Marketingautomatisering met uw advertentiestrategie op Facebook verbinden

10 min


130

Het zou handig zijn als er maar één advertentie nodig was om iemand te overtuigen om te kopen.

Helaas is dat geen realiteit.

In plaats daarvan nemen klanten vaak een complexe, uit meerdere stappen bestaande reis waarbij ze veel opties bestuderen en evalueren voordat ze een aankoop doen.

Facebook Marketing Automatisering Strategie

De beste aanpak is dan om onderweg meerdere ‘check-points’ in te stellen, die hen helpen koesteren totdat ze klaar zijn om te kopen.

En wanneer u marketinginspanningen coördineert om contact te leggen met mensen in verschillende kanalen met vergelijkbare berichten, kunt u uw algehele ROI drastisch verhogen .

Dit is waarom.

De opkomst van multi-channel marketing

Het duurt ongeveer 7-13 + raakt voordat iemand koopt.

Maar dat betekent niet dat er 7-13 advertenties zijn . Of 7-13 Facebook- updates .

Tegenwoordig gebruikt meer dan de helft van de klanten meerdere apparaten en kanalen voorafgaand aan de aanschaf . En dat aantal neemt toe tot 63% naarmate de kosten van het item stijgen (met andere woorden, hoe meer ‘consultatief’ en minder ‘transactioneel’ of impulsaankoop, hoe meer lead nurturing een rol speelt ).

Dat betekent dat je meerdere keren moet communiceren, via verschillende kanalen, om jezelf de beste kans te geven om mensen op het juiste moment te bereiken.

De cijfers ondersteunen dit.

Facebook en Salesforce hebben samengewerkt met een toonaangevende (naamloze) retailer om zowel e-mails als Facebook-advertenties te coördineren met 565.000 van hun abonnees.

Facebook + Salesforce Marketing Cloud-resultaten.

Facebook + Salesforce Marketing Cloud-resultaten.

afbeeldingsbron )

De versie tl; dr: mensen die zowel e-mail als advertenties ontvingen, hadden ‘22% meer kans om te kopen ‘ dan degenen die de e-mail hebben gezien, maar niet de advertentie.

2
afbeeldingsbron )

De kracht van het koppelen van CRM-gegevens aan nieuwsfeed-advertenties heeft ook geholpen om het bereik van e-mailcampagnes met 77% uit te breiden.

3
afbeeldingsbron )

Hoewel deze veelbelovende, maar veelbelovende, rapporten ook moeilijk haalbaar zijn, gaf Kyle Lacy, voormalig directeur van Content en Global Research bij Salesforce Marketing Cloud, toe: ” Targeting , berichten en metingen worden doorgaans niet gecoördineerd via e-mail en advertenties.”

Blake Chandlee, Facebook VP of Global Partnerships toegevoegd :

“De combinatie van CRM-gegevens (Customer Relationship Management) en Facebook-targeting biedt echt een effectief doelbereik op schaal om effectieve marketingcampagnes te creëren. We verwachten geweldige resultaten te zien, omdat marketeers Facebook-aangepaste doelgroepen blijven combineren met zowel e-mailmarketing als direct-mailcampagnes. “

De nieuwe Leadgen-advertenties van Facebook zijn met name nuttig voor deze campagnes. Met behulp van deze, AdEspresso zag onlangs een succespercentage van 52,35% met een hoger dan gemiddelde CTR en lager dan de gemiddelde CPC.

Een ander bijkomend voordeel van het combineren van uw advertenties en e-mailcampagnes is testen.

Laten we zeggen dat je een enorme Black Friday-e-mailcampagne hebt om een ​​paar weken op te sturen. Maar je weet niet zeker welke onderwerpregel te gebruiken, of afbeeldingen om op te nemen. Dit zijn make-or-break, omdat je maar één kans hebt .

MailChimp beveelt aan om verschillende advertentievarianten te testen voorafgaand aan die grote e-mailontploffing, zodat u snel (en goedkoop) kunt bepalen welke combinaties resulteren in de beste betrokkenheid, zodat uw promo zonder problemen verloopt.

We gaan kijken hoe we deze twee benaderingen in meer detail kunnen combineren. Maar eerst moet de trechter op zijn plaats zitten.

De Facebook trechter opnieuw bezoeken (of waarom je Facebook-advertenties verkeerd doet)

AdWords is vervulling van de vraag . Het converteert zo verdomd goed op supertransactionele of commerciële zinnen omdat mensen op zoek zijn naar specifieke dingen.

Facebook daarentegen is vraaggeneratie . Mensen zijn er duidelijk niet om een ​​probleem op te lossen (behalve dat hun baan super saai is).

Dat duidelijke verschil betekent dat je een meerstapsbenadering nodig hebt om mensen te laten bekeren ; een die een brug creëert en gebruik maakt van koestering om uiteindelijk mensen te laten kopen.

Binnenkort zullen we bekijken hoe we een geautomatiseerde e-mailreeks kunnen uitbouwen om de punten te verbinden . Maar eerst moet u de structuur op zijn plaats hebben, zodat u uw inspanningen kunt combineren op basis van belangrijke gebeurtenissen (zoals een bezoek aan een website, download van een leidende magneet of gekocht product).

4

Bewustzijn -> Informatie -> Evaluatie -> Aankooptrechter.

Deze trechter moet de reis van de koper of klant nabootsen.

Ik heb eerder een gedetailleerde handleiding geschreven over het maken van een Facebook-verkooptrechter , dus controleer dat als je meer achtergrondinformatie nodig hebt. Anders is hier ongeveer hoe uw trechter eruit zou moeten zien:

 • Stap 1. Bezoekers aantrekken: brede targeting om een ​​eerste merkbekendheid te genereren voor mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft.
 • Stap 2. Leadgeneratie: target bezoekers van eerdere sites zodat ze ‘hun hand opsteken’ en een hoofdrol spelen. (We zullen ons hier concentreren.)
 • Stap 3. Klanten converteren: target alle leads die u zojuist hebt gegenereerd in de laatste stap met verkoopklare aanbiedingen om ze om te zetten.
 • Stap 4. Promoters : richt klanten om ze te transformeren in promoters die helpen het Evangelie over uw bedrijf te verspreiden.

De sleutel in elke stap is richten (dat is waarom het 4 keer werd herhaald – niet alleen omdat ik mijn verstand verlies).

Segmentatie is niet alleen van cruciaal belang voor uw advertentiecampagnes, maar ook van groot belang voor de manier waarop u geautomatiseerde e-mailworkflows gaat instellen die met hen werken in elke fase van de trechter.

Hier is hoe.

Hoe u uw Facebook-advertentiecampagnes kunt verbinden met Geautomatiseerde e-mailleiders Verzorgen

Toen Facebook’s Lead Gen-advertenties voor het eerst werden aangekondigd, moest je vroeger handmatig een CSV-bestand van leads invoeren en exporteren om iets met die mensen te doen.

De meeste technisch onderlegde mensen die dit lezen, zitten liever aan het ontvangende einde van een lobotomie dan dat ze de hele dag handmatig CSV-bestanden moeten exporteren en importeren.

Gelukkig is er deze waanzinnig geweldige, ongelooflijk waardevolle en betaalbare tool die ik ken en die dit automatisch voor je kan regelen .

De gegevenssynchronisatiefunctie van AdEspresso zorgt voor het zware werk (en helpt ook om uw aangepaste doelgroepen te synchroniseren), en verzendt uw Facebook-advertentiegegevens heen en weer naar de volgende populaire apps:

 • HubSpot
 • MailChimp
 • ActiveCampaign
 • Reactie terug krijgen
 • AWeber
 • intercom
 • Infusionsoft
AdEspresso Data Sync

AdEspresso Data Sync

Kortheidshalve zullen we in dit geval geen tijd spenderen aan het maken van de lead gen-advertenties. Raadpleeg deze twee blogposts voor de details:

In plaats daarvan gaan we onze aandacht richten op wat er gebeurt tussen mensen die de advertenties zien in uw Facebook-verkooptrechter. (De ‘andere kant van de medaille’ als je wilt.)

In het bijzonder, wat (en hoe ) moet je dingen naar deze mensen sturen om hen van de ene stap naar de andere te helpen.

U zult ook vertrouwd moeten raken met de automatiseringsmogelijkheden van uw eigen toolset.

Gelukkig komen sommigen zoals HubSpot met kant-en-klare ‘ Workflow Recipes ‘ die het proces in ieder geval een beetje voor je kunnen uitbouwen, wat basisaanpassingen in hun aanpak mogelijk maakt. U kunt bijvoorbeeld in hun bibliotheek bladeren naar de juiste volgorde en het zorgt voor alles, van de lijstcriteria die deze geautomatiseerde volgorde triggeren, tot de daadwerkelijke e-mails die worden verzonden.

6

Verzorgend leiderschap

Hoewel HubSpot een van de krachtigste opties is om te gebruiken (u zult meteen zien waarom), het is ook een van de duurste marketingautomatiseringshulpmiddelen die beschikbaar zijn (die snel kunnen worden terugverdiend op basis van uw hulp bij het genereren van een paar extra klanten, of kosten besparen op het inhuren van extra personeel).

Als je kaviaar dromen hebt op een sardine budget, bekijk dan mijn artikel over de Poor Man’s Marketing Stack die tools zoals Zapier en MailChimp gebruikt om je eigen marketing automation setup te hacken.

Nu we het erover eens zijn, MailChimp heeft hun automatiseringsfuncties de afgelopen twee jaar ook enorm verbeterd, compleet met een eigen bibliotheek met automatiseringsrecepturen om uit te kiezen. Nogmaals, gewoon bladeren, wijzen en klikken.

MailChimp-automatiseringen

MailChimp-automatisering

Dan moet je gewoon naar binnen gaan en aanpassen op basis van wat je specifiek probeert te bereiken en wie je probeert te targeten.

Dat brengt ons bij de laatste sectie. Yay, tips!

3 Voorbeeld van e-mailworkflows om te combineren met uw Facebook-advertentiecampagnes

Zonder verder iets te zeggen, duiken we in drie voorbeeld-e-mailworkflows die u kunt instellen om de kracht van multi-channel marketing te benutten .

<terzijde> Friendly heads up: ik zal enkele persoonlijke voorbeelden laten zien. Niet omdat ik narcistisch ben of van adulation geniet (eerlijk gezegd, ga door). Maar omdat klanten niet altijd op prijs stellen wanneer ik elk klein detail van hun eigen campagnes laat zien. Maar mijn bedrijf ? Eh – who cares. </ Aside>

Workflow # 1. Hoofd gen

De eerste e-mailreeks is ontworpen om leads te voeden die net je eerste standaard ‘leadmagneet’ hebben gedownload. Deze bevatten meestal een soort eBook, video, checklist, rapport, etc.

Een perfect voorbeeld is dit AdEspresso ‘s Do’s en Don’ts gids .

8

De DO’s en DON’T’s van Facebook-advertenties

Mensen downloaden nu in grote hoeveelheden omdat de inhoud zo uitstekend is en we willen een geautomatiseerde reeks instellen die deze mensen gaat voeden om mogelijke lead- of verkoopdoelen te identificeren .

De structuur van uw workflow kan eenvoudig zijn. Verzend elke 2-4 dagen e-mails met een andere inhoudshaak of hoek in elke haak die overeenkomt met de eerste aanbieding die ze hebben gedownload. U kunt bijvoorbeeld verschillende inhoud van het blogpost-type combineren die zich richt op tips , how-to’s , casestudy’s en meer.

9

Elke derde van de vierde e-mail kan een meer verkoopklare aanbieding bevatten (dat is waar de MOFU voor staat in de afbeelding). Deze eerste aanbieding die mensen hebben gedownload, was onderwerpgericht en heeft nog niets met je services te maken. Maar een ‘midden in de trechter’-aanbieding kan u helpen de kloof te overbruggen en het nu kleinere segment van mensen te benadrukken die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft.  

De structuur van deze e-mails kan relatief eenvoudig zijn. Het doel is om die één-op-één-verbinding te maken, niet om indruk te maken op uw grafische ontwerpvaardigheden. En over het algemeen geldt dat hoe meer ‘adviserend’ het verkoopproces is, hoe meer nadruk moet worden gelegd op de mensen in uw organisatie (in tegenstelling tot alleen het totale merk).

Bijvoorbeeld:

10

Zodra je mensen ertoe hebt aangezet om ‘hun hand op te steken ‘ als een bonafideleider , is het tijd om ze uit deze workflow te verwijderen en toe te voegen aan een nieuwe.

Dit is hoe dat eruit ziet.

Werkstroom # 2: conversies

De volgende stap is om meer verkoopgebaseerde berichten aan te passen aan leads die eerder interesse hebben getoond in hoe uw producten of services hen kunnen helpen (zoals de laatste stap).

Dit is ook waar dynamische productadvertenties kunnen worden verweven, omdat mensen die specifieke producten zoeken een tamelijk goede indicatie zijn dat zij hun opties evalueren.

Voor grotere verkopen kun je variëren van zachtere verkopen die zwaar zijn voor het onderwijs in het begin, en vervolgens hard worden verkocht nadat ze de kans hebben gehad om kennis te maken met de waarde die je biedt.

Ik zal je hieronder een voorbeeld van deze reeks laten zien vanuit MailChimp. Het zal echter enigszins verwarrend zijn omdat (om wat voor reden dan ook) het omgekeerd wordt weergegeven:

11

Laten we hier beginnen, onderaan. De eerste 5 dagen zijn standaard, op onderwijs gebaseerde berichten die beginnen met het linken van (1) het oorspronkelijke probleem of onderwerp dat hen naar uw website heeft gebracht, met (2) de diensten of producten die u verkoopt om de genoemde problemen op te lossen.

Aan het einde van de reeks is er een webinar met een verkoopaanbieding en een vervolgmail om hen eraan te herinneren dat de eerste verkoopaanbieding binnenkort verloopt (dat is het voorbeeld van de ‘Early Bird Ending’ hierboven).

Het doel van deze reeks is om schaarste te introduceren die hopelijk een gevoel van urgentie creëert om nu te handelen voordat het te laat is.

Maar wat als dit niet werkt? (Ik bedoel dat het zou moeten, omdat we tenslotte genieën zijn.)

Wat als het niet werkt? Wat als er mensen zijn die op dit punt vallen (of de vorige) en ze zijn koud of stil geworden.

Hier leest u hoe u ze opnieuw kunt inschakelen.

Workflow # 3: Re-Engagement

OK. U hebt een standaard set voor het genereren van leadvolgordes om gloednieuwe leads te verzorgen. U hebt een verkoopklare vervolgcampagne gericht op diegenen die interesse hebben getoond in uw goederen.

Nu is het tijd om een ​​beetje gevorderd te worden.

Re-engagement-campagnes, in theorie, zijn vrij eenvoudig. Je richt de mensen die een beetje zijn afgevallen met eenmalige kortingen om ze te laten handelen, enquêtes om te begrijpen waarom ze ongeïnteresseerde of ‘break-up’-berichten zijn geworden die hen waarschuwen dat ze automatisch worden uitgeschreven als ze reageer niet snel.

Impact Branding heeft een aantal goede voorbeelden als u op zoek bent naar specifieke informatie over de eigenlijke e-mails. Dat deel is vrij eenvoudig.

Het moeilijkste is jouw doelgerichtheid .

Het is lastig omdat je niet gericht bent op een specifieke, expliciete actie zoals ‘iedereen die formulier B indient’ of, nog beter, een productverkoop. In plaats daarvan probeer je een impliciete actie te targeten die wel zou moeten gebeuren, maar dat niet is. Met andere woorden, u richt zich op wat er niet is of niet gebeurt.

MailChimp probeert dit gemakkelijker te maken, met een paar goede indicatoren zoals “Member Rating” die een aantal sterren laat zien.

12

Maar dat is vrij eenvoudig en oppervlakkig.

Meer geavanceerde tools zoals HubSpot zorgen voor ongelooflijke granulariteit.

U kunt bijvoorbeeld criteria targeten zoals specifieke paginaweergaven (bijvoorbeeld ‘Services’ en ‘Case Studies’) of een Leadscore boven X (dit is een aangepaste score die u hebt gemaakt om de kwaliteit van elk individu in uw lijst automatisch te beoordelen) .

13

Een andere manier om het proces te vereenvoudigen is om uitgebreid gebruik te maken van slimme lijsten die automatisch mensen toevoegen (of verwijderen) op basis van bepaalde criteria. Dit biedt een beetje extra controle, zodat u geen mensen de verkeerde berichten in uw e-mail (of met uw bijbehorende Facebook-advertenties) laat zien.

Hier is een voorbeeld:

14

Kort gezegd: “richt u op deze groep mensen die al een paar andere workflows hebben ontvangen maar nog niet hebben gereageerd of die extra aanbiedingen hebben gedaan.”

Hier is er nog een:

15

In dit geval gebruik je iemands specifieke formulierveldactie (bijv. Klagen over hun verouderde website) om beter te begrijpen waar ze mee worstelen en wat ze moeten sturen om ze te laten reageren (bijvoorbeeld meer dingen over het repareren van hun website! ).

Wat dacht je van nog een? We proberen een manier te vinden om ze te laten reageren, dus sturen we ze een paar verschillende links die van belang kunnen zijn.

Nu, op basis van de links waarop ze klikken, kunnen we bepalen in welke onderwerpen ze geïnteresseerd zijn en ze naar een nieuwe re-engagement-campagne trekken.

16

Conclusie

De manier waarop klanten vandaag kopen is complexer en genuanceerder geworden. Mensen gebruiken gewoonlijk verschillende apparaten, op verschillende dagen, om rond te shoppen totdat ze klaar zijn om te kopen. De kans dat ze één advertentie zien en onmiddellijk wordt geconverteerd, neemt dagelijks af.

In plaats daarvan moeten marketeers verschillende tactieken gebruiken die ervoor zorgen dat berichten meerdere keren in verschillende kanalen worden weergegeven om de kans op succes te vergroten .

Facebook-advertenties zijn een krachtig hulpmiddel omdat je elke fase van de ‘verkooptrechter’ effectief kunt targeten. Het combineren van deze met relevante e-mails kan echter de resultaten aanzienlijk verhogen.

En als u goede tools gebruikt en de algemene doelstelling kent, kunt u veel van het ‘grunt’-werk automatiseren om ervoor te zorgen dat klanten altijd de juiste boodschap op het juiste moment zien om aankopen te beïnvloeden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format