Hoe u uw gebruikersbestand kunt laten groeien met lookalike audiences en e-mailmarketing - DeLaatbusiness

Hoe u uw gebruikersbestand kunt laten groeien met lookalike audiences en e-mailmarketing

8 min


145
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Stel je voor dat je $ 3 miljoen in Facebook-advertenties gooit. Niet in een huis, of een jacht, of een heel mooie auto.

Noah Kagan, SaaS-oprichter van AppSumo, heeft meer dan $ 3 miljoen dollar uitgegeven aan Facebook-advertenties – en hij is niet de enige. Omdat bedrijven agressief willen groeien, is het niet ongebruikelijk dat ze een flinke cent in betaalde sociale advertenties stoppen.

Maar voordat u grote investeringen gaat doen, moet u weten hoe u uw advertentie-uitgaven zo goed mogelijk kunt gebruiken . Dit betekent dat u de doelgerichtste doelgroepen moet makenen dat u weet dat u verbinding maakt met leads van de beste kwaliteit .

Dus waar begin je?

Waarom Lookalike Audiences gebruiken?

Kwaliteit is belangrijk wanneer u op zoek bent naar nieuwe klanten.

Patrick Campbell, CEO van Price Intelligently, zegt dat onvoorzichtige acquisitie van klanten leidt tot “garbage in, garbage out.” Het verkrijgen van leads van hoge kwaliteit kan moeilijk zijn als je niet weet waar je moet kijken. Maar de Lookalike Audiences van Facebook besparen u de moeite om te kijken en zetten ze recht voor uw gezicht.

Een Lookalike Audience is een publiek dat Facebook creëert om vergelijkbaar te zijn met een bronpubliek naar keuze.

Dat helpt u betere leads te krijgen, omdat de Facebook-gebruikers in de Lookalike Audience interesses en demografische overeenkomsten delen met uw bronpubliek. Als een bronpubliek bijvoorbeeld bestaat uit vrouwelijke gebruikers (18-32 jaar) en geïnteresseerd in technologie, games, apps en bedrijven, is Lookalike-publiek een geheel nieuwe groep gebruikers met dezelfde kenmerken.

Als een bronpubliek bijvoorbeeld bestaat uit vrouwelijke gebruikers (18-32 jaar) en geïnteresseerd in technologie, games, apps en bedrijven, is Lookalike-publiek een geheel nieuwe groep gebruikers met dezelfde kenmerken.

Breng uw doelgroepen op één lijn met uw grote doelen

U kunt Lookalike-doelgroepen maken waarmee u de specifieke grote doelen bereikt die u target. Dit kunnen dingen zijn zoals:

 • Levenslange waarde
 • Transactiewaarde
 • Totale ordergrootte
 • Klantenbetrokkenheid / merkloyaliteit

Kies een brongroep die u een basis geeft om de KPI uit te breiden waarin u het meest bent geïnteresseerd. Als u de klik op de site wilt vergroten en merkbekendheid wilt vergroten, kunt u een Lookalike maken van een meer algemene groep gebruikers die zich hebben beziggehouden met uw Facebook pagina. Als u echter specifiek op zoek bent naar betaalde conversies, kunt u overwegen een doelgroep te maken van die topkopers die herhaaldelijk aankopen hebben gedaan.

Als u de siteklik wilt vergroten en merkbekendheid wilt vergroten, kunt u een Lookalike maken van een meer algemene groep gebruikers die betrokken zijn geweest bij uw Facebook-pagina. Als u echter specifiek op zoek bent naar betaalde conversies, kunt u overwegen een doelgroep te maken van die topkopers die herhaaldelijk aankopen hebben gedaan.

Wat uw KPI ook is, Facebook raadt uw bronpubliek aan tussen 1.000 en 50.000 gebruikers voor de beste resultaten.

U kunt verdere aanpassingen maken, afhankelijk van de focus en het bereik dat u wilt voor uw Lookalike-publiek:

 • Het aantal gegevenspunten in uw brondoelgroep heeft invloed op de resultaten van uw uiterlijk sprekende publiek. 
  Een Lookalike Audience op basis van alle klanten die een aankoop hebben gedaan, heeft bijvoorbeeld waarschijnlijk minder datapunten dan een doelgroep op basis van alle klanten die ooit op uw website hebben geklikt. Maar die minder gegevenspunten hebben iets gemeenschappelijks, terwijl het grotere publiek alleen algemene overeenkomsten mag delen.
 • De omvang van uw Lookalike Audience heeft invloed op de reikwijdte en kwaliteit van uw outreach. 
  Als je een grotere lookalike doelgroep maakt, heb je het potentieel om meer mensen te bereiken, maar de nieuwe doelgroep komt niet zo goed overeen met je bronpubliek. Het creëren van een kleinere Lookalike Audience beperkt het aantal mensen dat u target, maar zorgt ervoor dat de nieuwe doelgroep sterk op de bron zal lijken.

Om uw brondoelgroepen en de inkomende gegevens van Lookalike-doelgroepen te kunnen volgen, hebt u een krachtig advertentiebeheersysteem nodig, zoals AdEspresso , waarmee u verschillende campagnes kunt aanpassen, meten, vergelijken en optimaliseren.

U hebt ook een sterk e-mailmarketingsysteem nodig waarmee u persoonlijk kunt communiceren met potentiële klanten, gedragsgegevens kunt verzamelen voor feed-ins in advertentiecampagnes en meer te weten kunt komen over de nieuwe leads die uw advertenties genereren.

Met deze tools bent u klaar om leads van hoge kwaliteit te genereren die op grote schaal aansluiten bij uw advertentiedoelen.

Hier zijn drie manieren waarop u Lookalike-doelgroepen kunt bouwen wanneer uw bedrijf net begint te adverteren op Facebook.

Idee # 1. Creëer een publiek van geëngageerde gebruikers

Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Als uw bedrijf al een pagina op Facebook heeft die veel aandacht krijgt, is er een bronpubliek met enorm potentieel recht voor u.

Mensen die zich hebben beziggehouden met de pagina van uw bedrijf door te liken, posten of commentaar te geven, hebben het al gezegd – ze zijn geïnteresseerd in uw product! Deze groep is een geweldige keuze voor een Lookalike Audience, omdat de kwaliteit van de bronpubliek er echt toe doet. Hoe zelfverzekerder u bent dat de brongroep geïnteresseerd is, hoe meer vertrouwen u kunt hebben dat mensen in de Lookalike-groep waarschijnlijk geweldige klanten zijn.

Ga als volgt te werk om deze doelgroep te maken:
 1. Maak een aangepaste doelgroep op basis van de Facebook-gebruikers die al bezig zijn met uw Facebook-pagina. Dit kan ‘Oproep tot actie’ worden genoemd, omdat deze gebruikers al een oproep tot actie hebben gevolgd.
 2. Maak een uiterlijk publiek en kies de groep mensen die zich als bronpubliek heeft ingezet.
 3. Kies de landen of regio’s waar u mensen wilt zoeken voor uw Lookalike-publiek.
 4. Selecteer de grootte van uw Lookalike-publiek op de schuifregelaar als een percentage van de populaties van de gekozen regio’s.

Er zijn ook andere en specifiekere engagementstatistieken die u zowel als bronpubliek kunt gebruiken als om een ​​Lookalike-publiek te maken:

 • Pagina fans
 • Gebruikers die bepaalde in-app-acties uitvoeren

Nu heb je een publiek gemaakt dat eruit ziet als een publiek waarvan je zeker weet dat het betrokken is. Dit geeft je de kracht om een ​​hele groep nieuwe Facebook-gebruikers te bereiken die nog niet zijn getarget, maar waarschijnlijk goede leads zijn.

Idee # 2. Maak een publiek van uw mailinglijst

Zelfs als je al bekend bent met marketing op Facebook, benut je waarschijnlijk niet ten volle hoe je e-mailmarketingstrategie en Lookalike-doelgroepen kunnen samenwerken .

Uw e-maillijst kan een grote hoeveelheid klantgegevens zijn door een systeem zoals Campaign Monitor te gebruiken om persoonlijke profielen voor uw contacten op te bouwen en te beheren. Hiermee wordt een bron gemaakt voor veelbelovende leads die al de eerste stappen in uw conversietrechter hebben doorlopen .

Ze zijn al op de hoogte van uw bedrijf en waarschijnlijk hebben ze al de eerste stappen genomen om interesse te tonen. Als u zich aanmeldt voor uw mailinglijst, geeft u aan dat u meer wilt weten en contact wilt houden. Dit is de reden waarom uw e-mailmarketingsysteem zo’n krachtig voordeel is bij het genereren van kwalitatief hoogwaardige doelgroepen .

Het creëren van deze Lookalike-doelgroep op basis van uw mailinglijst lijkt veel op het maken van een Lookalike van uw brongroep van Facebook-gebruikers:

 1. Organiseer uw aangepaste contactinformatie binnen uw e-mailmarketingsysteem . Maak een aangepaste doelgroep uit deze lijst met contacten. Dit type doelgroep dat afkomstig is uit een lijst met klantcontactpersonen wordt een standaard aangepaste doelgroep genoemd . Facebook zal de gebruikersaccounts matchen op basis van de contactgegevens.
 2. Maak de Lookalike-doelgroep en kies uw aangepaste doelgroep van contacten in de mailinglijst als de brongroep.
 3. Kies de geografische regio’s waarop u wilt targeten.
 4. Kies de grootte van de Lookalike-groep.

Het proces om het Lookalike publiek te creëren is eenvoudig. Maar je moet veel aandacht besteden aan je brongroep. Zonder een grote Facebook-doelgroep om uit te putten, is uw mailinglijst een betrouwbare bron van leads van hoge kwaliteit. Als u een nieuwe doelgroep target die op hen lijkt, heeft u een grote kans op een goed rendement op uw advertenties.

Idee # 3. Maak hypergetargete advertenties voor een kleiner publiek

Een van de beste dingen van Lookalike-doelgroepen is dat er zoveel verschillende manieren zijn om ze te benaderen. U weet niet wat het beste werkt voor uw bedrijf en uw doelgroep als u het uitprobeert, dus er is een enorm potentieel om verschillende doelgroepen te testen en vervolgens te dubbelklikken op de strategie die u de meeste conversies oplevert met de laagste kosten per klik .

Wanneer u verschillende doelgroepen test, is het belangrijk om kleinere en hypergerichte doelgroepen toe te voegen. Door minder gegevenspunten te gebruiken, trekt u een veel specifiekere groep voor uw Lookalike-publiek. Het is niet inherent beter of slechter om meer of minder datapunten te gebruiken – er zijn voor- en nadelen voor beide.

Wanneer uw Lookalike-publiek wordt verenigd door meer algemene overeenkomsten, moet u meer algemene berichten gebruiken. Wanneer u een kleiner publiek target met meer gerichte interesses en sterke overeenkomsten, kunt u uw advertentiekopie, afbeeldingen en berichten aanpassen om rechtstreeks met die specifieke doelgroep te spreken.

Het maken van verschillende advertentiecampagnes rond verschillende persona’s van kopersis een van de beste manieren om uw advertenties overtuigend en effectief te maken.

Test kleinere, doelgerichtere doelgroepen door Lookalike-doelgroepen te maken uit gesegmenteerde groepen in uw mailinglijst . De gegevens die u verzamelt via uw mailinglijst, kunnen u krachtige informatie geven om deze potentiële klanten te scheiden in koperspersonaliteiten die u kunt targeten met zeer gepersonaliseerde advertenties.

Hier is hoe je het doet:
 1. Een e-mailmarketingsysteem zoals Campaign Monitor heeft specifieke segmentatietools waarmee u leads kunt groeperen in kleinere, specifiekere groepen op basis van de informatie die zij met u delen. U kunt ook een groep maken op basis van de manier waarop klanten omgaan met uw e-mailinhoud.
 2.  Nadat u uw kleinere en meer gerichte groepen leads uit uw e-maillijst heeft gemaakt, maakt u aangepaste doelgroepen van elk van deze groepen.
 3. Maak afzonderlijke Lookalike-doelgroepen met elk van deze kleinere groepen als een brongroep. Kies de geografische regio’s waarop u wilt targeten en de grootte voor elke Lookalike-doelgroep.

Hiermee kunt u verschillende doelgroepen maken. Als u klaar bent, kan AdEspresso u helpen verschillende doelgroepen te beheren en de kopie, het beeld, het bericht, de CTA, enz. Aan te passen die u voor elke doelgroep gebruikt .

Als u op deze tests let, kunt u erachter komen wat het beste werkt voor verschillende soorten leads om een ​​advertentiestrategie te ontwikkelen die al uw beste potentiële klanten opwindt en inspireert.

Gebruik lead-advertenties om verbinding te maken met uw nieuwe prospects

Uw nieuwe arsenaal aan Lookalike Audiences zal uw bedrijf veel nieuwe ogen bieden. De belangrijkste laatste stap is om de lus te sluiten en ervoor te zorgen dat u deze nieuwe leads in uw frankeersysteem invoert, zodat u contact met hen kunt houden.

De lead-advertenties van Facebook maken dit ongelooflijk eenvoudig. Als u uw nieuwe Lookalike-doelgroepen target met lead-advertenties , wordt hen gevraagd hun contactgegevens in te voeren zonder omleiding naar een andere site . Ze blijven precies waar ze zijn op Facebook en Facebook kan zelfs helpen de informatie voor de gebruiker automatisch te vullen.

Dit maakt het snel en pijnloos voor een gebruiker om zijn contactgegevens te delen.

Het beheren van al deze nieuwe contactinformatie in uw e-mailmarketingsysteem betekent dat u niet alleen uw zuurverdiende leads kunt onderhouden en onderhouden, maar dat u er nog meer over kunt leren.

Inpakken

De mogelijkheid om gedragsgegevens te verzamelen en diepgaande klantprofielen te bouwen, stelt u in staat om meer specifieke koperpersoonlijkheden te creëren en een beter uiterlijk uiterlijk te bereiken.

Blijf streven naar leads van de beste kwaliteit en zoek contact met de mensen die echt behoefte hebben aan uw product.

Op deze manier blijf je enthousiaste en waardevolle klanten bereiken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format