Personalisatie in marketing: meer doen op sociale media - DeLaatbusiness

Personalisatie in marketing: meer doen op sociale media

5 min


112
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Personalisatie, of gepersonaliseerde marketing, richt zich op het geven van specifieke inhoud aan de mensen die het relevant zullen vinden.

Aanbevelingen die vrijwel zijn afgestemd op specifieke personen zullen, niet verwonderlijk, na verloop van tijd een veel hoger slagingspercentage hebben.

En nu, met onze marketingtechnologieën zoals ze zijn, wordt personalisatie steeds wijdverspreider en belangrijker dan ooit.

 

Een  studie uit 2017  van Monetate wees uit dat 79% van de bedrijven die de omzetdoelstellingen overschreden, een documentatiestrategie voor personalisatie hadden .

In deze post gaan we aandachtig het belang van personalisatie in marketing onder de loep nemen , waarom het zo belangrijk is en hoe u uw personalisatie kunt verbeteren met zowel socialemediamarketing als uw Google Adwords-campagnes .

Ik heb bijna anderhalf jaar bij Kay Jewelers in de verkoop gewerkt en ik kan je vertellen dat ik liever een terugkerende klant zou zien dan een geheel nieuwe klant.

Het was niet dat ik niet graag nieuwe mensen ontmoette (het tegenovergestelde was waar, en het is iets dat ik misschien het meest mis heb over die baan), maar in plaats daarvan omdat het zo veel gemakkelijker is om terugkerende klanten te helpen die je goed kent. Ik kon zelfs een paar down markeren terwijl ze langs de winkel liepen om naar de bioscoop naast de deur te gaan met een snel “We hebben deze prachtige ketting die past bij de blauwe diamanten armband die je vorige maand kocht”.

Dit toont het belang van personalisatie

Wat is personalisatie in marketing?

Sommige van de beste verkopers kunnen alles aan een presentatie voor de klant verzorgen. Ik had een paar mannen die binnenkwamen die de harde feiten van de 4 C’s wilden weten, en ik concentreerde me op alle gegevens. Anderen kwamen binnen, allemaal meegezogen in de romantiek; Ik belde een collega die dol was op liefde.

Dit is veel moeilijker te doen met marketingberichten, maar met de vooruitgang van de technologie wordt het steeds mogelijk.

Amazon kan u een hele waslijst met productaanbevelingen tonen voor dingen die u misschien wilt kopen op basis van uw eerdere aankoopgeschiedenis. E-mailautoresponders kunnen je een bericht sturen dat je herinnert aan een item dat je aan je winkelwagen hebt toegevoegd maar dat je nog niet hebt gekocht.

In een wereld waarin we worden getroffen door een combinatie van informatie-overload met te veel keuzes en regelrechte besluitmoeheid, is dit een groot probleem.

personalisatie in marketing

Als je ooit bent gaan winkelen en iets zag waarvan je wist dat het gewoon het perfecte cadeau voor iemand zou zijn, dan is dat hetzelfde gevoel dat een goede gepersonaliseerde marketing je zou moeten geven. Het voelt perfect voor u, en het verhoogt de kans op conversies aanzienlijk.

Personalisatie in marketing verhoogt niet alleen de conversies, maar kan ook de klantrelaties versterken.

Uw klanten zullen het gevoel krijgen dat uw merk hen en hun behoeften krijgt, en meer aankopen in de loop van de tijd leiden tot een versterkte band. Het is veel goedkoper (en een stuk eenvoudiger) om een ​​klant te behouden dan om een ​​nieuwe te kopen, maar personalisatie kan u beiden helpen.

Personalisatie in marketing is ongetwijfeld belangrijk. We weten dat.

Laten we nu eens kijken hoe we personalisatie kunnen gebruiken om meer conversies te genereren en sterkere relaties op sociale media te bouwen .

Retargeting-campagnes

Retargeting-campagnes hebben nu ongelooflijke mogelijkheden op Facebook en Instagram.

U kunt bijvoorbeeld gebruikers targeten die naar bepaalde pagina’s hebben gekeken maar niet zijn geconverteerd, met behulp van dynamische advertenties om hen het exacte product te laten zien dat ze overweegt aan te schaffen. Dit is ongeveer net zo persoonlijk als het wordt en u kunt zelfs producten in verschillende groepen plaatsen om meer relevante advertenties weer te geven aan de juiste mensen.

retargeting-campagne hoe

In veel gevallen maakt gesegmenteerde marketing ook een ongelooflijke personalisatie in advertenties mogelijk.

Gebruikers kunnen producten tonen met een specifiek exemplaar die zijn ontworpen om een ​​beroep te doen op veel voorkomende pijnpunten of om bezwaren te overwinnen, zodat de klant het gevoel krijgt dat u ze echt  krijgt . Dit kan helpen om ze veel sneller te winnen en in een vroeg stadium een ​​sterke basis voor een relatie op te bouwen.

Veel e- maildistributiehulpmiddelen zoals MailChimp kunnen u een deel van deze informatie geven (zoals welke klanten welke producten hebben gekocht), die u kunt gebruiken om deze campagnes te ontwikkelen.

DSW, bijvoorbeeld, weet dat ik het afgelopen jaar zowel laarsjes als slip-on sneakers heb besteld. Ze lieten me advertenties zien voor beide. Dit was een uitstekende retargeting.

Voorbeeld van advertentie-retargetingcampagne op Facebook

Zelfs campagnes voor herbetrokkenheid met een kopie als “Het is een tijdje geleden en we hebben je gemist” kunnen een beetje persoonlijker aanvoelen voor gebruikers die niet recent hebben gekocht. Het reflecteert op hun huidige reputatie bij uw bedrijf en hoewel het duidelijk een massale e-mail is, hoeft het voor veel gebruikers niet altijd zo te zijn.

Gepersonaliseerde video’s

Onlangs hebben we enkele gepersonaliseerde video’s te zien gekregen . Een voorbeeld hiervan zijn de kleine video’s die Facebook graag voor gebruikers maakt, waarbij ze de sociale geschiedenis van een bepaalde vriendschap laten zien, of alle hoogtepunten uit hun verjaardagsberichten. Deze video’s worden onmiddellijk gepersonaliseerd. Ze zijn in feite ongeveer zo persoonlijk als je kunt krijgen.

Cadbury voerde een campagne in Australië met een enigszins vergelijkbare tactiek. Ze gebruikten Facebook-informatie zoals de leeftijd, locatie en zelfs interesses van een gebruiker nadat gebruikers ermee hadden ingestemd om contact te maken met het merk en hun informatie op het platform te laten zien. Vervolgens gebruikten ze deze informatie om gebruikers te matchen met een smaak van chocolade en creëerden ze een video met deze en een combinatie van persoonlijke foto’s en informatie. Het werd automatisch gegenereerd en gebruikers kregen een echt gepersonaliseerde video.

De campagne was ongetwijfeld een grote hit. Hoewel dit voor veel kleine bedrijven een beetje prijzig zou zijn om te implementeren, is dit soort tactiek mogelijk. Het is eigenlijk een iets complexere versie van een quiz die je gebruikers vraagt, waarvan we allemaal weten dat gebruikers het graag op hun eigen profiel delen. In de loop van de tijd kan deze technologie nog beter toegankelijk worden voor meer merken.

Personalisatie in Google AdWords

Het is absoluut een stuk eenvoudiger om personalisatie aan te bieden in zowel organische als PPC-berichten op sociale media dan om gepersonaliseerde advertenties op Google AdWords te maken.

Dat gezegd hebbende, is het nog steeds mogelijk om een ​​paar kleine stappen te nemen om ervoor te zorgen dat sommige van uw AdWords-campagnes het beste aansluiten op de zoekopdracht van de kijker.

De oplossing hiervoor is dynamische invoeging van zoekwoorden in Google AdWords. Hiermee kunt u een ingestelde zin maken die automatisch wordt geruild met het zoekwoord waarnaar gebruikers hebben gezocht.

Als u bijvoorbeeld een advertentie had met een promotie voor een verkoop voor elektronica, zoals televisies, stereo’s en luidsprekers, zou u een advertentie op basisniveau met de tekst ‘Korting op elektronica’ automatisch kunnen weergeven als ‘Kortingen op televisies’ als dat is wat een gebruiker doet was op zoek naar.

Wanneer u in uw AdWord-tekst invoert, gebruikt u een {} om aan te geven welke woordgroep u als dynamisch zoekwoord wilt gebruiken, zoals hier wordt weergegeven:

Google Adwords personalisatie

Niet alle AdWords-campagnes passen echter goed bij dynamische zoekwoordeninvoeging ; u kunt deze campagnes alleen uitvoeren als u zoekwoorden target die er goed uitzien als ze in de advertentietekst worden weergegeven. ‘Korting voor een Best Buy-tv’ ziet er bijvoorbeeld niet zo goed uit (en is illegaal) als je Sears gebruikt.

U kunt dit bericht bekijken om te zien of het invoegen van dynamische trefwoorden geschikt is voor uw campagnes.

Conclusie

Personalisatie is marketing is een must-have zoals die is. Het zal nog belangrijker worden naarmate we verder gaan in de toekomst.

Technologieën zullen blijven toenemen om onze inhoud meer persoonlijk en relevanter te maken, en de bedrijven die het niet bijbenen, zullen achterblijven (en in het voordeel van hun concurrenten blijven).

Begin nu met het implementeren van deze kleine, eenvoudig te gebruiken methoden van personalisatie in marketing op sociale media. Meet statistieken zoals betrokkenheid, klikken en berichten naar uw pagina in plaats van alleen puur bereik; dit laat zien dat het goed gaat met het maken van relevantere inhoud.

Ik ben er zeker van dat u betere resultaten zult zien, waaronder meer verkopen, betere retentiegraden en nog betere re-betrokkenheidscijfers.

Wat denk je? Hoe incorporeer je personalisatie in je sociale media marketing? Welke strategieën heb je eerder gebruikt? Deel uw mening en vragen in de comments hieronder! 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format