Hoe u uw volgende webinar kunt maximaliseren met Facebook-advertenties - DeLaatbusiness

Hoe u uw volgende webinar kunt maximaliseren met Facebook-advertenties

9 min


127
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Webinars zijn een van de best converterende lead gen-aanbiedingen. Aan de ene kant bieden ze enorm veel waarde voor deelnemers die van een expert een volledig persoonlijk beeld krijgen.

Aan de andere kant zijn ze slechts gedurende een beperkte tijd beschikbaar en ze stellen de presentator in staat vertrouwen op te bouwen op schaal (wat ze tot een win-win maakt).

Hoe u uw volgende webinar kunt maximaliseren met Facebook-advertenties - illustratie

Maar er is een probleem. Een die die info-leuren goeroe’s vaak niet vertellen.

Hier is het probleem met de meeste webinars voor het genereren van leads en hoe je het kunt oplossen.

Webinar Economics 101: waarom u massaal bereik nodig hebt

Webinars zijn geweldig voor het genereren van leads en het stimuleren van nieuwe verkopen.

Er is een reden waarom meer dan 60% van de marketeers ze gebruiken . Steeds meer B2B-bedrijven raken hierbij betrokken, 34% van de technologiebeslissers gebruikt deze om aankopen te evalueren.

Maar één probleem.

Ze vertrouwen allemaal op één ding: enorm bereik en een enorm publiek.

Hier zal ik het je laten zien.

Stel dat u één webinar wilt om $ 1.500 aan totale inkomsten te genereren. Bij $ 500 aan klantlevensduur (of gemiddelde bestelwaarde) komt dat uit op drie totale klanten. Klinkt eenvoudig genoeg, toch ?!

image00

Dus laten we doorgaan. Als u een aankooptarief van ongeveer 3-4% had, betekent dit dat u ten minste 50 mensen nodig zult hebben om deel te nemen aan het webinar.

MAAR … slechts ongeveer 30-60% van de mensen die zich aanmelden, zullen het daadwerkelijk bijwonen. (Eén studie zegt het tussen 40-50% , maar anekdotisch heb ik een meer sombere ~ 30% gezien voor een voorzichtige schatting.)

In het beste geval betekent dit dat u dichter bij 70-80 mensen moet zijn die zich aanmelden.

image08

Maar nogmaals, slechts een fractie van de mensen die uw bestemmingspagina hebben geraakt, zullen zich in de eerste plaats aanmelden. Dus bij een registratiegraad van ~ 30% betekent dit dat je minstens 250 bezoeken aan een pagina nodig hebt.

En om dat te krijgen? Je kijkt naar een veel groter bereik of publiek van bijna 1000.

image11

Dat betekent om slechts drie magere verkopen te krijgen – nauwelijks genoeg om uw bedrijf te laten groeien – u moet minimaal 1000 mensen bereiken .

Uw e-mailnieuwsbrief zou de eerste plaats moeten zijn om te kijken. Deze mensen kennen u al en hebben tijd gehad om vertrouwen en betrokkenheid op te bouwen. Als u opnamen maakt voor beter dan gemiddelde conversies, zijn ze uw beste keuze.

Maar wanneer de recentheid van de abonnee binnenkomt , vallen die nummers als een steen. Dus je moet steeds de bovenkant van je trechter vullen met nieuwe piepgeluiden. Anders is er geen enkele manier om een ​​winstgevende onderneming te schalen van de cijfers waar we zojuist naar keken (het bereiken van 1000 om slechts 3 verkopen te krijgen). Hoe gaat dat gebeuren – regelmatig en herhaaldelijk?

Het heeft geen zin meer de lead te begraven. Je leest tenslotte een blogpost over een tool voor Facebook-advertenties.

Maar hoe werkt de wiskunde?  Door uw inkomsten per deelnemer en winst per klik te vinden. Hier is hoe deze theoretische wiskunde uitvalt van het voorbeeldscenario dat we zojuist hebben besproken.

image06

Daar is het. $ 1.500 van een enkele webinar is misschien niet veel, maar als je het op betrouwbare wijze kunt doen, heb je nu een advertentiebudget om mee te werken. U weet hoeveel een potentiële bezoeker waard is en u hebt enkele ideeën voor wat u per klik (of zelfs per lead ) kunt uitgeven .

Geweldig. Laten we het nu doen.

De Facebook-advertentieformule voor Max Out-webinars

Facebook-advertenties worden niet geconverteerd zoals AdWords , omdat mensen niet dezelfde intentie hebben bij het inloggen.

In plaats van te googlen naar de dichtstbijzijnde coffeeshop of de meest gerenommeerde levensverzekeringsmaatschappij, gaan mensen naar Facebook om zich te ontspannen, te ontspannen, af te leiden en te socialiseren. Ze zijn vast en zeker niet op zoek naar je volgende webinar.

Het is dus geen one-and-done, maar meer een lang, langzaam, voedend proces.

Dat betekent dat in plaats van een enkele campagne met een directe advertentie, u waarschijnlijk een paar verschillende campagnes nodig zult hebben die zijn ontworpen om langzaam de beste potentiële kandidaten te koesteren; afstemming van potentiële doelgroepleden en uw berichten onderweg.

Daarom, in plaats van een enkele directe lead-gen-advertentie, moet je vaak een meer genuanceerde aanpak volgen. Hier is hoe het te doen.

Stap 1. Begin met Content-promotie

Het promoten van je beste content op Facebook lijkt in eerste instantie vreemd. Zoals een zijstap, of zelfs een achterkant, waar je goed geld weggooit na … wat? Bezoeken? Likes?

Zowat de belichaming van ijdelheid statistieken klinkt het als op het oppervlak.

Maar hier is de deal.

Deze inhoudsvergrotende advertenties zijn niet per se een uitgave . Hoewel uw accountant het zeker met mij oneens zal zijn.

Zie ze in plaats daarvan als een investering.

De toekomstige winstgevendheid van uw Facebook advertentiecampagnes op lange termijn – zoals de uiteindelijke kosten per lead of acquisitie die u onderweg gaat betalen – is sterk afhankelijk van uw doelgroeptargeting en match van het bericht .

Je kon gewoon gooien in een enkele advertentie campagne om het genereren van webinar leidt ASAP. Maar tenzij je geweldig bent (of een beetje geluk hebt), wordt het mogelijk onbetaalbaar.

Het wordt heel moeilijk om de juiste doelgroep te vinden, of de juiste intersectie van interesses , om het rekenpotlood eruit te halen.

Dit wordt echter een stuk eenvoudiger als u die experimentele methoden gebruikt om in eerste instantie eenvoudig websitebezoeken te genereren, waardoor u minder mensen aanspreekt en de top van uw advertentietrechter in een vroeg stadium vergroot.

Dus het nemen van een aantal van je beste, meeste clickbait-y-content is een eenvoudige en relatief goedkope manier om een ​​zeer gerichte doelgroep te bouwen die je binnen enkele minuten kunt retarget of remarketen.

image02

Zodra u websitebezoeken begint te krijgen, kunt u zwaarder gaan vertrouwen op een aangepast publiek van eerdere websitebezoeken voor uw volgende campagnes.

Een andere tussenstap om hier te proberen is betrokkenheid Of om ervoor te zorgen dat deze eerste doelgroep zich engageert om de meest geïnteresseerde potentiële klanten eruit te filteren.

Wilt u Unicorn-achtige conversies ontvangen ? Zeker – voer een paar A / B-tests uit. Maar wat nog belangrijker is, probeer eerst je aanbod op te heffen.

Case-in-punt: Facebook-advertentiedeskundige Jon Loomer schreef onlangs een blogpost over zijn lead strategy-strategie (die misschien zelfs deze post heeft geïnspireerd). Daarin liet hij een advertentie zien met zijn quiz :

image09

afbeeldingsbron )

Waarom is dit belangrijk?  

# 1. Het helpt de prospect met behoefte aan bewustzijn. Mensen weten niet wat ze niet weten. En als ze zich niet eens realiseren dat ze een probleem of behoefte hebben (of in dit geval een kenniskloof), zullen ze zich nooit ooit ooit ooit aanmelden voor uw webinar (laat staan ​​een oplossing van u kopen).

# 2. Het helpt hem potentiële leads te identificeren en te segmenteren. Nu weet hij welk webinar of aanbod ze naar toe te sturen (op basis van hun resultaten).

Stoer. Zodra u zover bent gekomen, kunnen we verdergaan met het genereren van webinar-leads.

Stap 2. Webinar Lead Generation

Het leiden van webinar-leads is eenvoudig als u de juiste doelgroep target.

Je kunt ermee beginnen, zoals Jon Loomer dat doet, met drie verschillende webinars voor drie verschillende doelgroepsegmenten, elk met hun eigen trechter en creatieve vereisten.

Eén manier om deze moeilijkheid in eerste instantie te omzeilen, is om verschillende varianten van advertenties + bestemmingspagina’s te maken, elk met een andere berichthoek, die uiteindelijk allemaal in hetzelfde multifunctionele webinar resulteren. Het is misschien niet zo effectief, maar het helpt je erachter te komen wat de beste aanpak is als je aan de slag gaat.

Alle andere instellingswerkzaamheden moeten relatief eenvoudig zijn. U bekijkt de kosten per conversie en test verschillende advertentievarianten voor uw eerder geïdentificeerde doelgroep van websitebezoeken.

Hier is een geweldig voorbeeld van Ashley Stahl :

image03

De woordenloze beeldadvertentie heeft een enorm TED-talklogo op de achtergrond; een deskundig gebruik van sociaal bewijs om haar geloofwaardigheid en expertise onmiddellijk te versterken.

Een deel van haar kopie wordt afgesneden. Dat is jammer, omdat ze ook de verhaalboog van de ‘ uitdagingplanning ‘ gebruikt.

Hier is nog een goed voorbeeld van de GMAT Club :

image14

Het beste ding over deze, die Ashley’s vorige ook gemeen had?

Beiden verkopen het eindresultaat.

Ten eerste ging Ashley over het aanbieden van meerdere vacatures. Terwijl deze tweede beweert dat je in staat zult zijn om een ​​bepaald aantal op de GMAT-test te behalen.

Met andere woorden, ze verkopen het gat – niet de boormachine.

image10

Naast je standaard, standaard Facebook-advertentie naar de conversie van de bestemmingspagina, kun je hier ook experimenteren met het uitvoeren van lead-gen-advertenties.

De recente bevindingen van TL en DR?

” Bij het opnieuw targeten van websitebezoekers lopen leads vaker kans op mobiel, terwijl bestemmingspagina’s eerder winnen op desktop .”

Dit staat op het punt een beetje ingewikkeld te worden.

Maar u kunt leadadvertenties integreren met een marketingautomatiseringstool zoals HubSpot …

image01

… die dan ook integreert met GoToWebinar om dit naadloos te maken.

image05

afbeeldingsbron )

Lijkt het veel werk voor een tussenstap? Waarom zou het belangrijk zijn?

U kunt dus die aanwezigheid en eventuele conversieratio zo hoog mogelijk krijgen.

Deel twee: Marketingautomatisering om deelnemers en conversies te verhogen

Mensen aanmoedigen om zich met succes te registreren voor een webinar is geweldig. Het is heel veel werk zoals we net zagen!

Je hebt piepgeluiden om te bekeren. Proficiat!

Helaas ben je nog niet klaar. Niet eens in de buurt.

Nu moet je ze laten bijwonen.

Vooral als je bedenkt dat de meerderheid van de mensen die zich registreert het verdomde ding niet bij zal wonen (op basis van de gegevens waarnaar we zojuist keken).

Wat te doen?

Om te beginnen gaan we marketingautomatisering in de loop van een paar dagen (of weken) verbinden met koesteren, herinneren en overtuigen.

Als het ergens tussen de 7 en 13 uur in beslag neemt voordat iemand iets koopt, en 63% van de klanten gebruikt meerdere kanalen en apparaten voorafgaand aan de aanschaf, heb je alle hulp nodig die je kunt krijgen.

Dus een andere tactiek om dit nummer te krijgen? Combineer SMS-tekstherinneringen :

image07

Je eerste doel is om degenen die zich net voor je webinar hebben geregistreerd, te koesteren, terwijl je ook meer anticipeert op wat je gaat aanbieden. Het hoopvolle eindresultaat? Krijg meer registraties om bij te wonen.

Concreet kun je je webinar-inhoud opsplitsen in kleine hapklare stukjes die binnen een paar dagen uitlekken. Elke dag verwijst naar het komende webinar en blijft hen herinneren aan de plaats, het tijdstip en de dringende reden waarom ze aanwezig zouden moeten zijn.

Hier is een voorbeeld van een oude MailChimp-campagne die ik jaren geleden runt:

image12

Na het webinar is het uw doel om deze deelnemers naar de volgende stap te krijgen. Soms is dat een legitieme aankoop. Anderen, het is gewoon om een ​​formulier in te vullen.

Webinars zijn effectieve aanbiedingen omdat ze op tijd zijn gebaseerd. Betekenis: mensen kunnen de inhoud alleen gebruiken tijdens een klein open venster. Hun toegang tot de inhoud is beperkt en het totale aantal mensen dat lid kan worden is ook beperkt.

U kunt deze tijdelijke aanbiedingen dus combineren met tijdelijke aanbiedingen om schaarste en urgentie in uw voordeel te gebruiken.

De beste manier om dit te laten zien, is door naar de experts te gaan kijken. Ga opt-in voor alles van Ramit Sethi bijvoorbeeld en doorloop zijn e-mails in volgorde. (Zorg er wel voor dat je die sukkels uit je inbox filtert – want je krijgt VEEL!)

En wat u zult zien, is dat na het bijwonen van een webinar een langzame progressie is die een nieuw aanbod introduceert voor deelnemers die binnenkort zullen vervallen.

Vervolgens gaat een reeks e-mails uit, soms meerdere per dag, om waarde te blijven bouwen, risico’s weg te nemen en naar huis te rijden, hoe beperkt dit aanbod is.

Hier is nog een persoonlijk voorbeeld van jaren geleden:

image13

Deze sequenties hebben enige tijd nodig om te bouwen. Ze doen wat experimenten en veel vallen en opstaan.

Maar als ze correct worden uitgevoerd, kunnen ze ook de achterkant van uw Webinar-economie helpen opdrijven en hopelijk de last van een enorm bereik (naar een gewoon, groot bereik) verminderen (of op zijn minst verzachten ).

Conclusie

Webinars zijn een van de beste manieren om nieuwe leads en verkopen voor uw bedrijf te genereren.

Het probleem is dat je een TON mensen moet bereiken om de wiskunde te laten werken.

De eerste stap is om een ​​slimme mix van Facebook advertentiecampagnes te gebruiken die uw doelgroepen opbouwen alvorens webinar-hoeken te promoten; het vullen van de bovenkant van de trechter zoveel als menselijk mogelijk is.

De tweede omvat het integreren van dit werk met meerdere reeksen e-mailcampagnes die tegelijkertijd meer mensen naar uw webinar zullen leiden, terwijl u ook uw ‘volgende actie’ ‘conversie op de back-end verhoogt.

Er zijn een hoop bewegende stukken om goed te krijgen, zodat de consument een naadloze, positieve ervaring heeft.

Maar gelukkig, als je niets goed doet, kun je een hoop kleine problemen en problemen goedmaken door altijd het volume en bereik te verdubbelen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *