Meer informatie of registreren of downloaden? Wat is de beste call-to-action? - DeLaatbusiness

Meer informatie of registreren of downloaden? Wat is de beste call-to-action?

7 min


134
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

 Is de link tussen de reguliere inhoud waarin uw potentiële klant geïnteresseerd is en een pagina met een meer hoogwaardig aanbod dat relevant en interessant genoeg is om uw bezoeker te overtuigen om een ​​kort formulier in te vullen. Als u “Wat is een oproep tot actie” heeft beantwoord? complimenten, je bent klaar om op tv te gaan!

In marketing is een call-to-action (CTA) een instructie voor het publiek die is bedoeld om onmiddellijk een reactie uit te lokken, meestal met behulp van een gebiedend gebod zoals ‘bel  nu’, ‘meer informatie’ of ‘aanmelden’.

De call-to-actions van uw Facebook-advertentie zijn afhankelijk van uw advertentiedoelen en de verwachte resultaten. Helaas krijgen Facebook-call-to-actions van Facebook veel minder aandacht dan ze verdienen.

Het kiezen van de juiste call-to-action voor uw Facebook-advertentiecampagne kan een groot verschil maken in uw advertentie-ROI. In één casestudy ontdekten we dat de klikfrequentie van ‘Meer informatie’-CTA beter was dan’ Aanmelden ‘met 22,5%!

Maar welke is “de juiste”? We hebben nog een experiment uitgevoerd om u het ‘wetenschappelijke’ antwoord te geven.

Bij het analyseren van 37.259 Facebook-advertenties ontdekte het team van  AdEspresso dat de populairste CTA’s ‘Meer informatie’, ‘Aanmelden’, ‘Nu winkelen’ en ‘Downloaden’ zijn.

beeld-21

Om u te helpen meer leads te krijgen via Facebook-advertenties, gingen we op zoek naar welke call-to-action het beste werkt in leadgenererende advertenties. We hebben onze drie best presterende CTA’s getest: ‘Meer informatie’, ‘Aanmelden’ en ‘Downloaden’.

Raad eens welke de beste presteerde?

Hypothese en opstelling van experimenten

We stelden de hypothese dat de populaire CTA’s ‘Meer informatie’, ‘Aanmelden’ en ‘Downloaden’ anders zouden presteren wat betreft de klikfrequentie, kosten per klik en kosten per lead.

Weten welke CTA de meeste leads tegen de laagste prijs oplevert, zou ons helpen onze toekomstige campagnes te optimaliseren.

We besloten de test uit te voeren met onze eigen advertentiecampagne voor leadgeneratie met de Facebook Ads-bundel – een verzameling van onze allerbeste top eBoeken.

Het doel van onze advertentiecampagne was om warme leads te krijgen om onze eBook-bundel te downloaden en in ruil hun e-mailadressen met ons te delen. Alle nieuwe leads zouden deel gaan uitmaken van onze leidende, koesterende e-mailcyclus en hopelijk in de toekomst AdEspresso’s gebruikers worden.

Campagne instellen

We voerden een 14-daagse A / B-testcampagne uit met AdEspresso om te zien welke call-to-action het beste werkt in Facebook-leadadvertenties: “Meer informatie”, “Aanmelden” of “Downloaden”.

Om kogelvrije resultaten te krijgen, hebben we slechts drie CTA-variaties getest en alle advertentie-elementen (dezelfde advertentie en afbeeldingen) voor elke advertentie hetzelfde gehouden .

Dit is hoe onze advertenties eruit zagen:

adespresso-ad-voorbeeld

Al onze advertenties waren Facebook lead-advertenties, wat betekent dat mensen hun informatie konden indienen en de eBoeken konden downloaden zonder Facebook te verlaten.

Toen iemand op de advertentie klikte, kregen ze een pop-upvenster te zien waarin ze hun e-mailadres en naam moesten invoeren. Voor de meeste Facebook-gebruikers zijn deze formulieren vooraf ingevuld en het enige dat gedaan hoeft te worden, is door op de knop “Verzenden” te drukken.

Nadat iemand op ‘Verzenden’ had geklikt, begon de download van onze bundel eBoeken voor Facebook-advertenties.

ad-popup

Om de advertenties voor onze case study in te stellen, hebben we het gebruikt – u raadt het al! – AdEspresso. Het duurde ongeveer 30 minuten om alle aangepaste doelgroepen te maken, onze A / B-test te formuleren en deze op Facebook te publiceren.

We hebben een leadgeneratieformulier gemaakt en drie verschillende call-to-actionvarianten toegevoegd voor testen. Dit is hoe het installatieproces eruit zag:

setup-in-adespresso-2

Plaatsing

We hebben de plaatsing van de mobiele advertentie voor deze test alleen gebruikt.

Begroting

Het dagbudget voor onze advertentiecampagnes was $ 35, gelijkmatig verdeeld over drie advertentiesets. Het totale budget was ongeveer $ 500.

bod

We hebben automatisch bieden gebruikt en onze advertenties voor het genereren van leads geoptimaliseerd, wat betekent dat we per vertoning hebben betaald. We hebben besloten om niet op maat te bieden omdat we de mogelijkheid wilden vermijden dat onze biedingen de resultaten van de A / B-test zouden beïnvloeden.

Publiek

Niet alle doelgroepen zijn ontvankelijk voor alle promotionele aanbiedingen. Mensen die niet bekend zijn met uw product en merk zullen minder snel op uw advertenties klikken. Dezelfde regel is van toepassing op Facebook-leadadvertenties.

We besloten om een ​​warm publiek te targeten, dat wil zeggen mensen die onze website al hadden bezocht. We hebben een Facebook Custom Audience gemaakt van personen die de afgelopen 7 dagen onze website hebben bezocht. Op deze manier konden we onze advertenties weergeven aan mensen die interesse hadden getoond in ons blog of product, maar nog niet hadden gekozen voor onze nieuwsbrieven.

Omdat we ervoor wilden zorgen dat onze huidige klanten, proefgebruikers en mensen die het eBoek al hadden gedownload, onze advertenties niet te zien krijgen, hebben we ze uitgesloten als Aangepaste doelgroepen. We hebben geen andere specifieke targetingopties toegevoegd om te voorkomen dat het publiek te veel wordt beperkt.

Als gevolg hiervan hadden onze campagnes het potentieel om 29.000 mensen te bereiken.

custom-publiek

Nadat alle advertentiegegevens correct waren ingesteld en opnieuw werden beoordeeld, klikten we op de knop ‘Publiceren’ en leunden we terug in afwachting van de testresultaten.

De resultaten:

Eindelijk het gedeelte waar we onze testresultaten bekendmaken!

Als je nog niet hebt gokken welke call-to-action het beste presteerde, is dit je laatste kans om het te doen. Was het “Meer informatie”, “Aanmelden” of “Downloaden”?

Opmerking: hoewel sommige call-to-actions hogere klikfrequenties hebben, waren het de kosten per lead die ons echt interesseerden. We promootten onze e-boeken niet voor mensen om gewoon op de aanbieding te klikken. We wilden ook dat ze hun contactgegevens zouden indienen en onze bundel eBoeken voor Facebook-advertenties zouden downloaden.

“Meer informatie” versus “Aanmelden” versus “Downloaden”

Hier is een grafiek van onze A / B-testresultaten:

cost-per-lead-resultaten

Zoals u kunt zien, was de laagste kosten per lead voor de advertentie met CTA voor ‘Downloaden’. Andere geteste CTA’s werden op een vergelijkbaar niveau uitgevoerd.

Als we kijken naar de gemiddelde kosten per lead gedurende de testperiode, waren de kosten per lead voor de CTA voor ‘Downloaden’ $ 0,802 vergeleken met $ 1,208 voor ‘Meer informatie’ en $ 1,126 voor ‘Aanmelden’.

De CTA voor ‘Downloaden’ overtrof de CTA met ‘Meer informatie’ met 50,6% en de CTA bij ‘Aanmelden’ met 40,4% wat betreft de kosten per lead.

Uit nieuwsgierigheid hebben we ook de klikfrequentie van elke advertentievariant gecontroleerd. Dit is wat we hebben gevonden:

ctr-resultaten

De gemiddelde klikfrequentie van call-to-actions was 0.906% voor ‘Meer informatie’, 1.005% voor ‘Aanmelden’ en 1.001% voor ‘Downloaden’.

Deze cijfers komen vrijwel identiek overeen, wat betekent dat mensen even vaak op een bepaalde CTA-knop klikten als op een andere variant. Er was geen groot verschil in klikfrequentie.

Wedden dat je je afvraagt ​​waarom de call-to-action van ‘Downloaden’ beter is dan alle andere met betrekking tot de leadconversie?

Drie belangrijke redenen waarom de “Download” CTA het beter deed dan alle andere zijn:

  • Hoewel de CTA’s ‘Meer informatie’ en ‘Aanmelden’ aangeven dat u meer kunt lezen of zich kunt aanmelden voor een aanbieding, beschrijft de CTA voor ‘Downloaden’ precies wat een gebruiker zou krijgen wanneer op onze leadadvertentie wordt geklikt.
  • Toen mensen op de advertentie klikten met de call-to-action ‘Downloaden’, was de downloadpop-up wat ze verwachtten te zien.
  • Toen mensen op advertenties klikten met de ‘Meer informatie’-CTA, verwachtten ze mogelijk meer informatie over onze eBooks voordat ze hun contactgegevens konden delen in ruil voor een download.

Bonus: hoe zit het met de advertentiefrequentie?

Bij het maken van Facebook-advertentiecampagnes die zijn getarget op een specifieke aangepaste doelgroep, kan het voorkomen dat uw advertentiefrequentie meer dan 3 punten bedraagt. Dit betekent dat een kijkdeelnemer gemiddeld drie keer uw advertentie heeft gezien.

Bij het bekijken van de A / B-testresultaten viel ons op dat de advertentiefrequentie 4,04 punten was.

ad-frequentie
Uiteraard bent u benieuwd of de CTR daalde en de kosten per klik toenamen aan het einde van de campagne, toen veel mensen onze advertenties meerdere keren hadden gezien.

Wanneer u de tijdlijn van onze advertentiecampagne bekijkt, ziet u dat de kosten per klik en klikfrequenties gedurende de gehele campagne op hetzelfde niveau zijn gebleven.

camaign-tijdlijn

Hoewel sommige mensen onze advertentie vier keer of vaker hadden gezien, waren ze nog altijd geïnteresseerd in het verkrijgen van het eBoek. Sterker nog, het is misschien de moeite waard om op te merken dat het feit dat mensen onze advertenties meerdere keren zagen, de reden was dat ze uiteindelijk het eBook hebben gedownload.

Belangrijkste afhaalmogelijkheden: wanneer u kleine aangepaste doelgroepen target, heeft een hogere advertentiefrequentie doorgaans geen schadelijke gevolgen voor uw advertentieresultaten.

Wees niet bang om uw aanbod vijf keer of vaker aan mensen te bezorgen. (Maar houd de dagelijkse advertentieprestaties bij om op te merken wanneer het tijd is om uw campagne te onderbreken!)

Het uiteindelijke vonnis:

Als het gaat om Facebook-leadadvertenties, waarbij het uiteindelijke doel is om mensen een eBook te laten downloaden in ruil voor hun e-mailadres, is ‘Downloaden’ de beste call-to-action.

De CTA voor ‘Downloaden’ overtrof de CTA met ‘Meer informatie’ met 50,6% en de CTA bij ‘Aanmelden’ met 40,4% wat betreft de kosten per lead.

De algemene regel is dat uw CTA moet overeenkomen met het doel van de advertentie. Als u wilt dat iemand zich aanmeldt, gebruikt u de call-to-action ‘Aanmelden’; als u wilt dat mensen uw product kopen, gebruikt u de CTA “Nu kopen”, enzovoort.

Houd er ook rekening mee dat campagnes met hoofdadvertenties meer kans van slagen hebben als ze zich richten op een warm publiek. We voegen een notitie toe aan jezelf over het testen van een warm of koud publiek in de toekomst.

Tip: wanneer u een klein aangepast publiek target met een groot potentieel om geïnteresseerd te zijn in uw aanbieding, moet u ervoor zorgen dat uw advertenties worden weergegeven met een hogere advertentiefrequentie dan u normaal zou doen. Maar let goed op tekenen van vertraging van de campagne om te weten wanneer u moet pauzeren.

Oké, het is tijd om al uw huidige oproep-naar-acties voor Facebook-advertenties te bekijken en uw eigen A / B-tests uit te voeren om de best presterende CTA voor elk campagnetype te vinden.

Welke call-to-actions (indien aanwezig) gebruikt u voor verschillende Facebook advertentiecampagnes? Laat een reactie achter en deel uw mening!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format