Hoe u uw evenement op de markt kunt brengen op Facebook - DeLaatbusiness

Hoe u uw evenement op de markt kunt brengen op Facebook

11 min


112
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Het hosten van een evenement is altijd een uitdaging voor een bedrijf, het betekent tijd, geld en moeite investeren om te slagen. Maar het is het waard!

Tijdens belangrijke gelegenheden, of zelfs als een vast onderdeel van uw marketingstrategie, kunnen evenementen u helpen verbinding te maken met uw klanten en hen een ervaring te bieden die uw merk onvergetelijk zal maken.

Denk eraan dat in de VS  41% van de Facebook- gebruikers elke maand deelnemen aan en deelnemen aan openbare evenementen  en dat wereldwijd 550 miljoen mensen elke maand  Facebook-evenementen gebruiken . Ja, 550 miljoen potentiële klanten, kun je het geloven? 

Dit is relevant voor uw bedrijf omdat het betekent dat uw evenement het potentieel heeft om gebruikers te bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn om te gaan, en de kans om de beste deelnemers te vinden, wordt verhoogd door reclame te maken voor uw evenement.

Leren hoe gebeurtenissen werken, kan een uitdaging zijn.

Daarom hebben we deze handleiding over hoe u uw evenement op Facebook kunt aanbieden, inclusief tips over het gebruik van Facebook-advertenties en Eventbrite, gemaakt om u te helpen bij het plannen van een evenement dat niet alleen succesvol maar ook winstgevend is.

Het hosten van een evenement is een van de sterkste tools om je community te engageren en te laten groeien, en het hoeft geen dure dure gebeurtenis te zijn. Nu kunt u een virtueel evenement hosten en het nog steeds goed maken voor uw community.

Facebook biedt je de mogelijkheid om je evenement via hun platform te maken, het te delen met je community en zelfs reclame te maken om meer gebruikers te bereiken. Het is de beste plaats om hen te overtuigen om te gaan!

Natuurlijk is leren hoe evenementen werken een uitdaging, maar als je deze best practices volgt, wordt je evenement zowel winstgevend als uitstekend.

Laten we u laten zien hoe u een succesvol evenement kunt opzetten en promoten.

Hoe u uw evenement in 3 stappen kunt opzetten

De eerste stap naar een succesvol evenement is het maken ervan en de manier waarop je het doet is erg belangrijk als je wilt dat de gebruikers geloven dat ze deel zullen uitmaken van het beste evenement ooit.

Je hebt verschillende opties bij het maken van een Facebook-evenement dat je moet overwegen om de manier waarop je evenement eruit ziet te verbeteren.

1. Kies de juiste evenementnaam

Wil je iedereen betoveren? Is simpel, kies een korte maar relevante naam voor je evenement.

Het is het eerste wat gebruikers lezen, dus het is belangrijk om sterke en relevante woorden te gebruiken, ze zullen de naam onthouden als deze goed en plakkerig genoeg is. Creëer iets dat tegelijkertijd informatief en aanlokkelijk is voor diegenen waaraan u wilt deelnemen. Kies geen lange saaie namen, ik weet zeker dat je iets beters kunt bedenken dan wat Echo Park Film Center in het onderstaande voorbeeld heeft gedaan!

Facebook-event-name-examples

Probeer de beschrijving van uw evenement kort en meeslepend te houden (zoals het voorbeeld aan de rechterkant) en de afbeelding zinvol te maken.

2. Kies de afbeelding van de rechter omslag voor uw Facebook-evenementpagina

Niet alleen de naam is van belang, vergeet niet dat je coverafbeelding voor Facebook-evenementen meer dan duizend woorden bevat, dus wees creatief! Gebruik een origineel ontwerp en houd het eenvoudig en gerelateerd aan uw evenement.

U hoeft geen ontwerpteam te huren, u kunt een van deze  online ontwerptools gebruiken om de perfecte magiër voor uw evenement te maken.

Vergeet niet dat de omslagafbeelding het eerste is dat ze te zien krijgen als ze meer te weten komen over je evenement, het gerelateerd moet zijn aan het onderwerp en ervoor moet zorgen dat de gebruikers aanwezig willen zijn.

Facebook-event-kap-image

3. Voeg details voor belangrijke gebeurtenissen toe

Omdat u wilt dat zoveel mogelijk mensen naar uw evenement komen, is het verstrekken van duidelijke en correcte informatie belangrijk. Uw mogelijke deelnemers zullen alle details over het evenement willen weten, inclusief waar het over gaat, de locatie, de opstelling en hoe er te komen.

Facebook-event-gegevens

Facebook-advertenties gebruiken om uw evenement te stimuleren

Goed, nu ben je een stap dichter bij een uitverkocht evenement. Maar een extra push geven is altijd handig bij het hosten van een evenement en deze keer krijgen we die hulp van Facebook Ads.

Het heeft veel voordelen om een ​​Facebook-advertentiecampagne te maken om reclame te maken voor uw evenement. Je zult meer gebruikers bereiken die bij de juiste doelgroep horen, ze zullen op de hoogte zijn van het evenement, ze kunnen communiceren en ermee aan de slag gaan en zelfs hun gratis stoel boeken of een kaartje kopen!

Zorg er eerst voor dat je deze 5 tips hebt gevolgd  om het meeste uit Facebook-evenementen te halen  voordat je deze publiceert, en focus vervolgens op wat het belangrijkste bericht is dat je gebruikers willen zien en ook op wie deel uitmaakt van je perfecte  aangepaste doelgroep .

Hoe je je Facebook-evenement een boost geeft met Business Manager

Als u uw advertentie maakt vanuit  Facebook Ads Manager , zal de eerste stap het selecteren van het doel van de campagne zijn. Omdat we ons evenement willen promoten, is de marketingdoelstelling “Betrokkenheid” en de optie die we moeten selecteren is Gebeurtenisreacties.

Facebook-advertenties-manager-objective-betrokkenheid

Nadat u bent geselecteerd, gaat u verder en selecteert u de doelgroep voor uw advertenties.

Probeer een aantal vragen te beantwoorden en wees realistisch over wie je wilt tijdens je evenement. U kunt proberen met: waar bevinden die gebruikers zich? Hebben ze een specifieke leeftijdscategorie? Zijn er relevante interesses om toe te voegen?

Denk out of the box, doe je best en vind je perfecte publiek!

facebook-event-ad-targeting

Doorgaan met het bieden, budget en optimalisatie. Stel in hoeveel u wilt uitgeven en wat heel belangrijk is, selecteer de beste optie om uw campagnes te optimaliseren.

Is uw campagne een evenementpromotie? Zorg dat je daarvoor optimaliseert!

facebook-event-ad-budget

We zijn er bijna, laten we nu werken aan onze creatieve advertenties. Als u er nog niet zeker van bent, bent u nog steeds op tijd om te beslissen of u bijvoorbeeld animaties of stilstaande beeldenof een enkele afbeelding, een video of een ander formaat wilt gebruiken.

facebook-event-ad-creatieven

Voeg zoveel mogelijk details toe over de relevante dingen die tijdens uw evenement zullen gebeuren: voeg de locatie, datum en tijd toe, roep alle hoofdfuncties van uw evenement en deel daarvan uit. Komt er een expert aan? Gebruik Facebook-vermeldingen om de relevantie, betrouwbaarheid en bereik te vergroten.

Als u klaar bent, vergeet dan niet om uw bestelling nogmaals te controleren voordat u de campagne publiceert, alleen om ervoor te zorgen dat alles is ingesteld zoals u het wilt.

Hoe u uw Facebook-evenement promoot met AdEspresso

Nu willen we profiteren van AdEspresso om onze advertenties te testen en ons te richten  op het vinden van de meest effectieve advertenties en de beste doelgroep voor ons evenement.

Net als op Facebook, als je het evenement wilt promoten, moet het eerst openbaar zijn. Maak na publicatie een nieuwe campagne in AdEspresso en selecteer “Evenement” als de doelstelling van de campagne.

Het is tijd om uw advertentie te maken!

Wil je weten welke creativiteit beter werkt? Probeer verschillende testen, upload ook verschillende afbeeldingen, met behulp van automatische optimalisatie helpen we u om de winnaar te vinden.

facebook-event-adespresso-ad-design

Tip: houd het aantal varianten in de gaten, voeg geen elementen toe die niet worden opgeteld, focus op het vinden welke de beste zijn.

Nu onze advertentievarianten klaar zijn, kunt u de doelgroep die we willen loslaten en selecteren.

Er zijn 2 opties om het publiek te selecteren: Eén doelgroep of Meerdere doelgroepen.

facebook-event-ad-adespresso-publiek

Als u meerdere doelgroepen test, kunt u verschillende details selecteren om te testen, zoals bijvoorbeeld leeftijdsgroepen, en kunt u meer elementen uit de doelgroep selecteren om de test te splitsen.

Het testen van meerdere doelgroepen is anders omdat je meer dan één volledig publiek kunt kiezen om het ene tegen het andere te testen.

Dit soort tests is relevanter wanneer u uw doelgroep al kent, of wanneer u op zoek bent naar verschillende doelgroepen die beter presteren, zelfs zonder eerst onafhankelijke opties te testen.

Last but not least, zorg ervoor dat u voldoende budget heeft om uw doelgroep te bereiken en uw advertenties te bezorgen, voeg vervolgens ons geheime ingrediënt toe, de Automatische optimalisatie en klik op Publiceren om uw campagne uit te voeren.

Target een aangepast publiek op basis van reacties van het evenement

Als je er niet van overtuigd bent dat dit  de beste tijd is om je evenement te creëren, weet je misschien nog steeds niet wat de laatste Facebook-update is.

Nu kunt u uw targetingopties verbeteren met behulp van de nieuwe aangepaste doelgroepen van een evenement . U kunt mensen die ‘Geïnteresseerd’ of ‘Gaan’ hebben gereageerd opnemen of uitsluiten voor een bepaalde gebeurtenis, voor een evenement of beide op uw pagina.

Wat is er zo speciaal aan het publiek dat u met deze targetingopties maakt?

Misschien wilt u contact maken met mensen die geïnteresseerd waren in een vorige gebeurtenis, of u wilt zich richten op diegenen die “Gaan” hebben gereageerd en een speciaal bericht hebben gestuurd, of u wilt een lasergericht vervolgbericht verzenden na de evenement. Welke reden u ook heeft, elk van deze opties zal u helpen betere resultaten te behalen!

Dit is een game-wisselaar omdat mensen laten weten dat ze geïnteresseerd zijn in je bedrijf en al in het verleden met je hebben gecommuniceerd, weten dat er een nieuw evenement is, en dat je een betere kans hebt om de opkomst te maximaliseren!

Instellen is heel eenvoudig. Ga eerst naar Doelgroepen op de bedrijfsmanager en klik op Nieuwe aangepaste doelgroep maken. Je vindt de aangepaste doelgroep van evenementen onder de betrokkenheidsgroep, dus als je eenmaal op “nieuwe aangepaste doelgroep” hebt geklikt, selecteer je de optie Betrokkenheid:

De volgende stap is het selecteren van het evenementpubliek:

Hier gaan we met het belangrijke deel; je kunt verschillende condities voor je evenement instellen op basis van wat eerdere gebruikers hebben gereageerd in de laatste interactie met je evenement, en je kunt ook beslissen of ze aan ELK of ALLE criteria moeten voldoen. Als u bijvoorbeeld “mensen die reageren op gaan” hebt geselecteerd als onderdeel van het maken van de doelgroep, kunt u ook het aantal dagen in het verleden selecteren.

Vergeet niet dat u ook mensen kunt selecteren die op een specifieke gebeurtenis hebben gereageerd.

Naast de nieuwe targetingopties, stelt Facebook je in staat om je evenement te creëren en de frequentie ervan te selecteren . Dit maakt het u gemakkelijker als u hetzelfde evenement meerdere keren host en u de controle houdt over slechts één evenement en uw doelgroep vergroot.

De optie is nu beschikbaar tijdens het maken van de gebeurtenis onder het locatieveld:

Het gebruik van beide opties en de bovenstaande stappen garandeert het succes van uw evenement.

Let op: controleer de tijd / datum waarop uw evenement de frequentie gebruikt en verbeter uw doelgroep door relevanter te maken met Aangepaste doelgroepen uit uw reactie op gebeurtenissen.

Hoe meer tickets verkopen met Eventbrite

Heeft je evenement toegangskaarten nodig? Gebruik een krachtige ticketing-tool zoals Eventbrite om tickets te verkopen en uw evenement te promoten. Platforms als deze kunnen u helpen georganiseerd te houden en meer mensen bereiken.

Het is eenvoudig om binnen enkele minuten een evenement op Eventbrite in te stellen . Stel uw afspraakdetails in, maak tickets en eventuele aanvullende instellingen over het type en onderwerp van de gebeurtenis, als deze openbaar of privé is en als u wilt dat gebruikers het aantal resterende tickets zien of niet.

Eventbrite-event-listing

Nadat je op de groene knop hebt gedrukt om “Event Live te maken” begint het echte plezier – het uitdelen van je evenement!

Bekijk deze 7 tips om meer tickets te verkopen:

1. Bekijk de functie Gesponsorde aanbiedingen

Met Eventbrite kunnen gebruikers binnen enkele minuten een evenement boosten met hun ingebouwde hulpprogramma’s voor het delen van sociale media en evenementen . Net als bij het instellen van een Facebook-advertentiecampagne met de bovenstaande stappen, kunt u uw evenement promoten op de startpagina en de pagina in de stadsmap van de Eventbrite door een campagne met gesponsorde aanbiedingen in te stellen via Promoten en betalen voor gerichte plaatsingen in een paar eenvoudige stappen.

De functie Gepromote lijsten is momenteel beschikbaar voor evenementen in grotere steden. Stel uw doelgroep in, geef uw promotiebudget en tijdlijn op en betaal vervolgens alleen voor vertoningen die op uw evenement worden weergegeven.

Het opzetten van een campagne met gesponsorde aanbiedingen is slechts het topje van de ijsberg. Er zijn zoveel eenvoudige manieren om uw evenement een boost te geven om meer tickets te verkopen.

2. Optimaliseer uw evenement voor zoeken

Eventbrite-event-listing-optimalisatie

Wilt u dat uw Facebook-evenement en Eventbrite-evenement verschijnen wanneer mensen naar uw evenementnaam zoeken? Wanneer u uw evenement instelt, klikt u eenvoudig op het vak voor Openbare pagina onder Privacy van aanbiedingen. Op deze manier kunnen mensen die zoeken in Google of de zoekbalk van Eventbrite uw evenement ontdekken.

3. E-mailmarketing instellen voor uw evenement

Eventbrite-e-mail-uitnodigingen

Verhoog de ticketverkoop door e-mailuitnodigingen naar uw netwerk te sturen. Met Eventbrite kunt u uitnodigingen verzenden naar maximaal 2000 gasten per dag door contactlijsten te importeren. U kunt contactlijsten aanpassen en opstellen en meerdere e-mailberichten plannen die moeten worden bezorgd. Bovendien kunt u het uiterlijk en de boodschap van uw uitnodigingen aanpassen met tools die op het platform zijn ingebouwd.

Als u meer flexibiliteit nodig hebt dan op het platform is toegestaan, kunt u eenvoudig uw MailChimp-account integreren in het platform om alle functies te gebruiken die MailChimp te bieden heeft.

4. Maak kortingscodes

Eventbrite-discount-code

De beste manier om een ​​aankoop te stimuleren is om mensen een deal te bieden!

Maak gecodeerde kortingen voor specifieke doelgroepen (zoals een kortingscode voor luisteraars van een specifieke podcast), openbare kortingscodes voor kinderen, senioren, veteranen, enz. En toegangscodes voor beperkte groepen. Vroegboekkortingen zijn bijzonder krachtig om registratie te stimuleren.

5. Ontwikkel een affiliate-programma

Heb je fans van je merk die je graag willen helpen om je evenementen te promoten? Overweeg een affiliate-programma te maken dat promoters beloont met verwijzingskosten om bezoekers naar uw evenementen te trekken.

Stel de verwijzingsvergoeding per verkocht ticket in en vervolgens kunt u een open oproep plaatsen op uw website voor uw programma of kunt u specifieke mensen uitnodigen.

6. Gebruik tracking-links

Eventbrite tracking-koppelingen

Maak voor elke promotiestrategie die u gebruikt een unieke tracking-URL om te volgen welke inspanningen de meeste kaartverkoop opleveren. Het zal belangrijke informatie zijn om te leren wat goed werkt om uw promotie-inspanningen te focussen op toekomstige evenementen.

7. Stel Google Universal Analytics-integratie in

Stel ten slotte een Google Universal Analytics-account in als u dit nog niet gebruikt.

Door deze krachtige analysetool te integreren met Eventbrite, kunt u Tracking Pixels inschakelen, een functie waarmee u uw advertentiedollar optimaal kunt benutten door bij te houden hoe gebruikers naar uw evenementpagina komen.

Nadat uw evenement voorbij is, checkt u in bij de analyses die Eventbrite zijn gebruikers aanbiedt. Er zijn tal van grafieken en gegevenspunten om door te spitten om te ontdekken waar uw inspanningen het best zijn besteed. Daarnaast biedt Eventbrite Google Analytics-integratie.

Hoe de resultaten van uw Facebook-evenement te meten

Gefeliciteerd, u hebt de laatste en belangrijkste stap bereikt: controleer uw analyses! U moet uw gegevensrapporten controleren anders zou u nooit weten hoe succesvol uw evenement was of dat de Facebook-advertentiecampagne een sterke steun was om het evenement te pushen. Je moet de statistieken ook controleren om te weten of je de volgende keer meer moet investeren, of dat je het juiste budget / formule hebt uitgezocht om je evenement te verkopen.

Hetzelfde als met uw andere campagnes, CPC, CTR, sociale acties zijn de meest relevante statistieken, en u moet ervoor zorgen dat u die cijfers in de gaten houdt. De belangrijkste statistiek voor deze doelstelling is echter de gebeurtenisreacties één, dat wil zeggen het aantal mensen dat reageerde op Interesse of Naar uw Facebook-evenement ging, toegeschreven aan uw advertenties.

Dit is wat je echt wilt weten en, natuurlijk, hoeveel het je heeft gekost.

 

U kunt vertoningen en klikken bijhouden om te achterhalen hoe gebruikers hebben gereageerd op uw advertentie. Hebben veel mensen geklikt maar niet gekocht? Misschien waren je evenementnaam en -details niet duidelijk genoeg. Hebben mensen scrolled en klikten ze vlak langs uw advertentie? Misschien had je aanbieding een sterker, boeiender beeld nodig.

Elk evenement is uniek op zijn eigen manier, dus het is belangrijk om de juiste gegevenspunten te verzamelen die u zullen helpen bij het plannen van uw volgende uitverkochte evenement.

Conclusie

Het maken van een evenement is een geweldige kans voor uw bedrijf. Volg de best practices die we hebben behandeld om uw evenementen jaar na jaar succesvol te promoten. Bekijk onze tips voor het promoten van uw evenement op sociale media voor meer tips over evenementmarketing .

Ben je klaar om op de knop Publiceren te klikken? Ga eerst door deze checklist om er zeker van te zijn dat u helemaal klaar bent:

Het evenement op Facebook maken:

  • Selecteer de juiste naam
  • Goede afbeeldingen om visueel te zijn en gebruikers uit te nodigen.
  • Geef relevante details van het evenement zoals locaties, opstelling, contactnummers, waar tickets te kopen.

Uw evenement adverteren:

  • Publiceer uw evenement.
  • Selecteer de doelgroep waarvoor u uw advertenties wilt weergeven.
  • Maak visuele advertenties met een goede kop en beschrijving
  • Optimaliseer en controleer uw rapporten om het maximale uit uw advertenties te halen en uw resultaten te meten

Oké, nu ben je klaar om te gaan! Plan je dit komende seizoen een evenement? Probeer enkele van onze tips te gebruiken en laat ons uw resultaten weten!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format