Hoe u uw Facebook-advertentiekosten kunt verlagen met split-tests

16 min


122

Heeft u campagne na campagne uitgevoerd zonder de resultaten te zien die u wilde?

Je weet dat je producten geweldig zijn, omdat je er al een aantal hebt verkocht. Zijn de kosten per lead gewoon te hoog?

Die ongelooflijk goedkope, eindeloze stroom van leads die je was beloofd, is nergens te bekennen, en de weinige die je kreeg kostte je een arm en een been.

Je moet nu voelen alsof je je geld verspild hebt en die vent van Zuckerberg haat …

Waar je doorheen gaat, is rotzooi. Het voelt vreselijk, maar het is volkomen normaal, we zijn er allemaal geweest.

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je dat kunt omdraaien, wat je vervolgens moet doen en hoe je verder kunt gaan, van het gevoel dat je geld in de put is geraakt om de resultaten te krijgen waar je naar op zoek bent .

Als u meer wilt weten over uw doelgroep, een trechter wilt bouwen die helemaal van de computer van uw nieuwe klant (of mobiel) naar uw kassa werkt, en u bereid bent er wat tijd en geld in te investeren, voor jou! 

Dus pak een kop koffie en ga lekker zitten, ik zal je laten zien hoe je de gewenste resultaten kunt behalen door je eerst te concentreren op de grootste overwinningen.

Inhoudsopgave

Regelregel: je moet geduld hebben

Er zijn zoveel verschillende dingen om op Facebook te proberen, dat het onwaarschijnlijk is dat je al snel de beste dingen zult vinden.

Laten we ons in het belang van dit argument voorstellen dat er 10 verschillende combo’s zijn en dat je kwalitatief hoogwaardige leads krijgt voor de prijs waarvan je droomt. Hoe groot is de kans dat u die ene combo hit als u maar één campagne heeft gestart? 10%. Dus hoe zorgen we ervoor dat we die ene combinatie van al die 10 vinden? We proberen ze allemaal.

Wat misschien moeilijk te geloven is, is dat zelfs als je alle 10 de verschillende combinaties moet testen om alleen dat ene huis te vinden, het zal betalen voor al die andere mislukte pogingen en nog wat.

We gaan methodisch zijn en ons richten op het vroegtijdig behalen van de grootste winsten, dus we verspillen ons geld niet. Als er ooit een magische kogel was geweest, zou dit het zijn.

Split-testen

Split-testen (ook wel A / B-tests genoemd) testen twee of meer dingen tegen elkaar om de best presterende te vinden. Het is een continu proces en wat nu het beste werkt, kan in de toekomst veranderen, maar u zult tijdens het proces veel leren over uw publiek.

Waarom zou je dit doen? Omdat het de beste manier is om erachter te komen waar uw publiek op reageert en dat vervolgens aan meer mensen zoals zij laat zien.

Na een paar snelle opmerkingen en praktische tips, duiken we in het testen. Eerst zullen we het hebben over de volgorde van testen, wat eerst testen en wat later te controleren (zodat u de grootste winsten vooraf krijgt 💰); dan zal ik elke stap in detail uitleggen, gevolgd door een paar aantekeningen.

Ik zal niet ingaan op het stap voor stap opzetten van een campagne , het handhaven van uw campagne en het opschalen van uw campagne als u tevreden bent met de resultaten die u krijgt. De gids is al vrij lang, dus ik zal bewaar dat voor de volgende keer.

Soms is het de moeite waard om het doel van de campagne eerder te testen, maar als je een beginner bent, wil ik niet dat je overweldigd wordt. Ik raad u aan om in het begin eenvoudigweg een doel te kiezen. Gewoonlijk is er sprake van “kliks naar website” of “website-conversies” – en dan zullen we het later testen als u zich meer op uw gemak voelt met het geheel. Klinkt goed?

Sommigen van jullie hebben misschien gehoord van multivariabele testen. Ik beschouw dat als een geavanceerd onderwerp, dus ik zal dat voorlopig niet behandelen. Om het heel kort uit te leggen, betekent het om verschillende dingen tegelijk te testen om sneller een geweldige combinatie te vinden. Het vereist echter meer werk vooraf en een hoger budget.

Beste praktijken

 1.  Tijdens het testen is het belangrijk om maar één ding te veranderen en al het andere hetzelfde te houden. Als u dat niet doet, weet u niet wat het resultaat daadwerkelijk heeft gewijzigd.
 2.  Ik stel voor dat u uw advertenties elke 24 uur en ongeveer dezelfde tijd dagelijks controleert, zodat ze bij elke test verkeer van de hele dag ontvangen.
 3.  Ik stel voor dat je voor elk element dat je test, begint met heel verschillende dingen om een ​​beter algemeen beeld te krijgen van wat werkt voor je publiek.

Dat betekent dat als je foto’s test, een test met een foto van een jongen, een van een meisje, een van een aap en een van een tuin. Dat zijn natuurlijk willekeurige voorbeelden, en je zou de aap waarschijnlijk niet moeten testen (of zou je dat moeten doen?). Het punt is dat ze je (waarschijnlijk) heel andere resultaten zullen geven, maar hier en daar zul je een verborgen juweel vinden.

Telkens wanneer u iets nieuws test, raad ik u aan de oude campagne te dupliceren (dit kan worden gedaan in Power Editor) en de nieuwe wijzigingen in een nieuwe campagne in te stellen. Dus voor elk nieuw element dat u test, wilt u een nieuwe campagne opzetten. De reden hiervoor is dat Facebook niet van gepauzeerde en hervatte advertenties houdt en dat wanneer je iets in een bestaande campagne wijzigt, het ter beoordeling naar de organisatie moet worden gestuurd, wat betekent dat het ondertussen onderbroken zal worden.

Zoals ik wed dat je een druk persoon bent met veel dingen om mee om te gaan in je bedrijf, beperk ik deze gids om alleen te focussen op de elementen die je nu de grootste winsten zullen geven. Ik wil niet dat je je overweldigd voelt of tijd verspilt aan kleine, nutteloze voordelen als je je tijd in andere delen van je bedrijf hebt doorgebracht.

Nu met de saaie tonen uit de weg, laten we naar de vlezige dingen gaan!

De volgorde van testen

Hoeveel varianten van elk element dat u moet testen, zal sterk afhankelijk zijn van uw budget. Ik zal daar meer over vertellen in de rapportage. Ik volg meestal deze volgorde:

 •  Campagnetype
 •  Publiek
 •  Hoek
 •  Beeld
 •  Landingspagina
 •  opschrift
 •  Kopiëren
 •  Doel van de campagne
 •  Plaatsing
 •  Misc.

Laten we ze een voor een onderzoeken.

# 1. Campagnetype

Retargeting, Lookalike audience of handmatige campagne? Het eerste dat u moet achterhalen, is het type campagne dat u wilt uitvoeren.

Als u meer wilt verkopen aan uw huidige klanten, dan zou u moeten gaan met retargeting. Als u meer mensen wilt vinden die vergelijkbaar zijn met uw huidige klanten, moet u een gelijkaardige doelgroepcampagne uitvoeren en als u uw doelgroep helemaal opnieuw wilt opbouwen, moet u de campagne handmatig maken.

Actiestap: kies een campagnetype.

# 2. Publiek

Beslissen over het campagnetype is een strategische beslissing. De belangrijkste niet-strategische beslissing is je publiek, dat twee dingen omvat: wie je publiek is en hoe je ze vindt op Facebook.

Dit laatste lijkt de meeste problemen voor mensen te veroorzaken en in mijn ervaring gebeurt dit vaak omdat ze zich richten op een publiek waarvan zij denken dat het hun publiek is, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is. Ik geloof dat Facebook het niet opzettelijk zo lastig maakt als het is, maar eerder probeert om zoveel mogelijk richtopties aan te bieden, zodat je meer coole dingen kunt doen. Ze maken het een beetje ingewikkeld om erachter te komen, maar dat biedt ons in ieder geval de mogelijkheid om te helpen 😉

Het vinden van uw publiek is belangrijker dan het testen van verschillende afbeeldingen, tekst en dergelijke, omdat we de juiste mensen moeten vinden voordat we erachter komen wat het beste is om ze te laten zien. Als we A / B proberen te testen welk beeld het beste werkt, maar we laten het aan de verkeerde mensen zien, wat leren we dan? – Dat, dat beeld werkt niet op die mensen! Ja, toch, maar … ze hadden het verkeerde gehoor dus aan het eind van de dag leren we niets echt. Dus zoek eerst de juiste mensen, dan de juiste afbeelding enzovoort.

Ik begin meestal met het uitvoeren van vijf advertentiesets binnen een campagne, met elk een ander doelpubliek. Een doelgroep kan zo simpel zijn als een fanpagina, interesse, gedrag of iets dergelijks.

Het doel is om uit te zoeken welk van de doelgroepen het beste is om mee verder te gaan. De beste methode is om slechts één interesse of gedrag per adset te testen (of slechts één interesse per lookalike publiek, als u dat doet), zodat u kunt bepalen welke beter is.

Als u verschillende interesses bij elkaar plaatst (bulk-interest adset), weet u niet welke er beter heeft gepresteerd en welke niet.

Een ander ding is dat als je verschillende interesses bij elkaar zet en je doorgaat met het testen van afbeeldingen, je misschien ervaart dat één interesse je meer verkeer op de eerste afbeelding oplevert en een andere interesse meer verkeer op de tweede. Vandaar dat uw test niet accuraat is.

Een van de scenario’s waarin ik bulk-interesse-adset gebruik, is als u werknemers bij kleine bedrijven target, omdat het verkeer zo klein is dat het waarschijnlijk een verspilling van tijd is om veel campagnes op te zetten. Ik stel meestal de balk op 1000 mensen in mijn publiek.

Actiestap: kies de 5 interesses (of welke manier u ook kiest om te targeten) waarvan u denkt dat deze het meest relevant zijn voor uw doelgroep en stel een campagne op met 5 single-interest adsets.

Doorgaan met de best presterende doelgroep; we zullen de rest bewaren voor later.

Als u deze gids stap voor stap volgt, profiteert u mogelijk van het lezen van de onderste gedeelten over rapportage en statistische significantie voor een idee van hoeveel verkeer voldoende is om te beslissen over uw resultaat.

# 3. Hoek

De hoek is iets dat in het algemeen niet zo vaak wordt genoemd, wat jammer is omdat het van cruciaal belang is en een enorme impact zal hebben op uw advertenties. Het kan worden omschreven als de richting of het overkoepelende bericht dat u aan de gebruiker laat zien .

Dit testen zal je ver van je concurrenten onderscheiden – het is iets dat ik geweldige resultaten heb gezien met mezelf, en het is iets dat, althans in mijn ervaring, veel reclamebureaus niet doen. Ze kunnen een of twee kernboodschappen voorstellen en kiezen met welke ze meer vertrouwen hebben, of erger nog, ze houden gewoon van beter.

Het testen van blogposts om te zien welke hoek “klikt!”

Omdat je een geweldige tool tot je beschikking hebt en je de dingen toch aan het testen bent, kun je net zo goed je publiek laten vertellen welke richting ze meer willen. Het eerst testen van de hoek maakt het VEEL gemakkelijker om al het andere later te testen, zoals je weet waar je naartoe gaat. Zodra je het juiste “onderwerp” voor je publiek hebt gevonden, wordt het 10x gemakkelijker om het overweldigende gevoel van “alle dingen die je moet testen” het hoofd te bieden. Op dat moment weet je in welke richting je moet kijken voor afbeeldingen, waar uw kop en exemplaar over zouden moeten gaan, en naar welk type bestemmingspagina u ze zou moeten sturen.

Het geeft je een groot gevoel voor duidelijkheid. 

Als je gewoon erkennen dat mensen surfen Facebook misschien een andere manier van denken wanneer ze uw advertentie te zien in vergelijking met wanneer ze lezen een gast post, zag uw advertentie op Google of iets anders, bent u al mijlen voorsprong op uw concurrenten! Waarom? Omdat u nu in staat bent om uw invalshoek te verbinden met hoe uw gebruikers denken, waardoor u uw advertentie kunt personaliseren en dat keer op keer is bewezen dat het ongelofelijk succesvoller is omdat de gebruiker zich veel beter kan verhouden tot uw advertentie en een veel sterker gevoel dat het speciaal voor hen is gemaakt.

Actiestap: Verzin vijf totaal verschillende invalshoeken (koppen met verschillende onderwerpen) en test ze terwijl je alles op dezelfde manier houdt. Kies de winnende hoek en ga verder met de volgende stap.

Pro tip: als uw publiek is gebaseerd op een bepaalde fanpagina of interesse, zou het vermelden van dat indirect of het koppelen van een advertentiekopie uw resultaten veel verbeteren. Houd er rekening mee dat het niet is toegestaan ​​om uw targeting op de advertentie te vermelden, dus doe het subtiel .

# 4. Afbeelding / landingspagina

Zodra je de hoek hebt gevonden die het beste werkt, merk je op hoe veel gemakkelijker het wordt om met ideeën voor afbeeldingen en bestemmingspagina’s te komen – je weet welke richting je moet inslaan en, belangrijker, waarin je niet moet gaan.

Of u de afbeelding of de bestemmingspagina eerst moet testen, hangt af van uw eerdere resultaten.

Als u veel klikken heeft maar weinig conversies, is het probleem mogelijk dat mensen overtuigd moeten worden door iets anders dan uw bestemmingspagina te zien wanneer ze aankomen via een advertentie op Facebook. Dat kan een van uw beste artikelen zijn, uw pagina of zelfs uw startpagina. Ik heb onlangs verrassend goede resultaten gezien met mensen naar iets anders dan een bestemmingspagina te sturen. Ik ben er nog steeds niet zeker achter waarom, maar mijn beste schatting is dat het betrouwbaarder lijkt of dat mensen je beter willen leren kennen voordat ze zich aanmelden.

Aan de andere kant, als uw klikken duur zijn maar mensen nog steeds conversies genereren, krijgt u waarschijnlijk een grotere winst door goedkoper te klikken door meer afbeeldingen te testen.

adespresso-split-testbeeld
Ik zal binnenkort een blog schrijven over het lezen van uw rapporten, maar als u op zoek bent naar meer informatie, ga dan naar de rapportage onderaan.

Afbeeldingen zijn iets dat ik zou aanraden om veel meer te testen dan de andere dingen – sterker nog, hoe meer u test, hoe beter uw resultaten waarschijnlijk zijn, omdat de afbeelding de gebruiker naar uw advertentie trekt en daarom uw prijs veel.

Voor elke 10 foto’s die ik test, test ik graag 1 die volgens mij vreselijk zal zijn als je soms verrast wordt. Als je het budget ervoor hebt, raad ik je aan om minimaal 30-50 foto’s te testen. Als je echt goedkope, ongelooflijke verkeersinformatie wilt, is het juiste beeld voor je publiek belangrijk. Het zal de kosten veel verlagen en, geloof me; u zult uw concurrenten ver vooruit zijn.

Naarmate u meer vertrouwd raakt met Facebook-advertenties en meer tijd en geld wilt besteden aan uw campagnes, stel ik voor om veel meer dan 50 afbeeldingen te testen, maar dat het een geweldig aantal is om mee te beginnen, zodat u een gevoel krijgt van hoe elk element uw algehele trechter beïnvloedt.

Vergeet niet dat de afbeelding moet aansluiten op uw hoek, zodat u ook de mensen die u naar uw website hebt verzonden, kunt converteren.

Actiestap: een campagne opzetten met vijf verschillende afbeeldingen. Kies de 4 waarvan u denkt dat deze werkt en voeg er 1 toe die zou kunnen werken, maar waarschijnlijk niet.

Ik raad u aan om 5 afbeeldingen tegelijk te testen of uw uitgaven kunnen uit de hand lopen als u niet gewend bent om veel tests tegelijk uit te voeren. Wanneer u de winnaar van die afbeeldingen vindt, spoelt u en herhaalt u totdat u 30 afbeeldingen hebt getest en gaat u verder met de volgende stap.

De bestemmingspagina is de conversie van het verkeer dat u vanaf Facebook verzendt. Mogelijk moet de bestemmingspagina op een andere manier worden geconverteerd dan andere verkeerstypen.

Actiestap: test 5 verschillende bestemmingspagina’s en ga verder met de winnaar. Vergeet niet dat PixelCaffeine is ingesteld op alle pagina’s die u aan het testen bent, zodat u conversies kunt zien in Facebook-rapportage.

# 5. opschrift

Je zou een redelijk goed idee moeten hebben welke kant je op moet met je kop aangezien je een onderwerp hebt gevonden dat bij je past (hoek), een afbeelding en een landingspagina die goed werkt.

De kop is minder belangrijk dan het beeld dat wordt gebruikt om de aandacht van de mensen te trekken.

Het verschil tussen de hoek en de kop is dat voordat we op zoek waren naar het juiste onderwerp en we nu proberen de kop van de kop te verbeteren om meer klikken te krijgen zonder het onderwerp te veel te veranderen. Dat kan gedaan worden door woorden toe te voegen als gratis, geheime, verborgen en soortgelijke woorden waarvan is bewezen dat ze nieuwsgierig zijn.

Dit is ons laatste bericht over krantenkoppen en een goed artikel van SumoMe .

Actiestap : verzin 5 verschillende koppen en test ze.

De kop en de kopie (beschrijving) is over het algemeen wat de lezer overtuigt om te klikken en zijn verwachtingen bepaalt voor wanneer ze op uw site aankomen.

# 6. Kopiëren (beschrijving)

De beschrijving van de advertentie moet een beetje meer uitleggen over wat de gebruiker kan verwachten van het klikken op de advertentie. Houd het simpel en onthoud dat u naar de preview van zowel desktop als mobiel moet kijken als u deze gebruikt om ervoor te zorgen dat uw kopie wordt weergegeven zoals u dat wilt.

Actiestap: test 5 verschillende soorten kopieën.

# 7. Doel van de campagne

Sommige mensen zullen stellen dat u het campagnedoel (bijv. Website-conversies of klikken naar website) eerder in het proces zou moeten testen, dat kan inderdaad een goed idee zijn. Als je echter net begint, denk ik dat het beter is om je vertrouwd te maken met andere dingen, omdat ze je waarschijnlijk meteen een grotere winst zullen opleveren en een beter begrip van hoe je je publiek van Facebook kunt werken.

Wanneer u uw doelgroep en uw advertentie heeft gebeld, wordt het tijd om te testen welk campagnedoelstelling voor u beter zal werken. Dit is iets dat erg moeilijk te voorspellen is en iets dat je wilt testen voor elke nieuwe campagne.

Ik stel me voor dat je “clicks to website” versus “website conversion” doelstellingen zou willen. Hieronder staan ​​screenshots voor Power Editor en Ads Manager, afhankelijk van wat u gebruikt.

(in Power Editor)

(in Advertentiebeheer)

Maar als je het gemakkelijkste wilt, is het hier  AdEspresso :

Er zijn tal van plaatsen waar je je pixel kunt plaatsen en Facebook daarvoor kunt laten optimaliseren, maar nogmaals, om het eenvoudig te houden, hoef je het nu alleen nog maar op je bedankpagina te plaatsen. Ofwel voor verkoop of abonnementen op uw e-mails.

Actiestap: stel twee campagnes in: één met ‘klikken naar website’ als doelstelling en één met ‘website-conversies’.

# 8. Plaatsing

Plaatsing is waar uw advertentie wordt getoond – dat zou kunnen zijn op mobiele nieuwsfeed, desktop newsfeed, rechterkolom enzovoort.

Ik zou aanraden om te beginnen door alleen maar op mobiele en desktopnieuwsfeeds te spelen totdat je bij deze stap bent en ze vervolgens allemaal te testen.

De reden voor de nieuwsfeeds is dat ze over het algemeen goed presteren, dus laten we het zoals hierboven eenvoudig houden voor nu.

Actiestap: als u helemaal opnieuw begint met deze handleiding: test alleen mobiele newsfeed en desktop newsfeed. U kunt het resultaat in uw rapporten zien door ze op te splitsen door plaatsing (screenshot hieronder van Ads Manager en AdEspresso).

Advertentiebeheer – Plaatsing

Natuurlijk maakt het gebruik van AdEspresso het gemakkelijker en sneller: 

AdEspresso plaatsingstests

Als u de handleiding hebt doorlopen en u klaar bent om plaatsingen te testen: dupliceer uw campagnes en voeg ze allemaal toe, behalve Instagram. Ik raad aan dat later te testen omdat het een heel ander platform is met zijn eigen eigenaardigheden.

# 9. Misc.

We konden doorgaan met het testen van CTA-knoppen, biedingstype, advertentietype en een miljoen andere factoren – alles wat AdEspresso gemakkelijker maakt dan Power Editor. Maar je zult jezelf altijd de vraag moeten stellen: zijn de winsten die je behaalt bij het optimaliseren de tijd waard die je eraan besteedt (in plaats van andere dingen voor je bedrijf te doen)? Is het de moeite waard?

Lang verhaal kort: als u niet tevreden bent met de resultaten, moet u teruggaan en verder optimaliseren. Als u meer dingen wilt testen, overweeg dan CTA-knoppen, het biedingstype en het advertentietype te proberen. 

Als je tevreden bent met de kwaliteit en de kosten per lead / sale, stop ik met fine-tuning, en ik ga verder met het opschalen van dat, en dat is waar Facebook echt schittert!

Rapportage

Waar moet je op letten als je begint? Kies eenvoudig een of twee statistieken om dingen eenvoudig te houden. Ik zou ‘unieke linksklikfrequentie’ (CTR) en ‘kosten per klik’ (CPC) aanbevelen als u een doelwit voor ‘klikken op een website’ of ‘kosten per conversie’ gebruikt “Als u de doelstelling” websiteconversies “gebruikt.

Zorg ervoor dat u voldoende gegevens heeft om te testen of dat uw resultaten niet betrouwbaar zijn – ze zijn niet ‘statistisch significant’. Ongeveer 100 klikken voor ‘klikken op de website’ of ongeveer tien conversies voor ‘website-conversies’ -voor elk element , zou goed moeten zijn. (Dat betekent dat als u 5 afbeeldingen test, u in totaal ongeveer 500 klikken nodig heeft als 5 afbeeldingen * 100 klikken = 500 klikken).

Houd er rekening mee dat wanneer u de rapportage bekijkt om naar de pannes te kijken, deze u interessante inzichten kunnen bieden, zoals verschillende leeftijdscategorieën die beter presteren dan andere. Hier is een screenshot van hoe het te doen in Ads Manager.

Meer willen? Een ander voordeel van het gebruik van  AdEspresso – is dat u de resultaten van uw tests in PDF-formaat (in plaats van Excel) kunt krijgen en ze automatisch naar uw e-mail kunt laten verzenden op basis van een schema dat aan uw behoeften voldoet.

Statistische significantie

Statistische significantie helpt u te bepalen hoe zeker het is dat de ene advertentie beter presteert dan de andere – meestal accepteren mensen 95% zekerheid. Het houdt geen rekening met uw demografische omvang, dus u moet weten wanneer u genoeg gegevens heeft. Zoals hierboven vermeld, moet ongeveer 100 klikken of 10 conversies per advertentie, afhankelijk van uw doelstelling, goed zijn.

Hier is een gratis rekenmachine die u kunt gebruiken om eenvoudig het verschil in succespercentage en zekerheid te controleren.

Als u optimaliseert door accountconversies, doet u gewoon wat het zegt en als u met klikken optimaliseert, voert u gewoon de klikken in op de tweede rij, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding:

Als u tegelijkertijd meer dan twee variabelen (bijv. Afbeeldingen) gebruikt, moet u ze elk vergelijken met de best presterende.

Problemen met split-testen

Je kunt maar beter eerst geld verliezen, om dit te laten werken. Als u niet zeker bent of slechts een zeer beperkt budget hebt, raad ik u aan dit niet te doen, omdat u waarschijnlijk te veel zorgen maakt over de resultaten en niet klaar bent om genoeg tests uit te voeren om de combinatie te vinden die u geeft waarnaar u op zoek bent. Je krijgt een slechte ervaring.

Een goed budget is afhankelijk van de prijs, omdat we voldoende klikken of conversies willen kopen om ervoor te zorgen dat elke test die we uitvoeren, goed wordt getest. De prijs is afhankelijk van veel statistieken, maar een paar duizend plaatsen is geen slecht idee.

Omdat we het hebben over de manier van testen, heeft Facebook de neiging om een ​​beetje traag te zijn met rapporteren, dus wees niet geobsedeerd met het voortdurend verfrissen van de statistieken. Als je elke 2 uur je getallen controleert, denk je misschien dat ze heel slecht presteren, paniek en stop je ze meteen om te voorkomen dat je meer geld verliest. MAAR deslangnummers konden slechts een paar uur later veranderen, daarom  raad ik aan eenmaal of tweemaal per dag te controleren. Ga in de tussentijd aan iets anders werken en laat Facebook zijn ding doen.

Je moet er ook rekening mee houden dat als je test op een te klein publiek, je prijs zal stijgen, omdat Facebook je volledige budget voor de dag wil uitgeven. Het betekent dat als Facebook niet genoeg verkeer kan genereren dat past bij het budget dat u hebt ingesteld, dit de prijs per klik, vertoning of wat u ook kiest om te betalen, verhoogt. Wees u dus bewust van een klein publiek – ik zou voorzichtig zijn met het testen van veel op een groep van minder dan 5000 gebruikers.

Ik merkte dat sommige mensen commentaar gaven op andere berichten, omdat ze zich zorgen maakten over het weergeven van te veel advertenties aan hun publiek. Tenzij je publiek kolossaal is, zou ik me daar geen zorgen over maken, omdat het niet veel zin heeft om methodisch te gaan splitsen en veel dingen testen op een kleine doelgroep die je al hebt – wat zou het resultaat zijn?

Testen op nieuwe doelgroepen die u wilt aantrekken, is logischer, vooral omdat u uw resultaten kunt schalen.

Als u al een groot publiek heeft, zou ik me niet druk maken over de meest betrokken gebruikers die meerdere berichten zien; maar als u dat doet, kunt u altijd testen met behulp van niet-gepubliceerde berichten en vervolgens de laatste pagina op uw pagina plaatsen.

Belangrijkste afhaalrestaurants

 • Splitsen is de sleutel tot het verbeteren van uw advertentieprestaties
 • Het is belangrijk voor mij gestructureerd en methodisch bij het testen
 • Het vereist geduld en om die geweldige advertenties te ontdekken waar je het over hoort met een gekke ROI
 • Statistische significantie is een krachtig hulpmiddel om te bepalen wanneer u genoeg advertenties heeft getest en welke de winnaar is
 • Zoek eerst naar de grootste overwinningen door de dingen te testen die het grootste verschil maken en de ‘ladder’ naar beneden te gaan

En nu is het jouw beurt! Gebruik enkele of al onze tips en laat ons nu hoe het gaat! Ik juich voor je succes 🙂


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format