Live-advertenties op Facebook: alles wat u moet weten - DeLaatbusiness

Live-advertenties op Facebook: alles wat u moet weten

12 min


110
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

 er zijn twee dingen die Facebook Ads tot het grootste PPC-systeem maken dat op dit moment voor ons beschikbaar is.

Het uitstekende targetingsysteem, met alle verschillende beschikbare opties en het grote aantal advertentietypen en aanpassingsopties dat we hebben

Het duurde niet lang voordat we ons realiseerden dat video-advertenties een ongelooflijke tool waren die we allemaal een beetje meer zouden gebruiken .

Gebruikers stopten om ze in de feed te bekijken en iedereen keek liever naar een video van dertig seconden op Facebook in plaats van een advertentie te bekijken die dertig seconden duurde om te lezen.

En met zoveel opties voor zowel videoadvertentie-indelingen als advertentieplaatsingen, valt er nog veel te testen . Facebook live-advertenties zijn een van die video-opties.

In dit bericht ga je leren hoe je Facebook live-advertenties kunt gebruiken, zowel als marketeer als als live-streamer.

Live advertenties op Facebook hebben voordelen voor zowel de marketeers die de reclamecampagne uitvoeren als de live streamers die toestaan ​​dat de advertenties tijdens hun uitzending worden getoond.

Deze live-advertenties zijn nog steeds niet iets dat we nog heel vaak te zien krijgen, omdat veel mensen zich niet eens realiseren dat ze een optie zijn.

Aan het einde van dit bericht zul je niet meer “veel mensen” zijn!

Wat zijn live-advertenties op Facebook?

Veel Facebook-gebruikers hebben nu de video-midroll-advertenties gezien, waarbij korte reclamevideo’s bepaalde organische video’s op Facebook onderbreken.

Volgens Mark Zuckerberg zelf ging Facebook voor midroll-advertenties in plaats van pre-roll omdat de laatste niet op het platform paste.

Mensen waren immers niet op Facebook om videocontent te bekijken, ze waren er om door de feeds te bladeren en een groot aantal inhoud te zien. Als Facebook-inhoud videoadvertenties had die vóór de video werden afgespeeld, zouden mensen niet stoppen om ernaar te kijken.

Midroll-advertenties hebben er echter wel op gerekend dat ze voldoende betrokken zijn om rond te blijven hangen. (Dit kan echter veranderen, waarbij preroll-advertenties op het platform worden getest op het tabblad watch).

Facebook live-advertenties werken heel erg op die manier. Bijna precies zoals dat, in feite.

Tijdens een live uitzending zullen bepaalde omroepen de optie zien om een ​​korte pauze te nemen en gedurende die tijd een advertentie te vertonen. Gebruikers krijgen een korte Facebook-videoadvertentie te zien en vervolgens wordt de live uitzending hervat.

Live-advertenties worden momenteel nauwelijks gebruikt, gedeeltelijk omdat slechts een kleine niche van Pages voor hen in aanmerking komt, maar dat geeft u meer gelegenheid om hiervan te profiteren. En aangezien Facebook bijna geen ruimte meer heeft in de nieuwsfeed en het bereik van Pages bijna zinkt, is zelfs nog meer het hebben van meer plaatsingsopties voor Facebook-advertenties een goede zaak.

Kunnen live-advertenties ook op Instagram worden uitgevoerd?

Je kunt live gaan op Instagram, maar de live video-advertenties zijn momenteel alleen voor livestreams op Facebook.

Ik zou niet verrast zijn om deze verandering op een gegeven moment te zien, omdat het een extra methode voor het genereren van inkomsten zou zijn voor zowel gebruikers als Facebook.

Zoals het er nu uitziet, zijn Instagram live streamers momenteel niet in staat om deze versie van een commerciële pauze te nemen voor winst.

Wie kan live videoadvertenties uitvoeren?

Aan de zijde van de livestream heeft niet iedereen de mogelijkheid om video-advertenties in hun live uitzending uit te voeren . Facebook is hier nog steeds vrij strikt over en dit is eigenlijk een goede zaak, vooral voor marketeers.

Het laatste dat Facebook en zijn adverteerders nodig hebben, zijn een aantal zelfingenomen ‘influencers’ en ‘goeroes’ met niet-bestaande doelgroepen om een ​​live uitzending uit te voeren en vervolgens een advertentie na de advertentie weer te geven, gewoon proberen wat geld te verdienen.

Dit verkleint het risico van adverteerders dat hun video-advertenties slechts twee vertoningen krijgen.

U kunt momenteel alleen een live video-advertentie uitvoeren als:
 • Je hebt meer dan 50.000 volgers en hebt 300 of meer gelijktijdige kijkers bereikt in een recente live video. Dit aantal was slechts 2.000 volgers, maar in december heeft Facebook deze richtlijnen veel strenger gemaakt .
 • U bent een Facebookpagina.
 • Je huidige live video heeft minstens 300 gelijktijdige kijkers bereikt .
 • Je bent minstens 4 minuten live geweest. Hierna kunt u een andere advertentie weergeven als u minimaal 5 minuten hebt gewacht vanaf uw laatste pauze.

Pagina’s die aan deze kwalificaties voldoen, kunnen tijdens hun live-uitzending reclameblokken breken.

Dat gezegd hebbende, voor zover ik kan zien, is de functie momenteel alleen beschikbaar voor Amerikaanse livestreamers om hiervan te profiteren.

Als je een bericht van ongeveer een jaar geleden op Facebook Live Ads controleert, zien deze kwalificaties er  heel anders uit.

Voorheen konden zowel pagina’s als profielen met ten minste 2.000 volgers tijdens live videostreams advertentie-einden opnemen. Vanaf december rolde Facebook dat echter terug, waardoor het een stuk strenger werd om de advertentie-inkomsten te vergroten en ervoor te zorgen dat de inhoud die werd gepubliceerd voldeed aan hun richtlijnen.

Facebook Live-advertenties voor Live Streamers

We gaan kijken naar Facebook Live Ads vanuit zowel het perspectief van de live streamers als vanuit het perspectief van de adverteerder.

Als je hier alleen bent om te leren hoe je je videoadvertenties kunt laten zien tijdens livestreams, ga je gang en ga je naar het gedeelte ‘ Live-advertenties voor Facebook voor verkopers ‘.

Live streamers zullen immers heel verschillende overwegingen hebben om in gedachten te houden wanneer ze beslissen of en wanneer ze tijdens hun uitzending advertenties willen weergeven.

Als het iets is waar u aan denkt, hebben we alles wat u moet weten.

Wat zijn de voordelen voor Live Streamers?

Natuurlijk, voordat we verder gaan, is dit de vraag die we moeten beantwoorden, toch? Waaromis in veel gevallen belangrijker dan  hoe.

Hoewel het leuk is om een ​​pauze van dertig seconden te nemen om een ​​glas water te drinken of iets snel opnieuw in te delen, is er eigenlijk maar één grote reden om deze optie te overwegen: geld.

Live streamers die tijdens hun uitzending een korte commerciële pauze nemen, kunnen hun video-inhoud op Facebook daadwerkelijk inkomsten genereren. Dit is een vrij grote deal, omdat Facebook al geruime tijd video – inclusief live video – pusht.

De mogelijkheid voor Pages en profielen om video-inhoud te genereren met advertenties maakt Facebook nu een beetje concurrerender met YouTube, dat gebruikers al heel lang de mogelijkheid biedt om inkomsten te genereren met hun eigen inhoud door advertenties in te schakelen. Omdat Facebook zowel de plaatsingen voor advertenties probeert te verbeteren als pusht voor meer video op het platform, is dit initiatief logisch en het lijdt geen twijfel dat hierdoor meer originele native video-inhoud wordt toegevoegd.

Dit komt op een belangrijk moment, want op een gegeven moment betaalde Facebook bepaalde goed presterende pagina’s om daadwerkelijk live uitzendingen te publiceren, zonder dat een advertentieweergave nodig was. Dat programma is afgelopen december afgelopen , dus dit biedt nieuwe manieren voor pagina’s met een hoog aantal volgers om door te gaan met het genereren van inkomsten met het platform.

Ik heb geen betrouwbare informatie kunnen vinden over hoeveel inkomsten streams kunnen verdienen per weergave, maar Facebook is er absoluut mee akkoord gegaan om “een deel” van de inkomsten te geven aan de video-livestreamers.

Hoe een commerciële pauze te nemen voor Facebook Live

Voldoe je aan alle kwalificaties en begin je met het genereren van inkomsten met je video’s?

Een advertentie-einde nemen is eigenlijk heel eenvoudig.

Als je binnen vier minuten aan je live-uitzending hebt toegevoegd, zie je een helder blauw $ -teken in de opmerkingen met een gemarkeerd bericht met de tekst ‘Je kunt nu een advertentie-einde nemen’.

Dit wordt weergegeven in het gedeelte Opmerkingen van je live dashboard.

Het enige wat u hoeft te doen, is erop klikken en uw weergaven krijgen een advertentie te zien die maximaal 20 seconden duurt.

Afbeeldingsbron: Facebook

Je live uitzending wordt hervat na het einde van de advertentie.

Na nog eens vijf minuten ziet u de optie om nog een advertentie te nemen als u dat wilt.

Hoe een live-advertentie uit te voeren zonder kijkers te verliezen

Het kunnen uitvoeren van een live videoadvertentie in uw uitzending is momenteel slechts iets dat een klein deel van de Facebook-pagina’s kan doen, omdat het een enorm publiek vereist.

Je wilt nog steeds zeker weten dat als je ervoor kiest om uit te zenden, je kijkers niet verliest. Dit zou niet alleen de advertentie-inkomsten kunnen zijn die u van Facebook kunt verdienen, u wilt ook dat gebruikers blijven rondgaan voor het einde van uw live video.

Hier zijn een paar manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat kijkers door de advertentie-onderbreking blijven hangen:
 • Zorg ervoor dat ze verloofd zijn voordat je die pauze neemt.  Krijg je veel reacties op de video? Zullen mensen reacties achterlaten die echt relevant zijn voor je leven, en is het aantal kijkers stabiel gebleven zonder veel te verliezen? Je bent waarschijnlijk goed om een ​​pauze te nemen. Een geëngageerd publiek blijft ongeveer 20 seconden hangen (tenminste voor het grootste deel).
 • Leg uit dat je een korte advertentiepauze gaat nemen voordat je het daadwerkelijk doet.  Als u opeens plotseling naar een andere videoadvertentie snijdt, zal dit gebruikers verwarren, vooral omdat dit geen standaardkenmerk is. U wilt ook niet dat gebruikers het gevoel hebben dat u hun mening gebruikt om een ​​cheque in te wisselen en dat u niet om hen geeft. Voordat u het advertentie-einde neemt, zegt u gewoon: “Oké, we gaan een advertentiepauze van 20 seconden nemen, maar dan komen we terug.” Wees transparant want niemand wil het gevoel hebben dat ze worden gedupeerd. Vooral niet op sociale media.
 • Informatie vóór de pauze plagen.  Wil je echt zeker weten dat gebruikers blijven hangen? Wanneer u zegt dat u de advertentie-onderbreking gaat gebruiken, moet u gebruikers plagen met informatie die hen in de buurt houdt. Denk eens na: “Wanneer we terug zijn, beantwoorden we de vraag die jullie allemaal hebben gesteld!” En “Je wilt de laatste helft van ons leven niet missen, waar we een grote aankondiging zullen delen over het bedrijf dat verhuist vooruit. “Het is eenvoudig, maar er is een reden waarom cliffhangers zo effectief zijn in het houden van gebruikers om elke week af te stemmen, in afwachting van wat er daarna gebeurt. (Ik kijk naar jou, dit zijn wij).
 • Noem de pauze in de videoreacties.  Wanneer gebruikers voor het eerst in uw leven komen, is het laatste wat u wilt dat ze zien een videoadvertentie en begrijpt u niet wat ze zien. Laat een reactie achter op je eigen live-uitzending waarin de pauze wordt aangekondigd, zodat nieuwe kijkers worden geïnformeerd over wat er gebeurt.

Hoe meer kijkers op uw live video te krijgen

Wil je meer weergaven krijgen van je live video om te proberen zich te kwalificeren voor advertentie-einden? Hier zijn een paar strategieën die u kunt gebruiken:

 • Plan je live video van tevoren. Dit maakt het gemakkelijker om je evenement te promoten en geeft je de mogelijkheid om een ​​beschrijving en titel te geven van wat het evenement zal zijn, waardoor het beter zichtbaar wordt en de waarschijnlijkheid dat gebruikers het zullen onthouden. Ze kunnen er zelfs voor kiezen om een ​​melding in te stellen die hen vertelt wanneer u live gaat.

Live video-advertenties op Facebook

 • Post er regelmatig over, deel de geplande link.  Laat gebruikers via verschillende berichten (ook op andere sociale kanalen) weten dat je live gaat. Ga verder met wat je gaat bespreken en als er een bepaalde stimulans is om te kijken, zoals een exclusieve aankondiging of de mogelijkheid om vragen te stellen aan een beïnvloeder, moet je dit vermelden.

Live video-advertenties op Facebook

 • Tag andere beïnvloeders.  Krijgt u gezelschap van gasten? Tag ze in de berichten die de live video aankondigen en vermeld hun naam in de beschrijving en / of titel wanneer je de live van tevoren plant. Dit helpt het bereik te vergroten en moedigt uw medegasten aan om de stream ook te delen met hun publiek.
  Live video-advertenties op Facebook

Facebook Live-videoadvertenties voor marketeers

We hebben gekeken naar de kant van de live streamers, nu is het tijd om een Facebook Live videoadvertentie te bekijken vanuit het perspectief van de adverteerder.

In deze sectie gaan we kijken naar de voordelen en risico’s van live video-advertenties, hoe u deze kunt instellen en praktische tips om uw resultaten te maximaliseren.

Wat zijn de voordelen voor marketeers?

Het grootste voordeel van live videoadvertentieplaatsingen voor adverteerders is dat u uw advertentie toont aan een echt, zeer betrokken publiek. Ter vergelijking: live video krijgt 3x meer weergaven dan traditionele video op het platform en er worden maar liefst 10x meer reacties gegeven . Dit is het type doelgroep dat u uw advertentie wilt zien; ze kijken toe, en ze houden goed in de gaten.

Als de live video bijzonder waardevol is voor gebruikers, kijk je ook naar een vast publiek dat vrijwel als “gijzelaar” wordt gehouden. Dit betekent dat ze meer aandacht besteden aan uw advertentie terwijl ze wachten tot hun video wordt hervat. Omdat het een live uitzending is, willen ze misschien niet de kans missen om een ​​vraag of opmerking in realtime te stellen.

Uiteindelijk is het hebben van een extra advertentieplaatsing ook een groot pluspunt . Facebook Ads komt bijna te dicht bij de ruimte, met het advertentiesysteem dat steeds populairder wordt dan ooit, nu Facebook Zero een verzonken organisch bereik benadert en tot stand brengt als een soort van bizarre sociale media grim reaper. Meer plaatsingen betekent meer kans om uw advertentie aan de juiste doelgroep te laten zien.

Wat zijn de risico’s?

Ik denk echt dat de risico’s van het plaatsen van live videoadvertenties erg laag zijn voor adverteerders, maar er is nog steeds enig risico, dus het is goed om dit te vermelden.

En het is een eenvoudige: uw videoadvertentie kan eenvoudig worden getoond tijdens een live video waaraan u bijvoorbeeld niet wilt dat uw merknaam wordt gekoppeld.

Je weet nooit wat er met live video’s zal gebeuren en Facebook ook niet. Er is geen manier om te censureren welke soorten inhoud uw advertentie naast wordt weergegeven.

Mensen zijn live streaming-inhoud die onder elke categorie valt, variërend van ongepast tot ronduit schokkend gewelddadig. Hoewel het risico dat je video wordt getoond tijdens een van deze gruwelijke livestreams is gedaald sinds Facebook de vereiste voor 50.000 volgers heeft verhoogd, is dit risico geminimaliseerd.

Dat gezegd hebbende, zou een gezinsvriendelijk bedrijf het risico willen nemen dat hun advertentie in een Kim Kardashian-optreden verschijnt, niet wetende wat ze vervolgens zou gaan doen? Waarschijnlijk niet.

Is dit een groot risico? Nee, ik denk het niet. Immers, elke midroll-videoadvertentie zou hetzelfde probleem kunnen posten. Maar het is er nog steeds, dus ik wilde het toch toevoegen.

Inhoud creëren voor live Facebook-videoadvertenties

Alle advertenties die u wilt weergeven tijdens Live video-advertenties op Facebook moeten 20 seconden of minder zijn of ze worden automatisch gediskwalificeerd. Facebook raadt aan in-stream video-advertenties te houden op 15 seconden of minder , dus ik zou persoonlijk schieten voor dat.

Voor de fysieke beeldverhoudingen beveelt Facebook een volledige beeldverhouding van 16: 9aan om overeen te komen met de video-inventaris.

Wanneer u de advertentie zelf maakt, heb ik het meeste geluk gehad met InStream-videoadvertenties wanneer ik de advertentiedoelstelling voor videoweergaven kies.

Zodra u dit heeft gedaan, selecteert u onder ‘Plaatsingen’ ‘InStream-video’s’ onder Facebook.Hiermee kunt u zowel traditionele midroll-advertenties als livestream-videoadvertenties gebruiken. Je kunt ook InStream-video’s selecteren voor het doelgroepnetwerk, maar houd er rekening mee dat deze niet op Facebook worden afgespeeld en in plaats daarvan in het doelgroepnetwerk worden weergegeven.

Live video-advertenties op Facebook

Als u wilt voorkomen dat uw video’s worden weergegeven in de videofeeds van bepaalde gebruikers of bepaalde typen inhoud, is dat eigenlijk een optie. (Neem dat, Kardashian clan!).

Om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven tijdens advertentie-einden van specifieke uitgevers, kunt u een daadwerkelijke blokkeerlijst maken met bepaalde pagina-URL’s.

Dit is 100% effectief.

Live video-advertenties op Facebook

Hoe mooi deze blokkeringslijsten ook zijn (en ze zijn buitengewoon handig als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat je advertentie wordt weergegeven op het kanaal van een onaangename YouTube-ster), ik denk dat de mogelijkheid ‘categorieën uitsluiten’ in totaal waardevoller is.

U kunt voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven in video’s die vallen onder de categorieën sociale problemen, inhoud voor volwassenen, tragedie, dating of gokken.

Dit zijn allemaal hot topics, en het laatste wat je nodig hebt is dat jouw resort tijdens een live video over een schietpartij op school reclame maakt voor gezinsvriendelijke vakanties. Ook al zou je het niet onder controle hebben, het is een situatie waar je je eigenlijk niet echt mee bezig wilt houden.

Als algemene vuistregel verwijder ik automatisch al deze categorieën die ik kan verwijderen. Het is beter om geen risico’s te nemen en uiteindelijk plaatst Facebook uw advertentie op een manier die als toondoof zou worden ervaren, zo niet ongepast.

Beste praktijkvoorbeelden van Facebook Live Video-advertenties

Prima, je bent klaar om enkele InStream-videoadvertenties uit te voeren en te profiteren van de betrokken live-doelgroepen.

Wil je de beste resultaten behalen? Natuurlijk doe je dat. Hier zijn een paar strategieën en praktische tips die u in gedachten moet houden:

 • Vertel een verhaal. Ik weet dat vijftien seconden  niet veel tijd is om een ​​verhaal te vertellen. Vertrouw me, ik begrijp dat. Maar het kan worden gedaan. Kies een video met verhaalelementen, zoals tekens of een probleem dat moet worden opgelost. Deze verhalen moeten de emoties van de kijker op de een of andere manier aanspreken, want dat zullen ze het meest onthouden. Je hebt maar een korte tijd om ze te winnen, dus zorg dat het meetelt. (En voor de goede orde, emoties betekenen niet alleen verdrietig en boos, ook vreugde, liefde en opwinding tellen mee.)
 • Houd je boodschap heel duidelijk. Dit is niet het moment om te proberen in een hoop verschillende doelen te proppen, in de hoop dat iemand blijft hangen. Heb een duidelijk signaal, of dat nu is wie je bent, wat je missie is, of wat je voor kijkers kunt doen.
 • Target koude leden van het publiek.  Statistisch gezien is het immers onwaarschijnlijk dat de meeste kijkers van uw advertenties bekend zijn met uw merk. Maak daar gebruik van; je hebt 15 volle seconden om hen kennis te laten maken met je merk en een deel van de waarde te laten zien die je merk kan bieden. Houd hier rekening mee en maak korte video-inhoud die is bedoeld om gebruikers aan te spreken aan de bovenkant van de digitale verkooptrechter.

Laatste gedachten

Facebook live video-advertenties zullen niet voor iedereen zijn.

Dit geldt voor zowel de live streamers als de adverteerderszijde van de vergelijking.

Er zijn inherente risico’s voor beide partijen, maar er zijn ook duidelijke voordelen voor elk op het spel.

Persoonlijk zou ik de voor- en nadelen van elke optie afwegen alvorens te kiezen of live advertenties geschikt zijn voor u en uw merk, en ze af te wegen tegen uw directe zakelijke doelstellingen en de doelen waarop u zich richt met sociale media.

Merken die relaties met klanten proberen te onderhouden, willen die commerciële breuk misschien niet nemen als er geen natuurlijke pauze is in de inhoud, maar als het genereren van inkomsten het einde is van het spel, dan is er volop stoom. Evenzo geven sommige merken er de voorkeur aan om hun video’s in de nieuwsfeed te laten zien, hoewel het nooit erg is om verschillende advertentieplaatsingen uit te proberen om te zien wat voor u het beste werkt.

Live video-advertenties op Facebook worden niet vaak gebruikt en naarmate de functie meer algemeen wordt erkend, zal het interessant zijn om te zien of dat verandert. En als dat zo is, kan ik niet wachten om te zien hoe dit van invloed zal zijn op live-uitzendingen.

Wat denk je? Heb je Facebook live-advertenties gebruikt? Heb je ze als gebruiker gezien? Zou je ze gebruiken op je eigen kanalen, of zou je geërgerd zijn als gebruiker als ze opduiken tijdens een stream die je aan het kijken was? Deel je gedachten, kennis en vragen in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format