Introductie van Angles - Het geheim dat uw Facebook-advertenties zal veranderen - DeLaatbusiness

Introductie van Angles – Het geheim dat uw Facebook-advertenties zal veranderen

6 min


136
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wat ik u ga laten zien, is een advertentie-element dat alles zal veranderen. Een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. Bijna niemand test dit (de meesten weten niet eens dat het bestaat), wat een schande is.

Het is de perfecte manier om de inzichten te testen die u van uw publiek krijgt. Het is jouw hoek!

Introductie van Angles - Het geheim dat uw Facebook-advertenties zal veranderen - Illustratie

Als je het goed doet, leer je welke problemen je publiek wil dat je het meest oplost en welke onderwerpen, leadmagneten en producten het krachtigst zijn om je bedrijf te laten groeien.

In deze handleiding leert u wat een hoek precies is , waar u het eerder hebt gezien en waarom het zo krachtig is in Facebook-advertenties .

Ik zal je ook een aantal voorbeelden uit het echte leven laten zien en je mijn mening geven over wat ze doen, en wat de meesten verkeerd doen, zodat je dat leuk en gemakkelijk kunt omzeilen.

Ik ga je ook mijn proces laten zien voor het bedenken van mijn eigen invalshoeken die je kunt stelen en voor jezelf kunt gebruiken.

Wat is in godsnaam een ​​invalshoek?

De hoek kan het best worden omschreven als het onderwerp van een blogbericht of het specifieke probleem dat u probeert op te lossen. Het is een inzicht van uw klanten – een brandende pijn of een droom – iets belangrijks voor hen.

inhoudBron )

Deze drie vragen kunnen u helpen om de invalshoek te verduidelijken:

  1. Waar help ik het publiek mee?
  2. Wat is de oplossing die ze nodig hebben?
  3. Als dit een blogpost was, wat zou het onderwerp dan zijn?

De hoek wordt meestal weergegeven in de kop omdat de meeste mensen niet verder lezen, maar de hoek wordt overal weergegeven, van de afbeelding tot de bestemmingspagina.

Zodra je duidelijk wordt van de hoek, wordt het een stuk eenvoudiger om de juiste afbeelding te kiezen en de perfecte kopie te schrijven, omdat de hoek je “doorloopt” in de algehele boodschap van je campagne

Hoe kun je het testen?

Wat ik leuk vind om te doen is de krantenkoppen in twee verschillende ‘rondes’ te testen. Eerst het onderwerp (hoek) en later de bewoording. Wanneer u verschillende hoeken test, draait het allemaal om het testen van zo veel mogelijk verschillende.

U weet dat uw hoeken te veel op elkaar lijken als de resultaten ongeveer hetzelfde zijn en u geen duidelijke winnaar kunt bepalen. Idealiter zul je er een hebben die duidelijk beter presteert dan de andere.

Een eenvoudig voorbeeld van twee hoeken geeft 10% korting ten opzichte van het geven van een voucher van $ 5 (aangenomen dat de totale korting hetzelfde is). Welke is aantrekkelijker voor je publiek? Er is geen manier om het te weten, maar om het te testen.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld uit het echte leven.

hoeken(Bron: Courtesy of Catherine Howell )

De linkerhoek verkoopt de voordelen die je krijgt als je hun service gebruikt (‘je hoeft je geen zorgen meer te maken over wat je gaat koken voor het diner’).

Ter vergelijking, die rechts concentreert zich op de kenmerken in plaats van de voordelen (‘verse, voorbereide ingrediënten die direct bij u worden afgeleverd’).

Kun je raden welke je hebt gewonnen? Die aan de linkerkant, met een verschil van $ 24 CPA! Verbazingwekkend.

Ik denk dat het komt doordat degene aan de rechterkant niet kan verbinden WAAROM EN HOE de functies u als koper helpen. Het verbindt niet alle geweldige dingen van het product met de behoefte van de koper.

Tijdens de uitdaging wezen veel deelnemers er (terecht) op dat de afbeeldingen veel aantrekkelijker zijn voor de advertentie aan de rechterkant.

Het is een geweldig punt, vooral omdat het beeld zo’n belangrijk onderdeel is van Facebook-advertenties

Kenmerken en voordelen

Maar zelfs met meer foto’s is het duidelijk dat er een verband is tussen het aanbod, wat mensen krijgen en wat het voor hen gaat doen.

In de advertentie aan de rechterkant leggen ze uit hoe de ingrediënten vers zijn en direct aan je deur worden geleverd (functies), wat beter zou werken als de koper twee concurrenten wilde vergelijken (dat zou beter op Google passen omdat hun platform over de vraag gaat vervulling).

Facebook is een demand generation-platform, wat betekent dat ze niet weten dat ze jouw product nodig hebben.

Je moet ze iets laten zien waarvan ze niet wisten dat ze het nodig hadden. Je betrapt ze veel eerder in het koopproces en in dit geval laat het zien hoe veel beter het werkt om uit te leggen wat het kan doen voor je leven (voordelen) voordat je over de details (kenmerken) praat. U moet in het concept geïnteresseerd zijn voordat u zich zorgen gaat maken over de functies.

Laten we hier even over praten.

Wat het probleem lijkt te zijn, is dat veel mensen functies met voordelen verwarren.

Functies zijn zaken die uw product of service doet, en voordelen zijn hoe uw klanten erbij worden geholpen. Super Mario illustreert het perfect.

featuresvsbenefitsBron )

De bloem illustreert de functies en de Super Mario met de vuurbal is de voordelen. Het is veel aantrekkelijker voor ons als koper als u niet hoeft uit te zoeken hoe iets ons ten goede komt.

In feite zijn het de weinige mensen die de tijd nemen van hun drukke schema om een ​​nieuw product te begrijpen en erachter te komen hoe het hen kan helpen.

Denk er eens over na, wanneer was de laatste keer dat je het deed?

Outcompeting van de grote internationale reclamebureaus

Traditionele reclamebureaus gebruiken al vele jaren hoeken, maar de meeste verkopen het als een strategiesessie voor hun klanten. De meeste bureaus tonen hun klanten één of misschien twee invalshoeken op basis van de inzichten die zij hebben ontwikkeld – vaak op basis van de ervaring van oudere creatieven.

Voordat internet zo geavanceerd werd als het nu is, was het logisch om dingen op die manier te doen, maar vandaag is dat krankzinnig.

Met de manier waarop we tegenwoordig digitale reclame kunnen meten, is het belachelijk om op iemands oordeel te vertrouwen voor iets dat zo belangrijk is als de juiste hoek, wanneer we de markt eenvoudigweg laten zien wat precies het beste bij hen past.

Oh, en het is ook veel rendabeler. Kijk maar naar het bovenstaande voorbeeld; een verschil van $ 24 CPA! Als u nog nooit eerder hoeken in uw bedrijf heeft getest, probeer het de volgende keer dat u advertenties uitvoert.

Ik heb enkele voorbeelden van verschillende invalshoeken gevonden om je te inspireren om je eigen te testen.

citizenM-hotelsBron )

CitizenM heeft ontdekt dat hun klanten niet willen betalen voor delen van een hotel die ze niet nodig hebben.

filipinocupidBron )

FilipinoCupid weet dat hun publiek (of een deel ervan) geïnteresseerd is in buitenlandse, succesvolle mannen. En de foto gaat recht op het punt!

greg-SeckerBron )

Deze adverteerder testte twee verschillende invalshoeken. De eerste is gebaseerd op het inzicht dat mensen denken dat ze een financieel analist of een accountant moeten zijn om aandelen te kunnen verhandelen. De tweede is generieker en richt zich op mensen die graag geld willen verdienen en geïnteresseerd zijn om dit te doen door te handelen.

quizonyBron: links en rechts )

Hier test de adverteerder ook twee verschillende invalshoeken: ‘Welk countrynummer bent u?’ versus ‘Welke film ben jij?’.

Elke advertentie heeft een invalshoek. U kunt meer voorbeelden vinden in de gratis Facebook Ads Gallery van Adespresso of door uw newsfeed op Facebook te scrollen.

Hoe je je eigen hoeken maakt

De beste manier om met uw eigen invalshoeken te komen, is door met uw publiek te onderzoeken en met hen te praten om te begrijpen welke dromen en pijnen ze hebben en welke obstakels hen tegenhouden.

Hoe minder aannames en hoe meer echte informatie je over je publiek hebt, hoe sneller je die ene hoek zult vinden die alle anderen zal verpletteren.

Wat ik het beste heb gevonden, is eerst het publiek testen, daarna de hoek gevolgd door de afbeelding. De reden is dat de hoek een grote impact heeft op de kwaliteit van uw leads.

Hoeken - Illustratie - Schema

Door de juiste hoek te gebruiken, raken mensen enthousiast dat u het juiste probleem kunt oplossen.

Als het echter niet perfect is – of je je publiek misleidt met een te grote belofte, zul je merken dat je advertenties duur zijn omdat mensen er niet in geïnteresseerd zijn.

Conclusie

De sleutel hier is dat elke advertentie een invalshoek heeft en als u meer vertrouwd raakt met het concept, kunt u de hoek gemakkelijk in elke advertentie herkennen – offline of online.

Ik heb ontdekt dat de hoek het belangrijkste element is in advertenties na het publiek (als je het publiek een element kunt noemen).

Het leuke is dat het ook de meest onzichtbare is als je niet bekend bent met het concept ervan en het systematische proces van het uitproberen van wild verschillende hoeken voordat je je gaat bezighouden met details.

In mijn persoonlijke ervaring is dit iets dat mijn campagne van een ramp tot enorm winstgevend in een oogwenk heeft genomen, omdat het ging van iets waar mijn publiek niet om gaf, iets dat voortdurend aan zijn hoofd lag.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *