Hoe u uw eigen aangepaste Google Analytics-dashboard kunt bouwen - DeLaatbusiness
meer verkopen chatbots

Hoe u uw eigen aangepaste Google Analytics-dashboard kunt bouwen

5 min


121
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google analytics dashboard bouwen.

Stap 1: Aan de slag

Ik heb me aangemeld bij mijn Analytics-account, maar vanaf het moment dat ik begon, had ik een probleem. Google’s eigen gids zegt om op het startpictogram te klikken om naar de dashboardtool te gaan, maar dat gebeurde niet voor mij. Door op het startpictogram te klikken, kreeg ik een overzicht van de drie sites die ik via Google Analytics beheer. In plaats daarvan klikte ik op de naam van de site die ik wilde en ging toen naar het gedeelte ‘Mijn spullen’ in het menu aan de linkerkant. De eerste subsectie was dashboards en ik was klaar om aan de slag te gaan. Ik heb al heel wat dashboards, maar ik ben naar de onderkant van dat gedeelte gegaan om op de knop ‘Nieuw dashboard’ te klikken. GA - Voeg een nieuw dashboard toe

Stap 2: Kies uw opties

Vervolgens kreeg ik de mogelijkheid om een ​​startdashboard toe te voegen of te beginnen met een leeg canvas. GA - dashboardopties toevoegen Ik nam de tweede optie, maar zo ziet de eerste eruit als je ervoor kiest om voor de andere optie te gaan. GA startdashboard

Stap 3: uw eerste Analytics-widget

Een leeg canvas blijft leeg totdat je enkele widgets toevoegt. Als u op de knop ‘Leeg doek’ klikt, gaat u naar de widget-editor, zodat u dit kunt doen. Er zijn verschillende weergaveopties voor uw widgets (metrieken, cirkeldiagrammen, tijdlijnen, tabellen, geografische kaarten en staafdiagrammen). GA-widgettypen Maar om je widgets bruikbaar te maken, moet je wat gegevens toevoegen, dus dat is wat ik vervolgens deed.

Stap 4: Dimensies en statistieken

De widget-editor biedt u de mogelijkheid om dimensies en statistieken toe te voegen. Veel mensen raken in de war over het verschil tussen dimensies en statistieken (ik weet het eerst), maar Google’s eigen verklaring is vrij duidelijk. Dimensies beschrijven uw gegevens terwijl meetwaarden deze meten. Dit was mijn eerste poging. Ik vroeg Google Analytics om een ​​cirkeldiagram te maken van alle nieuwe bezoeken en uit te zoeken hoeveel van hen een specifiek mobiel apparaat gebruikten om de site te bezoeken. Door de dimensies en statistieken toe te voegen, werd het widgetnaamgebied automatisch ingevuld, hoewel ik de mogelijkheid had dit te veranderen als ik dat wilde. Ik zou ook kunnen linken naar externe bronnen (wat DashboardJunkie doet) in de widget. GA - mijn eerste widget

Stap 5: Filters gebruiken

Een andere manier om Google Analytics-gegevens te verfijnen, is met filters . Ik probeerde dit met een cirkeldiagram, zodat ik kon zien welke mobiele apparaten mensen gebruiken bij het bezoeken van mijn site. GA - mobiel cirkeldiagram Cirkeldiagrammen kunnen tussen 3 en 6 segmenten bevatten. Als ik verder wilde gaan en meer specifiek wilde zijn over individuele merken en modellen, zou ik een andere manier moeten kiezen om de gegevens weer te geven.

Stap 6: meer widgets toevoegen

Nadat ik mijn eerste widget had toegevoegd, gebruikte ik de koppeling ‘Widget toevoegen’ bovenaan het dashboard om er nog meer toe te voegen. GA - widget-menu toevoegen Dit bracht me terug naar de widget-editor. Ik was ook blij om te ontdekken dat zelfs nadat ik een widget had gemaakt, ik deze nog steeds kon bewerken. Het enige dat ik hoefde te doen was mijn muis boven aan de widget houden totdat er een potloodpictogram verscheen. Hierdoor kon ik de statistieken, dimensies en de titel van de widget wijzigen. Hier is een voorbeeld van mijn nieuwe dashboard dat is gevuld met een aantal widgets. U kunt widgets slepen en neerzetten en deze opnieuw rangschikken, zodat u de belangrijkste gegevens die u wilt controleren boven aan uw dashboard ziet staan. GA - mijn eerste aangepaste dashboard

Stap 7: rapporten toevoegen

U kunt uw dashboard nog verder verbeteren door rapporten toe te voegen. Het enige wat u hoeft te doen is naar het rapportgedeelte van uw zijbalk gaan, een rapport openen en vervolgens op de koppeling klikken die zegt toevoegen aan dashboard. GA - toevoegen aan dashboard Selecteer vervolgens het dashboard waaraan u de informatie wilt toevoegen en het converteert het rapport naar een andere widget. GA - rapport toevoegen aan dashboard Toen ik het probeerde, kreeg ik een waarschuwing dat vanwege de beperkingen van de widget niet alle rapportgegevens zouden worden geconverteerd, maar ik heb nog steeds iets nuttigs. GA - rapporteer gegevens toegevoegd

Stap 8: Exporteren en delen

Als u eenmaal tevreden bent met uw dashboardinstelling, zijn er verschillende opties om er meer mee te doen. U kunt bijvoorbeeld op de knop ‘Delen’ klikken om een ​​koppeling te krijgen die u anderen kunt geven, zodat ze deze dashboardconfiguratie kunnen gebruiken in hun eigen Google Analytics-accounts. Uw gegevens blijven privé. GA - een dashboard delen Als iemand een dashboardconfiguratie met u deelt, kunt u op de knop Bewerken klikken, zien welke gegevens zij hebben gebruikt om de widget te configureren en deze gebruiken als beginpunt voor een nieuwe eigen widget. Ik heb dit gedaan met een aantal widgets die ik heb toegevoegd aan andere dashboards. U kunt de gegevens ook exporteren als een PDF voor onmiddellijk gebruik of deze per opgegeven e-mail naar uw inbox (of die van iemand anders) laten e-mailen.

Het proces beoordelen

Over het algemeen vond ik het heel eenvoudig om een ​​aangepast Google Analytics-dashboard te maken. Volgens Google kun je momenteel maximaal 20 dashboards maken (wat geweldig is) met maximaal 12 widgets per stuk (mogelijk een beetje beperkend). Hoewel ik denk dat de mogelijkheid om dashboards met aangepaste analyses toe te voegen een geweldige functie is, staat er nog steeds een ding op mijn verlanglijstje (en ook op Samantha Noble ): de mogelijkheid om widgets tussen rapporten en profielen te slepen en neer te zetten, zodat je dat niet doet moet elke keer opnieuw beginnen. Op dit moment moet je de share-link gebruiken om dit te bereiken, wat een beetje onhandig is. Wat is uw ervaring met het maken van aangepaste dashboards in Google Analytics?

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *