Local Awareness Ads gebruiken om verkeer binnen de winkel te rijden en te volgen - DeLaatbusiness

Local Awareness Ads gebruiken om verkeer binnen de winkel te rijden en te volgen

5 min


137
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Facebook’s update van juni 2016 naar Local Awareness Ads brengt het meten van de effectiviteit van online adverteren naar een hoger niveau.

De toevoeging van de statistiek Winkelbezoeken is een van de eerste manieren waarop adverteerders zijn overgestapt op de eeuwenoude vraag.  Hoe de werkelijke impact van een advertentiecampagne op winkelbezoeken en -verkopen meten ?

Hoe lokaal verkeer in de winkel te besturen

Als u statistieken ziet over het aantal mensen dat de winkel binnenkomt, kunt u zien of uw advertentie het beoogde effect heeft. De nieuwe statistiek ‘Winkelbezoeken’ in de Advertentierapportagetool zal veranderen.

Blijf lezen; we zullen deze en andere updates bekijken en u laten zien hoe u een advertentie voor lokaal bewustzijn kunt instellen .

Adverteerders volgen een advertentiecyclus die bepaalt hoe zij advertentietechnieken gebruiken om hun campagnes te optimaliseren en zoveel mogelijk potentiële klanten te bereiken.

oude advertenties

Tot nu toe hadden Local Awareness-advertenties functies die de elementen ‘doelgroepgerichtheid’ en ‘Advertentiedistributie’ van de cyclus aanpasten om mensen naar de winkel te halen. Deze functies omvatten:

 • Kaartkaart: toont de locatie van het bedrijf, de afstand tot het bedrijf en de openingstijden
 • Call-to-action-knop: kan worden aangepast aan zaken als Nu bellen, Bericht verzenden en Routebeschrijving opvragen

12057178_1723434644551572_2033758888_n

 • Dynamische advertenties en call-to-action : veranderen in relatie tot de locatie van de klant en of ze het bedrijf eerder hebben bezocht
 • Het tabblad Inzichten van pagina : geeft bedrijven informatie over de groepen mensen in de buurt van de winkel en het percentage mensen in de buurt die de advertentie hebben gezien

De nieuwste update gaat naar de volgende stap in de cyclus. Zodra klanten uw winkel daadwerkelijk bezoeken, heeft u een manier nodig om te zien wat hen daar heeft gebracht en wat hen in de winkel aansprak. Gebruik die informatie vervolgens om uw advertentiecampagne te verbeteren.

Hoewel deze metingen en schattingen niet 100% accuraat zijn, omdat ze alleen gegevens van gebruikers met locatie-enabled kunnen gebruiken, is het een stap in de goede richting om echt de impact van uw Facebook-advertenties te leren.

Nieuwste updates die u nieuwe klanten kunnen opleveren en u meer geld kunnen opleveren

De nieuwste functies van Facebook hebben betrekking op het element ‘Winkelbezoeken’ van de advertentiecyclus. Ze helpen bezoeken te verhogen en gegevens te verzamelen voor verdere advertentie-optimalisatie.

nieuwe advertenties

“Winkelbezoeken” Metrisch

De nieuwe statistiek ‘Winkelbezoeken’ in de Advertentierapportagetool geeft ondernemers een schatting van het aantal daadwerkelijke winkelbezoeken dat de advertentie genereert.

Het is altijd moeilijk geweest om de echte impact van reclame te meten, maar met deze nieuwe statistiek kunnen adverteerders :

 • Houd bij hoeveel mensen de winkel bezoeken nadat ze een Facebook-advertentiecampagne hebben gezien
 • Bepaal de meest effectieve advertentietechnieken op basis van ontwerp, targeting en levering
 • Optimaliseer hun campagne in winkels en locaties

Facebook heeft de functie getest met een paar adverteerders, waaronder de Franse retailer E.Leclerc. E.Leclerc gebruikte lokale bewustzijnsadvertenties om 1,5 miljoen mensen binnen 10 km van hun winkel te bereiken. Ze analyseerden gegevens over voetverkeer en zagen dat ongeveer 12% van de klikken op hun advertentie werden gevolgd door een winkelbezoek binnen zeven dagen.

Hoe kun je het gebruiken?

Door de correlatie tussen advertentieweergaven en winkelbezoeken te controleren, kunt u bepalen wat daadwerkelijk werkt. U kunt zien welke advertenties het meest succesvol zijn in het binnenhalen van klanten en die een beroep doen op de demografische gegevens van klanten.

Als u de meest effectieve advertenties op de juiste locatie, leeftijd en geslachtgroepen weergeeft, kunt u uw winkelbezoeken vergroten. Dit zal op zijn beurt de gegevens die u kunt analyseren verhogen, waardoor een positieve feedbacklus ontstaat.

Native Store Locator

De native store locator werkt om wrijving te verminderen door klanten te helpen bij het zoeken naar en navigeren naar de dichtstbijzijnde winkellocatie zonder de advertentie zelf te verlaten.

29406

Er wordt een kaart van alle locaties in de buurt getoond en klanten kunnen klikken om informatie over deze locaties in de kaartkaart te bekijken, evenals de routebeschrijving en reistijd naar de winkel.

Hoe kun je het gebruiken?

Deze functie is vooral handig als u meerdere locaties hebt . Het maakt een einde aan de noodzaak om een ​​nieuwe Maps-app te openen om alle winkellocaties te vinden voordat de gebruiker een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde kan krijgen. In plaats daarvan wordt wrijving verminderd om meer klanten naar de winkel te halen door deze rechtstreeks in de advertentie te openen .

Offline Conversion API

Om te meten hoeveel geld u werkelijk aan uw advertenties besteedt, heeft Facebook de API voor offline conversies ontwikkeld . Hierdoor kunnen bedrijven :

 • Koppel transactiegegevens uit hun klantendatabase of kassasysteem aan advertentierapportage en bepaal welke realtime-inkomsten advertenties opleveren
 • Verzamel gegevens over de demografische gegevens van klanten die online of in de winkel kopen
 • Optimaliseer hun campagne met behulp van deze gegevens

Argentijns winkelbedrijf Fravega gebruikte de Offline Conversions API om te bepalen dat elke dollar aan advertenties een extra $ 2,20 aan omzet in de winkel genereerde. Ze gebruikten deze gegevens om hun advertentie-investering te optimaliseren en hun advertentiecampagne op te voeren.

Hoe kun je het gebruiken?

U kunt de API voor offline conversies gebruiken om te zien welke klanten welke producten hebben gekocht. Als u uw advertenties optimaliseert om deze producten aan de doelgroep te laten zien, kunt u de inkomsten rechtstreeks vergroten door te adverteren voor mensen die uw product al hebben en wellicht nog voor meer terugkomen. U kunt ook leden van uw doelgroep targeten die vergelijkbaar zijn met uw vaste klanten, omdat zij waarschijnlijk ook geïnteresseerd zijn in uw product.

Hoe werkt het?

Hoewel deze updates nog steeds worden getest, kunt u hier aan de slag gaan door vertrouwd te raken met het gebruik van lokale Awareness-advertenties, zodat u meteen met de nieuwe functies kunt beginnen wanneer ze worden vrijgegeven.

Ga als volgt te werk om een ​​Local Awareness-advertentie in te stellen :

 1. Het marketingdoel van advertenties met lokaal bewustzijn is om mensen te bereiken in de buurt van waar uw bedrijf zich bevindt en die uw winkel daadwerkelijk kunnen bezoeken.1 - start
 2. De straal van uw doelgroep wordt ingesteld met uw exacte adres als middelpunt en kan worden getarget op een specifiek leeftijdscategorie en geslacht. Dit geeft een geschat aantal mensen dat je bereikt.2 - locatie + leeftijd geslacht + potentieel bereik
 3. Als u een kaart wilt bieden waarop mensen uw bedrijf kunnen vinden, kiest u ‘Routebeschrijving’ als uw call-to-action en voert u uw winkeladres in. Dit toont een kaart in de advertentie met Google Maps-routebeschrijving naar uw voordeur.3 - oproep tot actie
  Facebook_LocalAwarenessAdMap-1920
 4. Nu uw advertentie is afgelopen, kunt u de statistiek Winkelbezoeken gebruiken om bij te houden hoeveel mensen naar de winkel komen nadat ze een advertentiecampagne hebben gezien. U kunt zelfs resultaten vergelijken met verschillende winkellocaties.

Deze functies zijn eenvoudig te gebruiken, maar zeer krachtig voor bedrijven.

Het advertentiespel veranderen

Hoewel deze functies nog niet openbaar beschikbaar zijn, lijdt het geen twijfel dat ze een enorme impact zullen hebben.

Het enige nadeel van Local Awareness Ads is dat je, behalve locatie, nog steeds alleen kunt targeten op geslacht en leeftijd . Als u de mogelijkheid heeft om demografische informatie uit de statistiek ‘Winkelbezoeken’ te gebruiken om de doelgroep verder te verfijnen, worden uw lokale advertenties nog krachtiger. Het opnemen van meer geavanceerde targeting zal echter binnenkort plaatsvinden, aangezien de andere advertentiecampagneopties van Facebook gedetailleerdere methoden beschikbaar hebben.

Deze update biedt een geweldig hulpmiddel om echte gegevens te verzamelen over hoe uw reclamecampagne uw bedrijf rechtstreeks naar uw voordeur brengt. Wat denk je?


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *