Hoe u uw "saaie" bedrijf op de markt kunt brengen met Instagram - DeLaatbusiness

Hoe u uw “saaie” bedrijf op de markt kunt brengen met Instagram

5 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Met meer dan 500 miljoen gebruikers is er geen twijfel dat Instagram een ​​krachtig marketingplatform is. Maar de meeste accounts met de meeste volgers zijn gecentreerd rond mode, beroemdheden of andere inherent ‘visuele’ dingen.

Dit kan ontmoedigend werken voor meer stereotype “saaie” bedrijven, die misschien het gevoel hebben dat Instagram niet het platform voor hen is.

Zelfs de meest “saaie” B2B-onderneming kan echter profiteren van de marketingkracht van Instagram.

Breng uw "saaie" bedrijf op de markt

Merken kunnen indruk maken op kijkers door bedrijfscultuur, externe activiteiten, teampersoneel en nog veel meer te demonstreren. De beste accounts van Instagram zijn meestal gericht op mode of beroemdheden, maar ze gebruiken allemaal deze vijf klassieke techniekenom hun merk te promoten en contact te maken met hun gebruikers.

We laten u zien hoe de topaccounts ze gebruiken om hun merk te promoten en hoe met een beetje creativiteit; u kunt ze ook voor uw bedrijf gebruiken.

# 1 – Breng uw gebruikers onder de aandacht

Als u uw gebruikers in de schijnwerpers zet, moet u echte mensen laten zien hoe andere echte mensen het product gebruiken. Door ze voorbeelden te laten zien, stelt dit de kijker tot de verbeelding van het gebruik ervan en zorgt ervoor dat degenen die je hebt gemarkeerd, zich gewaardeerd voelen.

Hoe topmerken het doen

Met foto’s van volgers is een geweldige manier om contact te maken met kijkers. H & M plaatst foto’s van hun volgers met H & M-spullen om zowel hun merk te promoten als waardering te tonen aan hun fans.

h & m

Hoe je het kunt gebruiken

Het merendeel van Evernote ‘s Instagram-posts zijn reposts van leden van de Evernote Community. Hoewel hun product een cloudgebaseerde organisatie-app is, richten ze zich op het weergeven van gebruikers op hun pagina om rechtstreeks verbinding te maken met hun volgers.

Evernote

# 2 – Look achter de schermen

Mooi ingelijste en goed belichte foto’s zijn in het oog springend en geavanceerd, maar soms willen kijkers sommige zien die niet lijken te zijn geposeerd. Door mensen een kijkje te geven in de werking van de achter de schermen van uw bedrijf, hebben kijkers het gevoel dat ze een glimp opvangen van de echte mensen achter uw product.

Hoe topmerken het doen

In plaats van altijd bewerkte of perfect geposte foto’s te plaatsen, neemt FC Barcelona kijkers mee achter de schermen die een speler laten zien die interactie heeft met een fan. Hierdoor lijkt het merk relatabeler en menselijker voor hun volgers.

fcbarcelona

Hoe je het kunt gebruiken

Ad-retargetingplatform AdRoll toont hun persoonlijkheid en appelleert aan volgers door foto’s te plaatsen van hun werknemers die plezier hebben op het werk. Door hun team plezier te laten tonen, maakt dit het product ook leuk voor kijkers.

AdRoll

# 3 – Gebruik Hashtags om evenementen te promoten

Hashtags zijn een geweldige manier om bekendheid te krijgen als mensen specifieke hashtags zoeken voor onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn. Door een unieke hashtag voor uw evenement te genereren, kunt u bijhouden wat mensen erover zeggen. Of, als u een oorzaak steunt, kan het gebruik van de hashtag in verband met het initiatief u blootstellen aan anderen die de oorzaak ondersteunen.

Hoe topmerken het doen

First Lady Michelle Obama gebruikt de hashtag #LetGirlsLearn om haar onderwijsinitiatief op Instagram te promoten. Door het te koppelen aan foto’s van haar reis rond de wereld om woorden over de zaak te verspreiden, laat ze zien hoe toegewijd ze is en inspireert fans om ook iets voor het initiatief te doen.

Michelle Obama

Hoe je het kunt gebruiken

Hoewel ze voornamelijk een app en dataleverancier zijn, organiseert Citrix een jaarlijkse conferentie met de naam Citrix Synergy. Om deze opwindende conferentie van een week te promoten, gebruikten ze de hashtag #citrixsynergy om nieuws over hun trending te krijgen.

citrix

# 4 – Heb een consistente boodschap

Mensen volgen bepaalde Instagram-pagina’s omdat ze hen inspiratie en motivatie bieden om bepaalde doelen na te streven. Door testimonials of motiverende citaten te presenteren die een consistente boodschap sturen, komen mensen keer op keer terug naar uw pagina om meer inspiratie op te doen en zullen ze die gevoelens associëren met uw product.

Hoe topmerken het doen

Nike staat symbool voor atletisch werken, doorzettingsvermogen en grenzen verleggen. Ze doen een beroep op hun volgers door inspirerende verhalen te geven en te laten zien dat iedereen een kampioen kan zijn als je #justdoit .

nike

Hoe je het kunt gebruiken

Constant Contact , een zakelijke marketing software, gebruikt Instagram om inspirerende citaten te delen. Door hun kijkers een boodschap van toewijding en positiviteit te bieden, inspireren ze hen om dezelfde mentaliteit te hebben.

constant contact

# 5 – Relatable

Mensen houden vaak van dingen waar ze zich mee kunnen identificeren. Door een meer ‘echte’ kant van uw bedrijf te laten zien en relatable situaties te presenteren, kunt u uw product nieuw leven inblazen en meer volgers binnenhalen.

Hoe topmerken het doen

Niet alleen is deze foto schattig, maar het is waarschijnlijk een relatable scène voor veel ouders. Door een relatable foto te posten, spreekt Ellen haar fans aan en lijkt ze menselijker.

ellenshow

Hoe je het kunt gebruiken

Full-service creatief digitaal consultancybureau Deloitte Digital belicht teamuitjes en buitenschoolse activiteiten in hun Instagram-posts. Hun bedrijf menselijker laten lijken, geeft hun product ook leven.

deloitte digitaal

Je kunt deze voorbeelden gebruiken om een ​​kader te creëren om deze technieken te gebruiken en je “saaie” bedrijf interessant te maken op Instagram.

Verander kijkers in klanten

Het plaatsen van kwaliteitsinhoud is niet genoeg om te slagen op Instagram. Leuk en opmerkingen zijn geweldig, maar je moet ervoor zorgen dat je Instagram-pagina het je fans gemakkelijk maakt om naar je eigenlijke site te gaan . U moet ervoor zorgen dat u:

  • Een herkenbare profielfoto . Uw logo of bedrijfsmascotte is waarschijnlijk een goede optie.
  • Een zinvolle gebruikersnaam . Vooral voor mensen die nieuw zijn op uw pagina, wilt u dat ze uw bedrijfsnaam kunnen herkennen.
  • Bio met een link naar uw site . Het enige nadeel van Instagram-advertenties is dat je geen links naar je product kunt plaatsen in de afbeeldingsteksten zelf. Je bio is de enige plaats waar je een link kunt plaatsen – naar je startpagina, een speciale bestemmingspagina, waar dan ook – dus stel je voor dat je in de gevangenis zit, en dit is je enige telefoontje. Gebruik het verstandig.
  • Calls-to-action. Het is gemakkelijk om naar de pagina van een merk te kijken, klik zoals op een paar foto’s en laat nooit meer terugkomen. Je moet dat soort automatisch gedrag doorbreken door je fans iets concreets te geven dat ze kunnen doen, zoals je website bezoeken of je aanmelden voor een e-maillijst.

repostapp-label

Met een volledig profiel, een kwaliteitslink naar uw site en een duidelijke call-to-action, zorgt u ervoor dat uw nieuwe Instagram-faam niet alleen op Instagram blijft. Bekijk hier meer tips voor het maken van het perfecte Instagram-profiel voor uw bedrijf .

Saaie zaken doen met interessante Instagram

Je hebt geen “interessant” product nodig om een ​​Instagram te hebben die mensen zouden willen volgen. Met een beetje creativiteit kan Instagram een ​​geweldige manier zijn om bekendheid te krijgen voor uw bedrijf en nieuwe klanten binnen te halen.

Door een notitie te nemen van enkele van de topmerken, kunt u deze technieken gebruiken om mensen naar uw Instagram en uiteindelijk uw website en product te brengen. Als u kijkers de meer menselijke kant van uw product laat zien en interactie met mensen biedt, krijgt u gegarandeerd interesse in uw pagina. Je moet niet bang zijn om het uit te proberen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format