u helpen uw aanpak te verbeteren.

Het goede ding: er zijn geen tekort aan hulpmiddelen en gidsen om u te helpen dat tegenwoordig te doen.

Het slechte: het kan een beetje overweldigend zijn als je nadenkt over hoe je aan de slag kunt gaan met digitale analyses, vooral als je een inhoudskalender hebt om op de hoogte te blijven, om nog maar te zwijgen van de promotie- inspanningen die moeten worden uitgevoerd.

Deze handleiding is dan bruikbaar en u zou moeten kunnen weglopen met een aantal zeer heldere en specifieke ideeën over hoe u gegevens kunt gebruiken om contentmarketing beter te doen.

Laten we beginnen met een paar snelle Google Analytics-rapporten die u kunnen helpen.

Google Analytics voor Contentmarketing

Zoals ik eerder al zei, kunnen kwantitatieve analyses u niet het hele verhaal vertellen over contentmarketing en de effectiviteit of ROI ervan.

Er zijn gewoon te veel ontastbare en niet-traceerbare (in ieder geval niet te volgen op de site en met gedragsgegevens) dingen, zoals merkperceptie, het relatieve effect op uw SEO en domeinautoriteit, en zelfs eenvoudige conversietoeschrijving.

Maar dat betekent niet dat we Google Analytics helemaal niet zouden moeten gebruiken met betrekking tot contentmarketing. Er zijn heel veel inzichten die u kunt trekken door simpelweg te kijken naar het gedrag van uw websitebezoekers, kanaalacquisitie en publieksrapporten, die allemaal gemakkelijk toegankelijk zijn via Google Analytics.

Hoewel de gebruiksvoorbeelden voor Google Analytics eindeloos zijn, maar beperkt door uw tijd en verbeeldingskracht, geef ik u hier en nu drie gevallen voor snel gebruik:

  • Volg uw conversies op basis van inhoud
  • Vind uw meest boeiende inhoud
  • Kijk naar organische verkeerstrends in de loop van de tijd

Conversies bijhouden op basis van inhoud

Laten we eerst en vooral een goede vinger aan de pols houden van onze bijdrage in de marketing van content tot het eindresultaat. Ja, als de site correct is ingesteld en Google Analytics is , kunnen we een idee krijgen van de bijdrage die onze artikelen leveren op het gebied van conversie.

Dit is tijdrovend op schaal en kan waarschijnlijk het beste op een programmatische manier worden uitgevoerd in zoiets als R- of Google Spreadsheets, maar ik zal u laten zien hoe u dit kunt achterhalen voor een specifiek stukje inhoud.

Stel dat u een blog met veel verkeer hebt met een snelheid van 50.000 pageviews per maand. Men moet zich natuurlijk afvragen of dit verkeer zinvol is of niet in relatie tot zakelijke doelen. Dus laten we wat gegevens opvragen over het feit of mensen al dan niet converteren nadat ze via dit stukje content zijn binnengekomen.

Om dit te doen, gaan we een aantal geavanceerde segmenten instellen:

  • Kopieer de URL van de pagina die u wilt analyseren.
  • Klik op + Segment toevoegen
  • Kijk aan de linkerkant en vind de opties “Voorwaarden” en “Sequenties”.
  • Klik op ‘Sequences’.
  • Stel stap één in als de pagina die u wilt analyseren
  • Instellen “wordt gevolgd door …”
  • Stel stap twee in als uw transactieparameter.

Het is echter een beetje moeilijk om alleen tekst te gebruiken, dus bekijk dit visuele:

GACXLPost5

Uw specifieke parameters kunnen verschillen, maar dit is de algemene stroom om bij een specifiek segment gebruikers te komen die op een bepaalde pagina zijn terechtgekomen en vervolgens binnen die sessie zijn geconverteerd. U kunt de trechter verder verkleinen door ‘onmiddellijk gevolgd door’ te kiezen in plaats van ‘gevolgd door’.

Het is belangrijk dat u dit instelt met een “Reeks” en niet alleen een “Voorwaarde”, omdat het van belang is in welke volgorde deze dingen plaatsvonden (een voorwaarde kan u vertellen of iemand is geconverteerd voordat  u uw inhoud bekijkt, omdat de bestelling niet werkt) t is van belang).

Snelle opmerking hier: afhankelijk van wat uw “conversie” is, wilt u mogelijk een marketingtool gebruiken met native rapportage. Zoals u kunt zien, met inhoud (en als “e-mailinzendingen” uw conversie zijn), kunnen dingen vervelend worden (vooral als u veel inhoud opslaat).

Als u een tool als Lead Flows gebruikt , kunt u al deze informatie (conversieratio, pagina waarop mensen geconverteerd hebben, enzovoort) rechtstreeks vanuit de tool of in uw contactpersonenrapporten ophalen.

Schermopname 2018 03 08 op 3.01.22 PM

Het is duidelijk dat het voordelen biedt om al uw gegevens op één plaats te hebben, wat dit rapport in Google Analytics u kan bieden.

Maar als je een contentmarketeer bent, is het fijn om snelle manieren te hebben om toegang te krijgen tot kritieke gegevens, zelfs als de gegevens niet zo rijk of compleet zijn.

Het is altijd zo dat toegankelijke en bruikbare gegevens de voorkeur verdienen boven super nauwkeurige of robuuste gegevens die voor eeuwig toegankelijk zijn.

Analyse van inhoudbetrokkenheid in Google Analytics

Vervolgens kunnen we betrokkenheid bekijken per artikel. In het verleden was dit behoorlijk moeilijk om te doen in Google Analytics en technisch gezien was dit nogal een oplossing.

Natuurlijk kunt u een goed idee krijgen van de diepte van betrokkenheid van een pagina met CrazyEgg , maar soms wilt u programmatisch de schuifdieptevan alle inhoud volgen om diepere analyses op schaal uit te voeren.

CrazyEgg Scroll Map

We verdelen onze scroldiepte-triggers met afzonderlijke procentuele waarden. Ik raad u aan 25%, 50% en 75% te gebruiken , maar u kunt wel kiezen wat u wilt.

46 schuifdiepte tracking google analytics

Kortom, u kunt nu een scroldiepte-trigger instellen in Google Tag Manager met ingebouwde variabelen. Deze gids van Krista Seiden loopt  precies door hoe het moet.

9758E445 07B3 4360 A444 67472299BF71

U hoeft niet eens “technisch” te zijn om dit te doen, maar als u wilt, kunt u dit doorgeven aan een implementatiespecialist om het snel gedaan te krijgen. Dan kunt u rapporten bekijken die u laten zien hoeveel gebruikers het 25%, 50%, 75% en 100% door het artikel halen, zoals dit:

Schermopname 2018 03 08 op 3.08.38 PM

Dit is een geweldige aanvulling op de hulpmiddelen voor warmtekaarten en kan je helpen bij het vinden van welke onderwerpen en stukken de meeste betrokkenheid krijgen, en je kunt zelfs nadenken over hoe je minder betrokken stukken kunt optimaliseren.

Kijk naar de trends in het zoekverkeer in de loop van de tijd

Eén laatste ding dat u kunt doen in Google Analytics: zoek trends in het zoekverkeer in de loop van de tijd.

Dit helpt natuurlijk om uw SEO-inhoudsstrategie te informeren en het kan u ook helpen verliezen in het zoekverkeer op te sporen die u mogelijk waarschuwen voor uitwerpselen (of gewoon een daling van het zoekvolume voor de termijn).

Er is een eenvoudige en een meer gecompliceerde manier  om dit te doen (betrokken veel Excel-werk). Laten we eens kijken naar de eenvoudige manier om snel inzicht te krijgen in uw zoektrends.

Stap in Google Analytics en ga naar Gedrag> Site-inhoud> Alle pagina’s en stel zo nodig een filter in om alleen bloginhoud (bijv. / Blog /) te isoleren:

Schermopname 2018 03 08 op 4.14.53 PM

Stel een secundaire dimensie in van standaard kanaalgroepering:

Schermopname 2018 03 08 om 16.15 uur

Klik op ‘geavanceerd’ (rechts naast de filterbalk) en stel een parameter in zodat alleen organische zoekopdrachten worden opgenomen in uw secundaire dimensie van standaardkanaalgroepering. Het zou er zo uit moeten zien:

Schermopname 2018 03 08 op 4.17.26 PM

Kies nu een passend tijdsbestek, bij voorkeur op jaarbasis (dus van maart tot augustus 2017 in vergelijking met maart tot augustus 2016) om seizoensgebonden vooroordelen te elimineren (hoewel niet helemaal).

Schermopname 2018 03 08 om 16.19.49 uur

Nu heb je een vergelijking waarin je de trends in de loop van de tijd kunt zien en of ze samen zijn gestegen of gedaald, en ook binnen individuele berichten.

Schermopname 2018 03 08 om 16.20.40 uur

Je kunt ook bij absolute verandering bestellen om de grootste veranderingen in je gegevens over die periode te krijgen (hoewel je alles met super-laag wilt uitsluiten omdat sommige posts natuurlijk net nieuw zullen zijn en dus oneindig veel groter zullen zijn dan in de Verleden).

Schermopname 2018 03 08 op 4.21.26 PM

Nu kunt u de grootste veranderingen in uw zoekverkeer in de loop van de tijd bekijken en verkennen en de oorzaken trianguleren. Ga naar Search Console en kijk of je in ranglijst bent gevallen. Heb je dat niet gedaan? Heeft Google functiefragmenten of meer advertenties toegevoegd aan die zoekopdracht, zodat u daarmee prominent werd vermeld? Nee? Misschien is het totale volume voor die termijn gedaald.

Hoe het ook zij, u kunt nu het probleem en mogelijke oplossingen onderzoeken.

Duiken dieper op inhoudbetrokkenheid

Google Analytics kan u een goed begin geven met het benchmarken van uw inspanningen op het gebied van contentmarketing en het diagnosticeren van problemen in uw datasets. U kunt altijd teruggaan en zakelijke vragen stellen om te proberen meer inzichten uit uw gegevens te halen.

Maar als u een slimme marketeer bent die de betrokkenheid van gebruikers bij uw inhoud wil maximaliseren, is het waarschijnlijk dat u meer wilt. Ik ben een grote voorstander van het combineren van het kwantitatieve en het kwalitatieve, en er zijn verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw analyse en rapportage van Google Analytics aan te vullen.

Schuif Heat Maps

Herinner je ons voorbeeld van een scroldiepte-tracking in Google Analytics hierboven? We kunnen dit heel goed kwantificeren met een GA-configuratie, maar we kunnen het nog beter visualiseren met een tool als Crazy Egg. Dit kan leiden tot een aantal snelle en bruikbare inzichten, met name op bestemmingspagina’s, maar ook op reguliere (lange-vorm) inhoud.

Mijn favoriete use-case is zeker op bestemmingspagina’s, in het bijzonder die van de long-form variëteit. Als uw CTA lager is dan wat we een ‘logisch einde’ noemen  (een plaats waar gebruikers afhaken vanwege ontwerp of andere aanwijzingen), hebt u ruimte voor optimalisatie.

Let gewoon op voor eventuele harde lijnen en kleurveranderingen. Als er belangrijke informatie onder ligt, til deze dan hoger op of ontwerp je pagina met richtingsaanwijzingen  om ervoor te zorgen dat mensen blijven scrollen.

Crazy Egg Scroll Map

Klik op Kaarten verwarmen

Klikmappen zijn geweldig om twee redenen: eenvoud en verhalen vertellen.

U kunt het bijhouden van gebeurtenissen instellen om dezelfde informatie te krijgen, maar het maakt het veel moeilijker om te visualiseren en het gaat om een ​​niveau van complexiteit vanwege de vereiste technische implementatie.

Met een hulpmiddel als Crazy Egg is het verkrijgen van deze info (in een visueel formaat) vrij veel plug and play. Bovendien zien ze er geweldig uit .

crazyegg heatmap

Meer tools voor formulierbouwer  hebben bijvoorbeeld ingebouwde analyses en u kunt ook (opnieuw) evenementen in Google Analytics instellen om formulieranalyses bij te houden. Eigenlijk zou je beide dingen moeten gebruiken.

Maar als u een zeer visuele en duidelijke weergave van uw formulieranalyses wilt, hoeft u niet verder te zoeken dan op de heatmap te klikken  (een hover heatmap kan hier ook mee helpen):

piwik formulier heatmap

Een van mijn favoriete use-cases hiervoor is om te zien welke CTA’s de meeste aandacht krijgen, vooral als er weinig op de pagina zijn die tot hetzelfde leadgeneratieformulier of -aanbieding leiden. In dat geval is er wat nuance in het opzetten van een evenement in GA  , dus het is goed om een ​​visuele representatie te krijgen om duidelijke richtingsgegevens te krijgen over welke knop populairder is .

Crazy Egg Confetti

Deze dingen zijn geweldig om snel dingen uit te leggen aan belanghebbenden en om uw wensen voor experimenten of siteveranderingen te ondersteunen.

On-site peilingen

Landmeetkunde is een kunst en een wetenschap, en het is traditioneel moeilijk om een ​​adequate en representatieve steekproef te krijgen om u nuttige inzichten te geven.

Het is nog steeds moeilijk om het rigoureus te doen en geldige conclusies te trekken, maar de technische hindernissen zijn er niet meer – niet met betaalbare en eenvoudige tools zoals Qualaroo .

Nu is het super eenvoudig om bezoekers van de website om het even welke vraag te stellen, en u kunt zelfs complexe vertakkingslogica opzetten en richten (en leads verzamelen) met deze dingen .

voorbeeld qualaroo-enquêtes 1

Zoals ik al zei, er zijn heel veel vragen die je kunt stellen, dus het kan een beetje overweldigend zijn. Als het om deze dingen gaat, werk ik eigenlijk graag achteruit en bepaal ik eerst wat ik wil weten (en wat ik met die informatie ga doen). Bij contentmarketing kan het super handig zijn om te weten wat voor doelgroep je schrijft en om te zien hoe mensen zichzelf identificeren.

Dus het verkrijgen van een aantal elementaire demografische informatie kan gemakkelijk zijn (en je kunt dit segmenteren op een blogpost en kijken of er verschillen zijn!).

Hier is een voorbeeld uit Qualaroo  dat een veel grotere transactie is, maar je kunt zien dat ze vragen stellen die ervoor zorgen dat je de doelgroepmake-up en gebruikersintenties beter kunt voorspellen (deze vorm leidt ook daadwerkelijk tot een kans op leadgeneratie):

pjimage 13 1

Conclusie

We denken vaak aan contentmarketing als een grotendeels creatief streven, waarbij we het idee achterlaten om onze inspanningen te informeren (en de resultaten niet te rapporteren) met harde gegevens.

Welnu, het is mogelijk om digitale analysegegevens bij te houden en te analyseren die u kunnen helpen betere inhoud te produceren, meer betrokkenheid te krijgen en meer resultaten te genereren met uw inhoud. Het draait allemaal om het stellen van de juiste vragen en het hebben van de gegevens (en het vermogen om het te analyseren) om die vragen te beantwoorden.

Dit artikel bevatte een paar voorbeelden van snel gebruik en rapporten in Google Analytics, evenals enkele manieren om meer te weten te komen over de betrokkenheid van gebruikers bij verschillende hulpprogramma’s, maar dat ‘uiteraard niet de volledige omvang van wat u met Analytics kunt doen. In feite is dit slechts een startpunt voor de mogelijkheden. U hebt een hele wereld aan gegevens om te verkennen 🙂


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format