Leadgeneratie op Instagram-de ultieme gids. - DeLaatbusiness

Leadgeneratie op Instagram-de ultieme gids.

8 min


100

Wanneer je het genereren van leads op Facebook onder de knie hebt , voelt het alsof je op alle cilinders flitst. Je hebt eBooks, gratis tools, enquêtes, alle soorten loodmagneten die uitgaan. U ontvangt verkeer en conversies. Alles gaat goed. Uw leadgeneratie is beter dan ooit tevoren.

Dan wend je je tot Instagram, en alles werkt een beetje anders.

Plots kan je je geweldige nieuwe eBook niet meer pushen. Instagram is een visueel platform en je tekst-zware kopie ziet er onhandig en misplaatst uit. Hoewel u Instagram wilt gebruiken als een hulpmiddel voor het genereren van leads, kunt u uw Facebook-succes niet onmiddellijk overbrengen naar dit nieuwe platform – tot nu toe.

We zullen de basisbeginselen van leadgeneratie op Instagram bespreken – alle formele en informele manieren waarop u potentiële klanten van Instagram naar uw product kunt sturen – en bieden enkele tips om u op weg te helpen.

Wat is leadgeneratie en waarom zou ik me zorgen maken?

Leadgeneratie is het genereren van klantinteresse in uw product of dienst. Meer dan alleen het genereren van naamsbekendheid, u probeert potentiële klanten ertoe te brengen volwaardige klanten te worden.

Op Facebook of op uw website biedt u waarschijnlijk een leidende magneet aan. Een leidende magneet is iets van waarde dat u een klant aanbiedt in ruil voor hun informatie. Of u nu een eBook aanbiedt, een gratis tool waarmee de gebruiker meer wil, een artikel of kortingscode, een leidende magneet is een stimulans. Het lokt de klant, dus geven ze je een e-mailadres, een telefoonnummer – alle informatie die je later kan helpen op te volgen.

Op Instagram werkt lead generation anders. Je gaat gebruikers niet verleiden om je eBook te downloaden omdat ze niet op Instagram zijn om te lezen. Ze willen gewoon blijven scrollen door hun feed.

In plaats daarvan draait Instagram-generatie allemaal om het creëren van intriges en het aanmoedigen van klanten om de sprong te maken van je Instagram-advertentie naar een aanmeldingsformulier, een app-download of je website. Hoewel het misschien ontmoedigend lijkt, kan elk bedrijf het doen.

Aan de slag: een campagne opzetten

Instagram-advertenties zijn niet moeilijk te maken en het kost zo weinig tijd om een ​​Instagram-campagne op te zetten als om een ​​Facebook-campagne te maken.

Als u geen opfriscursus over praktische tips voor Instagram-advertenties nodig heeft , gaan we meteen verder en concentreren we u op het maken van advertentietargets die specifiek zijn geoptimaliseerd voor leadgeneratie.

U begint met het opzetten van een Facebook-campagne.

Stap 1: Selecteer Leadgeneratie als uw doel.

Stap 2: ga op dezelfde manier verder als met Facebook, selecteer de Facebook-pagina die u wilt promoten en maak uw doelpubliek aan.

Stap 3: Vervolgens stelt u uw plaatsing in op Instagram. Je ziet ook de opties voor Facebook, maar zorg ervoor dat je Instagram controleert.

Stap 4: stel uw budget in en selecteer leads in de feed ‘Optimalisatie voor ad delivery’.

Stap 5: Selecteer advertentie-indeling. Afhankelijk van uw campagne kan dat een video, diavoorstelling, enkele afbeelding of carrouseladvertentie zijn.

Opmerking: carrousel-advertenties, waarmee je meerdere afbeeldingen en links in één advertentie kunt laten zien, zijn nog steeds erg nieuw voor Instagram. Ze hebben echter een aantal indrukwekkende resultaten op Facebook geproduceerd. Adverteerders hebben carrousellinkadvertenties gezien die zorgen voor 30-50% lagere kosten per conversie en 20-30% lagere kosten per klik dan advertenties met één afbeelding, dus wees niet bang om iets nieuws te proberen.

Stap 6: maak uw advertentietekst. Vertel mensen wat ze kunnen verwachten in ruil voor hun contactgegevens. Stel dat u een advertentie voor uw universiteitsradiostation maakte. U kunt leads genereren door beheerde wekelijkse afspeellijsten aan te bieden, en u wilt die afspeellijsten het brandpunt van de kopie maken.

Stap 7: Nu maak je de leadgenererende vorm die op Instagram werkt. Houd de vragen bij het maken van dit formulier kort en discreet. Je wilt ze niet open laten. In ons voorbeeld van een radiostation namen we alleen namen en e-mail op, maar merk op dat er een aangepaste vraag is, zodat u exact het gewenste stukje klantinformatie uit uw advertenties kunt halen.

Stap 8: Nu zijn we klaar! Wanneer mensen klaar zijn met aanmelden, zien ze een bedankpagina. Onderschat deze stap – plaats hier uw website-link niet. Als iemand geïnteresseerd is in de afspeellijst of korting die je aanbiedt, is de kans groot dat ze meer willen weten. Gebruik deze mogelijkheid om mensen naar uw website te rijden.

Vergeet niet te testen!

Nu heb je gezien hoe gemakkelijk het is om een ​​advertentie voor leadgeneratie op Instagram te maken, vergeet niet om er meer dan één te maken.

A / B testen van uw leadgenererende advertenties is de beste manier om ervoor te zorgen dat u het meeste geld krijgt voor uw geld . Met AdEspresso, in een paar minuten kunt u makenduizenden varianten van uw Instagram advertenties met slechts drie klikken.

De basisprincipes van split testen voor Instagram zijn hetzelfde als de basis van A / B testen voor Facebook , maar gewoon om op te frissen zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden:

  • Wees geduldig. Advertenties die het goed lijken te gaan in de eerste dagen of week van testen, kunnen een scherpe daling vertonen en omgekeerd. Stop niet met het uitvoeren van een versie van uw add zodra u een glimp van een betere klikfrequentie ziet.
  • Verander slechts één ding per advertentie. Als u targeting, afbeelding en CTA inschakelt voor één versie van een advertentie, verandert u te veel dingen tegelijkertijd. Neem het een verschil per keer, zodat u precies weet wat werkt.
  • Kies een statistiek die succes definieert voordat u begint. Wilt u dat de meeste leads worden gegenereerd? De goedkoopste? Bepaal wat het succes van uw campagne gaat bepalen voordat u uw advertenties instelt, zodat u doorslaggevend kunt zijn over welke advertenties actief blijven.

Allerlei calls-to-action

Ons voorbeeld toonde een leadgenererend formulier met “Aanmelden” als call-to-action. Maar Instagram laat je creatief worden met de actieknop . U kunt gebruikers vragen om ‘Meer informatie’, ‘Contact opnemen’, ‘Routebeschrijving’ en een aantal andere opties, afhankelijk van wat u adverteert.

Voor downloadbare apps kan de actie ‘Nu installeren’ gebruikers rechtstreeks van Instagram naar uw bestemmingspagina leiden naar de App Store. De Roomiapp-app voor kamergenoten en appartementzoeken heeft de actie “Nu installeren” ingeschakeld en suggereert ook dat je een vriend tagt.

Dit maakt het gemakkelijk voor mensen om direct in uw product te komen als ze uw advertentie leuk vinden – u hoeft geen downloadlink te vinden in uw bio of op uw website. Als u downloads wilt vergroten, is dit zeker de CTA voor u.

Haal het meeste uit embedded links

Instagram is ook de thuisbasis van veel bedrijven die buiten de gebaande paden denken, naast het verzamelen van e-mail en ‘aanmeldings’-formulieren.

Minimalistisch cosmeticamerk Glossier staat bekend om zijn Insta-vriendelijke esthetiek en ze maken veel gebruik van de embedded e-commerce-opties in Instagram-posts . Hoewel dit geen directe leadgeneratie is, kunt u zeker nieuwe klanten aantrekken door links rechtstreeks in uw inhoud te plaatsen, niet alleen in betaalde berichten.

Met Glossier weet u meer over hun product, zonder ooit de post te verlaten. En dan slaan ze je met een CTA: Shop Now.

In het ecosysteem van e-commerce kunnen ingesloten links uw hele account echt onderscheiden. U doet het werk van leadgeneratie in al uw berichten, niet alleen uw advertenties.

#LinkInBio: Soms is minder meer

Afgezien van embedded e-commerce links, is de enige andere plaats op Instagram waar een link is toegestaan ​​in een bio. U kunt van die ruimte gebruikmaken door daar een lead-capturing-link naar uw website te plaatsen.

Hier is een goed voorbeeld : Uniqlo USA heeft een korte en compacte bio. Ze hebben de handvatten van hun andere sociale platforms en een link naar hun website, zonder al te overweldigend te zijn.

Aan de andere kant heeft Forever 21 veel te doen. Hoewel Instagram de plaats is voor leuke emoji’s en hashtags, is het moeilijk te zeggen waar al deze handvatten naartoe gaan of hoe je ze zou kunnen gebruiken. Met hun directe link helemaal onderaan, gevolgd door een fysiek adres, zal deze bio geen bijzonder sterke leadgenerator worden .

Zelfs als je het goed doet, kan het beperken van mensen naar je bio beperkend zijn omdat je je publiek uit de context van hun feed haalt. Hierdoor zult u minder snel klikken op die link naar uw website in uw bio krijgen dan wanneer u mensen in een CTA linkt.

Als mensen echter uit de advertentie en in uw bio klikken, vinden ze niet alleen de link naar uw product of website, maar zullen ze waarschijnlijk wat tijd besteden aan het verkennen van uw Instagram (en hopelijk krijgt u een follow-up).

Creatief worden met In-Image CTA’s

Instagram is een visueel platform. Niemand is er voor uw opvallende ondertitelingstekst, zo goed als het is. U wilt mensen vasthouden met uw afbeeldingen en ze halverwege bladeren met een call-to-action die deel uitmaakt van de afbeelding zelf.

Deze advertentie van The New Yorker plaatst de aanbieding in de advertentieafbeelding. Ze richten zich waarschijnlijk op Instagram-gebruikers op middelbare leeftijd en ze laten het weten: 12 weken voor $ 6. Koppel dat met een kenmerkende funky cartoon, en je hebt een recept voor succes.

Deze advertentie van start-upverzekeringsmaatschappij Lemonade plaatst geen aanbieding of een dollarbedrag in het plaatje, maar deze geo-gerichte video trekt nog steeds de aandacht. In New York wonen? Heb je spullen? Je gaat dat bedekt houden – klik op de link.

 Grijp leads met promotionele prijsvragen

Promotie-wedstrijden zijn een geweldige manier om veel geroezemoes en veel leads te genereren. Of je ze nu hypeert via Instagramverhalen, reguliere berichten of advertenties, een wedstrijd met een duidelijke call-to-action en een gemakkelijke manier voor gebruikers om zich te registreren om te winnen, kan goed zijn voor het genereren van naamsbekendheid en leads .

Je wilt dingen niet te ingewikkeld maken. Deze wedstrijd voor een gratis tijdschriftabonnement heeft te veel hoepels om doorheen te springen en het vraagt ​​te veel dingen. En slimme gebruikers kunnen worden uitgeschakeld en zien het als een flagrante poging om betrokkenheid te krijgen op een miljoen platforms:

Beeldbron )

Houd je wedstrijden eenvoudig en gericht op de prijs. Ze kunnen net zo laag zijn als like-to-win of comment-to-win. Maar als je e-mails probeert te vangen tijdens je wedstrijd, is het verwijzen naar de bio een geweldige manier om de verwarring tot een minimum te beperken en een aantal geweldige leads te vinden .

De hype hier is in de beelden – wat voor soort Insta-meisje ben jij? Wanneer Sally Hansen die aandacht heeft getrokken, dragen ze deze onmiddellijk over naar hun wedstrijd en moedigen ze inzendingen aan, in plaats van dat alles in één overvolle afbeelding te proppen.

Nadenken over lead generation in alles wat je doet

Als je denkt dat het genereren van leads op Instagram een ​​verloren zaak is, dat iedereen mobiel is en niemand je formulier ooit zal invullen, en dat je Instagram niet zult leren kennen, denk dan nog eens goed na.

Instagram ziet nog steeds hogere betrokkenheid en hogere conversie dan Facebook of Twitter en, zoals we net hebben laten zien, is het net zo eenvoudig om een ​​Instagram-campagne als een Facebook-campagne te maken – misschien zelfs nog eenvoudiger.

Maar je moet niet alleen denken aan het genereren van Instagram-leads bij je advertenties, je strategie kan niet worden beperkt tot alleen ‘aanmeldings’-formulieren.

Denk erover na met uw berichten, met uw verhalen, met uw bio en met uw promotionele prijsvragen – alles dat mensen verder zou kunnen leiden op weg naar een sterke en loyale klant worden. Richt je daarop en mensen zullen snel op je Instagram-advertenties klikken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format