Hoe uw e-commerce verlatingspercentage (abandonment rate) te berekenen en te verbeteren - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe uw e-commerce verlatingspercentage (abandonment rate) te berekenen en te verbeteren

9 min


145
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Verlaten winkelwagentjes verminderen aanzienlijk de inkomsten voor e-commerce winkels.

Een verlaten winkelwagentje vindt plaats wanneer een potentiële klant producten aan de winkelwagen toevoegt, maar deze verlaat voordat het betalingsproces is voltooid.

Gelukkig kunt u uw verlatingspercentage voor e-commerce berekenen en verbeteren.

De eerste stap is om erachter te komen waarom verlating gebeurt. In sommige gevallen worden consumenten gewoon druk of afgeleid, maar als iets over uw website ze uitschakelt, wilt u er meer over weten.

Als u diep in uw websitegegevens duikt, kunt u patronen vastleggen die kunnen bijdragen aan het verlatingspercentage. Van daaruit kunt u gerichte wijzigingen aanbrengen – en A / B deze wijzigingen testen – voor betere resultaten.

Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste factoren die het verlatingspercentage beïnvloeden, en vervolgens uitzoeken hoe u uw website kunt verbeteren en meer inkomsten uit e-commerce kunt genereren .

Hoe bereken je het verlatingspercentage op een e-commerce site?

verlating-rate-how-to-calculate

Uw verlatingspercentage wordt uitgedrukt als een ratio.

Het eerste nummer is het aantal voltooide transacties van mensen met hun winkelwagentjes, en het tweede nummer is het aantal mensen dat winkelwagentjes heeft gemaakt, minstens één artikel heeft toegevoegd, maar de transactie nooit heeft voltooid.

Als u deze twee getallen vergelijkt, krijgt u een goed beeld van hoeveel mensen items toevoegen aan hun winkelwagentjes en hoeveel er doorgaan met een aankoop.

Een laag aantal verlaten mensen geeft aan dat u uw bezoekers een geweldige gebruikerservaring geeft . Ze vinden dat uw site gemakkelijk te navigeren is en het betalingsproces zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen.

Hoge afleveringspercentages kunnen het tegenovergestelde betekenen. Zonder te testen weet u echter niet welke factoren bijdragen aan de frustraties van uw bezoekers.

Formule voor verlatingssnelheid van de winkelwagen

Zodra u de ratio voor het verlaten van de winkelwagen heeft, kunt u eenvoudig het percentage berekenen.

U verdeelt het aantal voltooide transacties met het totale aantal winkelwagentjes met daarin minstens één artikel. Vervolgens vermenigvuldigt u het resultaat met 100 om het percentage te krijgen.

Stel dat u deze maand 200 voltooide transacties hebt uitgevoerd en 300 totale winkelwagentjes heeft gemaakt. Je deelt 200 bij 300 om .66 te krijgen. Vermenigvuldig 1,66 bij 100 om 66 procent te krijgen, dit is uw verlatingspercentage.

Winkelwagen Verlatingspercentagestatistieken [2018]

Op basis van de meest recente statistieken is het gemiddelde percentage verlaten verlaters 78,65 procent, iets meer dan 77 procent het jaar ervoor. Verschillende bronnen claimen echter verschillende tarieven.

Statista vertoont iets andere aantallen bij het volgen van het aantal verlaten wagens gedurende meerdere jaren, waardoor het stopzettingspercentage van 2017 op iets minder dan 70 procent werd vastgesteld .

Het is echter interessant om de trends te noteren, aangezien de verlatingspercentages in 2006 onder de 60 procent lagen. Dit kan te maken hebben met het toenemende aantal e-commerceopties dat beschikbaar is voor consumenten.

Volgens Moosend is het aantal verlaten wagens voor de Verenigde Staten iets lager dan in veel andere regio’s, maar vrij dicht bij het wereldwijde gemiddelde.

stopzetting-rate-moosend

Moosend merkt echter ook op dat marketeers die automatiseringstoolsgebruiken, een conversieratio van 50 procent kunnen meemaken.

Waarom is het tempo van mijn winkelwagen zo hoog?

Als u een hoge bezettingsgraad ervaart, moet u de oorzaak van het probleem vinden. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op consumenten om hun winkelwagentje te verlaten voordat ze uitchecken.

De volgende zijn enkele van de meest voorkomende.

Onverwachte kosten

Wanneer een websitebezoeker bij het afrekeningsformulier komt en onverwachte kosten ontdekt, kan deze onmiddellijk worden weggestuurd. Het is een enorme afslag omdat het verwachte totaalbedrag nu is verhoogd.

Dit gebeurt vaak met verzendkosten. Als u verzendkosten in rekening brengt, maak dat dan duidelijk op de pagina’s van uw website. U kunt zelfs mensen vertellen wat de verzendkosten zijn, zodat ze precies weten wat ze kunnen verwachten.

Totale kosten niet beschikbaar

Uw klanten willen precies weten wat ze bij het afrekenen zullen betalen. Als u niet het volledige totaal bekendmaakt – inclusief verzendkosten, belastingen en andere kosten – kunnen ze een onaangename verrassing krijgen wanneer ze het einde bereiken.

Verstrek zoveel mogelijk informatie aan uw bezoekers en neem relevante gegevens op in het begin van het afrekenproces. Op die manier voelt niemand zich blind wanneer ze aan het einde van de reis zijn.

Account vereist

Consumenten besluiten om verschillende redenen niet om een ​​account bij een website te willen:

 • Privacy
 • Volledige postvakken voor e-mail
 • Tijdgebrek
 • Onzekerheid over de aankoop

Als je ze dwingt een account aan te maken, kunnen ze gewoon hun winkelwagentje verlaten.

Met Lowe kun je je aanmelden voor een account of uitchecken als gast.

stopzetting-rate-Lowe

Als u dat zaagblad echt zo snel mogelijk wilt hebben, hoeft u geen tijd te besteden aan het maken van een account. Bied dezelfde beleefdheid aan uw bezoekers om uw verlatingspercentage te verminderen.

Lange afhandeling

Bij een langdurig afrekenproces klikken drukke consumenten vaak weg. De taak lijkt in het moment te groot om te verwerken.

Bekijk uw afrekenformulier. Zijn er velden die u zou kunnen snijden of condenseren? Of misschien kunt u uw betaalproces over twee of meer kortere pagina’s verspreiden om het proces minder overweldigend te maken.

Afhandeling verwarren

U wilt ook zorgen dat u duidelijke instructies voor elk veld opgeeft. Als u bijvoorbeeld om de geboortedatum van uw klant vraagt, moet u een voorbeeld toevoegen (bijv. 01/01/1973 of 01-01-1973). Hetzelfde geldt voor elk item dat een bepaald formaat vereist.

Als u een contactformulier met meerdere pagina’s gebruikt, kunt u een voortgangsbalk toevoegen. Dit helpt uw ​​klant zich prettiger te voelen bij het afrekenproces . Er is een einde in zicht!

Website Time-out

U hebt goede webhosting nodig als u een succesvolle e-commerce winkel wilt hosten. Time-outs van websites en crashes zijn net zo frustrerend voor consumenten als voor ondernemers, dus u wilt niet dat dit gebeurt op uw site.

Vertrouwensproblemen

Ik heb al eerder gesproken over het gebruik van vertrouwenssignalen en sociaal bewijs op uw websites, zodat consumenten zich beter bij u voelen.

Van het hebben van een SSL-certificaat en het plaatsen van klantreacties tot het opnemen van certificatiebadges op uw site, deze vertrouwenssignalen helpen het vertrouwen in uw bedrijf te vergroten.

verlating-rate-trust-kwesties

Geen / niet-tevreden retourbeleid

Als u een terugkeerbeleid hebt – en dat zou u – moeten het zo toegankelijk mogelijk maken. Consumenten willen weten wat er gebeurt als ze niet leuk vinden wat je ze stuurt, als het kapot aankomt, of als het een geschenk is dat iemand al heeft. Als u meerdere beleidsregels gebruikt, gebruikt u een diagram zoals Best Buy .

verlating-rate-return-beleid

Zelfs als uw terugkeerbeleid slechts 30 dagen duurt, laat het mensen weten. Ze realiseren zich dat ze een bepaalde hoeveelheid tijd hebben om het product te evalueren en te beslissen of ze het willen houden. Geef in uw retourbeleid aan hoe en wanneer klanten restituties ontvangen.

Gebrek aan betalingsalternatieven

Sommige mensen houden er niet van om bepaalde soorten bankmethoden online in te voeren. Evenzo hebben sommige mensen een betaal- en spaarrekening, maar geen bankpas of creditcard, terwijl anderen graag gebruikmaken van online betaaldiensten zoals Paypal en Payoneer .

Hoe meer betalingsopties u aanbiedt, hoe meer klanten u kunt aantrekken. Probeer in plaats van potentiële inkomsten te elimineren, meer betaalalternatieven toe te voegen aan uw website.

Wacht lang op bezorging

verlating-rate-lang-wachten-aflevering

Een ander probleem dat een hoge bezettingsgraad van de winkelwagen kan veroorzaken, is een lange bezorgperiode. Als je klant iets wil in de komende vijf dagen, maar je krijgt het twee weken lang niet, zullen ze waarschijnlijk ergens anders kijken.

Het vinden van efficiëntere bezorgingssystemen kan je helpen concurreren met giganten zoals Amazon die de volgende ochtend producten bij klanten kunnen krijgen. Hoewel u dit serviceniveau misschien niet kunt bieden, kan het verkorten van de winkelwagen het verlaten van de winkelwagen verminderen.

8 Effectieve manieren om de uitstappercentage van uw e-commerce winkel te verminderen

1. Bouw vertrouwen op met uw websitebezoekers

Zoals hierboven vermeld, is vertrouwen erg belangrijk voor de consument. Ze willen weten dat u hun veiligheid serieus neemt, dus u moet ze alle reden geven om te geloven dat uw site veilig is.

Vertrouw op badges en zeehonden, maar zorg ervoor dat ze legitiem zijn.

Versterk elk beveiligingsbeleid, zoals uw weigering om klantinformatie met derden te delen.

Uw exemplaar kan ook vertrouwen opbouwen. Bij het schrijven van informatie over het betaalproces op uw site, benadrukt u uw respect voor uw klanten en uw wens om hen tevreden te houden.

Iets eenvoudigs als het coderen van wachtwoorden en creditcardnummers terwijl uw klanten ze typen, kan het vertrouwensniveau exponentieel verhogen.

U wilt ervoor zorgen dat uw SSL-certificaat up-to-date is en dat u alles toevoegt dat het vertrouwen verder zou kunnen vergroten, zoals een beoordeling van het “A” Better Business Bureau.

2. Verbeter uw afrekenproces

stopzetting-rate-checkout-proces

Er is geen ideaal betaalproces. Het hangt allemaal af van het product en uw doelgroep.

Korte afrekenformulieren van één pagina kunnen bijvoorbeeld goed werken als u een kleine e-commerce-winkel runt en minder dure artikelen verkoopt.

Als u echter grotere artikelen verkoopt of als u meerdere SKU’s heeft, moet u mogelijk meer informatie verzamelen.

Er zijn ook manieren om het afrekenproces visueel te verkorten voor een soepelere verkoop. Gebruik een kleiner lettertype en grotere tekstvakken. Gebruik vervolgkeuzemenu’s voor situaties die dit vereisen, zodat uw klant niet zoveel hoeft te typen.

3. Zorg ervoor dat uw e-commercesite 100% is geoptimaliseerd voor mobiel

Volgens recente gegevens heeft meer dan 60 procent van de consumenten in de afgelopen zes maanden op hun mobiele telefoon via een e-commercesitegeshopt. Je kunt er zeker van zijn dat ten minste enkele van je doelklanten hun smartphones gebruiken om op je website te surfen.

Als uw site geen responsief ontwerp of een alternatieve mobiele site gebruikt, verliest u inkomsten. Een niet-geoptimaliseerde site heeft bijvoorbeeld een betaalformulier dat moeilijk of onmogelijk in te vullen is op een kleine telefoon. De vingers van de meeste mensen zijn te groot om de juiste plaatsen op het scherm aan te raken.

4. Bied live chat aan

Uit een onderzoek van JD Power bleek dat live chat de populairste communicatiemethode voor consumenten is geworden. Ze geven er de voorkeur aan via e-mail en telefoontjes, evenals via sms.

Bovendien zou meer dan de helft van de consumenten liever via live chat in contact komen dan eerst een ondersteuningsnummer op hun telefoon bellen.

Wat betekent dit voor uw e-commercesite? Door livechat toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat u beschikbaar bent om de vragen van klanten in realtime te beantwoorden.

Als een klant vanwege een korte vraag niet weet of hij uw product wil kopen, moet u dit wel beantwoorden. Op die manier gaat de klant niet weg en koopt hij hem ergens anders.

5. Voeg kortingen en voordelen toe

U kunt een hulpmiddel zoals Hallo Bar gebruiken om verlaten wagens te voorkomen door een korting of andere bonus aan te bieden. Een klant is bijvoorbeeld misschien geïnteresseerd in een van uw producten, maar besluit dat het een beetje te prijzig is. Hij of zij probeert weg te klikken van de site en ziet zoiets als dit:

verlating-rate-kortingen-voordelen

U hebt de kostenhindernis overwonnen, die misschien genoeg is om de klant terug te sturen naar uw site en door te gaan met het afrekenen.

6. Bied slimme upsells aan

Als uw klant meer items in zijn of haar winkelwagentje heeft, kan de wens om die items te hebben, toenemen. Het is net zoiets als winkelen in de winkel. Als je je wagens hebt gevuld met drie overhemden, vier broeken en een paar schoenen, heb je minder kans om die spullen achter te laten en de deur uit te lopen.

Als u upsell en cross-sell aan uw klanten aanbiedt, kunnen ze hun winkelwagentje vullen met meer merchandise.

Dit verhoogt niet alleen uw omzet per klant, maar het kan ook uw verlatingspercentage voor uw winkelwagen verlagen. Zorg ervoor dat de producten die u suggereert, relevant zijn voor wat de klant al heeft bekeken of in zijn winkelwagentje heeft gestopt.

7. Verbeter de gebruikerservaring door te kijken hoe bezoekers op uw website navigeren

Leer precies hoe uw bezoekers op uw website navigeren met behulp van bezoekersregistraties om eventuele obstakels te identificeren. Als u bijvoorbeeld weet dat de meerderheid van uw bezoekers hun winkelwagentje verlaat nadat ze uw uitcheckformulier hebben gezien, moet u dit wellicht in meerdere stappen uitdelen of verspreiden.

Op dezelfde manier kunt u met Opnames zien waar gebruikers problemen hebben met het invoeren van specifieke informatie of het navigeren van de ene pagina naar de volgende.

Stel dat u de telefoonnummers van bezoekers opzoekt, maar ze hebben moeite met het begrijpen van het juiste formaat. Je zult zien dat ze het meerdere keren proberen – en in het slechtste geval uiteindelijk opgeven.

Gebruik een tool voor gebruikersgedrag

Met een hulpprogramma voor gebruikersgedrag, zoals Crazy Egg, kunt u vijf verschillende rapporten over gebruikersgedrag genereren : heatmaps, schuifmappen, confetti-rapporten, lijstrapporten en overlay-rapporten. Elk biedt een unieke reeks informatie over bezoekersactiviteiten.

Besteed veel aandacht aan heatmaps bij het gebruik van een tool voor gebruikersgedrag. U wilt weten waar het hoogste klikniveau plaatsvindt.

8. A / B test uw call-to-action

Running A / B-testen op de kritische website elementen, zoals call-to-action, kunt u meer inzicht te geven.

Een traditionele A / B-test presenteert uw websitebezoekers met twee verschillende versies van een pagina. Vijftig procent ontvangt één versie en de andere 50 procent ziet de variant. Op basis van conversieratio’s kunt u erachter komen welke CTA het beste presteert.

Een ander type A / B-testmethodiek wordt een multi-armed bandiet genoemd, en het is de aanpak die Crazy Egg gebruikt.

In een multi-armed bandit A / B-test is het verkeer niet gelijk verdeeld tussen varianten. In plaats daarvan ontvangen hoger presterende varianten een hoger percentage verkeer en deze verhouding verschuift naarmate er meer informatie in de loop van de test binnenkomt.

Het voordeel van deze aanpak is dat u nooit verkeer verliest van een slecht presterende variant en dat uw verliezen tot een minimum worden beperkt.

Conclusie

Een hoog percentage voor het verlaten van uw winkelwagentje kan grote schade aanrichten aan uw verkopen en inkomsten. Als u echter ijverig bent om problemen op te lossen en de klantervaring te verbeteren, kunt u meer consumenten aanmoedigen om door te gaan met het betalingsproces .

Ik heb acht tips gegeven om je verlatingspercentage voor je winkelwagentje te verminderen. Hier is een handige checklist waar je vaak naar kunt verwijzen:

 1. Bouw vertrouwen met uw websitebezoekers
 2. Stroomlijn uw betaalproces
 3. Optimaliseer uw e-commerce winkel voor mobiel
 4. Bied een live chatoptie aan
 5. Voeg kortingen en voordelen toe
 6. Bied slimme upsells aan
 7. Bekijk bezoekersregistraties en genereer rapporten over gebruikersgedrag
 8. A / B test je CTA’s

Als u deze tips volgt, kunt u meer verkopen omdat u obstakels tijdens het betalingsproces hebt verwijderd.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *