Moet u een couponcode aanbieden in uw Facebook-advertenties? - DeLaatbusiness

Moet u een couponcode aanbieden in uw Facebook-advertenties?

6 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Coupons zijn de spreekwoordelijke gouden kaartjes voor de verkoop. Of ze lijken op die manier, totdat ze uw product afzwakken, uw groei vertragen en uw merk bederven.

Hoewel kortingsbonnen een krachtig middel kunnen zijn om de verkoop te stimuleren, kunnen ze onbedoelde, rampzalige gevolgen hebben. Vraag het maar aan Rachel Brown van Need A Cake Bakery in Londen, die $ 20.000 verloor in een nachtmerrieachtige reactie op een cupcake-bon .

Moet u een couponcode aanbieden in uw Facebook-advertenties? - Illustratie

De negatieve effecten van het aanbieden van kortingsbonnen zijn niet altijd even duidelijk (of hoog in geraffineerde suiker), vooral omdat u van plan bent om couponaanbiedingen te doen omuw bedrijf te helpen .

Bekijk de verschillende doelen die u misschien hoopt te bereiken met kortingsbonnen en hoe ze elk een averechts effect kunnen hebben . Bekijk vervolgens hoe u deze doelen kunt bereiken zonder kortingsbonnen te gebruiken en een sterkere business te bouwen in het proces.

Uw doel: lagere prijzen aanbieden dan uw concurrenten

Wanneer u zich in een concurrerende markt bevindt met andere bedrijven die vergelijkbare producten verkopen, denkt u misschien dat een kortingsbon voor een lagere prijs u de klant zal opleveren.

Maar in de race-to-the-bottom speel je niet om te winnen. Als u consequent kortingen aanbiedt of uw prijzen drastisch verkort, zijn uw klanten ervan overtuigd dat uw product of dienst minder waardevol is . Prijs Intelligent, een prijsadviesbureau , laat zien dat kortingsklanten het eindresultaat van het product onderwaarderen, zoals blijkt uit hun betalingsbereidheid (WTP).

screen-shot-2016/11/02-at-1-34-00-pm

Het aanbieden van kortingen voor het enige doel van concurreren tegen lage prijzen, betekent niet alleen dat uw product wordt gedevalueerd, maar het schept ook twijfel bij uw klanten. Stanford Business ontdekte in een studie over vergelijkende reclame dat door te wijzen op het prijsverschil tussen uw prijzen en die van een concurrent, de klant vreest dat ze op de een of andere manier in de maling worden genomen .

De echte oplossing: voeg meer waarde toe aan uw product

In plaats van jezelf te onderscheiden van de concurrentie als de ‘laaggeprijsde leider’, kun je jezelf onderscheiden door andere waarde te bieden. Dan onderscheid je niet alleen van de concurrentie, maar verhoog je ook de waarde van je product in plaats van het te ondermijnen. U kunt dit doen door:

 • Een unieke functie toevoegen aan een product of een weinig bekende functie benadrukken die anders is dan wat concurrenten aanbieden.
 • Het bieden van uitstekende klantenservice om u te onderscheiden van andere bedrijven. De meeste bedrijven zijn niet zo goed in klantenservice als ze denken. Terwijl 80% van de bedrijven zegt superieure klantenservice te hebben, is slechts 8% van hun klanten het erover eens .
 • Presentatie van uw bedrijfscultuur om klanten de mogelijkheid te geven een menselijke band met uw merk te voelen. Dit leidt tot klantentrouw en vertrouwen, dus wees niet bang om je eigenaardigheden op je mouw te dragen .

Uw doel: nieuwe klanten aantrekken en nieuwe aankopen stimuleren

Uit onderzoek van VoucherCloud bleek dat 57% van de kopers gemotiveerd is om een ​​eerste aankoop te voltooien wanneer ze een kortingsbon kunnen inwisselen. Gooi daar een kortingscode en je zult eendenvogels neerschieten, toch?

Niet helemaal. Couponcodes zullen zeker de aandacht trekken en, in sommige gevallen, aankopen motiveren, maar u trekt waarschijnlijk niet het soort klant aan dat u zoekt .

De ideale klant keert terug om bij u te kopen en betaalt de volledige prijs voor uw product of dienst. Wanneer u nieuwe klanten vastlegt met een couponcode, weet u niet of ze meer geïnteresseerd zijn in het product of de korting.

De wetenschap laat zien dat mensen kortingsbonnen graag gebruiken voor de kick van het krijgen van een korting. Coupons.com ontdekte dat shoppers die een tegoedbon van $ 10 ontvingen, 38% meer oxytocine , een positief-feedbackhormoon, kregen. Ze ervoeren ook een verlaagde hartslag en ademhalingsfrequentie, wat wijst op lagere stressniveaus.

Deze klanten die op zoek zijn naar een kortingsbon, zijn bijzonder schadelijk als uw product een abonnementsservice is. Klanten kunnen de kortingsbonnen gebruiken om zich aan te melden, maar als ze niet de juiste klanten voor het product zijn, worden ze geannuleerd en onmiddellijk leeggemaakt. Dit leidt tot een algemeen hoger churnpercentage dan voor uw product gerechtvaardigd is. Dit wordt alleen maar beter naarmate je in omvang en publiciteit groeit en meer one-hit wonder-klanten aantrekt.

screen-shot-2016/11/04-at-7-12-02-pm

De echte oplossing: focus op klantentrouw

In plaats van coupons te gebruiken om klanten te lokken die misschien alleen in de deal zitten, gebruik dan kortingsbonnen om loyale klanten te belonen die veel aankopen bij u hebben gedaan om uw trouwe klantenkring te behouden en op te bouwen:

 • Ken de Lifetime Value (LTV) van een klant, of de geschatte geschatte inkomsten die een klant zal genereren tijdens zijn / haar tijd bij het bedrijf. Een uitstekende infographic voor de berekening van LTV kan worden gevonden hier .
 • Gebruik een klantloyaliteitstoepassing zoals LoyaltyLion om klanten in staat te stellen direct te profiteren van acties die uw bedrijf ondersteunen.
 • Bied voordelen aan klanten die anderen leuk vinden, delen en doorverwijzen naar uw bedrijf en u zult merkloyaliteit opbouwen terwijl u het woord verspreidt naar nieuwe klanten.

Uw doel: huidige klanten laten sussen om verschillende items te kopen

Het verstrekken van kortingsbonnen voor specifieke artikelen kan de aandacht vestigen op specifieke inventaris of services. Het is vooral verleidelijk om dit te doen voor items die minder populair zijn en niet zo goed verkopen.

Het probleem met deze strategie is dat u uw markt voor die specifieke services verliest wanneer u ze weer tegen de volle prijs aanbiedt. Uw oorspronkelijke prijs werkt mogelijk niet als u geen goede pasvorm voor de productmarkt hebt .

Een goede pasvorm van de productmarkt betekent dat u zich in een markt bevindt waarin mensen geïnteresseerd zijn in uw product en u een product heeft waar mensen graag voor betalen. Het bepalen van deze pasvorm is een proces waarbij u uw markt vormgeeft, net zoals het uw product moet vormen zoals dit stroomdiagram laat zien.

screen-shot-2016/11/04-at-10-37-35-am

Vroegtijdige productontwikkeling en ontwikkeling van klanten / bedrijven moeten hand in hand gaan. Beide processen hebben verschillende fasen en vereisen dat u uw voortgang in elke fase beoordeelt.

Terwijl u de mogelijkheid creëert voor mensen om uw product te ontdekken en voordeel te vinden, maakt u uw klanten . Wanneer u het product en de markt hebt, kunt u uw bedrijf bouwen.

screen-shot-2016/11/03-at-10-12-41-am

Kortingen betekenen niets als u geen goede pasvorm op de productmarkt hebt. Je hebt dit als een basis nodig voordat je door promoties probeert te groeien.

De echte oplossing: maak een betere pasvorm voor de productmarkt

In plaats van uw slecht presterende producten en services te pushen met couponcodes, vraag dan waarom dit product niet voor de volle prijs verkoopt en probeer het onderliggende probleem op te lossen:

 • Lees recensies van klanten en geef feedback over klantenservice om meer te weten te komen over uw markt. Dit zal u helpen te begrijpen hoe klanten de waarde van uw product bekijken en hoe goed het aan hun behoeften voldoet.
 • Leg de voordelen van uw product of dienst duidelijker uiteen om klanten te helpen uw branche te begrijpen en de waarde ervan te begrijpen. U kunt dit doen door de kopie op uw website te wijzigen om explicieter te zijn of door inhoud te publiceren om uw klanten te helpen leren.
 • Verwijder eenvoudige pijnpunten die kunnen bestaan ​​rond dit product door de toonhoogte te wijzigen, de naam ervan te wijzigen of de prijs op een andere manier te schrijven .

Uw doel: meer informatie over de inkooptrajecten van klanten

Het gebruik van kortingsbonnen kan waarde hebben als u meer wilt weten over hoe klanten navigeren om aankopen te doen en welke gevolgen hun aankoopbeslissingen hebben. U kunt twee versies van dezelfde advertentie testen – een met een kortingscode en een zonder – en experimenteren of de kortingsbon een verschil maakt in de verkoop en klanten wanneer al het andere gelijk is.

Maar als u slechts één coupon / no-couponcombinatie test, weet u niet echt of het succes van de kortingsbonadvertentie (of de niet-kortingsadvertentie) helemaal verband houdt met de kortingsbon. Je zult correlatie laten zien , maar je zult oorzakelijkheid niet bewijzen .

Er zijn veel verschillende aspecten van uw advertenties die u kunt variëren; het toevoegen van een kortingscode is er slechts één. In het onderstaande experiment werden twee verschillende advertenties weergegeven met hetzelfde doel: het genereren van lidmaatschapsaankopen vóór een prijsverhoging.

screen-shot-2016/11/03-at-6-06-29-pm

De advertenties hebben een verschillende kopie, afbeelding en doelgroep en zagen drastisch verschillende resultaten in de kosten per klik en het rendement op de investering.

De echte oplossing: verander veel aspecten van advertenties in uw tests

U moet zeker weten dat de couponcode een voorspelbaar effect heeft op de verkoop om meer te weten te komen over het online winkelgedrag van uw klanten. Voer meerdere tests uit met verschillende kortingsboncodes en verschillende herhalingen van de advertentie:

 • Experimenteer met verschillende soorten Facebook-advertenties , zoals domeinadvertenties, carrousel-advertenties met meerdere producten en dynamische productadvertenties. Verschillende soorten advertenties kunnen worden ondersteund in verschillende posities, zoals de rechterkolom van Facebook, de desktopnieuwsfeed en het mobiele app-platform.
 • Varieer het ontwerp van uw advertentie door de kopie, de afbeelding of de call-to-action te wijzigen.
 • Bied verschillende soorten kortingsbonnen aan in uw tests, zoals twee-op-één aanbiedingen, percentage of kortingen op basis van dollars en gratis verzending.

Zijn coupons de gouden kaartjes?

Het doel van elke promotie is om interesse te genereren in uw merk en een snelle wens naar uw product waarvoor klanten zullen terugkeren en de volledige prijs betalen.

Als u overweegt een couponcode te gebruiken als een quick-fix om doelen te bereiken of onpopulaire producten te pushen, kunt u een stap terug doen en overwegen hoe u de onderliggende problemen kunt oplossen.

Als u zich concentreert op bottom-line, zoals product- en merkkwaliteit , klantloyaliteit en fitheid op de productmarkt , bouwt u een sterkere onderneming op die gedijt met of zonder couponcodes.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format