Periscope 101: Hoe Periscope te gebruiken voor marketing - DeLaatbusiness

Periscope 101: Hoe Periscope te gebruiken voor marketing

5 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Voor alle bedrijven die worstelen om enige tractie op Twitter te zien, ben je absoluut niet de enige.

Het is moeilijk om consistente betrokkenheid te genereren op het platform, zelfs wanneer u vele geweldige methoden gebruikt om deze te optimaliseren. Gelukkig is er één tool die kan helpen om betrokkenheid sneller te stimuleren: Periscope.

Periscope is een live video-uitzendplatform gekoppeld aan Twitter. Zowel kijkers als de maker van de video kunnen de uitzending delen met Twitter voor een betere belichting.

Met video die zoveel sociale valuta bevat , kan het  vouwen van Periscope in uw marketingstrategie de resultaten van uw Twitter-campagnes versterken .

Nu we weten waarom het ertoe doet, laten we eens kijken hoe Periscope kan worden gebruikt voor marketing in het MKB.

Hoe is Periscope anders dan Facebook en Instagram Live Video?

Het voelt alsof live video overal is, toch? Het lijkt erop dat elk platform live video heeft, vooral met de nieuwe functie live verhalen van Instagram. De grote vraag is dus: is Periscope anders dan Facebook en Instagram Live Video, waarmee veel bedrijven vertrouwd zijn?

Periscope was het eerste grote sociale platform (zoals het gekoppeld is aan Twitter) dat live uitzend zoals we er vandaag het meest vertrouwd mee zijn. Het is technisch een aparte site die is gekoppeld aan Twitter, vergelijkbaar met hoe Instagram is gekoppeld aan Facebook.

hoe Periscope te gebruiken voor marketing

Met Periscope kunnen gebruikers live video-uitzendingen maken. Je volgers kunnen op de hoogte worden gesteld wanneer je online gaat (als pushmeldingen zijn ingeschakeld) en je live video kan worden weergegeven op het startscherm van het platform. Gebruikers kunnen in realtime met je video communiceren terwijl je live uitzendt. De uitzending blijft 24 uur op Periscope nadat de live opname is beëindigd, waarna je kunt kiezen om het automatisch te laten verwijderen. Zowel jij als je kijkers kunnen de video delen met Twitter. Dit maakt het een beetje als een combinatie van Facebook Live en Instagram Live; je hebt de mogelijkheid om de uitzending te delen (zoals Facebook), terwijl deze anders zou verdwijnen (zoals Instagram)

Je kunt je uitzending ook automatisch opslaan in je filmrol, zodat deze ook op een andere platform kan worden gedeeld als een opgenomen video.

Waarom Periscope gebruiken?

Video is een geweldige tool om meer grip op Twitter te krijgen, net zoals op andere platforms. Het valt snel op in een feed. Dit is altijd een plus, vooral wanneer u meer volgers en meer retweets probeert te krijgen.

Twitter profiteert terzijde, weten hoe Periscope te gebruiken voor marketing heeft zijn eigen voordelen. Het is nog een platform met een groot publiek, en dat kan een publiek zijn waar je nog geen verbinding mee hebt gehad. Omdat Periscope verschillende live (en recent live) video’s op hun homepage heeft, kun je nieuwe volgers vinden die geïnteresseerd zijn in je inhoud en je bedrijf. De mogelijkheid om te communiceren met een video terwijl deze wordt uitgezonden, is spannend en dynamisch, zodat je geweldige interactie met nieuwe gebruikers kunt krijgen.

Welke instellingen moet je gebruiken?

Er zijn bepaalde instellingen die bedrijven en merken altijd moeten in- of uitschakelen voor hun Periscope-uitzendingen. Met deze instellingen kunt u meer controle krijgen over de uitzending en hoe deze wordt opgeslagen.

Klik op het witte silhouet in de rechterbovenhoek van de app om naar uw instellingen te gaan.

hoe Periscope te gebruiken voor marketing

Blader in het volgende scherm naar de instellingen.

hoe Periscope te gebruiken voor marketing

Op dit scherm kunt u uw instellingen aanpassen, waaronder opties voor opslaan en moderatie van opmerkingen.

hoe Periscope te gebruiken voor marketing

Mijn aanbevolen instellingen zijn:

 • Schakel videostabilisatie in: aan.
 • Automatisch verwijderen na 24 uur:
 • Automatisch opslaan naar camera-rol: aan. Hiermee kunt u de video native naar andere platforms uploaden.
 • Opslaan in hoge definitie: aan. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter.
 • Ik wil modereren (opmerkingen): op. Je moet altijd de mogelijkheid hebben reacties te modereren; dit is een waardevol bezit.
 • Mijn uitzendingen modereren: aan. Met deze instelling kunnen andere gebruikers reacties melden en deze verbergen, waardoor u wat slapper wordt terwijl u bezig bent met het maken van een geweldige video

Periscope beste praktijken

Als u wilt dat uw inhoud betrokken wordt, wordt bekeken en gedeeld (wat, ja, iedereen zou moeten doen), zijn er enkele best practices van Periscope die u altijd moet gebruiken.

Je moet altijd:

 • Gebruik hashtags in uw videobeschrijving.  Periscope is immers een gelieerde website met Twitter; het is geen verrassing dat hashtags hier van belang zijn. Hashtags zijn nog steeds doorzoekbaar, dus het kiezen van de juiste kan je publiek helpen je te vinden.
 • Je kunt Twitter Post inschakelen.  Voordat je live uitzendt, kun je ervoor kiezen om de uitzending op Twitter te laten delen terwijl je het maakt. Dit automatiseert het proces en kan u meer weergaven opleveren.
 • Communiceer in realtime met kijkers.  Het kan moeilijk zijn om een ​​geweldige uitzending in evenwicht te houden terwijl je tegelijkertijd vragen beantwoordt, maar het zal je inhoud ten goede komen als je dat doet. Beantwoord vragen en beoordeel commentatoren zoveel mogelijk.
 • Onderzoek piektijden om te posten op Twitter.  Je volgers op Twitter kunnen een melding ontvangen wanneer je live gaat op Periscope en live gaan is het meest effectief tijdens piekuren. Kijk naar Twitter en zie wanneer je publiek het meest actief is om te weten op welke tijden je de beste resultaten kunt behalen.

9 verbazingwekkende use-cases voor periscoopmarketing

Wilt u specifieke manieren weten om Periscope te gebruiken voor marketing? Er zijn enkele verbluffende gebruiksgevallen die uw bedrijf ten goede kunnen komen, waaronder:

 • Geef inhoud weer aan kleine groepen. U kunt aangepaste groepen van uw volgers maken en uw periscoop zichtbaar maken voor alleen hen. U kunt deze functie gebruiken om bijvoorbeeld exclusieve content te delen met leden van het lidmaatschap, of deze gebruiken om feedback te krijgen van een focusgroep.
 • Deel het laatste nieuws. Misschien past niets bij de opwinding van live video als spannend nieuws. Zodra de uitzending is afgelopen, moet je deze delen met Twitter en andere platforms voor een optimale zichtbaarheid.
 • Host-interviews. Influencer marketing houdt nog steeds veel gewicht met sociale media en het interviewen van klanten, collega’s of experts is een geweldige live videostrategie. Zorg ervoor dat je de persoon die je beïnvloedt, tagt om je bereik te vergroten.
 • Heb Q & A’s. Vragen en antwoorden zijn enorm waardevol. Probeer een paar vragen van tevoren klaar te hebben voor het geval het iemand tijd kost om er een te stellen. Moedig gebruikers aan om vóór de uitzending vragen te stellen.
 • Persoonlijke gebeurtenissen uitzenden. Je mag een evenement promoten en hopelijk wat FOMO-marketing oproepen , waardoor de verkoop en de opwinding toenemen.
 • Promoot sociale wedstrijden. Sociale wedstrijden kunnen zich rechtstreeks vertalen in een overvloed aan contactinformatie, zodat u zoveel mogelijk vermeldingen wilt ontvangen. Promoot ze op periscoop voor maximale deelname.
 • Geef interactieve klantenondersteuning. Wilt u meer interactieve en dynamische klantenondersteuning bieden? SingleGrain heeft enkele ideeën voor hoe u dat hier kunt doen .
 • Kondig nieuwe producten aan. Wanneer u nieuwe producten op Periscope aankondigt, ziet u dat klanten er in realtime op reageren. Ze kunnen vragen stellen als ze die hebben.
 • Demonstreer producthandleidingen. Zelfstudies, zoals Q & As, hebben waarde die direct herkenbaar is. Tonen hoe u uw producten kunt gebruiken, is een fantastische manier om ze te promoten.

Laatste gedachten

Periscope is dynamisch en boeiend. Het kan worden gebruikt om uw Twitter-marketing te verbeteren en het heeft ook vele onafhankelijke voordelen. Met de juiste instellingen, praktische tips en use cases kunt u snel resultaten zien vanaf het platform – u moet gewoon aan de slag.

Wat denk je? Hoe gebruik je Periscope voor marketing? Gebruik je het als onderdeel van je Twittermarketing? Laat ons een bericht achter en laat ons weten wat je ervan vindt!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format