Instagram-advertentiekosten: Een overzicht met gemiddeldes - DeLaatbusiness

Instagram-advertentiekosten: Een overzicht met gemiddeldes

17 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Met Instagram blijven spannende functies en mogelijkheden uitrollen, hebben marketeers nog meer ruimte om creatief te worden en een concurrentievoordeel te behalen door het platform te gebruiken om advertenties in 2018 uit te voeren.

Een voorbeeld? Sommige Instagram-gebruikers kunnen nu  een creditcard registreren als onderdeel van hun profiel en daadwerkelijk producten kopen zonder uit de app te klikken!

De gloednieuwe introductie van deze  native payments-functie  heeft het potentieel om revolutionair te zijn om nog meer adverteerders op Instagram-platform te brengen.

Dus … ben je klaar om op de Instagram-advertentieswagon te springen? Ben je van plan dit jaar meer van je budget aan Instagram toe te wijzen? Of bevindt u zich nog steeds in de #MaybeOneDay-zone?

Zou je willen dat je een betere manier had om je uitgaven aan Instagram-advertenties te voorspellen? Wens verleend!

We hebben bijna $ 300 miljoen aan advertentie-uitgaven geanalyseerd om de nieuwste trends in Instagram-advertentiekosten te ontdekken. Dit is een ongelooflijke bron voor wanneer u biedingen plaatst, uw budget instelt en uw doelgroep in 2018 ondermijnt.

In 2017 hebben we 100 miljoen dollar aan advertentie-uitgaven verdiept om de gemiddeldeadvertentiekosten voor Instagram te bepalen  ( klik hier om naar het volledige bericht van 2017 te gaan  en gedetailleerde resultaten te bekijken). 
Op een hoog niveau ontdekten we in onze eerste post vier belangrijke dingen :

 1. CPC per maand gestaag toegenomen naarmate het jaar vorderde.
 2. CPC per leeftijd bleef doorgaans stabiel binnen het bereik van $ .70 tot $ .80.
 3. CPC is voor vrouwen aanzienlijk hoger dan voor mannen.
 4. Apple-apparaten (eerste iPhones en vervolgens iPads) hebben de hoogste CPC.

Deze verhelderende informatie was van zes maanden aan gegevens. Vandaag hebben we onze steekproefomvang bijgewerkt met nog eens zes maanden.

De onderstaande resultaten zijn nu vanaf 12 maanden en bijna $ 300 miljoen aan Instagram-advertentie-uitgaven in 2017 , wat je een uitstekend referentiepunt zal opleveren om de kosten van adverteren op Instagram in 2018 te voorspellen!

Blijf lezen om wat basisprincipes op te frissen en in de nieuwe dingen te graven!

Inhoudsopgave

Een snelle samenvatting op Instagram Ad Bidding

Instagram-advertenties maken deel uit van het Facebook-advertentienetwerk . Dus, zoals Facebook-advertenties, worden Instagram-advertenties gekocht via een veilingsysteem dat hun prijs bepaalt. Elke adverteerder bepaalt het budget van hun advertentiecampagne (per dag of gedurende de volledige levenscyclus van de campagne) en een bod , dat het maximale bedrag vertegenwoordigt dat ze bereid zijn te besteden wanneer een gebruiker het advertentiedoel voltooit.

Vanaf 2018 heeft Instagram zijn advertentiedoelstellingen onderverdeeld in drie categorieën :

 1. Een groter bewustzijn van zaken, producten, apps of services.
 2. Meer aandacht en begrip van gemarkeerde producten of diensten.
 3. Conversie van weergaven naar verkoop, mobiele downloads en / of bezoekers naar een fysieke of online winkel.

Elk van deze doelstellingen wordt gemeten met drie tot vier statistieken:

 • bewustzijn

 1. Bereiken
 2. Bereik en frequentie
 3. Merk bewustzijn
 4. Lokaal bewustzijn
 • Overweging

 1. Website-klikken
 2. Videoweergaven
 3. Bereik en frequentie
 • conversie

 1. Website conversies
 2. Dynamische advertenties op Instagram
 3. Mobiele app-installaties
 4. Mobile App Engagement

Zodra Instagram-gebruikers een advertentie kunnen bekijken en er mee kunnen omgaan, begint het veilingproces.

De winnaar van de veiling (die de minimumvereiste betaalt) is de advertentie die de meeste waarde voor gebruikers oplevert , op basis van:

 • Bod voor adverteerders: hoeveel de adverteerder het resultaat beoordeelt waarvoor hij zijn advertentie heeft geoptimaliseerd
 • Geschatte actietarieven: hoe waarschijnlijk is het dat een gebruiker de specifieke actie voltooit waarvoor de advertentie is geoptimaliseerd
 • Advertentiekwaliteit en relevantie: hoe waarschijnlijk is het dat een gebruiker daadwerkelijk geïnteresseerd is in de advertentie

Klik hier voor een gedetailleerde analyse van het maken van hoogwaardige Instagram-advertenties.

Klaar om uw Instagram-advertenties te voorspellen in 2018? Laten we beginnen!

Kosten van Instagram-advertenties in 2017 (resultaten voor het volledige jaar)

CPC per land

De locatie (het land waar u adverteert) heeft een enorme impact op de CPC – hoewel het minder intuïtief is dan u zou denken!

Dit is de eerste keer dat we CPC kunnen analyseren op basis van landgegevens (daarom heb je alleen 2017 Q4) en we ontdekten dat bijvoorbeeld de VS de op twee na duurste CPC hadden van $ 3,56 , terwijl Viet Nam en Kenia de leiding namen met $ 3,73 en $ 3,68, respectievelijk.

De gemiddelde CPC per land was ongeveer $ 2,40 . De landen die het dichtst bij het gemiddelde stonden, waren de Republiek Korea ($ 2,44) aan de bovengrens en Koeweit ($ 2,10) aan de onderkant. We waren verrast dat Canada een relatief lage CPC van $ 1,53 had, samen met Japan op $ 1,48 en Duitsland met $ 1,39. Het minst dure CPC-land in het vierde kwartaal van 2017 was Liechtenstein met $ 1,37.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: om kosten te besparen, overweeg actieve online winkelpubliek in lagere CPC-landen.

CPC per leeftijdsbereik

De leeftijdscategorie van een doelgroep zal altijd een van de meest kritieke factoren zijn die van invloed zijn op de advertentiekosten van Instagram – en ook een van de meest strategische. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar genZ- en millennial-shoppers, in tegenstelling tot oudere generaties die complete reclame- en designrevisie voor bedrijven hebben geïnformeerd.

In het algemeen nam de CPC voor alle leeftijdsgroepen toe naarmate het jaar vorderde van Q1-Q4 2017 (met als grootste uitzondering dat gebruikers 13-17 jaar oud waren, met een lagere CPC in Q3 en Q4 dan Q1 en Q2).

De hoogste CPC was in de leeftijdscategorie 25-34 , met een gemiddelde CPC voor 2017 van ongeveer $ 1,07, gevolgd door de leeftijdscategorie 55-64, met een gemiddelde CPC van $ 1,03.

Hoewel de tweedeprijswinnaar misschien verrassend lijkt, zou het de grotere koopkracht van deze volwassen gebruikers kunnen weerspiegelen . De derde en vierde plaats leeftijdscategorieën, respectievelijk 35-44 en 45-54, lagen niet ver achter met gemiddelde CPC’s in 2017 van $ 0,97 en $ 0,94. Op de laatste plaats stond de leeftijdsgroep van 13-17 met een gemiddelde CPC van $ 0,47.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: geef oudere klanten geen korting! Hoewel het belangrijk is om advertentie-inhoud te ontwerpen die een beroep zal doen op de volgende generatie (n), zijn deze tieners en jonge volwassenen mogelijk niet zo waardevol als hun rijkere ouderlingen.

CPC per advertentieplaatsing

Waar u ervoor kiest om uw advertentie te plaatsen – in de belangrijkste mobiele feed van de gebruiker, rechterkolom, desktopfeed, doelgroepnetwerk of Verhalenbalk – heeft ook een grote invloed op de CPC. Plaatsing is een essentieel onderdeel van het optimaliseren van uw advertenties voor een beter bereik, vooral omdat u uw merk probeert te bouwen op sociale media.

Net als voor de leeftijdsgroep nam de CPC in alle formaten toe naarmate het jaar vorderde. In het vierde kwartaal zag met name een enorme CPC-piek voor plaatsing van rechterkolom- en desktopnieuwsfeeds , wat correleert met de stijging van de vakantie in e-commerce.

De plaatsing in de juiste kolom overtrof de andere plaatsingen met ongeveer $ 0,80 voor de gemiddelde CPC in 2017.

Exclusief deze uitschieter hadden de rechterkolom en de belangrijkste mobiele feed vergelijkbare 2017-gemiddelde CPC’s van ongeveer $ 1,20, samen met Desktop-feed. Publieksnetwerk heeft de achterkant verhoogd met een gemiddelde CPC van 2017 van $ 0,25.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: plaatsing is niet zo groot als de tijd van het jaar. Daarnaast is plaatsing in Instagram-verhalen nog steeds relatief goedkoop (en toch heeft het formaat een aantal van de hoogste niveaus van betrokkenheid ), waardoor verhalen een van de meest rendabele advertentie-indelingen is die je kunt selecteren!

CPC per maand

De trend is duidelijk: naarmate het jaar vordert, stijgt de CPC!

We hebben de impact hiervan gezien op belangrijke variabelen zoals land, leeftijdscategorie en met name plaatsing. Nu zit het allemaal op één plek en begrijp je gemakkelijk de grote stijging in Q3 en Q4 ten opzichte van Q1 en Q2.

De gemiddelde CPC in Q4 is ongeveer $ 1,10 – een stijging van ongeveer 6% ten opzichte van de gemiddelde CPC van Q3 van 1,04 en een sprong van 40% ten opzichte van het eerste kwartaal. Het is duidelijk dat het het goedkoopste is om van januari tot maart te adverteren; u zou echter de grootste conversies van oktober tot december kunnen oogsten.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: een goede spot voor ROI gedurende het jaar is mei-juli. Dit zou een geweldige kans kunnen zijn als u een makelaar in onroerend goed bent, aangezien het beste seizoen om onroerend goed te verkopen in het tweede kwartaal daalt .

CPC per dag van de week

We hebben dit onderwerp – de beste tijden om op Instagram te plaatsen – eerder besproken .

Het vernieuwen van onze gegevens ondersteunt onze eerdere bevindingen dat doordeweekse dagen hogere niveaus van betrokkenheid ervaren (en dus duurder zijn).

De duurste dag om op Instagram te posten is woensdag, met een gemiddelde CPC van 2017 van $ 1,03. Dinsdag staat op nummer twee met een gemiddelde CPC voor het jaar van $ 0,98. Donderdag en vrijdag liggen niet ver achter (respectievelijk) met gebonden CPC’s van $ 0,92.

Het kiezen van een bericht is altijd uniek voor uw merk en doelgroep. Als u bijvoorbeeld executive education-cursussen aanbiedt aan bedrijfsleiders, kunt u streven naar weekdagen, ook al is de CPC relatief hoog. (Niemand wil te veel nadenken over het werk in het weekend!)

Belangrijkste afhaalmaaltijden: breng de hogere postkosten in de week in evenwicht met de potentiële beloning voor meer bereik en betrokkenheid , afhankelijk van uw bedrijfstype.

CPC per geslacht

Meer vrouwen dan mannen gebruiken Instagram . dat is een feit. Of is het?

In 2018 was 50,7% van Instagramgebruikers wereldwijd vrouw, terwijl 49,3% man was. Het is geen enorm verschil (en het is een smallere marge dan de splitsing tussen vrouwelijke en mannelijke gebruikers in 2017 ), maar het heeft wel invloed op de CPC.

Het richten op vrouwen in het vierde kwartaal leverde de hoogste CPC op in 2017 tegen $ 1,17, terwijl vrouwen in het derde kwartaal en mannen in het vierde kwartaal vast kwamen voor de op één na hoogste CPC voor $ 1,10. De laagste CPC in deze categorie waren mannen in Q3 met $ 0,80.

Onderzoekers hebben de hypothese geopperd dat het platform meer vrouwen aantrekt omdat het een “singuliere focus op uiterlijk” heeft dat vrouwen lijkt te lokken. De Atlantische Oceaan merkt zelfs op dat: “Instagram je de kracht geeft om je uiterlijk aan te passen op een manier die praktisch vergelijkbaar is met make-up en andere schoonheidsproducten.”

Wat voor ons interessant was, is dat deze traditionele conventies lijken te zijn afgebroken . In 2018 was de verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke gebruikers bijna gelijk!

Belangrijkste afhaalservice: als u zich zorgen maakt over een dure advertentiecampagne die op vrouwen is gericht, kunt u in 2018 een leuke verrassing verwachten wanneer de CPC meer gelijkheid krijgt tussen de geslachten.

Instagram-advertentiekosten Gegevensafronding

Met een uitgebreide steekproefomvang van 12 maanden aan gegevens en een totaal van $ 281 miljoen aan advertentie-uitgaven hebben we meer belangrijke bevindingen voor lezers verzameld om mee te nemen naar 2018:

 • Ten eerste , geef gebruikers van meer dan 35 geen korting in uw targeting. Hoewel ze misschien duurder zijn om te bereiken, hebben ze meer koopkracht om uw verkoop te stimuleren.
 • Ten tweede, consistent vanaf de eerste zes maanden van 2017, naarmate het jaar vordert, stijgt de CPC!
 • Ten derde heeft het plaatsen van advertenties tussen Instagramverhalen nog steeds een relatief lage CPC in vergelijking met het belangrijkste mobiele feedformaat, waardoor de ROI van deze zeer aantrekkelijke functie zeer aantrekkelijk blijft!
 • Vierde, dinsdag en woensdag hebben de hoogste CPC’s tijdens de week.
 • Ten slotte blijft de CPC hoger voor vrouwen dan voor mannen, maar door een smallere marge dan in onze enquête in het verleden bleek 58% van de gebruikers vrouwelijk en 42% mannelijk te zijn.

Gebruik deze gegevens om uw eigen parameters in te stellen

Nogmaals, elke advertentiecampagne is uniek omdat elke marketeer zijn of haar eigen budget, doelen en beperkingen heeft.

Hoewel deze gegevens niet alles zijn wat u nodig heeft om een ​​optimale Instagram-advertentiecampagne te maken, moet deze u een redelijk idee geven van wat u kunt verwachten voor de 2018-kosten , opgesplitst per hoofdcategorie.

Deze cijfers kunnen u helpen inschatten waar uw advertenties gedurende het jaar bij de gemiddelden passen en welke factoren voor u het meest relevant zijn, aangezien u bepaalt hoe u de meeste beloning voor de minste hoeveelheid geld creëert! 


Kosten Instagram Instagram: de bron voor 2017

De kosten van Instagram-advertenties worden beïnvloed door vele factoren  – alles van uw publiek tot uw advertentiefeedback – dus er is veel dat begrijpt hoe u kunt adverteren op Instagram.

We hebben meer dan 100 miljoen dollar aan advertentie-uitgaven geanalyseerd  in 2017 ! Dit geeft ons tot nu toe  Instagram-advertentiekostengemiddelden  voor het vergelijken van de kwartalen.

We gaan de CPC-gegevens ( kosten per klik) van Instagram-advertenties bekijken vanaf Q1, Q2 en het begin van Q3 in 2017.  We behandelen verschillen op basis van geslacht, dag van de week en uiterlijk bij break-outs van maand tot maand. Bovendien leggen we uit wat de kosten van adverteren met Instagram-advertenties beïnvloeden.

We kunnen u misschien niet precies vertellen hoeveel  uw  specifieke campagne  gaat kosten, maar we geven u vandaag een goed referentiepunt voor de huidige kosten van adverteren op Instagram.

Hoe werkt het biedingsproces voor Instagram-advertenties?

Instagram-advertenties vallen onder de paraplu van Facebook’s advertentiesysteem, dus als je begrijpt  hoe Facebook-kosten werken , zal veel van deze gids bekend voorkomen.

Als deel van het Facebook-advertentienetwerk worden Instagram-advertenties gekocht via een  veilingsysteem  dat bepaalt hoeveel Instagram-advertenties kosten. Elke adverteerder stelt een  budget in , het totale bedrag dat hij bereid is te besteden, hetzij per dag of via de totale campagne, en een  bod , het maximumbedrag dat hij bereid is te besteden wanneer een gebruiker het advertentiedoel voltooit.

De veiling vindt plaats zodra er een mogelijkheid is voor een Instagram-gebruiker om een ​​advertentie te zien, bijvoorbeeld wanneer een gebruiker zijn Instagram-app opent en door zijn feed scrolt. De “bieders” in deze veiling zijn alle advertenties met de doelgroep waar de gebruiker onder valt.

In tegenstelling tot traditionele veilingen,  de winnende advertentie  sn’t de hoogste monetaire bieder . Instagram wil ervoor zorgen dat gebruikers hoogwaardige, relevante ervaringen hebben, dus  de winnaar van de veiling is  de advertentie die de meeste waarde voor gebruikers oplevert.

Deze totale waarde wordt berekend door drie factoren te combineren  :

 • Bod voor adverteerder:  geeft aan hoeveel de adverteerder het resultaat beoordeelt waarvoor zijn advertentie is geoptimaliseerd
 • Geschatte actietarieven:  geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat een gebruiker de actie voltooit waarvoor een advertentie is geoptimaliseerd
 • Advertentiekwaliteit en relevantie:  geeft de waarschijnlijkheid weer van een gebruiker die geïnteresseerd is in het zien van uw advertentie

Deze drie factoren worden gecombineerd tot een totale waarde voor elke advertentie.  De advertentie met de hoogste waarde wint en wordt weergegeven . De winnaar van de veiling heeft het minimumbedrag in rekening gebracht dat nodig was om de veiling te winnen, zodat  adverteerders vaak minder betalen voor hun bod .

Kosten voor Instagram-advertenties: een mix van 5 ingrediënten

Als je bod de enige factor voor advertentiewaarde voor Instagram was, waren de kosten van een Instagram-advertentie het hoogste bod, net als bij een traditionele veiling.

Maar er zijn nog twee andere factoren: de geschatte actieratio’s en de kwaliteit van de advertentie / relevantie, die zijn opgenomen in de Value-formule van de advertentie, dus ze bepalen ook de kosten van de Instagram-advertentie.

Laten we deze drie factoren eens nader bekijken, evenals een paar andere voorwaarden die de geschatte actieratio’s en de kwaliteit van de advertenties / relevantie kunnen beïnvloeden, om te begrijpen wat van invloed kan zijn op de advertentiekosten van Instagram.

1. Uw bod

Omdat adverteerders via een veilingsysteem Instagram-advertenties kopen, moeten ze bieden voor elke advertentie. Adverteerders kunnen ervoor kiezen hun bod in te stellen als  handmatig of  automatisch :

 • Handmatig bieden : de adverteerder selecteert een maximumbedrag dat hij bereid is te besteden om het geselecteerde advertentieresultaat te behalen (bijvoorbeeld: $ 5 voor een klik).
 • Automatisch bieden : in plaats van dat de adverteerder het biedingsbedrag per advertentie-resultaat selecteert, kiest Facebook ervoor om uw volledige advertentiebudget te besteden aan optimalisatie voor uw advertentie-resultaat. Deze optie wordt aanbevolen voor gebruikers die niet zeker weten hoeveel ze moeten bieden.

Bron ]

Het klopt dat een adverteerder zijn advertentiekosten lager zou kunnen stellen door een laag handmatig bod in te stellen, maar dat brengt het risico met zich mee dat uw advertentie minder vaak wordt weergegeven, waardoor u andere advertenties met hogere biedingen misloopt. Gebruikers moeten zich in ieder geval geen zorgen maken te veel over het plaatsen van hoge biedingen omdat u alleen het minimumbedrag hoeft te betalen  dat  nodig is om de veiling te winnen als u de winnende advertentie bent.

2. Geschatte actietarieven

Wanneer Facebook-advertenties besluiten om je Instagram-advertentie aan een gebruiker weer te geven, houden ze rekening met hun gemeten  geschatte actieratio  voor je advertentie, die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat ze denken dat de gebruiker je geoptimaliseerde advertentie-actie (zoals klikken op een link) zal voltooien.

De  geschatte actieratio  wordt gemeten aan de hand van de eerdere acties van de gebruiker die u probeert te bereiken en de historische prestatiegegevens van de Instagram-advertentie.

Als u bijvoorbeeld een Instagram-advertentie vrijgeeft die is geoptimaliseerd voor klikken op uw website, kan de geschatte actieratio worden berekend door te kijken hoeveel websiteconversies uw advertentie tot nu toe heeft ontvangen en of de gebruiker heeft geklikt op Instagram-advertenties voor websites zoals de uwe .

Afhankelijk van het door u geselecteerde biedingstype kunnen  geschatte actieratio’s  rechtstreeks van invloed zijn op de advertentiekosten van Instagram .

Als uw advertentie een lage geschatte actietarief scoort met een gebruiker en u automatisch bieden heeft geselecteerd, wordt een hoger bod (binnen uw advertentiebudget) geplaatst om uw winkansen te vergroten. Voor gebruikers die kiezen voor handmatig bieden, kan het hebben van een lage geschatte actieratio-advertentie betekenen dat er minder advertentieblootstelling is, afhankelijk van het feit of hun biedingsbedrag hoog genoeg is om te concurreren.

3. Kwaliteit van de advertenties en relevantie

De advertentiekwaliteit en de relevantie-waarde geven weer hoe geïnteresseerde Instagram verwacht dat een gebruiker in uw Instagram-advertentie staat.  Het wordt berekend door rekening te houden met drie factoren:

 • negatieve feedback  – een  score op  basis van het aantal keren dat gebruikers uw advertentie verbergen of ervoor kiezen deze niet te zien
 • positieve feedback  – een  score op  basis van de vraag of van mensen wordt verwacht dat ze uw advertentiedoel voltooien (bijv. klik op een link)
 • eerdere Instagram-activiteit van gebruikers  – gaat na of ze een aangetoonde interesse hebben in wat je adverteert

Hoe positiever uw advertentiefeedback, hoe hoger uw advertentiekwaliteit en relevantheidsscore (en omgekeerd).  Evenzo, als een gebruiker van oudsher geïnteresseerd is in wat u adverteert, verhoogt dit de advertentiekwaliteit en de relevantiescore.

Adverteerders kunnen eenvoudig een idee krijgen van de kwaliteit en relevantie van hun Instagram-advertenties door op de Facebook Ad Manager te klikken, de advertentie te selecteren die ze willen bekijken en de positieve feedback, negatieve feedback en relevantiescores te controleren.

Net als bij geschatte actietarieven, kunnen de kwaliteit en relevantie van de kwaliteit van een  Instagram-advertentie invloed hebben op de kosten van de advertentie,  afhankelijk van uw biedingstype. Voor automatisch bieden worden hogere biedingen geplaatst door Instagram als de advertentiekwaliteit en relevantie niet zo hoog zijn als bij concurrenten. Met handmatige biedingen zou een lage advertentiekwaliteit en relevantiescore kunnen resulteren in minder reclameblootstelling als het geplaatste bod niet hoog genoeg is.

4. Doelgroepgerichtheid

Als er veel merken zijn die hetzelfde publiek targeten dat u target, zal de concurrentie om de winnende Instagram-advertentie met de meeste waarde te zijn hoog zijn. Met deze wedstrijd  beïnvloedt doelgroeptargeting de advertentiekosten van  Instagram.

Doorgaans gaan advertenties met populaire doelgroepen meer kosten.  Als er veel advertenties zijn die op hetzelfde publiek zijn gericht, is de kans groot dat veel van deze advertenties vergelijkbare geschatte actieratio’s en advertentiekwaliteit / relevantie-scores hebben, wat betekent dat de advertenties hogere biedingen nodig hebben om de meeste waarde te hebben.

Bron ]

Het is belangrijk om op te merken dat Instagram-advertenties concurreren met elk bedrijf dat de getargete gebruiker probeert te bereiken, niet alleen met merken binnen zijn branche. Mensen hebben meestal een breed scala aan interesses, dus ze zullen behoren tot het doelpubliek van veel merken.

Pro-tip:  hoewel adverteerders idealiter zo min mogelijk willen betalen voor hun advertenties, wilt u geen minder populaire doelgroep kiezen om geld te besparen. Bij advertentieconversies op Instagram gaat het om het richten van de juiste doelgroep, dus er is niet veel dat u kunt doen als uw doelgroep een populaire doelgroep is.

5. Tijd van het jaar

We hebben zojuist besproken hoe de kosten van een Instagram-advertentie kunnen stijgen als het publiek wordt getarget door veel merken. Een reden waarom een ​​aantal merken mogelijk het publiek gaan targeten, is dat het een  piektijd van het jaar is .

Adverteerders weten dat Instagram meer verkeer zal krijgen in tijden zoals de feestdagen of de Super Bowl, dus zullen ze meer moeite doen om hun doelgroepen te bereiken.

Bron ]

Black Friday en Kerstmis worden vanzelfsprekend competitieve dagen voor adverteerders, maar andere feestdagen om in gedachten te houden voor populaire verkopen zijn Labor Day, New Years en Cyber ​​Monday.Net als andere advertentieplatforms heeft  Instagram heel veel verkeer op vakantie , waardoor  investeren in een advertentie  tijdens piekmomenten potentieel de moeite waard.  Als u in een drukke tijd aan Instagram-advertenties denkt, moet u er rekening mee houden dat de kosten hoger zullen zijn.

Hoe beïnvloeden biedingsopties Instagram-advertentiekosten?

Er zijn twee biedopties die bepalen hoe u voor uw Instagram-advertentie moet betalen – per  CPC  of  CPM .

 • Kosten per klik (CPC) : u betaalt voor het aantal gebruikers dat op uw advertentie klikt. Het is belangrijk om te weten dat u alleen betaalt voor de klik, niet voor een voltooide conversie.
 • Vertoningen (CPM) : u betaalt voor elke duizend vertoningen die uw advertentie ontvangt.

Bron ]

Elk van deze betalingsopties is gekoppeld aan een optie voor advertentie-optimalisatie, die Instagram opdraagt ​​om uw advertentie naar gebruikers te sturen die uw gevraagde actie zullen voltooien. Dit zijn de optimalisatieopties:

 • Conversies:  uw advertentie wordt verzonden naar gebruikers die waarschijnlijk uw ingestelde Instagram-advertentiedoel voltooien. Met deze optie betalen adverteerders per  CPM .
 • Vertoningen:  uw advertentie wordt getoond aan zoveel mogelijk mensen en u betaalt per CPM.
 • Klikken:  uw advertentie wordt weergegeven aan gebruikers die waarschijnlijk op uw advertentie klikken en u betaalt op basis van CPC.
 • Dagelijks uniek bereik:  uw advertentie wordt maximaal één keer per dag aan gebruikers geleverd en u betaalt per CPM.

Op basis van uw advertentiedoel worden optimalisatiemogelijkheden automatisch aanbevolen voor uw advertentie.

Bron ]

De optimalisatieoptie van een advertentie kan van invloed zijn op de kosten van de advertentie, omdat deze bepaalt wie de advertentie te zien krijgt. Als deze mensen de door u ingestelde actie voor de advertentie niet voltooien, nemen de geschatte actieratio en relevantie van de advertentie af, waardoor de kosten van de advertentie stijgen. Adverteerders willen ervoor zorgen dat ze een optimalisatieoptie kiezen die geschikt is voor hun advertentie en de waarde ervan hoog houden.

En nu, het antwoord waar je op wacht!

Hoeveel Instagram-advertenties kosten Q1 en Q2 van 2017?

Nu we een duidelijk idee hebben van hoe het biedsysteem werkt en welke factoren momenteel de meeste invloed hebben op de kosten van onze Instagram-advertenties, laten we de gegevens eens bekijken.

Deze gegevens waren gebaseerd op meer dan $ 100 miljoen aan advertentie-uitgaven van alle AdEspresso-gebruikers in Q1, Q2 en juli van Q3 in 2017. Alle valuta zijn in deze gegevens omgezet naar USD.

Hoewel alle gegevens en nummers in dit bericht afkomstig zijn van echte campagnes, moet u deze cijfers  alleen gebruiken als referentie of als richtlijn .

Er zijn te veel factoren die van invloed zijn op de kosten van Instagram-advertenties om precies te weten wat de kosten voor u zijn. De enige manier om dat te weten, is door een paar van je eigen campagnes uit te voeren. Toch kunnen deze gegevens een krachtig referentiepunt vormen en concreter een ruw antwoord geven op de vraag “Hoeveel kost een Instagram-advertentie?” Zonder schouderophalend.

Bij het afbreken van de cijfers in ons onderzoek hebben we gekeken naar de invloed van verschillende factoren, zoals de leeftijd en het geslacht van gebruikers, op de uitgaven. Deze gegevens geven de gemiddelde kosten per klik weer voor meerdere variabelen voor Q1, Q2 en het begin van Q3 voor 2017. De valuta is in dollars.

Dit is wat we hebben gevonden …

CPC per dag – wereldwijd

Over het algemeen was de  CPC het hoogst in de weekenden . Dinsdag had de laagste CPC , vooral in Q1. CPC steeg voor elke dag van de week in K2 , met weekends die de grootste piek ervoeren.

CPC per maand – wereldwijd

CPC ondervond een  lichte hobbel van februari tot maart . Over het algemeen lijkt het erop dat Instagram-advertenties  in de loop van het jaar duurder zijn geworden .

Mediaan van CPC per kwartaal

De  CPC-mediaan steeg met elk kwartaal , met name van Q1 tot Q2.

CPC op basis van leeftijd – wereldwijd

De hoogste CPC-leeftijdsgroepen zijn 18-24, 25-34 en 35-44-jarigen , wat logisch is omdat dit de meest waardevolle demografische gegevens van Instagram zijn. Volgens een  rapport van het Pew Research Center valt 78% van de gebruikers op Instagram tussen de 18 en 49 jaar.

CPC per geslacht – wereldwijd

De  CPC voor vrouwen is aanzienlijk hoger dan voor mannen . Er zijn meer vrouwen dan mannen die Instagram gebruiken –  58% van de gebruikers is vrouw  en 42% is mannelijk. Omdat er meer vrouwelijke gebruikers zijn, zullen vrouwen een populairdere doelgroep zijn dan mannen, waardoor de CPC voor vrouwen stijgt.

CPC per apparaat – wereldwijd

Apple leidt met  iPhones met de hoogste CPC  en  iPads de op één na hoogste .

CPC op vrouwelijke leeftijd – wereldwijd

De  vrouwelijke CPC is het hoogst voor 18-34-jarigen . Anders dan 13/17-jarigen nam elke leeftijdsgroep in CPC toe met een kwart.

CPC op mannelijke leeftijd – wereldwijd

Er is een  CPC-piek voor de 13-17-jarige mannen in het tweede kwartaal . Anders is de  CPC voor mannen redelijk consistent in de leeftijdsgroep van 18-44 jaar .

Kostenafhandeling Instagram-advertenties

Voor een korte samenvatting van 2017 tot nu toe, en om ons allemaal een paar interessante trends te helpen ontdekken, hebben we (gemiddeld) vastgesteld dat:

 • De CPC steeg naarmate het jaar vorderde.  De CPC stijgt maandelijks gestaag naarmate het jaar vordert.
 • De CPC per leeftijd varieert niet te veel.  Afgezien van de Q3-resultaten (die alleen juli bevatten), valt de CPC per leeftijd doorgaans binnen het bereik van $ .70 tot $ .80.
 • Doorgaans is CPC hoger voor vrouwen dan mannen.  De vrouwelijke CPC was in het eerste kwartaal iets lager dan de mannelijke CPC, maar was in het tweede en derde kwartaal veel hoger dan de mannelijke CPC.
 • Apple-apparaten hebben de hoogste CPC.  iPhones hebben de hoogste CPC en iPads hebben de op één na hoogste score.

En daar heb je het …

Er is geen enkel antwoord op de vraag: “Hoeveel gaat mijn Instagram-advertentie kosten?” Er zijn zoveel factoren – doelgroeptargeting, biedingstype, advertentiekwaliteit – die bepalen hoeveel marketeers betalen voor hun Instagram-advertentie, dus de kosten zijn gaan variëren.

Toch kun je beginnen met het ontwikkelen van een idee van wat je Instagram-advertentie gaat kosten door na te gaan hoe de factoren die we in deze handleiding hebben genoemd, de prijs van je advertentie kunnen verhogen of verlagen.

Als u zich vertrouwd maakt met onze 2017 gegevens over CPC voor Instagram-advertenties, krijgt u ook een idee van de verwachte kosten bij het starten van een advertentiecampagne.

Weten welke factoren de kosten van uw Instagram-advertenties en Instagram-advertentiekosten kunnen beïnvloeden, zijn alleen bedoeld als referentie, niet als exacte voorspeller van wat uw advertenties kosten. Toch zijn deze referentiepunten waardevolle bronnen, waardoor marketeers duidelijke verwachtingen hebben van het kostenbereik voor hun Instagram advertentiecampagnes in plaats van met lege handen te gaan staan.

  Wat denk je? Staan uw Instagram-advertentiekosten in lijn met onze gegevens? Laat een bericht achter en laat het ons weten!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *