als bedrijf groeien met Facebook Chatbots, zo doe je dat - DeLaatbusiness

als bedrijf groeien met Facebook Chatbots, zo doe je dat

9 min


113
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Je bedrijf laten groeien met chatbots? dat kan

Het is gemakkelijk om te zeggen dat een Facebook chatbots en Messenger-marketing een unieke kans bieden voor om u bedrijf te laten groeien, maar als de cijfers geen ondersteuning bieden, kunt u waarschijnlijk geen actie ondernemen.

Gelukkig voor ons, we hebben de cijfers!

In een studie van Nielsen in opdracht van Facebook toonden de resultaten …

 • 63% van de gebruikers zei dat hun berichtgeving met bedrijven de afgelopen twee jaar is toegenomen
 • 61% ontvangt gepersonaliseerde berichten van bedrijven zelfs graag
 • 67% verwacht de komende twee jaar nog meer berichten te sturen naar bedrijven

Als dat nog niet genoeg was, deelde Anand Arivukkarasu, Product Growth Manager op Facebook, vorige week met het Conversations Conference publiek dat 64% van de mensen de voorkeur geeft aan berichten versus praten aan de telefoon of een bedrijf e-mailt!

Kort gezegd: mensen zijn op zoek naar snelle, aangepaste reacties die hen gemakkelijk door het hele kooptraject kunnen leiden.

Nu de verwachtingen van de consument en de Facebook Ad-kosten stijgen, laten Facebook-chatbots en -platforms zoals ManyChat ons toe om gebruik te maken van dit enorme communicatiekanaal: onze merken humaniseren, verwachtingen van klanten overtreffen, de juiste mensen bereiken, uitzonderlijke klantenservice bieden en merkbetrokkenheid vergroten .

Maar het is van cruciaal belang dat u uw chatbot op de juiste manier benadert. Velen maken de fout om te beslissen dat ze een Facebook-chatbot voor hun bedrijf moeten bouwen en richten zich dan alleen op de ‘bot’-hoek, afgezien van het’ chat’-gedeelte – het draait allemaal om automatisering en gegevens.

Je focus zou op het gesprek moeten zijn. Uw doel is om uw product of dienst succesvol te verkopen aan een echte mens met de gehumaniseerde interactie die een goedgebouwde chatbot kan bieden.

Als je jezelf als een gesprekontwerper beschouwt, ben je op de goede weg om een ​​van de vijf strategieën te implementeren die ik hieronder met je deel.

Dit is het mooie: u gebruikt deze marketingstrategieën waarschijnlijk al in uw bedrijf. Ze zijn oud en je bent bekend, zelfs als je ze niet allemaal implementeert.

Vandaag laat ik je zien hoe je ze kunt gebruiken in Facebook Messenger voor grote impact.

Facebook Chatbot Marketing Strategie # 1: Lever leadmagnets via Facebook Messenger

We weten allemaal hoe traditionele Facebook-advertenties eruit zien: een gebruiker krijgt een aansprekende, getargete advertentie te zien met het aanbod van een gewenst stukje inhoud (uw Lead Magnet ).

Ze worden onmiddellijk omgeleid naar een bestemmingspagina en ontvangen een prompt en onpersoonlijk verzoek om hun e-mailadres.

Hoewel er technisch niets mis is met deze aanpak, is het zeker niet de grootste gebruikerservaring, zoals blijkt uit het feit dat we vaak alleen al tijdens die overgang 50% van de gebruikers verliezen .

Neem in plaats daarvan Facebook Messenger op in uw volgende Facebook-advertentiecampagne.

De advertentie van Organifi biedt bijvoorbeeld gebruikers hun populaire Detox-gids voor 1 dag, met een krachtige call-to-action (CTA) waarin duidelijk staat dat verdere communicatie, inclusief handleidingen, direct in Facebook Messenger zal plaatsvinden.

bedrijf groeien chatbots

Vergeet niet dat wanneer u deze strategie probeert, u uw advertentietekst wilt aanpassen aan de implementatie van Messenger zelf! Als je je publiek duidelijk zegt dat dit gesprek nu rechtstreeks op het Facebook Messenger-platform zal plaatsvinden, zullen ze er niet van uitgaan dat het een bug is!

Geïnteresseerde gebruikers klikken op verzenden bericht en in plaats van de traditionele leadtrechter van bestemmingspagina’s, openen de volgende stappen zich rechtstreeks in Messenger! De eerste, gepersonaliseerde outreach kan er ongeveer zo uitzien:

bedrijf groeien chatbots

Door te klikken op: I’m a Human! Ze kunnen:

 • Zorg ervoor dat de gebruiker daadwerkelijk geïnteresseerd is in de leidende magneet die ze aanbieden
 • Garanderen dat ze geen bot zijn
 • Voeg ze toe als Messenger-abonnees

Nu kunt u op een veel menselijker manier toegang krijgen tot hun e-mailadres. Binnen ManyChat kun je een aangepaste reeks maken die een duidelijke stimulans blijft bieden en je potentiële klant leert kennen terwijl je zijn e-mailadres naadloos aanvraagt. Geen behoefte aan het schuurmiddel: wat is uw e-mail?

Binnen Messenger hebt u de ruimte om die één-op-één aanpak aan te bieden, waarbij u in detail vertelt over de waardevolle inhoud die de gebruikers zullen ontvangen in ruil voor hun informatie. Dit is een moeiteloos proces voor gebruikers, omdat uw ManyChat-bot automatisch de e-mail opgeeft die ze aan Facebook hebben gegeven.

U hoeft zich geen zorgen te maken over valse e-mails en de gebruiker hoeft amper een vinger op te steken! Nu u (en uw CRM) de e-mail leiden om op te volgen, heeft uw potentiële klant de inhoud die ze hoopten te verkrijgen en hebt u een geweldige kans om ze beter te leren kennen.

Een geweldige kracht van Messenger is het vermogen om zoveel mogelijk te weten te komen over het gewenste publiek. Met zijn één-op-één, gemoedelijke, heen-en-weergaande aard kan uw Facebook-chatbot de vragen stellen die uw bedrijf nodig heeft om echt verbinding te maken.

U garandeert dat uw publiek veel meer gepersonaliseerde marketinginspanningen ontvangt, en dat is wat uw klanten uiteindelijk zijn.

Organifi's Facebook-chabotreeks leert hun nieuwe lead kennen

Terwijl u erover leert, houdt ManyChat de antwoorden die ze geven in het gesprek bij, labelt ze, net als een CRM, en triggert het een aangepast antwoord dat bij die specifieke gebruiker past .

Het gesprek verschuift hierdoor en helpt u beter te bepalen hoe gekwalificeerd zij zijn om uw product of dienst te kopen en ervoor te zorgen dat uw outreaches op de toekomst worden afgestemd.

Organifi's ManyChat flow voor hun Facebook-chatbot 1-daagse Detox Lead Magnet

Hoewel ons uiteindelijke doel is om de producten of services te verkopen die we aanbieden, willen we voorkomen dat we direct promotie maken. Om dat het beste te doen, kunnen we inhoud in elk follow-upbericht weven, waardoor het allemaal over de gebruiker gaat!

Organifi's Facebook-chatbotflows

We houden het gesprek en het verkeer in Facebook Messenger zelf: leiden tot een daling van de kosten per lead, terwijl we een aanzienlijk persoonlijkere service bieden.

Hier volgt een korte samenvatting van wat deze strategie bereikt:

 • Verdien meer abonnees voor een Facebook-chatbot voor toekomstige outreach
 • Zorg ervoor dat het publiek persoonlijke marketinginspanningen ontvangt
 • Leer cruciale details over je geïnteresseerde publiek
 • Lever waardevolle leadmagneten en -activa rechtstreeks in Messenger
 • Haal eenvoudig en persoonlijk de e-mailadressen van gebruikers op met weinig moeite aan hun kant
 • Plan aangepaste toekomstige outreach en check-in berichten na het eerste gesprek om verdere betrokkenheid te bevorderen

Facebook Chatbot Marketingstrategie # 2: pas uw contactformulier aan

Klaar voor het alternatief voor het immer onpersoonlijke ‘contact’ formulier of de knop? Dit is zo’n eenvoudige, snelle strategie die vandaag wordt geïmplementeerd en waarmee klanten of klanten in het perspectief relevante informatie rechtstreeks in Messenger kunnen invullen.

Hier is een leuk voorbeeld van een e-commerce reclamebureau dat Facebook-chatbots wilde gebruiken om hoge ticketleads te genereren.

We wisten dat er een manier moest zijn om verkeer naar Messenger te sturen voor gekwalificeerde personen om een ​​open positie aan te vragen en met ManyChat zijn er 10 verschillende toegangspunten die dit mogelijk maken.

Voor dit voorbeeld wilden we dat sollicitanten het aanvraagproces rechtstreeks konden starten vanaf een evenement dat ze bezochten.

tier 11 facebook chatbot messenger scan code

Tier 11 gebruikte hun unieke Messenger-code die, wanneer gescand, het applicatieproces binnen Messenger zelf zal openen. Aanvragers kunnen het proces direct vanaf het evenement beginnen door eenvoudig de gegeven code met hun telefoon te scannen, waardoor een direct gesprek met het bureau mogelijk wordt.

bedrijf groeien chatbots

Gebruikers kunnen eenvoudig vragen beantwoorden met een chatbot, saaie webformulieren omzeilen en beter helpen om ervoor te zorgen dat ze een ideale kandidaat zijn, of dat ze contact met u hebben opgenomen omdat ze geïnteresseerd zijn in zakendoen, zoals ik hieronder laat zien.

bedrijf groeien chatbots

Als ze na een paar vragen verdwijnen, kunt u uw chatbotinstellen om een ​​lid van uw verkoopteam op de hoogte te stellen, ervoor te zorgen dat ze een follow-up kunnen uitvoeren en eventuele vragen of opmerkingen kunnen beantwoorden. Met deze functionaliteit kunnen u en uw bedrijf mensen gemakkelijk kwalificeren.

Facebook Chatbot marketingstrategie # 3: maak een virale commentaar-naar-bericht-advertentie

Een van mijn favoriete functies om te gebruiken is ManyChat’s Message-to-Message Growth Tool waarmee ik gepersonaliseerde, unieke Messenger-conversaties kan maken, geactiveerd door mensen die reacties achterlaten op Facebook-advertenties of -posten.

Het idee is simpel: stel een vraag waarop uw publiek actief betrokken is en geef het antwoord op die vraag in Messenger zelf! Ik zal je een voorbeeld laten zien:

bedrijf groeien chatbots

Dit bedrijf bevindt zich in de gezondheids- en fitnessbranche en stelt een vraag die direct is afgestemd op hun ideale publiek: wat is het beste voedsel om te eten voordat het naar bed gaat? Merk op dat ze ver weg blijven van engagement aas, geen ja of nee antwoorden hier.

Het is belangrijk om op te merken dat je dergelijke tactieken wilt vermijden, aangezien Facebook er echt op is gericht de best mogelijke ervaring te bieden, en je wilt hen geen reden geven om je account uit te schakelen.

Het doel van deze acquisitietrechter is om hun eiwitpoeder te verkopen, dus natuurlijk is het juiste antwoord op de gestelde vraag optie 3: een eiwitshake!  

Zoals gebruikers in de onderstaande opmerkingen hun antwoord geven, ontvangen ze rechtstreeks het juiste antwoord in Messenger: de belangrijkste aanbeveling over wat ze moeten eten voordat ze naar bed gaan (een eiwitshake), extra voordelen die hoogstwaarschijnlijk in lijn zijn met hun huidige gezondheid en conditie doelen (gezien hun uitgesproken interesse in de gestelde vraag) en een gratis container met eiwitpoeder!

Het is belangrijk om te weten dat ze hier rechtstreeks promotie kunnen maken.

bedrijf groeien chatbots

Dit is een krachtige tool voor groei op zoveel verschillende manieren. Om te beginnen houdt Facebook van gegevens, maar meer nog, Facebook houdt ervan kwaliteitservaringen te garanderen voor zijn gebruikers. Met deze strategie, en eigenlijk alle Messenger Marketing-strategieën, is het uw doel niet om deze abonnees te vernietigen met follow-up verkoopberichten, het is om authentiek conversatie en verbinding te genereren.

Een extra bonus? Met de verschoven focus van Facebook op relevantie en betrokkenheid, verdienen uw berichten en advertenties die dergelijke reacties ontvangen een groter organisch bereik!

Onthouden…

 • Stel een vraag die uw publiek opwindt en verleidt, in relatie tot uw aanbod
 • Vermijd ja of nee vragen, het doel is om een ​​gesprek op gang te brengen (en niet te laten afsluiten door Facebook!)
 • Wees niet bang om een ​​beetje creatief te zijn
 • Je biedt een gebruikerservaring van hoge kwaliteit, waardoor je publiek een platform heeft om zichzelf uit te drukken
 • Toegevoegde bonus: deze methode is redelijk goedkoop, omdat u alleen optimaliseert voor betrokkenheid
 • Zorg ervoor dat u abonnees altijd de mogelijkheid biedt om af te zien van verdere communicatie tijdens die initiële outreach – niet alle gebruikers begrijpen dat ze zich abonneren op een bot en u wilt voorkomen dat Facebook uw bot markeert als spam.
 • Als de gebruiker Stop typt, weet ManyChat deze onmiddellijk te verwijderen van verder bereik

Facebook Chatbot Marketing Strategie  # 4: bezorgen van een educatieve videoserie of uitdaging

Het idee achter deze Growth Tool is dat video tegenwoordig echt de meest gebruikte vorm van media is, maar met felle concurrentie en ondergelopen inboxen. Hoe garanderen we dat de geweldige videoseries, of trainingen die je hebt gemaakt de aandacht krijgen die ze verdienen?

Chatbots zijn krachtige hulpmiddelen om deel te nemen als uw video-aflevermechanisme, waarbij overbelaste inboxen volledig worden omzeild.

Als je een serie boeiende series hebt gemaakt waarvan je denkt dat die je publiek zullen trainen, overweeg dan om een ​​Facebook-chatbot te gebruiken om te profiteren van hogere open rates, kliksnelheden en consumptietarieven.

Lever een uitdaging of videoserie via het voorbeeld van Facebookchatbot

bedrijf groeien chatbots

Ten eerste vragen we onze kijkers of ze geïnteresseerd zijn in deze uitdaging of serie met een advertentie of bericht, waarin opnieuw wordt uitgelegd dat ze deze opwindende inhoud in Messenger zullen ontvangen.

Ze klikken, voegen zichzelf toe als abonnees en vanaf daar kunnen ManyChat en Messenger uw doelgroep automatische (en gepersonaliseerde) herinneringen sturen naar uw video-series.

Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat mensen daadwerkelijk met u omgaan, en wat uw aanbod ook is!

Flowbot-flow op Facebook voor het leveren van mini-series of video-uitdagingen

Facebook Chatbot Marketing Strategie  # 5: Facebook Messenger en Webinars 

Als uw bedrijf gebruikmaakt van webinars om gekwalificeerde leads te bemachtigen, heeft u mogelijk een frustrerend succespercentage opgemerkt, of zelfs een dalende rente met traditionele marketingmethoden.

Vertrouw me als ik zeg dat Messenger kan helpen. Hier is hoe:

 • Lagere registratiekosten
 • Grotere wissels
 • Hogere betrokkenheidstempo’s na webinar

HubSpot Facebook-advertentie voor webinar-voorbeeld

Met behulp van Messenger kunnen deelnemers zich binnen een Facebook-chatbot registreren, waardoor de toegangsdrempel lager is dan ooit tevoren!

HubSpot Facebook chatbot follow-up over webinar registratie

HubSpot Facebook chatbot voorbeeld

HubSpot Facebook Chatbot voorbeeld

Pas het gesprek aan om een ​​naadloze gebruikerservaring te creëren en overwin die fall-off die we vaak zien bij traditionele webpagina-overgangen. Ga verder dan het initiële aanmelden en vraag hen de sleeptijd aan hun agenda’s toe te voegen.

bedrijf groeien chatbots

Als het tijd is, stuur ze dan rechtstreeks gepersonaliseerde herinneringen via Messenger, zodat uw communicatie (en webinar) altijd voorop blijft staan.

Zien wat ik al eerder bedoelde over het gebruik van strategieën die u al bekend bent om een ​​enorme impact te maken met een Facebook-chatbot?

Messenger Marketing hoeft niet ingewikkeld te zijn – het vereist alleen dat u nadenkt over hoe u het beste een gesprek kunt ontwerpen waar uw klant daadwerkelijk aan wil deelnemen.

voor 100+ andere artikelen check: chatbots


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *