Hoeveel kost uw volgende Facebook-advertentiecampagne?

5 min


111

Heb je ooit een magische formule willen om precies de kosten van je Facebook-advertenties te berekenen,   zodat je goedkoop en gemakkelijk aan de slag kunt?

Iets eenvoudigs en snel te gebruiken voor als u niet zeker weet hoeveel advertentiebudget u moet toewijzen voor uw eerste advertenties?

Iets dat als benchmark kan dienen en dat u specifiek kunt aanpassen aan uw bedrijf?

Hier heb je het! En meer dan je had verwacht!

In deze gids geven we u alle tips en tricks die u nodig hebt om het perfecte budget voor uw advertenties in te stellen plus onze geheime calculator ! Het is GRATIS en je kunt het downloaden aan het einde van deze handleiding!

Ben je klaar om meer waar voor je geld te krijgen?

Ik heb deze handleiding onderverdeeld in twee verschillende secties, afhankelijk van het feit of u retargette advertenties of advertenties uitvoert aan een koud publiek .

Ze verschillen omdat het doel meestal anders is tussen de twee.

Voor retargeting- advertenties overwegen veel adverteerders campagnes met lage budgetten voor merkbekendheid op lange termijn uit te voeren . Voor een koud publiek hebben veel mensen vaak advertenties voor een specifieke campagne om bijvoorbeeld nieuwe verkopen, leads of iets anders te genereren dat meer gericht is op de korte termijn .

# 1 Retargeting-advertenties

Bron

Voor retargeting-advertenties is uw budget afhankelijk van een aantal dingen, zoals hoe groot uw doelgroep is en hoe agressief u uw advertenties wilt weergeven.

Als u bijvoorbeeld een aanbieding voor een laatste dag uitvoert, wilt u in korte tijd een hoog bedrag uitgeven.

Aan de andere kant zie ik dat veel adverteerders succes hebben door slechts $ 5 / dag advertenties te gebruiken voor een lange tijd om de incidentele burst-campagne te ondersteunen om merkbekendheid te ondersteunen of verhogen.

In mijn ervaring voor retargeting van een langetermijncampagne voor merkbewustheid is het runnen van iets van $ 5 per 500.000 volgers een goede start, maar door rond te spelen met het budget en de doelgroepgrootte in Power Editor, kunt u aanpassen aan uw ideale bereik per dag.

Het belangrijkste is om de frequentie en prestaties bij te houden, zodat u weet wanneer het tijd is om de advertentie te wijzigen of een tijdje te pauzeren.

Nadat u uw retargeting-advertentie een paar dagen of een week hebt weergegeven, kunt u het budget en de snelheid aanpassen aan uw bedrijfs- en strategische doelstellingen.

U kunt dit ook doen in AdEspresso tijdens het proces Campagne maken. U hoeft pas uw targetingkeuzes in te voeren nadat u uw campagnetype heeft gekozen en toegevoegd aan uw advertenties (AKA in stap 3!) En houd vervolgens de nummers aan de rechterkant van het scherm in de gaten.

Hierna kunt u uw budget bewerken, optimalisatiedoelen aanpassen en nog veel meer:

 

# 2 Koude advertenties

Bron

Ik heb gevonden dat koude advertenties een ander balspel zijn omdat er vaak veel verschildoelen zijn tussen adverteerders.

Op basis van hoe het Facebook-algoritme werkt, duurt het 72 uur voordat Facebook uw campagne heeft geoptimaliseerd .

Als u niet gewend bent om advertenties weer te geven en het gewoon wilt uitproberen, is het uitvoeren van $ 10 per dag per advertentie een goed startpunt . U moet dat drie dagen uitvoeren om Facebook toe te staan ​​uw advertentie aan verschillende groepen mensen te laten zien om de juiste te vinden. Verandert in $ 30 per advertentie om voldoende gegevens te krijgen om te weten met statistische significantie of de uitvoering goed of slecht is (ik kom daar zo aan).

Het laatste dat u wilt, is uw advertentie gedurende een te korte periode uitvoeren, zodat u niet genoeg gegevens krijgt om te weten of uw resultaten iets zijn waarop u kunt rekenen of waarmee u uw advertentie verder dan dat punt kunt uitvoeren, dus u bent gewoon geld verspillen als het een slecht presterende advertentie is.

Met AdEspresso kunt u dit onderdeel op de automatische piloot instellen! Onze automatische optimalisatie onderzoekt alle advertenties in uw campagne op basis van de CPA, waarbij de onderpresterende advertenties worden onderbroken en budget wordt toegewezen aan de beste advertenties in de campagne.

Het duurt ook even voordat Facebook zichzelf gedurende een dag heeft kunnen optimaliseren. Daarom is spammen op Ad Manager een vreselijk idee. Stel het in en vergeet het de komende 24 uur.

De manier waarop het algoritme werkt, is dat de prestaties van de eerste 500-1000 mensen bepalen voor welke kwaliteit van uw advertentie in de toekomst zal worden gezorgd. Het lijkt nogal willekeurig en daarom proberen sommige adverteerders drie duplicaten van dezelfde advertentie binnen elke adset te gebruiken.

Er wordt gezegd dat dit je campagne de beste kans geeft om een ​​goede groep mensen te bereiken, wanneer je drie verschillende groepen mensen bereikt en je in staat zult zijn om de tot twee slechter presterende personen te pauzeren.

Bron

Statistische significantie

In dit geval is het een manier om wiskunde te gebruiken om te bepalen dat het resultaat van het testen van uw advertentievarianten niet toevallig of willekeurig is gebeurd.

Dat betekent dat als u 5 verschillende afbeeldingen test in uw advertentie, de best presterende 95% zeker weet dat deze de best presterende is. De 95% is slechts een voorbeeld dat vaak wordt gebruikt en door u kan worden gewijzigd, afhankelijk van uw behoeften.

Ik weet dat veel adverteerders het niet leuk vinden om met wiskunde te werken en niet voor cijfers hoeven te zorgen, maar hoewel dit een geavanceerd concept is, zijn er veel gratis rekenmachines die je binnen enkele minuten kunnen helpen.

Kissmetrics heeft een van de gemakkelijkst te gebruiken gratis rekenmachines . Het enige dat u hoeft te doen, is het aantal bezoekers en conversies (verkoop) invoeren en u zult zien hoe zeker de rekenmachine is dat de ene uitkomst beter is dan de andere.

Uw advertentiebudget berekenen op basis van uw trechter en verwachte inkomsten

Er is een gedetailleerdere manier om specifiek te berekenen hoeveel advertentiebudget u nodig heeft om uw doel te bereiken (als u een specifiek inkomstenaantal in gedachten heeft) als u uw trechter hebt gekozen.

Ik zal eerst uitleggen hoe u dit kunt doen en zoals vermeld, kunt u de gratis spreadsheet gebruiken en eenvoudig uw advertentietrechternummers invoeren om het geschatte advertentiebudget te berekenen dat u nodig heeft.

Bron

Ik zal een veelvoorkomend trechtermodel gebruiken, waaronder:

  • Advertentie die leidt naar een
  • Webinar dat leidt naar een
  • Verkooppagina

Houd er rekening mee dat het webinar ook een bestemmingspagina, een geautomatiseerde reeks e-mails of iets anders kan zijn – er zijn veel soorten trechters, dus eigenlijk is dit uw verkoopmateriaal dat leads omzet in omzet.

We beginnen achteruit door te kijken naar het omzetdoel dat u bereid bent te bereiken en voor hoeveel uw product wordt verkocht om het aantal verkopen te berekenen dat u nodig heeft om uw product te bereiken . Dat is stap één .

In stap twee duiken we dieper in je trechter en kijken we naar de conversieratio van het webinar en specifiek hoeveel mensen je verwacht te laten zien (dit kan ook je open e-mailpercentage zijn als je gebruik maakt van infuusinhoud) en hoeveel oogbollen je ‘ U moet uw inhoud bekijken om uw inkomsten te bereiken.

Op basis hiervan en op basis van uw geschatte kosten per lead of per persoon die uw verkoopmateriaal bekijkt, berekenen we uw vereiste advertentiebudget om uw opbrengstdoel te bereiken met Facebook-advertenties in stap drie .

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Advertenties voor koude doelgroepen vereisen een ander budget dan retargeting-advertenties
  • Uw advertenties laten weergeven gedurende 72 uur is ideaal om het algoritme te laten optimaliseren voor de juiste mensen
  • De eerste 500-1000 mensen zullen helpen bij het bepalen van het toekomstige succes van uw advertentie
  • Statistische significantie is een nuttige manier om te bepalen of de winnaar van advertentievarianten is
  • Gebruik de gratis advertentiebudgetcalculator (hieronder) om eenvoudig te berekenen welk advertentiebudget u nodig heeft, afhankelijk van uw inkomstendoel

En nu is het aan jou !. Probeer het en laat het ons weten in de comments !


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format