Hoe u uw Facebook Ad-resultaten in slechts 120 minuten kunt verbeteren - DeLaatbusiness

Hoe u uw Facebook Ad-resultaten in slechts 120 minuten kunt verbeteren

7 min


127
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als je al een tijdje met Facebook Ads hebt gewerkt, heb je gemerkt dat niet alle campagnes op hetzelfde niveau presteren. De kosten per klik van uw advertentiegroepen kunnen zelfs met duizenden op percentages variëren. Verschillende doelgroeptargeting kan leiden tot een verschil van meer dan 500% in CPC (kosten per klik).

Facebook-advertenties zijn vaak onvoorspelbaar en het is moeilijk te zeggen wat de oorzaak was van een piek of een neergang in de resultaten.

Er zijn verschillende redenen waarom uw Facebook-campagnes mogelijk niet goed presteren : slecht getarget publiek, verkeerde biedingsmethode, seizoensgebondenheid, ad-moeheid … de lijst is lang.

Vervolgens vind je een routine van 120 minuten om je Facebook-advertenties te verbeteren. Maak je geen zorgen als je net begint met Facebook-advertenties ; we zullen onderweg handige gidsen bieden!

 

Of uw campagnes nu werken als een 80-jarige auto of als een goed geoliede machine, er is altijd ruimte voor verbetering.

Blokkeer 2 uur van de planning van je volgende week, voeg een bladwijzer toe aan dit artikel en volg de tien stappen om betere resultaten te krijgen voor hetzelfde advertentiebudget!

1. Begin met een snelle analyse (30 minuten)

Om de problematische elementen van uw Facebook-campagnes te verbeteren, moet u eerst achterhalen wat de prestaties van uw campagnes zijn – wat werkt en wat is er gebroken?

Een snelle analyse helpt je ook om alle informatie te verzamelen die je later nodig hebt. Na 30 minuten heb je voldoende zicht op de gezondheid van elke campagne. Je zult ook weten wat moet worden aangepast en hoe het moet.

Maak een spreadsheet met de namen van uw advertentiecampagne en advertentieset. Vergeet niet om de informatie over de doelgroep van elke advertentietabel op te nemen, omdat deze een grote rol speelt.

Meer lezen:  bekijk 8 statistieken voor Facebook-advertenties en verbeter uw advertentieprestaties

2. Controleer uw afgelopen 30-daagse campagnegeschiedenis

Het eerste dat u wilt controleren, is of uw campagnes op Facebook-advertenties de gewenste resultaten opleveren. In de onderstaande grafiek ziet u bijvoorbeeld een enorme toename van de kosten per klik in de buurt van 28 november.

Dit kan betekenen dat uw publiek het beu is om uw advertenties te zien en dat Facebook geen nieuwe mensen meer heeft om uw advertenties aan te leveren. Of het kan een verandering betekenen die u of uw teamleden hebben aangebracht.

Als u merkt dat uw advertentieresultaten niet zo goed zijn als aan het begin van de campagne, is dit een teken dat u dingen kunt verbeteren.

Voeg uw bevindingen toe aan de spreadsheet die u hebt gemaakt (of maak nu een spreadsheet). Het moet de namen van uw campagnes, advertenties en het publiek van elke advertentiereeks bevatten.

3. Controleer uw advertentiefrequentie

AdEspresso’s onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mensen dezelfde advertenties twee keer zien, de kosten per klik met 49% stijgen. Maar als vier keer terugkerende advertenties worden weergegeven, is de CPC al 68% hoger.

Ad vermoeidheid (dat gebeurt er wanneer mensen uw advertenties te vaak zien) kan de prestaties van uw Facebook-campagnes ernstig schaden. Daarom is het belangrijk om te controleren of het onder controle is.

Om de advertentiefrequentie te controleren, gaat u naar Facebook Ads Manager , klikt u op een campagne en selecteert u Kolommen> Bezorging in het rapportgedeelte.

Als uw advertentiefrequentie meer dan 3 is, is dit een teken dat u nodig heeft om de doelgroep van uw campagne aan te passen of de advertentiebeelden te wijzigen. (We doen deze dingen in de volgende stappen van dit artikel.)

Meer lezen:  lage ROI op Facebook? 5 gezond verstand vragen om jezelf te stellen

4. Zoek de beste en slechtste tijden om te adverteren

Als Facebookadvertenties nieuw voor je zijn, kan dit een verrassing zijn: je kunt plannen dat je advertenties op specifieke tijden worden weergegeven.

U kunt uw campagneresultaten ook op het tijdstip van de dag opsplitsen.

Om te zien op welke dagen en tijdstippen de meeste resultaten worden behaald, logt u in op uw Facebook-advertentiebeheer en selecteert u een campagne.

Selecteer “Time of Day (Impression Time Zone) in het menu Uitsplitsing. Houd er rekening mee dat uw advertenties altijd worden weergegeven op basis van de tijdzone van uw publiek.

Controleer welke tijden per dag de beste resultaten opleveren – de hoogste CTR en de laagste kosten per lead. Noteer de resultaten voor elke advertentieset, want u hebt deze informatie later nodig.

5. Welke advertentie-plaatsingen leveren de beste resultaten op?

Wanneer u uw advertenties maakt, kunt u ervoor kiezen uw advertenties uit te voeren voor alle geschikte plaatsingen op Facebook, Instagram en het Audience Network.

Maar niet alle advertentieplaatsingen werken goed voor al uw campagnes.

Als u wilt controleren welke plaatsingen in de afgelopen 30 dagen de beste resultaten hebben opgeleverd, gaat u naar de campagneweergave van Facebook Ads Manager.

Bekijk de best- en slechtst presterende advertentieplaatsingen bij het bekijken van de resultaten. In de onderstaande afbeelding ziet u bijvoorbeeld dat de kosten per lead van de mobiele advertentieplaatsing ongeveer 90% hoger liggen dan bij plaatsing op de desktop.

Voeg de informatie over de gemiddelde kosten per lead toe per advertentieplaatsing in uw spreadsheet.

Nu hebt u een overzicht van de belangrijkste aspecten van uw campagneresultaten. Hopelijk is het je gelukt om de analyse in 30 minuten af ​​te ronden, want we zullen de rest 90 minuten nodig hebben om serieuze verbeteringen aan te brengen!

6. Onderbreek of wijzig campagnes met een hoge advertentiefrequentie (15 minuten)

Heeft u bij het analyseren van uw campagneresultaten advertentiesets gezien met een frequentie van meer dan 3? Als dit het geval is, is het misschien een goed idee om het publiek van de advertentieset aan te passen.

Als u mensen target op basis van hun interesses, voegt u nieuwe interesses toe aan de lijst. Maar let op dat u geen irrelevante interesses toevoegt die niet overeenkomen met uw aanbod.

Wanneer uw advertentiesets een Facebook-aangepast publiek targeten dat is gebaseerd op uw websitebezoeken, onderbreekt u de campagne tien dagen en activeert u deze vervolgens opnieuw.

Mensen krijgen een pauze van uw advertenties en de volgende keer dat ze uw promotie zien, is de advertentievermoeidheid afgenomen.


7. Sluit alle afgelopen converters uit (15 minuten)

Marketeers vergeten vaak mensen uit te sluiten die al op uw advertentie hebben geklikt en zijn geconverteerd naar een lead / client.

Als u deze personen niet als Aangepaste doelgroep uitsluit, blijven ze uw advertenties zien, zelfs na de aankoop (of een ander type conversie). Dit kan leiden tot hogere advertentiekosten en minder resultaten.

Ga naar de doelgroepmanager van Facebook Ads en maak een aangepast publiek van alle eerdere converters. Bewerk vervolgens al uw advertentiesets en sluit deze aangepaste doelgroep uit.

Uw advertentiebudgetten worden niet besteed aan het targeten van mensen die zich al hebben ingezet voor uw aanbieding.

8. Optimaliseer uw advertentieplaatsingen (15 minuten)

Zoals u heeft gemerkt bij het analyseren van uw campagnes, werken sommige advertentieplaatsingen beter dan andere.

Het hangt allemaal af van uw aanbod en de doelgroep die u target. Als u tijdens de analysefase een spreadsheet heeft samengesteld, weet u welke plaatsingen het beste presteerden met specifieke advertentiegenoten.

Bekijk al uw Facebook-advertentiesets en selecteer alleen de advertentieplaatsingen die goede resultaten hebben opgeleverd.

Als u een klein nichepubliek target en weinig conversies genereert, kunt u ook alle posities behouden als deze resultaten opleveren.

Pro tip: u kunt meerdere advertentiesets samen bewerken wanneer u ze allemaal in de campagneweergave selecteert.


9. Aangepaste advertentieplanningen instellen (15 minuten)

Bij het werken met verschillende klanten heb ik meer dan 300% verschillen in advertentiekosten gezien , afhankelijk van het tijdstip van de dag.

De 15 minuten die u besteedt aan het optimaliseren van uw advertentieplanning, kunnen resulteren in een aanzienlijk hoger rendement op uw advertentiebudget.

Als u advertentieplanningen wilt wijzigen, gaat u naar Facebook Ads Manager en selecteert u een of meerdere advertentiesets.

U kunt de advertentieplanning wijzigen in het gedeelte Begroting & Planning door op Advertentieplanning te klikken en ‘Advertenties in een schema uitvoeren’ te selecteren. Opmerking: om de functie Aangepaste advertentieplanning te gebruiken; uw advertenties moeten op het levenslange budget worden weergegeven.

Pro tip: stel 2-3 advertentiesets in met verschillende advertentie-afbeeldingen. Plan elk van deze om te laten zien op specifieke weekdagen.

Door deze planningstechniek te gebruiken, kunt u elke weekdag een andere advertentie aan uw doelgroep leveren. Als mensen slechts één keer per week een bepaalde advertentie zien, raken ze niet zo moe en verveeld.

10. Update uw advertentie-afbeeldingen (30 minuten)

De beste manier om de aandacht van uw publiek te herwinnen, is door uw advertentiebeelden bij te werken.

Verander niet alleen de tekst in uw advertentie, maar maak hem ook anders genoeg om mensen op te merken.

Als er een specifieke kleur is waaraan mensen je merk willen koppelen, speel dan met lichte en donkere tinten, zoals LinkedIn hier heeft gedaan:

In plaats van advertenties met één afbeelding kunt u carrousel-advertenties testen om een ​​verhaal te vertellen.

Brainstorm een ​​paar ideeën en vraag uw interne of freelance ontwerpers om nieuwe advertentie-ontwerpen te maken . Als u de advertentiebeelden zelf maakt, vraag dan een collega om u te helpen. Hoe meer mensen deelnemen aan de brainstormsessie, hoe meer originele ideeën je krijgt.

Lees meer:  12 onverwachte (en grappige) plaatsen om inspiratie te vinden voor uw Facebook-advertenties

Begin met het wijzigen van de afbeeldingen in campagnes met de hoogste advertentiefrequentie omdat het oplossen hiervan de belangrijkste is.

Kopieer uw bestaande advertentiesets en maak nieuwe met aangepaste advertentieafbeeldingen. Op deze manier krijgt u een beter overzicht van de prestaties van elke afbeelding. (Dit werkt alleen met grote budgetten omdat u veel klikken en conversies nodig hebt voor A / B-tests )


Inmiddels geeft de countdownklok aan dat de 120 minuten voorbij zijn. U bent erin geslaagd een inzichtelijk overzicht te krijgen van de prestaties van uw Facebook-campagnes, heeft een klein rapport gemaakt en tal van wijzigingen aangebracht om uw resultaten te verbeteren.

Nu is het tijd om achterover te leunen en te wachten tot de resultaten verschijnen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format