Marketingautomatisering: de 4 geheime don'ts die niemand u vertelt - DeLaatbusiness

Marketingautomatisering: de 4 geheime don’ts die niemand u vertelt

8 min


123
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Marketingautomatisering is een van de beste manieren voor bedrijfseigenaren om geld, tijd en geestelijke gezondheid te besparen.

Veel bedrijfseigenaren ontsporen door te veel te doen, of door te veel betrokken te raken bij hun marketing.

Door te automatiseren, kunnen ze veel van deze repetitieve taken op de automatische piloot instellen, zodat ze hun creatieve energie kunnen richten op taken en projecten die het echt nodig hebben.

Marketingautomatisering wordt vaak gebruikt in taken zoals het genereren van leads, in het verkooptrechterproces en in het koesteren van klantrelaties via e-mail, direct mail en andere media.

Maar hoe kan een bedrijfseigenaar perfect presteren door marketingautomatisering?

Laten we vier geheimen van marketingautomatisering bekijken die u zullen helpen uw marketingactiviteiten te transformeren.

Het concept van marketingautomatisering kan het best worden begrepen wanneer het wordt afgebroken.

Marketing is natuurlijk de promotie van elk type product of dienst om de verkoop te krijgen. Automatisering is ondertussen wanneer iets is opgezet, zodat dit herhaaldelijk en zonder bewuste gedachten kan worden gedaan.

Bij het samenbrengen van de twee is men in staat om technologie en systemen te gebruiken om repetitieve marketingtaken in essentie op een laag pitje te zetten . De systemen werken dan voor bedrijfseigenaren, in plaats van andersom.

Een beroemd voorbeeld dat betrekking heeft op dit idee is dat van Steve Jobs.

Veel mensen dachten dat het een manier van personal branding was om elke dag dezelfde outfit te dragen – jeans en een zwarte coltrui. In feite was het gewoon zijn manier om zijn dagelijkse outfitkeuze te automatiseren, zodat hij geen extra creatieve energie hoefde te besteden aan iets dat hij uiteindelijk niet zo belangrijk vond.

via GIPHY

Hetzelfde idee is waar met marketingautomatisering – het stelt eigenaren van kleine bedrijven in staat zich te concentreren op kleine dingen en in plaats daarvan hun geest en energie te richten op het realiseren van grote dingen .

Maar er zijn enkele dingen die u niet kunt automatiseren.

We gaan u laten zien welke en waarom.

Geheim 1: automatiseer uw hele bedrijf niet, maar automatiseer het grootste deel van uw bedrijf.

Een van de meest voorkomende stukjes marketingautomatiseringsadvies is ‘het instellen en het vergeten’. Dit is tot op zekere hoogte alleen maar waar en nuttig.

Over het algemeen zijn de bedrijven die het meest succesvol zijn degenen die taken aan de achterkant automatiseren, terwijl het gezicht van het bedrijf echt blijft en niet geautomatiseerd . Dit is waar uw bedrijf echt moet schijnen.

Degene die uw bedrijf leidt of zich gedraagt ​​als een ‘gezicht’ van uw bedrijf, moet zich concentreren op echte interacties met klanten en een ‘echte’ persoonlijkheid zijn. Klanten kunnen gemakkelijk onderscheid maken tussen authenticiteit en oneigenlijkheid.

Dus terwijl u de soorten berichten automatiseert die uitgaan, wanneer ze uitgaan en wie ze ontvangt, kunt u de authenticiteit niet automatiseren; w hich is waarom het belangrijk is voor bedrijven om wat tijd door te brengen na te denken over welke soorten beperkingen die zij op de “instellen en vergeten” filosofie van marketing.

via GIPHY

Er zijn bepaalde dingen die eerder zullen resoneren met een klant, die u nooit zou moeten proberen te automatiseren . Eerst en vooral is het identificeren van de behoeften van uw klanten .

Klanten willen zich altijd begrepen voelen. Als ze zich begrepen voelen en dat je een antwoord op hun behoeften kunt geven, zullen ze steeds weer terugkomen.

Aan de andere kant willen klanten nooit het gevoel hebben dat ze gewoon een ander nummer zijn, of dat hun behoeften gewoon gegeneraliseerd zijn .

Dit soort generalisatie komt vaak voor als gevolg van slechte of slecht geadviseerde automatisering , wat een van de belangrijkste redenen is waarom bedrijfseigenaren uiterst voorzichtig moeten zijn over hoe ze automatiseren.

Een voorbeeld is een bedrijfseigenaar die een service aan klanten verkoopt onder een “one size fits all” -capaciteit, zelfs als hij of zij veel verschillende soorten klanten en marketingdoelen heeft. Een bericht naar iedereen uitschreeuwen, wordt alleen gebruikt om een ​​publiek uit te schakelen – de bedrijfseigenaar moet berichten naar verschillende specifieke sectoren automatiseren.

Het kan helpen om het publiek zelf te laten segmenteren. U kunt bijvoorbeeld een eenvoudige enquête gebruiken om uw doelgroep te vragen waar zij problemen mee hebben. Hierdoor kunt u ze snel op verschillende lijsten plaatsen op basis van hun pijnpunten.

Nogmaals, dit alles valt onder de categorie van het vermijden van het probleem van overmatig gebruik van automatisering.

Automatisering is slechts tot op zekere hoogte behulpzaam – u kunt automatisering geen belemmering laten zijn voor echte interactie en ervaring.

Geheim 2: automatiseer het begrip van klanten niet, maar zorg er wel voor dat je ze voedt.

Het begrijpen van de behoeften van uw klanten is niet iets dat u kunt automatiseren. Je moet je onderzoek doen.

Eerst en vooral moet u uw doelmarkt identificeren .

Er zijn verschillende platforms die u hierbij helpen. U kunt dit doen via analytische hulpmiddelen voor Facebook of Amazon.

Je moet proberen alles te begrijpen over de trends, pijnpunten en alles waar ze doorheen gaan. Hiermee kunt u achterhalen welke soorten berichten u kunt automatiseren voor specifieke doelgroepsegmenten.

Klantenrecensies van Amazon zijn vooral handig. Je kunt letterlijk hun eigen woorden nemen en hun pijnpunten aanpakken, zodat je ze weer kunt verkopen.

De belangrijkste beoordelingen zijn die met 2, 3 of 4 sterren. Je kunt in feite de 5s en de 1s weggooien omdat ze al een beslissing hebben genomen. De 2s, 3s en 4s zeggen dat hun aankoop de moeite waard was, maar er ontbrak nog steeds iets.

Dit biedt uw bedrijf een mogelijkheid om in te stappen.

Wanneer u deze beoordelingen kunt doornemen, kunt u zien wat andere bedrijven goed hebben gedaan, evenals waar ze het merk hebben gemist en waarom de klant niet tevreden was.

Zodra je deze kennis hebt opgedaan, kun je je concentreren op het automatiseren van je verzorgende tactieken .

Creëer brugsequenties waarin u klanten ontmoet waar ze zich bevinden, het probleem aanpakt en automatisering bouwt rond het oplossen van de problemen van die klanten.

automatiseer de volgorde waarin de klant koestert

Er zijn enkele hulpmiddelen die deze verzorgende automatisering gemakkelijker kunnen maken als je dat eenmaal hebt gedaan.

Met Clickfunnels kunt u leadpagina’s precies zo aanpassen als u wilt. U kunt werken aan het genereren van leads, verkopen, een lidmaatschapssite maken, een verkooppagina opbouwen of een leadmagneet leveren. Aan al uw automatiseringsbehoeften kan worden voldaan met ClickFunnels.

Actionetics is verbonden met ClickFunnels en is in wezen e-mailmarketing op steroïden. Als mensen kiezen voor een magneetpagina met leads, plaatsen ze hun e-mailadres. De software schrapt vervolgens het internet om de sociale profielen van het doel te vinden, waarna het vervolgens informatie verzamelt die u kan helpen om ze beter op de markt te brengen.

automatiseringssoftware voor voorbeelden van aangepaste creaties

U kunt er bijvoorbeeld achter komen welke mensen in welke soorten loopbaan een ruwe schatting van hun jaarinkomen bepalen, zodat u mensen kunt segmenteren in lijsten op basis van degenen die meer of minder dan $ 100.000 per jaar verdienen.

Geheim 3: automatiseer “jij” niet, maar automatiseer de distributie van “jij”.

Denk eraan – de definitie van ‘automatiseren’ is iets creëren dat op zichzelf werkt met weinig of geen directe menselijke controle, of iets dat spontaan gebeurt of gebeurt zonder enige bewuste gedachte of intentie.

Hoe je jezelf als merk uitbeeldt, is enorm belangrijk. Je moet beslissen welke rol je gaat spelen.

Net zoals u uw klanten begrijpt, moet u proberen te begrijpen wie u bent en uw positie als hun ‘leider’.

Echt zijn is een groot verkoopargument.

Vragen die u zichzelf zou moeten stellen om ervoor te zorgen dat al uw marketing echt is, zijn onder andere:

  • Welk jargon wil je gebruiken?
  • Welke verhalen zullen jou definiëren?
  • Wat is je achtergrond?
  • Waarom doe je wat je aan het doen bent?
  • Welke soorten karakterfouten heeft uw merk?
  • Wat maakt jou anders dan alle anderen die doen wat je doet?
  • Hoe wilt u dat uw klanten u waarnemen?
  • Hoe wil je dat andere figuren in jouw branche je waarnemen?

Wanneer mensen vragen naar het karakter van uw merk , moet uw reactie volledig natuurlijk aanvoelen.

Die reacties moeten echter absoluut worden geautomatiseerd.

Als eigenaar van een bedrijf heeft u eenvoudigweg geen tijd om 1-op-1 gesprekken te hebben met duizenden potentiële klanten elke dag. Er zijn tools die u kunnen helpen dit te bereiken , zelfs buiten uw traditionele e-mailnieuwsbrieven.

Berichtrobots werken bijvoorbeeld om gesprekken met klanten op Facebook of op uw website na te bootsen en om hen te helpen zich begrepen te voelen . De antwoorden die u invoert, zijn authentiek, maar ze zijn gekozen op basis van de berichten die uw klanten hebben ingevoerd.

Dit is nog niet echt een overbevolkt gebied – ongeveer 85 tot 100 procent van de Facebook-berichten worden geopend, dus dit is een kans voor u om berichtrobots te gebruiken en ervoor te zorgen dat uw bericht daadwerkelijk wordt afgeleverd bij uw doelwit.

Webinar automatiseringsstroom

Je hebt waarschijnlijk ook geen tijd om de hele dag op sociale media te zijn. Gelukkig is er veel verschillende software die je kunt gebruiken om je publiek het gevoel te geven dat je er altijd bent.

Buffer en Hootsuite zijn twee van de meest populaire: u kunt instellen wanneer en waar uw sociale berichten worden verspreid .

Je kunt ze maanden tot jaren van tevoren instellen als je dat echt wilt. Dit is geweldig als u groenblijvende berichten of promotie-aanbiedingen heeft – u kunt deze automatiseren en ze op het exacte tijdstip van uw keuze laten verzenden zonder dat u zich elke keer handmatig opnieuw hoeft aan te melden.

Houd er natuurlijk altijd rekening mee dat uw automatisering er nog steeds een persoonlijk tintje aan moet geven.

Als je verloving begint te dalen, is dit een teken dat je over-automatiseert en een deel van het persoonlijke gevoel van je bedrijf verliest. Je ziet misschien minder reacties of opmerkingen op je Facebook-pagina’s, of laat meer mensen afmelden voor je nieuwsbrief.

Als mensen niet enthousiast zijn over wat u doet en zich bezighouden met uw online activiteiten, zullen ze waarschijnlijk geen betalende klanten worden. Zorg er dus voor dat u nooit verliest wie “u” bent ten koste van toenemende automatisering.

Geheim 4: automatiseer niet al uw verkoopexemplaren, maar automatiseer wel het bouwen en ontwerpen van uw trechters.

Let op: generiek verkoopt niet, echt wel.

U moet het product dat u verkoopt goed begrijpen en waarom uw klanten het product nodig hebben.

De manier waarop u uzelf en uw product presenteert, moet opzettelijk zijn.

[Video-full-widht]

Kathryn Jones recensies Het copywriting en ontwerp van twee populaire bestemmingspagina’svan Kyle Gray op Vimeo . [/ video-full-widht]

Dat gezegd hebbende, er zijn hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw schrijfproces te versnellen.

Er zijn tools waarmee u snel trechter-scripts kunt genereren – vul eenvoudig de lege plekken in en pas ze aan zodat ze bij uw doelgroep passen. Dit is een andere geweldige plek waar je gebruik kunt maken van Amazon-recensies, Facebook-berichten en reacties van het algemene publiek.

moet het bouwen en ontwerpen van uw trechters automatiseren. Zelfs als u een geweldige kopie hebt, wordt uw webpagina niet verkocht als deze er niet goed uitziet.

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar dit idee, waaronder een populaire studie bij Stanfordwaaruit bleek dat ongeveer 90 procent van hoe mensen de geloofwaardigheid van een website beoordelen, is gebaseerd op het ontwerp .

Dus als u mensen naar uw website laat komen en denkt dat het er onprofessioneel uitziet, zullen ze bijna meteen weggaan, waardoor u een zeer hoog bouncepercentage krijgt.

Een manier om het ontwerp van uw trechters te automatiseren, is via een proces dat ‘ontwerphacken’ wordt genoemd.

In dit proces ga je naar andere websites waarvan je weet dat ze succesvol zijn en in wezen de structuur van hun ontwerp “hacken”, en dan je eigen verkoopexemplaar erin plaatsen.

Als een kleinere of nieuwe onderneming die uw verkopen wil spijkeren, moet u uw ontwerp absoluut baseren op wat andere mensen hebben gedaan en succes hebben gehad – het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden als het gaat om het ontwerp van uw trechter. U hoeft geen tijd of geld te besteden aan het leren van ontwerpvaardigheden – u hoeft alleen maar te weten hoe ontwerp en structuur tot succes leiden.

De sjabloon die u krijgt, kan u helpen aan de slag te gaan – u hoeft alleen maar uw eigen persoonlijkheid toe te voegen door enkele ontwerpelementen te wijzigen en uw exemplaar te implementeren.

Als u over de juiste hulpmiddelen beschikt, kunt u eenvoudige trechterpagina’s opnieuw maken in slechts enkele minuten.

Conclusie

Bedrijfseigenaren moeten een constante balans handhaven met betrekking tot automatisering, zoveel mogelijk automatiseren terwijl er inzicht is in de valkuilen van over-automatisering.

De beste automaten en meest succesvolle bedrijven zijn bedrijven die de juiste dingen automatiseren , niet alles.

 Instellen en vergeten” is gewoon niet de manier om te gaan. In plaats daarvan de juiste dingen instellen en de juiste dingen vergeten – dat is waar u succes zult vinden.

Begin met het automatiseren van het leadgeneratieproces en vervolgens kunt u doorgaan naar uw verkoopvolgorde en koestering.

Wees duidelijk wie u bent en de boodschap die u wilt overbrengen, en uw klanten zullen goed reageren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format