Lage advertentie-ROI? Hier is waarom uw probleem bovenaan in de trechter bevindt, en niet onderaan. - DeLaatbusiness

Lage advertentie-ROI? Hier is waarom uw probleem bovenaan in de trechter bevindt, en niet onderaan.

9 min


156
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Conversies zijn laag. ROI verschrikkelijk. Facebook-advertenties “werken niet.” En dat komt omdat Facebook-advertenties “niet werken.” Niets kan worden omgezet.

Het is verleidelijk om te denken dat conversies het probleem zijn. Mensen hebben al ‘ad-moeheid’ of het beeld is niet goed genoeg.

Die dingen kunnen waar zijn. Maar vaker wel dan niet, het probleem is uw bereik (geen frequentie).

Je gaat niet op zoek naar een voldoende groot publiek. En je hebt niet genoeg gedaan om je merk succesvol te vestigen.

‘Branding’ moet een investering in toekomstige verkopen zijn. Maar al te vaak, SMB’s behandelen het als een complete verspilling van geld. Dat is een slecht idee. Een zelf-saboterende strategie.

Dit is waarom, samen met wat u kunt doen om de advertentieresultaten van Facebook te vergroten met merkcampagnes .

Waarom branding een investering in toekomstige verkopen is

Facebook ad maven, Jon Loomer, heeft onlangs zijn 15 huidige advertentiecampagnes onthuld . Hier is een mooie grafiek met hoe dat eruit ziet:

Interessant, toch?

Het is georganiseerd in het trechterstadium. Dat betekent dat ‘top van de trechter’ (TOFU), bewustzijn gebaseerde campagnes aan de top, lead nurturing ‘midden van de trechter’ (Mofu)campagnes in heel het midden, en inkomstengenererende ‘onderkant van de trechter’ (Bofu)degenen op, nou ja, de bodem.

Vergelijk nu de dagbudgetten.

In het midden en de bodem zie je veel hiervan:

 • MOFU – Sleutels tot succes Webinar: $ 10
 • BOFU – PHC Basic / Elite: $ 10
 • BOFU – één op één: $ 10 per dag.

OK. Niet slecht. Breek de bank niet of zo. Hoe zit het met de top, TOFU?

 • Laatste blogpost: $ 50 / dag
 • Blog Post carrousel: $ 50 / dag
 • Laatste blogpost: $ 50 / dag
 • Ondernemer Lookalike: $ 50 / dag

Een gemiddelde van $ 1.500 / maand wordt besteed aan elke TOFU-campagne . Terwijl gemiddeld slechts $ 300 wordt besteed aan lead- of conversiegerelateerde campagnes in het midden of onder aan zijn trechter.

Ik ben geen wiskundige, maar een online calculator vertelt me ​​dat dat 400% meer is!

Zelfs die top van de trechter, ‘branding’-campagnes hebben geen koopintentie. Nada. Zilch. Dus niemand gaat meteen iets kopen om die $ 1.500 / maand die aan elk wordt besteed goed te maken.

Waarom zou iemand schijnbaar zo slim zijn, zoiets krankzinnigs doen aan de oppervlakte?

Omdat hij de cruciale rol van ‘branding’ in conversies begrijpt.

Waarom u (waarschijnlijk) te weinig investeert in branding

Ooit gewerkt met een kleine klant versus een grote?

Ooit in huis gewerkt voor een klein bedrijf en dan zelfs een middelgroot bedrijf?

Een paar verschillen kwamen ongetwijfeld op.

Ten eerste is het waanzinnig eenvoudiger om een ​​succesvolle marketingcampagne voor een groot bedrijf te voeren . Zo is het niet eens in de buurt. Geen bron om te citeren om dat te ondersteunen. Als je het hebt gedaan, heb je het gezien.

Een reden is branding. Ze zijn een bekende hoeveelheid op de markt. Ze zijn er al geweest. Al jaren of decennia zelfs. Dat betekent dat ze het voordeel van de twijfel krijgen, en hun ‘sneeuwbaleffect’ van momentum heeft genoeg tijd gehad om zich op te bouwen.

Hoe groter ze zijn, hoe meer ze gewoonlijk ook besteden aan merkinitiatieven. De dingen die ons digitaal maken, technische marketeers kronkelen van angst. Letterlijk, oogverblindende dollarbedragen worden gegooid rond dingen die vrijwel onmogelijk te meten of te volgen zijn.

En toch … op de een of andere manier werkt het op wonderbaarlijke wijze.

Blijkt dat mensen houden van wat ze weten.

Een grote, mooie enquête van Nielsen ontdekte dat 59% van de mensen producten en diensten koopt van bedrijven die ze kennen, zoals vertrouwen . (God, ik haat die zin.)

Beeldbron )

Vervolgens hebben SurveyMonkey en Search Engine Land samengewerkt om te analyseren welke invloed branding heeft gespeeld bij het online zoeken naar producten.

Opnieuw werden de resultaten verrassend  volledig verwacht : “70% van de consumenten in de VS zoekt naar een” bekende retailer “om te bepalen welk zoekresultaat moet worden geklikt.”

Beeldbron )

Dat is het belangrijkste criterium! Vóór prijs. Voor verzending en retouren. Zelfs vóór de productkwaliteit .

Het is net als het fenomeen dat verantwoordelijk is voor waarom mensen nog steeds eten in restaurantketens. Hoewel de voedselkwaliteit vreselijk is en ze je dik maken .

En deze branding, halo-effect strekt zich uit tot derde-handelaren. Wanneer 44% van ALLE zoekopdrachten wordt uitgevoerd, kunt u het beste op Amazon verkopen .

Grote bedrijven doen twee dingen die kleine bedrijven (die vaker falen) niet doen:

 1. Ze vertrouwen religieus op systemen .
 2. Ze besteden buitensporige bedragen aan merkactiviteiten (in tegenstelling tot rechtstreeks inkomsten genererende activiteiten).

Je weet dit al intuïtief. Dat is de reden waarom de websites voor de meeste grote bedrijven, buiten een paar geselecteerde branches, verschrikkelijk zijn. Omdat het niet goed hoeft te zijn . Ze kunnen nog steeds meer contant geld ophalen dan je kunt dromen.

Twee studies van MarketingExperiments bewijzen dit.

Ten eerste hebben ze een conversietest uitgevoerd met een bestemmingspagina van een merknaam en een niet-merkgerelateerde bestemmingspagina. Je weet al welke heeft gewonnen.

Vervolgens hebben ze een aantal nieuw ontwikkelde hacks voor conversietoename gedaan. Je moet altijd een aantal hack-hacks voor groeihackers hacken, of niet ?

Behalve … die veranderingen (zoals boven de vouw vs. hieronder) maakten geen deuk :

“Er was geen significant verschil tussen de behandelingen. Het publiek van Boston Globe is zeer gemotiveerd en het plaatsen van een knop boven of onder de vouw maakte niet zoveel uit als de gerespecteerde journalistiek van de krant. “

Het goede nieuws is dat het advertentieplatform van Facebook deze manier van denken al beloont.

Investeer zwaarder in het uitbouwen van een zeer toegesneden, betrokken publiek en uw kosten per conversie onderaan de trechter dalen aanzienlijk .

Hier is hoe u aan de slag kunt gaan.

Een eenvoudige cheatsheet om doorlopende campagnes met branding te starten vandaag

Als je aan branding denkt, denk je aan Instagram .

Het is geweldig. Maar het is … anders. En ik ben een lame vader in de voorsteden van begin dertig, dus ik word automatisch gediskwalificeerd om erover te praten. Begin hier in plaats daarvan.

Video is een andere uitstekende merkversterker. Een van de beste. Je kunt het (en moet) nastreven. Je kunt een publiek voor centen bouwen , letterlijk .

Maar hier is het probleem met video.

Een minuut geleden hebben we verwezen naar een uitstekende video van MarketingExperiments.com . Wil je weten waarom het zo goed was? Omdat veertien freaking mensen eraan werkten. (Reken daar niet eens de salarissen voor op.)

Laten we in plaats daarvan naar het laaghangende fruit kijken. Leuk – welke campagne kunt u vandaag, de komende twee uur, implementeren om de brandingbal te laten rollen?

Ga in geval van twijfel terug naar het kopiëren van slimmere mensen zoals Jon.

Stap 1. Doelstelling

Het belangrijkste doel bovenaan de trechter is om een ​​breed publiek te krijgen om uw inhoud te consumeren.

Eenvoudig, toch?

De kans is groot dat uw bestaande workflow al vergelijkbaar is met Jon’s. Je hebt tenminste een bericht dat elke week live gaat. Misschien een beetje meer of minder.

Jon gebruikt campagnes voor permanente promotiecampagnes boven aan de trechter voor deze berichten. Dus de inhoud zal elke week veranderen (of zo). Maar de algehele aanpak, targeting op doelgroepen, enzovoort, verandert niet echt.

Dat is super eenvoudig. Dat kan je vandaag doen. Hier is het volgende punt.

Stap 2. Gericht op

Facebook-targeting aan de bovenkant van de trechter is onnauwkeurig. Het is deels kunst, deels wetenschap.

In het ideale geval fotografeer je een publiek dat kan oplopen tot een paar honderdduizend (als het budget lager is) of tot een miljoen.

De truc is om te beginnen met uw klantenonderzoek , voordat u verschillende criteria, zoals demografische gegevens en andere interesses, inlegt om het juiste publiek te bereiken.

Dus na de basis (zoals locatie, leeftijd, geslacht, enz.), Kunt u intersecties en uitsluitingen van interesses toevoegen . U kunt bijvoorbeeld bepalen welke mediteigenschappen uw klanten volgen, in welke branche ze zitten en eventuele conflicten uitsluiten totdat u een acceptabele doelgroepgrootte bereikt.

In AdEspresso kunt u eenvoudig interesses en aangepaste doelgroepen uit uw campagne opnemen of uitsluiten om uw ideale klant en het stadium van de trechter te definiëren die zij voor elke campagne innemen.

Dat is gewoon de eerste stap natuurlijk. Omdat zelfs nieuwe bezoekers opnieuw moeten worden getarget en opnieuw en opnieuw totdat uw naam blijft hangen.

En dat is waar aangepaste doelgroepen binnenkomen.

Naast de basis van alle bezoekers van de website , zal Jon zich richten op meerdere doelgroepsegmenten door de blogpost die ze lezen. Mensen die zijn Facebook-advertentie-inhoud lezen, ontvangen daarom advertenties met Facebook-advertenties (meta).

Zijn nieuwe, op de ondernemer gerichte inhoud heeft bijvoorbeeld ergens in de URL een ondernemer:

Dit kan ook afhankelijk zijn van uw URL of WordPress permalink-structuur. Bijvoorbeeld, KlientBoost zet blogberichten onder elke betreffende categorie. Dus de categorienaam wordt nu ook weergegeven in uw URL.

Aangepaste doelgroepen zoals deze kunnen rechtstreeks in WordPress met Pixel Caffeineworden gemaakt . U kunt er dus snel een maken als een bepaald woord in bepaalde blogberichten herhaaldelijk wordt weergegeven:  

OF, u kunt zelfs filters toevoegen om mensen toe te voegen / uit te sluiten. U kunt bijvoorbeeld snel de categorie van het posttype selecteren die iemand heeft bekeken.  

(Opmerking voor AdEspresso : dat is niet hoe we ‘Gedrag’ spellen in de Verenigde Staten. #Murica!) 🙄 😛 😉 🙂 😀 😆 

Als u nog steeds een groter bereik nodig heeft, kunt u lookalikes maken op basis van deze aangepaste doelgroepen.

Het enige dat nodig is, is de eenvoudige klik op een knop in AdEspresso …

… wacht een paar minuten en je hebt een nieuw enorm publiek klaar om te gaan.

AdEspresso helpt u zelfs om deze meerdere doelgroepen tegen elkaar te testen. (Ik weet het, ze zijn te aardig.)

Zoals besproken, is de bovenkant van de trechter lastig. Het is niet exact. Dus je moet wat pasta naar de muur gooien om te zien welke stokjes (voor onze Italiaanse lezers).

Met deze testtool met meerdere toehoorders kunt u dat doen binnen één ‘branding’-inhoudscampagne.

Stap 3. Creatief

Advertentiemateriaal voor een stukje inhoud is redelijk eenvoudig.

De kop moet kort en krachtig zijn. Het is meestal een afleiding van de titel van het blogbericht. En het beeld moet een fijne lijn lopen tussen relevant zijn maar ook interessant om oogbollen te grijpen.

Ik heb altijd van dit voorbeeld genoten:

In aanvulling op de ‘laatste blogpost’-indeling, zal Jon een carrousel gebruiken om zijn top 10-20 blogposts te laten zien om mensen die zijn site niet binnen 30 dagen opnieuw hebben bezocht, opnieuw te betrekken.

Stap 4. Plaatsing

Je bent bijna klaar. Bijna daar.

Het enige wat overblijft is waar die advertentie zal verschijnen.

U kunt standaard naar de Desktop News Feed gaan. Maar dan ga je waarschijnlijk ook te veel betalen. Hier zijn twee andere formaten om als eerste mee te beginnen.

“Gebruikers zullen uw product op hun telefoon ontdekken … en het de volgende dag op hun desktop kopen”, aldus een slimme kerel .

Dus laten we dat doen. Omdat de ‘ contraconcurrentiële ‘ aanpak betekent dat we ook de kosten per engagement kunnen verlagen .

Naast mobiel is de rechterkolom een ​​uitstekend (betaalbaar) alternatief bij het opnieuw vergelijken van eerdere bezoekers van de website .

Wees voorzichtig met uw advertentiemateriaal.

Het is verleidelijk om de afgebeelde blogpostafbeelding gewoon te gebruiken voor uw advertentiemateriaal. Maar vaak is het resultaat minder dan ideaal. Hier ziet u bijvoorbeeld hoe het eruitziet als dat kleine formaat aan de rechterkant.

De inhoud is te klein. Het is niet genoeg ‘gebrandmerkt’ wanneer zo uitgezoomd. En het beeld heeft te veel dingen gaande op de achtergrond. Het is moeilijk om ze allemaal uit te maken.

Hier ziet u hoe die les eruitziet in een realistisch voorbeeld:

Beide zijn gerelateerd aan coaching.

Maar de een is gebrandmerkt en de ander niet. Daarom steekt er een uit en doet men dat niet. Dat betekent dat er geklikt wordt. En de ander niet.

Conclusie

Branding is zacht. Ontastbaar en onmogelijk te meten.

Het is echter ook een ongrijpbare X-factor die de grootste invloed heeft op het feit of je in staat bent om te converteren (of niet).

Dat betekent drie dingen:

 • # 1. Je moet constant je merk opbouwen , door
 • # 2. Meer bereiken , nieuwe mensen , terwijl
 • # 3. Opnieuw mensen aanspreken die u net hebben ontdekt.

Al dat spul komt aan de verkeerde kant van een P & L. Op de korte termijn zal de bovenste regel niet veranderen terwijl de onderste regel alleen maar erger wordt (naarmate de uitgaven stijgen).

Maar op de lange termijn is het bouwen van een succesvol merk de enige weg naar boven .

Het is de enige haalbare oplossing om de verkoopkosten op een rendabele manier te schalen. En transformeer je kleine bedrijf in een groot bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format