Hoe vind ik nieuwe Facebook-doelgroepen - DeLaatbusiness

Hoe vind ik nieuwe Facebook-doelgroepen

8 min


96
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

AdWords heeft een intentie . Maar Facebook-advertenties hebben aangepaste doelgroepen .

Dit zijn mensen die al naar uw website hebben gekeken. Bekeken uw producten en diensten. Abonneerde op uw nieuwsbrief. Of eerder gekocht.

En u kunt elk specifiek segmenteren of richten met een campagne die perfect aansluit op hun interesses, persoonlijkheden, angsten of motivaties.

Ontdek-perfect-audience-from-scratch - Illustratie

Doelgroepgerichtheid is eenvoudig als u te maken hebt met een vooraf gebouwd aangepast publiek vol met mensen die al alles over u weten. Klikken, leads en conversies zijn eenvoudig.

Maar wat als u helemaal opnieuw begint? Wat als u niet kunt vertrouwen op aangepaste doelgroepen om ‘top of the funnel’ mensen binnen te halen?

Hier zijn drie stappen om te beginnen.

Waarom aangepaste doelgroepen het beste converteren

De beste Facebook-advertentie zal lijden bij het richten op de verkeerde doelgroep. Verbeter de  targeting en zelfs een advertentie met gemiddelde tot gemiddelde kwaliteit presteert beter.

De snelste, gemakkelijkste en krachtigste methode voor doelgroeptargeting is om aangepaste doelgroepen te gebruiken.

Dit zijn op maat gemaakte, vooraf gebouwde doelgroepen vol met mensen die al weten wie je bent, je spullen hebben gecontroleerd en mogelijk zelfs in het verleden iets van je hebben gekocht. Het zijn uw afgelopen websitebezoekers (in de afgelopen 30-60 dagen). Het zijn mensen die een specifieke productpagina hebben bekeken. Het zijn e-mailadressen uit uw nieuwsbrief. Het zijn telefoonnummers van klanten uit uw database.

Als je deze gegevens hebt om mee te werken, ben je goud. Je kunt (en zou) in de ‘midden’ en ‘onderkant’ van je marketingtrechter zoveel mogelijk moeten vertrouwen op aangepaste doelgroepen om de beste doelgroep te bereiken (en dus de laagste kosten per klik en kosten per lead te behalen).

Neem mijn woord niet op.

Toen Facebook hun Relevance Score introduceerde, voerde AdEspresso een test uit met exact dezelfde advertentie voor twee verschillende doelgroepen.

Het eerste publiek, hieronder, was generiek. Targeting was uitgeschakeld, zoals u kunt zien aan de sombere 2.9 Relevance Score.

image03

afbeeldingsbron )

Als gevolg hiervan kostten kliks op de website $ 0,142 per stuk.

Stel nu dat met dezelfde advertentie (en hetzelfde budget) tegenover, maar getoond aan een aangepast publiek (bestaande uit websitebezoekers van de afgelopen 90 dagen).

image09

afbeeldingsbron )

Relevantie De score is dramatisch gestegen naar 8.0. Reacties, likes, klikken en shares zijn ook WAY up.

Maar het beste deel? De kosten per klik zijn gedaald tot slechts $ 0,03.

(Ja, dat zijn drie penny’s.) Dat is eigenlijk vrij.)

Daarom is het afstemmen van berichten belangrijk bij online adverteren. Vooral op Facebook, waar doelgroeptargeting het verschil kan betekenen tussen campagnes die conversies genereren van campagnes die dat niet doen .

Dit klinkt allemaal geweldig. Maar hier is het probleem …  Wat als u geen aangepast publiek heeft om op te vertrouwen? Ze zijn de perfecte oplossing om bestaande klanten te koesteren en te sluiten. Maar ze kunnen u niet helpen om vers vlees aan te trekken, te verkrijgen of binnen te brengen .

Wat als u een nieuwe site start? Een nieuw bedrijf lanceren? Introductie van een nieuw product of een nieuwe dienst in een andere branche? Je moet helemaal opnieuw beginnen. En u krijgt geen verleden bezoekers, nieuwsbrief leads of klantendatabase om op te vertrouwen.

Je zou dit webinar voor meer moeten bekijken (die de punten vermeld in dit bericht informeert). Maar hier is de CliffsNotes-versie.

Stap 1. Begin met het zoeken naar de demografische gegevens van uw publiek

De beste doelgroepen moeten het probleem dat u oplost begrijpen. Ze weten (tot op zekere hoogte) over hun pijnpunten en hoe ze te repareren. En ze moeten worden geïnformeerd door basisinformatie die u al hebt.

Dit gaat allemaal terug naar de fundamenten. De basis en de saaie dingen, zoals buyer personasDe marketing 101 dingen zoals demografie, psychografie en andere belangrijke dingen die bepalen wie we zijn en waarom we doen wat we doen (of niet doen).

image05

afbeeldingsbron )

Dit klinkt afgezaagd. Telkens wanneer de uitdrukking ‘buyer personas’ in een blogpost opduikt, is het enige dat ik hoor, “Bla bla bla bla bla bla”, ook. Maar het is onmogelijk om doelgroeptargeting goed te krijgen zonder rekening te houden met de verschillen tussen deze mensen, de waardeproposities en de dingen waar ze om geven .

De gemakkelijkste plaats om te beginnen – niet verwonderlijk – is je eigen Facebook publieksinzichten .

Laten we een voorbeeld van een klant bekijken:

image08

96% van hun fans zijn vrouwen. Bijna allemaal bevinden ze zich in de VS, met een meerderheid in het zuidwesten (met enkele grote steden besprenkeld).

Boom. Gedaan. En het kostte ~ 1 minuut om alles te vinden.

Google Analytics biedt ook een demografisch overzicht (te vinden onder het gedeelte Doelgroepen) dat soortgelijke gegevens kan aanvullen.

Dit, samen met andere secundaire onderzoeken (zoals associatie- of onderzoeksrapporten), kan u helpen bij het uitbouwen van verschillende klantsegmenten en persona’s die uiteindelijk uw targeting op Facebook-advertenties voor verschillende campagnes zullen bepalen.

image10

Dat is een goed begin. Maar je moet eerst wat meer informatie weten om later succesvolle advertenties te maken.

Dit zijn de belangrijkste problemen en pijnpunten, samen met hoe je deze uitdagingen in iemands dagelijks leven kunt helpen of overwinnen.

image07

Waar haal je dit spul vandaan? Van uw klanten. (Hé, Brad, je bedoelt, we moeten met mensen praten om marketing te doen ?!) Ja! Dus ga naar buiten. Woon een evenement bij. Pak een telefoon op. 

Vuur SurveyMonkey , Google of Gravity Forms aan . Er zijn ook de Hotjars en Qualaroos van de wereld als je zin wilt hebben. Maar dat hoeft niet. Mensen zullen niet aarzelen om over zichzelf te praten of te klagen over wat hen verhindert om XYZ te bereiken.

Je moet het gewoon vragen.

Stap 2. Beginnen met interessesonderzoek

Als je, net als ik, op zoek bent naar de snelste (lees: luiste) manier om een ​​nieuw publiek te targeten, selecteer je waarschijnlijk willekeurig een paar concurrenten of blogs. Dat is OK om te beginnen. Maar meer dan waarschijnlijk zul je een klein beetje meer moeite moeten doen om een ​​voldoende groot sample te krijgen om mee te beginnen (lees verder om het magische bereik te achterhalen).

Dus hoe?

U kunt beginnen door direct op Facebook te zoeken. Een zoekopdracht als: “Pagina’s vergelijkbaar met HubSpot” geeft u bijvoorbeeld een lijst met vergelijkbare merken (die ook worden beïnvloed door uw sociale grafiek).

image04

Je kunt ook bespioneren welke interesses deze pagina’s eerder hebben ‘leuk’ gemaakt om ook een beter begrip te krijgen van gerelateerde onderwerpen.

Ga vanaf daar naar Google.

Op dit moment zijn we op zoek naar ‘top van de trechter’ om te beginnen met targeting. Dat betekent dat je ‘zoekende intentie’ in het achterhoofd moet houden terwijl je voorbeeldinteresses van een zoekmachine eruit haalt . Bijvoorbeeld, “organische skin care blog” is geweldig voor het openstellen van uw potentiële publiek voor een zo groot mogelijk bedrag, terwijl “organic face cream” een specifieke zoekopdracht is die meer koopintentie bevat.

Amazon is een andere perfecte plek om te beginnen. Een zoekopdracht als “heren chukka-boot” levert direct een aantal topmerken op waarmee je terug naar Facebook kunt gaan en kunt zoeken (door hun naam te selecteren als een nieuwe interesse en ze te targeten op iedereen die ze leuk vindt).

image06

Naast concurrenten en alternatieven, is het een informatiebron. Dit zijn de plaatsen die je zojuist hebt blootgelegd in de laatste stap, waar deze segmenten en personages hun nieuws en informatie vandaan halen. 

Dit zijn met name individuele beïnvloeders, media, blogs of een variant van alle drie (zoals Tim Ferriss / Vier uur werkweek). En net als het gekke, polariserende verschil tussen Fox News en CNN, is elk geschikt voor zijn eigen specifieke type publiek. In de bedrijfswereld vertaalt zich dit in Bloomberg = oude babyboomers en Wired = technisch onderlegde Gen X / Y.

Laten we dit voorbeeld gebruiken nu we doorgaan naar de volgende stap. We zullen een paar media-eigenschappen selecteren om technisch onderlegde, goed opgeleide, bedrijfseigenaars te vinden.

image11

We beginnen goed.

De 720.000 doelgroepgrootte valt in het voorgestelde bereik van ongeveer 500.000 tot een miljoen gebruikers. (Over het algemeen geldt dat hoe groter het budget, hoe groter het publiek.) En als uw budget lager is dan $ 200, target dan het bereik van 100.000-200.000.)

De reden voor deze groottebereiken is dat Facebook voldoende ruimte nodig heeft om de goedkoopste advertentie te vinden die waarschijnlijk gebruikers zal converteren.

Enig probleem?

Op dit moment is het een beetje vaag en generiek. We kunnen ons richten op een bepaald soort persoon (demografie), maar we hebben niet echt rekening gehouden met wat deze specifieke mensen mogelijk interessant vinden (psychographics, et al.)

We moeten het dus een beetje verfijnen, door andere criteria op te nemen en uit te sluiten.

Hier is hoe.

Stap 3. Interesses kruising en uitsluiting

Mensen die bij restaurants met Michelin-sterren eten,  zijn geen coupon-klippers.

Ze sluiten elkaar uit, omdat deze mensen weten dat ze minstens $ 75-100 per persoon zullen laten vallen voordat ze zelfs maar een stap naar binnen zetten. De loutere vermelding van die prijs per cheque maakt uw gemiddelde Groupon-koper slap in de knieën en breekt uit in een koud zweet.

Dat is de Catch-22 van targetingmensen in de ‘bovenkant van de trechter’.

U wilt de grootte van het publiek groot genoeg houden om uzelf een vechtkans te bieden. Zonder voldoende bereik , schaal je nooit een winstgevende onderneming.

MAAR…

U wilt ook specifieke mensen targeten die niet op uw aanbod of prijsniveau zullen mopperen. Anders betaalt u een hoop nutteloze klikken van lage waarde.

De oplossing is door middel van belangenkruisingen (of uitsluitingen). Dit is wat ik bedoel:

Eerder begonnen we met een goede (zij het, al te generieke) doelgroep op basis van een paar verschillende media-eigenschappen. Laten we echter iets specifieker zijn om ervoor te zorgen dat we alleen gerichte mensen krijgen.

Laten we dus nog een andere interesse toevoegen die dit oorspronkelijke publiek segmenteert op basis van andere criteria (zoals wat ze misschien voor de kost doen).

image01

Nu richten we ons op technisch onderlegde, goed opgeleide consultants. Maar ons publiek is onder het minimum van ~ 500.000 gedaald. Laten we dus een paar gerelateerde interessegebieden toevoegen die vergelijkbaar zijn (zoals trainers of coaches) en ‘elk van bovenstaande’ geselecteerd houden zodat ALLE potentiële mensen worden opgenomen.

Maar wacht even, want dit zou de deur kunnen openen naar sommige mensen met tegengestelde belangen.

Als we bijvoorbeeld marketinggerelateerde producten en services proberen te verkopen, zullen andere marketeers dit waarschijnlijk niet kopen. (En als dat zo is, zouden ze waarschijnlijk op zijn zachtst gezegd een andere boodschap moeten hebben.)

Laten we dus, terwijl we extra interesses toevoegen, een paar uitzonderingen toevoegen om ervoor te zorgen dat deze mensen met tegenstrijdige belangen niet door de weg gaan.

Dit is het resultaat:

image02

Perfect. We zijn erin geslaagd ons publiek veel beter te segmenteren door middel van interesitieknooppunten en hebben vervolgens de kansen verkleind om advertentie-uitgaven te verspillen aan mensen die niet-gekwalificeerd of ongeïnteresseerd zijn.

Optionele stap: geavanceerde targeting

Geavanceerde targeting kan u helpen de doelgroepselectie verder te verfijnen als u een zeer nicheproduct, -service of -bedrijf heeft. Dit zijn bijvoorbeeld geavanceerd gedrag of criteria zoals relatiestatus, inkomen, vermogenssaldo, enzovoort.  Dus als u beleggingsservices verkoopt aan geaccrediteerde beleggers, is targeting op basis van inkomen of vermogenssaldo perfect.

Het enige probleem?

Mensen geven deze gegevens niet altijd bereidwillig aan Facebook. In veel gevallen vertrouwen ze op bronnen van derden om hun informatie aan te vullen.

Het resultaat is dat het je bereik veel vermindert . Als we bijvoorbeeld gewoon in gedrag zijn gegaan en een specifieke branche of verticaal proberen te selecteren, zou dit de omvang van ons publiek enorm verminderen (tot een bijna nutteloos laag bereik).

image00

U kunt echter een aantal van deze geavanceerde opties gebruiken om met creatieve oplossingen te komen. U hebt bijvoorbeeld misschien niet veel gegevens over inkomen of vermogen, maar als iemand naar Harvard is geweest, is het misschien een veilige gok dat ze dichtbij zijn.

Conclusie

De aangepaste doelgroepen van Facebook bieden u een van de krachtigste targetingopties voor elk advertentiemedium.

U kunt mensen targeten die merkbewust zijn, helemaal tot aan leads en klanten die u in het verleden al veel geld hebben betaald.

Het probleem is dat je in het begin geen toegang hebt tot deze mensen. U hebt geen websitebezoeken, e-mailadressen of klant-ID’s om uw Facebook-targeting op de automatische piloot te zetten. In plaats daarvan moet u helemaal opnieuw beginnen wanneer u een nieuw bedrijf aanmaakt, uw productaanbod uitbreidt of nieuwe markten betreedt .

U moet zich richten op een grotere ‘top van de trechter’-doelgroep die zowel breed genoeg is om u voldoende potentiële klanten te bieden, terwijl ze specifiek genoeg is om diegenen uit te sluiten die nooit van u zullen kopen in de eerste plaats.

Het is een delicate evenwichtsoefening. Maar het gebruik van demografische gegevens en psychografische gegevens kan u een idee geven van welke interesses u wilt gaan targeten. En door gebruik te maken van intersectie met uitsluitingen, kunt u het goud uit het puin zeven.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format