Is Google AdWords geschikt voor uw bedrijf? Hier leest u hoe u daarachter kunt komen. - DeLaatbusiness

Is Google AdWords geschikt voor uw bedrijf? Hier leest u hoe u daarachter kunt komen.

8 min


142
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Google AdWords wordt al geruime tijd naar verwezen en aangeprezen als een geweldige plek om nieuwe verkopen en leads voor uw bedrijf te introduceren. 

Maar we hebben allemaal de horrorverhalen gehoord, samen met de successen:  geld verliezen, mislukte campagnes, budgetten zinken en snel failliet gaan. 

Het klopt dat AdWords voornamelijk gokt: u zet uw eigen geld in de hoop dat de klikken worden omgezet. Dus … is AdWords geschikt voor u?

We zouden kunnen zeggen ja, gebaseerd op het feit dat Google de meest gebruikte zoekmachine is, wat betekent dat je bijna elke doelgroep kunt bereiken die op zoek is naar een product of dienst.

Maar het is niet zo eenvoudig.

In de handleiding van vandaag laten we u de juiste stappen zien om uit te zoeken of Google AdWords geschikt is voor uw bedrijf. Laten we beginnen.

AdWords is de thuisbasis van bijna twee miljoen bedrijven in alleen de Verenigde Staten . En die bedrijven genereren een extra $ 222 miljard voor de economie van de Verenigde Staten.

Voordat we in zee gaan met het onderzoeken van AdWords voor uw eigen bedrijf, is het van cruciaal belang om de ins en outs van AdWords en hoe het werkt te begrijpen.

Overzicht van Google AdWords: een korte samenvatting van wat het is en hoe het werkt

Google AdWords bestaat uit meerdere netwerken waarmee adverteerders kunnen betalen dat hun advertenties worden weergegeven op de zoekresultaten van Google, YouTube, Gmail en partnersites voor het weergavenetwerk.

Als u bijvoorbeeld zoekt naar ‘kettingen wit goud voor dames’, krijgt u een lijst met de vier beste advertenties voor deze zoekopdracht:

Dit zijn advertenties in het zoeknetwerk van Google.

Als u op een bepaalde advertentie klikt, wordt u naar de landingspagina van die verkoper geleid, waar ze hopen dat u producten gaat converteren en kopen.

In het zoeknetwerk, het populairste netwerk voor adverteren op Google, betaalt u voor elke afzonderlijke klik die u genereert.

Als iemand bijvoorbeeld naar bovenstaande vraag zoekt en op uw pagina klikt maar niet bij u koopt , betaalt u toch voor de klik.

Kosten per klik, ook wel bekend als CPC, is het gemiddelde dat u betaalt voor klikken. Dit gemiddelde verschuift dramatisch op basis van verschillende termen en bedrijfstakken.

Bijvoorbeeld, zoekwoorden voor advocaten zullen erg duur zijn in vergelijking met goedkopere e-commerce producten.

Waarom? Omdat zoekwoorden in het zoeknetwerk geprijsd zijn op bieden. Dit betekent dat mensen limieten stellen aan hun biedingen en alleen betalen wat ze kunnen om ervoor te zorgen dat ze winst maken.

Het rangschikken van uw advertentie bovenaan de zoekresultaten wordt bepaald door de advertentiepositie . De advertentiepositie bestaat uit meerdere factoren, zoals biedingsbedrag, kwaliteitsscore en meer.

Kort gezegd: als u hoger biedt of een betere kwaliteitsscore hebt (meer relevantie), scoort u hoger.

Dit brengt ons allemaal op één belangrijk punt: waar wordt AdWords het best voor gebruikt?

Met AdWords kunt u vrijwel alles doen. Merkbekendheid, verkoop, leads, consultaties, etc.

Maar AdWords blinkt over het algemeen uit in het stimuleren van nieuwe verkopen en leads. Als u een B2C-bedrijf bent dat op zoek is om te verkopen aan consumenten, kunt u dat eenvoudig doen.

Als je een klein B2B-bedrijf bent, kun je heel veel leads genereren.

Vier stappen om te ontdekken of Adwords geschikt is voor uw bedrijf

Klaar om wat onderzoek te doen om te zien of Google AdWords de beste keuze voor u is?

# 1 – Beoordeel uw marketingbudget, tijdsbeperkingen en productaanbod

Een van de grootste hindernissen voor de meeste om over te steken wanneer u zich registreert bij AdWords en een campagne uitvoert, is het budget.

Kan ik dit betalen? Wordt mijn geld verspild?

Het gaat allemaal terug op de loss aversion-theorie : “de neiging van mensen om verliezen te verkiezen boven het verkrijgen van gelijkwaardige voordelen.”

Simpel gezegd, we houden liever ons geld dan het te riskeren voor een gelijkwaardig rendement.

AdWords biedt echter een aantal krachtige resultaten en u kunt gemiddeld verwachten dat u uw rendement verdubbelt .

Een goede manier om onderzoek te doen, is door te gaan met het analyseren van de gemiddelde kosten per klik in uw branche en benchmarking die kosten met conversiepercentages.

Dit zal u helpen berekenen hoeveel u waarschijnlijk in een bepaalde maand zult moeten uitgeven en welk rendement u kunt verwachten te genereren.

Deze eenvoudige kosten-batenanalyse kan een duidelijk beeld schetsen van baselinijsucces met potentieel voor nog veel meer.

Recent heeft Acquisio (2018) een analyse van de gemiddelde CPC’s in elke branche voor AdWords uitgevoerd:

(Afbeeldingsbron)

Begin hier en neem de huidige CPC “Without Machine Learning” als uw benchmark in uw branche.

Schrijf dat aantal op en zoek nu naar de gemiddelde conversieratio (opnieuw, zonder machine learning) in uw branche:

(Afbeeldingsbron)

Nu u zowel uw succespercentages als uw CPC-gemiddelden heeft, kunt u een eenvoudige berekening uitvoeren om te zien hoeveel u kunt verwachten te betalen voor verkopen en of u gelijk kunt maken.

Als u dit voorbeeld wilt uitvoeren, neem ik gemiddelden van ‘Retail’.

CPC : $ 1,35

CVR : 3,86%

Met een conversieratio van 3,86% duurt het ongeveer 25 klikken om één conversie te genereren.

Voor een enkele conversie voor particulieren in AdWords kunt u verwachten dat u (gemiddeld) $ 33,75 (CPC * klikken nodig voor één conversie) betaalt.

Hoewel dit aantal duidelijk breed is en verschilt op basis van producten die u verkoopt, is het een algemeen idee van wat u kunt verwachten te betalen tegen gemiddelde tarieven.

Voer deze eenvoudige analyse uit en kijk of u de kosten kunt betalen. Houd ook rekening met factoren als levenslange waarde: LTV is het bedrag dat een klant in uw leven aan uw bedrijf besteedt.

Dus hoewel $ 33 voor aanschaf misschien te hoog lijkt, als uw gemiddelde klant meerdere keren per maand of jaar bij u koopt, kunt u eenvoudig meer verdienen dan u hebt besteed om ze te verwerven.

Na het analyseren van uw huidige budget en de kosten die u kunt verwachten, moet u zien hoeveel tijd u aan uw handen hebt.

Heeft u werknemers of iemand die u kan helpen bij het uitvoeren van uw AdWords-account? Kunt u het tegen een kosteneffectief tarief uitbesteden?

Het beheren van AdWords is een tijdrovende klus. Controleer de hoeveelheid tijd die u eraan moet besteden en verwacht een paar uur per week te wijden aan het onderhoud ervan. Tijdbesparende tips kunnen helpen, maar u moet wel tijd reserveren.

Ten slotte, beoordelen of uw product het beste is voor dit medium. Is uw productaanbod eenvoudig verkoopbaar online? Is het virtuele software? Is het een product dat beter verkoopt met foto’s?

Hoewel AdWords de plek lijkt te zijn die iedereen moet zijn, zijn er talloze andere verkooppunten: Facebook, Instagram, Bing, Twitter, LinkedIn en meer.

Als uw product moeilijk te verkopen is zonder afbeeldingen, overweeg dan een platform zoals Instagram of Facebook. Eén portefeuillebedrijf heeft AdWords bijvoorbeeld gedeactiveerd vanwege de producten die niet goed verkopen zonder verschillende productafbeeldingen. Ze wendden zich tot Instagram en explodeerden hun omzet, groeiend tot zes cijfers.

(Afbeeldingsbron)

Evalueer uw huidige product en belangrijkste stuurprogramma’s voor uw verkopen en u kunt snel bepalen of eenvoudige tekstadvertenties voldoende zijn om interesse te wekken.

# 2 – Voer Keyword Research uit om je verkeerspotentieel te zien

Zoals ik al eerder zei, kost AdWords veel tijd. Het kan weken duren voordat uw account gesitueerd en klaar voor succes is, om nog maar te zwijgen van dagelijkse en wekelijkse taken zoals het maken van nieuwe advertenties, het aanpassen van budgetten, het zoeken naar nieuwe zoektermen en het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden.

De lijst gaat maar door.

Een eenvoudige manier om erachter te komen of AdWords geschikt is voor uw bedrijf, is het uitvoeren van zoekwoordonderzoek. Om te zien hoeveel mensen (indien aanwezig) op zoek zijn naar uw product om het de moeite waard te maken.

Als slechts 15 mensen een maand zoeken, is de benodigde tijd en moeite misschien niet de moeite waard voor uw bedrijfsresultaten.

Ga om te beginnen naar SEMRush en zoek naar zoekwoorden op basis van uw producten en services. De belangrijkste statistiek die hier moet worden geanalyseerd, is ‘Volume’.

Volume is het geschatte aantal keren dat een bepaald zoekwoord binnen een maand wordt doorzocht.

Als uw volumes relatief hoog zijn, is dit een goed teken dat gebruikers actief op zoek zijn naar uw producten en services.

Als u geen zoekwoorden kunt vinden die meer dan een paar honderd zoekopdrachten per maand genereren, is uw product mogelijk te niche om enorme verbeteringen in de verkopen van AdWords te zien.

# 3 – Doe onderzoek door concurrenten

Onderzoek door concurrenten is een geweldige manier om te ontdekken of mensen adverteren op zoektermen die u wilt targeten.

Als concurrenten op voorwaarden bieden, is de kans groot dat ze een aantal goede verkopen genereren. En passief zitten en ze de vruchten laten plukken zonder een beetje vriendelijke concurrentie is een grote vergissing.

Bovendien kan onderzoek van concurrenten enkele geweldige gegevens achterhalen over hoeveel een bedrijf waarschijnlijk uitgeeft om hun account te onderhouden en op die voorwaarden te bieden.

Dat geeft u een beeld perfect idee van uw benodigde budget.

De eerste stap die u moet nemen, is gewoon naar Google gaan. Zoek naar uw voorwaarden om te zien of er momenteel advertenties actief zijn, kijk of er directe concurrenten bieden:

Als u directe concurrenten vindt die bieden op voorwaarden waarin u geïnteresseerd bent, kunt u naar SpyFu gaan en hun website intypen om gedetailleerde informatie te krijgen over hun zoekwoorden, advertentietekst en zelfs maandelijkse uitgaven.

Zoek naar hun domein en u krijgt een gratis maandoverzicht dat elke maand wordt bijgewerkt:

SpyFu is een geweldig hulpmiddel om lijsten met zoekwoorden te vinden die uw concurrenten gebruiken. De budgetinformatie kan u helpen te begrijpen hoeveel u moet uitgeven om ook tegen hen te concurreren.

Download hun lijst met zoekwoorden en advertentiekopieën, en u kunt uw set-uptijd in tweeën knippen, waardoor een lijst met ideeën en tekst wordt gegenereerd.

Gebruik concurrentonderzoek om een ​​goed idee te krijgen van wat uw concurrentie uitgeeft en welke zoekwoorden het grootste rendement opleveren.

# 4 – Test de wateren

Volgens Google’s Economic Impact Report , gemiddeld , adverteerders op de AdWords-platform genereren van $ 2 voor elke $ 1 uitgegeven.

Dit betekent dat u kunt verwachten dat uw investering in het platform daadwerkelijk wordt verdubbeld.

Hoe kan het zo’n hoge ROI gemiddeld zijn? Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het AdWords-platform bijna eindeloos veel advertentiemogelijkheden biedt. Van verschillende targeting en doelgroepaanpassing tot advertentietypen, bijna elk bedrijf kan nuttige tactieken en mediums vinden die een aanvulling vormen op hun huidige marketing gameplan.

Als u bijvoorbeeld een lokaal bedrijf heeft en wilt dat Google het grootste deel van het legwerk met AdWords verwerkt, kunt u proberen advertenties weer te geven in Google AdWords Expressen binnen slechts 15 minuten advertenties te laten weergeven.

Misschien doet u het grootste deel van uw bedrijf via e-mail of bent u op zoek naar uw strategie voor het genereren van leads. Volgens MarketingProfs is e-mail nog steeds de belangrijkste driver voor leads:

(Afbeeldingsbron)

En raad eens? AdWords heeft daar een optie voor: advertentiecampagnes in Gmail .

(Afbeeldingsbron)

Of misschien is uw product virtueel en vereist een productdemo. In dat geval kunt u de wateren goedkoop testen met TrueView-advertenties in AdWords. Hiermee kunt u gebruikers op YouTube targeten en video-advertenties weergeven aan uw publiek.

U begrijpt het: er zijn talloze manieren, methoden en mediums om te testen op AdWords, zelfs als uw budget klein is.

Elk type bedrijf adverteert op Google. Reserveer een klein budget en test de wateren. Voer verschillende campagnes uit en kijk welke resultaten u kunt genereren.

Je zult het immers nooit weten totdat je het een kans geeft.

Conclusie

Google AdWords is een van de beste plaatsen om nieuw verkeer, leads en verkopen voor een bepaald bedrijf te genereren.

Maar weten of het goed is voor uw bedrijf is geen eenvoudige taak.

Begin met het analyseren van uw huidige budget. Kijk hoeveel u moet uitgeven en wat u kunt verwachten te betalen op basis van gemiddelde kosten en succespercentages in uw branche. Evalueer uw tijdsbeperkingen en uw productaanbod om te zien of het een goede pasvorm is.

Onderzoek uw concurrentie en kijk of ze succes hebben. De kans is groot dat als ze de verkoop stimuleren, jij dat ook kunt.

Onderzoekszoekwoorden die u wilt targeten om te zien welk soort verkeer kan worden gegenereerd om te zien of het uw tijd en geld waard is.

Tenslotte, als u nog steeds niet zeker bent, test u gewoon de wateren. Er zijn talloze formats om te adverteren in die een beroep kunnen doen op een breed scala van bedrijven.

Als al het andere faalt, probeer het gewoon.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format